Geld Verdienen Youtube Shorts

Geld verdienen met YouTube shorts

In een mobiele maatschappij waarin korte, pakkende video's steeds populairder worden, richt Onetime zich deze keer op een opkomende trend: YouTube Shorts. Maar wat zijn YouTube Shorts precies, en hoe kun je geld verdienen met deze korte video's? Ontdek het in dit artikel, waar we YouTube Shorts onder de loep nemen en bekijken we hoe je jouw creativiteit kunt omzetten in winst op dit dynamische platform.

Lady Diamond avatar geplaatst in Over knaken door Jaimy Isarin
op 24 april 2024
Geld Verdienen Youtube Shorts

YouTube shorts

Als een platform dat altijd op zoek is naar nieuwe manieren om geld te verdienen, hebben wij van Onetime dit keer onze aandacht gericht op een opkomende trend: YouTube Shorts. Met de groeiende populariteit van korte, pakkende video's op sociale media, bieden Shorts een mooie kans om een breed publiek te bereiken en tegelijkertijd inkomsten te genereren.

Maar wat zijn YouTube Shorts precies, en hoe kun je geld verdienen met deze korte video's? In dit artikel zullen we een blik werpen op de wervelde wereld van YouTube Shorts en ontdekken hoe je jouw creativiteit kunt omzetten in keiharde knaken op dit populaire platform.

Kun Je Geld Verdienen Youtube Shorts

Wat zijn YouTube Shorts?

YouTube Shorts zijn korte, verticale video's van minimaal 15 seconden of maximaal 60 seconden lang die specifiek zijn ontworpen voor mobiele kijkers. Deze korte video's verschijnen in een aparte sectie op de YouTube-app en zijn bedoeld om snel te bekijken en gemakkelijk te delen. Wat YouTube Shorts onderscheidt van reguliere YouTube-video's is hun focus op snelle, pakkende content die perfect is voor scrollen op mobiele apparaten.

Met de opkomst van sociale media-platforms zoals TikTok en Instagram Reels, heeft YouTube Shorts zich gepositioneerd als een concurrent in de strijd om de aandacht van mobiele gebruikers. Door gebruikers de mogelijkheid te bieden om eenvoudig korte, creatieve video's te maken en te delen, probeert YouTube zijn marktaandeel te vergroten en relevant te blijven in een steeds veranderend medialandschap.

Geld Verdienen Met Youtube

Hoe kun je geld verdienen met YouTube Shorts

Iedereen kan een kanaal maken en shorts posten op YouTube, maar om daadwerkelijk geld te kunnen gaan verdienen met het platform is iets meer voor nodig. Het verdienen van geld met YouTube Shorts is mogelijk dankzij verschillende mogelijkheden die het platform biedt.

Een van de belangrijkste methoden is via advertenties die worden weergegeven tijdens of naast je Shorts-video's. YouTube plaatst automatisch advertenties in je Shorts en de opbrengsten worden gedeeld tussen jou en het platform. Een short met een miljoen views brengt gemiddeld tussen de €50 en €70 euro op.

 

Welke inkomsten zijn er nog meer?

Daarnaast kunnen makers ook kanaallidmaatschappen aanbieden, hier kunnen kijkers een maandelijkse bijdrage betalen om exclusieve voordelen te ontvangen, zoals badges en emoji's in de opmerkingen, toegang tot exclusieve content en meer.

Een andere manier om geld te verdienen via een YouTube Shorts kanaaal is via Super Chats tijdens live streams of Super Thanks op je video’s. Kijkers kunnen tijdens je live streams of op je video geld doneren om hun berichten opvallend te maken, waardoor ze meer opvallen in de chat.

YouTube biedt tegenwoordig nog een nieuwe manier voor creators om geld te verdienen. Met YouTube Shopping kunnen creators producten taggen en commissies verdienen op aankopen. Daarnaast kunnen ze een deel van de abonnementskosten van YouTube Premium-abonnees verdienen voor advertentievrije content.

Geld Verdienen Met Youtube Videos

Extra inkomsten door YouTube Shorts

Naast de opbrengsten uit het partnerprogramma van YouTube Shorts, kunnen creators ook extra geld verdienen via sponsordeals. Door samen te werken met merken kunnen ze betaald worden voor het plaatsen van gesponsorde content in hun korte video's. Deze samenwerkingen bieden creators de kans om hun publiek te vermaken en tegelijkertijd hun inkomsten te verhogen. Het opent nieuwe zakelijke mogelijkheden en stimuleert financiële groei.

Ook met sponsordeals kunnen creators extra inkomsten genereren op YouTube Shorts, door andere externe bronnen, zoals affiliate marketing, donaties van kijkers tijdens livestreams, verkoop van merchandise en samenwerkingen met andere creators voor gezamenlijke content of evenementen. Deze verschillende inkomstenstromen bieden creators de mogelijkheid om hun financiële bronnen te diversifiëren en hun totale verdienpotentieel te vergroten.

Vereisten voor monetisatie YouTube shorts kanaal

Het belangrijkste nu: Hoe kom je in aanmerking voor het partnerprogramma van YouTube met een Shorts-kanaal? Om te kunnen monetizen, moet je voldoen aan specifieke vereisten voordat je daadwerkelijk geld kunt gaan verdienen met YouTube Shorts:

1. Abonnees: Je moet minimaal 1000 abonnees hebben op je YouTube-kanaal.
2. Shorts-Weergaven: In de afgelopen 90 dagen moet je minstens 10 miljoen geldige openbare Shorts-weergaven hebben gegenereerd.

Door deze drempels te bereiken, kun je in aanmerking komen voor monetisatie en beginnen met het verdienen van geld met je Shorts-content op YouTube. Zodra je dat hebt gehaald, moet je minimaal €70,- euro verdienen, voordat je je eerste uitbetaling kunt ontvangen.

Video Opnemen Voor Youtube Shorts

Tips voor succesvolle Shorts op YouTube

Het verdienen met YouTube Shorts kan lucratief zijn, maar het succes hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit en populariteit van je content, betrokkenheid van je kijkers en advertentierevenu.

Om je verdiensten te maximaliseren, is het erg belangrijk om boeiende en relevante content te maken die je doelgroep aanspreekt. Zorg dat je op vaste dagen en tijden upload, het liefst op dagen wanneer jou doelgroep het actiefst is op YouTube. Dit kun je analyseren in je account.

Een pakkende korte tekst of titel is ook erg belangrijk, het moet de kijkers triggeren om de video te willen bekijken en af te willen zien. Grijp de aandacht direct: Begin met een pakkende intro om kijkers meteen te boeien.

Daarbij kun je muziek en geluidseffecten toevoegen om je video's levendiger te maken en de betrokkenheid te vergroten. Gebruik daarnaast relevante hashtags om je video's beter vindbaar te maken voor je doelgroep.

Welke onderwerpen voor YouTube Shorts

YouTube Shorts biedt een platform voor een breed scala aan inhoud, van trending onderwerpen tot grappige sketches en educatieve tutorials. Aan jou de schone kunst om een passend onderwerp te vinden. Passend bij jou, en passend bij een doelgroep, groot genoeg om miljoenen views te kunnen genereren. Hier zijn enkele tips en suggesties om inhoud te maken die geschikt is voor Shorts:

  • Trending onderwerpen: Houd de vinger aan de pols van wat er trending is op sociale media en creëer Shorts die inspelen op populaire onderwerpen en uitdagingen.
  • Grappige sketches: Laat je creativiteit de vrije loop en maak korte, humoristische sketches die snel de aandacht van het publiek trekken en hen laten lachen.
  • Tutorial Shorts: Deel snelle en informatieve tutorials over diverse onderwerpen, zoals koken, make-up, DIY-projecten, en meer. Zorg ervoor dat de inhoud snel en gemakkelijk te begrijpen is.
  • Behind-the-Scenes: Geef je kijkers een exclusief kijkje achter de schermen bij het maken van je content, inclusief bloopers, voorbereidingen en meer.
  • Inspirerende Quotes: Maak korte Shorts met inspirerende quotes of citaten die je kijkers motiveren en inspireren.
  • Challenges: Daag je kijkers uit om deel te nemen aan uitdagingen en moedig hen aan om hun eigen versies te maken en te delen.
  • Vraag en antwoord: Beantwoord snel en beknopt veelgestelde vragen van je kijkers of start een interactieve Q&A-sessie.
  • Muzikale Shorts: Maak gebruik van de uitgebreide bibliotheek met muziek en geluidseffecten van YouTube om pakkende en meeslepende muzikale Shorts te creëren.

Door te experimenteren met deze verschillende soorten inhoud, kun je kijken wat aanslaat en wat ook bij jou past. Als je merkt dat een bepaald onderwerp aanslaat moet je daarop doorgaan. Hierdoor zal je een bepaalde doelgroep naar je kanaal toehalen, dit specifiek in dit onderwerp geïnteresseerd is. Het algoritme kan vervolgens nog meer mensen in deze doelgroep naar je shorts sturen.

Veel gestelde vragen over YouTube Shorts

Hoe maak ik een YouTube Short?

YouTube Shorts kunnen simpel worden gemaakt met de mobiele YouTube-app die je kunt vinden op je kanaal. Tik op het grote plusteken (+), onderaan je pagina en selecteer "Create a Short" om te beginnen. Short kun je uiteraard alleen maken op je mobiel.

Wat is het maximale formaat en de duur van een YouTube Short?

Een YouTube Short mag maximaal 60 seconden duren en moet verticaal zijn, met een beeldverhouding van 9:16.

 

Hoe kan ik YouTube Shorts promoten en meer kijkers bereiken?

Promoot je Shorts door ze te delen op sociale media, gebruik relevante hashtags, optimaliseer de titel en beschrijving, en betrek je kijkers door te reageren op opmerkingen.

Kunnen YouTube Shorts geld verdienen met advertenties?

Ja, YouTube Shorts kunnen geld verdienen via advertenties, zoals pre-roll advertenties en banners, maar alleen als je in aanmerking komt voor het YouTube-partnerprogramma en voldoet aan de vereisten voor monetisatie.

Zijn er specifieke richtlijnen of regels waar ik me aan moet houden bij het maken van YouTube Shorts?

Ja, YouTube hanteert communityrichtlijnen voor Shorts, vergelijkbaar met reguliere videocontent. Zorg ervoor dat je geen auteursrechtelijk beschermd materiaal gebruikt en vermijd inhoud die in strijd is met de communityrichtlijnen van YouTube.

on air