De Stichting Loterijverlies is in het leven geroepen om de Staatsloterij aan te pakken naar aanleiding van misleidende reclame die gemaakt is. Klanten van de staatsloterij konden lid worden van de stichting en op deze manier mee procederen tegen dit staatsbedrijf.
Nu komen er berichten naar buiten dat de inbreng van de leden niet gebruikt is voor de procedure maar dat de oprichter van de stichting grote bedragen in eigen zak zou hebben gestoken. Hij is reeds gezien met een Lamborgini en bij Eva Jinek was te horen dat er een hypotheek is verstrekt aan de heer Roet vanuit Isle of Man ter waarde van 3 miljoen euro.
Update: De oprichter Ferdy roet is inmiddels veroordeeld. Er zou veel geld uitgegeven zijn aan andere zaken en spelers hebben nooit geld terug gezien die ze betaald hebben om een gezamenlijke claim te krijgen.
We hebben geen enkele reden om aan te nemen dat Ferdy Roet iets verkeerd heeft gedaan in zijn poging om voor gedupeerde Staatsloterij klanten een tegemoetkoming in de geleden schade te regelen. Maar langzaam aan begint de media wel meer verdachtmakingen in de wereld te brengen en mijn persoonlijke gevoel zegt altijd: ‘Waar rook is, zal ook vuur zijn'. De oprichter van Stichting Loterijverlies reageert zelf met de opmerking dat de Telegraaf hem sinds 2008 zwart probeert te maken wat een makkelijke inkopper is met zijn naam. De zwarte pieten discussie zou hem ook op het lijf geschreven zijn ;). Bart Mos van de Telegraaf kan een aanklacht vanwege smaad verwachten van Ferdy Roet geeft de oprichter aan.
Er zijn maar liefst bijna 200.000 leden van Stichting Loterijverlies die allemaal ongeveer 40 euro per persoon hebben betaald om mee te doen in deze gezamenlijke claim om de Staatsloterij op haar knieen te krijgen. Een punt dat in ieder geval is bereikt is dat de Staatsloterij de misleidende reclame heeft vervangen voor juiste informatie. Dat is al een winstpunt, maar de claim blijft in de lucht hangen en ook het ministerie begint zich met de zaak te bemoeien om een spoedige schikking te bewerkstelligen.
De stichting geeft zelf aan dat er maar liefst 20 miljoen euro aan kosten is gemaakt sinds de oprichting van de stichting terwijl er maar een bedrag van 8 miljoen euro is ontvangen van de deelnemers in deze mega claim.
Er zou een bedrag van ongeveer 2 miljoen euro zijn betaald aan Europa Enterprise Limited op belastingparadijs Isle of Man. De geruchten gaan dat Ferdy Roet zelf achter dit bedrijf zit en het kan toeval zijn of niet maar een bedrijf op precies hetzelfde adres heeft Ferdy Roet een hypotheek verschaft van maar liefst 3 miljoen euro om een villa in het Nederlandse Bergen te kopen.
Volgens de Telegraaf journalist kocht Ferdy Roet vlak nadat het eerste geld binnen kwam meteen een Lamborghini en heeft men hem daarna ook nog zien rijden in een glimmende Rolls Royce en Bentley, Memphis Depay is er niets bij zou je denken ;)
Ferdy Roet gaat meteen in de tegenaanval en geeft aan dat het merendeel van de binnengekomen gelden zijn uitgegeven aan buiten gerechtelijke kosten, mede omdat ze veel hebben uitbesteed. Dit klinkt in mijn oren niet enorm aannemelijk en het lijkt enigszins alsof er een rookgordijn wordt opgehangen. De claimers van Stichting Loterijverlies hebben dit waarschijnlijk allemaal niet geweten en waren er van uit gegaan dat de Stichting haar zaakjes goed op orde had. Ik kan ook goed begrijpen dat de oprichter en organisatie achter de stichting onkosten maakt en een inkomen nodig heeft maar nu begint het er op te lijken dat de stichting een bodemloze put is. Hoe zal dit uit gaan pakken als er straks een schikking komt tussen de Staatsloterij en Stichting Loterijverlies? Gaan de leden van de stichting die braaf hun inleg hebben betaald iets terugzien van de honderden miljoenen die hiermee gemoeid zijn?
De Stichting Loterijverlies is wel degelijk bezig met het voeren van verschillende rechtszaken tegen de Staatsloterij. Zo is er recent een kort geding geweest waarbij de stichting de rechtbank heeft verzocht om er voor te zorgen dat de Staatsloterij geen enkele euro meer overmaakt naar de overheid en ook geen enkele prijs meer uit mag keren aan de spelers die mee doen met de Staatsloterij. Mocht dit gewonnen worden zou dit wel eens de doodsteek kunnen worden voor de Staatsloterij.
We blijven deze Goede Tijden Slechte Tijden soap met bovenmatige interesse volgen en bij nieuwe ontwikkelingen komen we er op terug. Wie van de lezers heeft zich aangesloten bij Stichting Loterijverlies? En wat zijn jullie ervaringen? Heb je nog vertrouwen in Stichting Loterijverlies?