Wedden Op Het Poolse Elftal

Wedden op het Poolse elftal: hoe pak je dit aan?

Polen is sinds een jaar of tien bezig aan een grote internationale comeback. Nadat het land diverse successen behaalde in een grijs verleden, brak er een lange donkere periode aan. Sinds 2008 is Polen er echter weer regelmatig bij op een eindtoernooi. De remonte van Polen kan niet los gezien worden van de ontwikkelingen in de wereld en het internationale voetbal waarbij talentvolle spelers in de beste competities terecht komen, ongeacht het land waar ze vandaan komen. Bij Polen is de speler die het meest in het oog springt ongetwijfeld spits Robert Lewandowski die het afgelopen seizoen het onbreekbaar geachte doelpuntenrecord van Gerd Müller, 40 doelpunten in één seizoen, overtrof met 41 competitietreffers in de Bundesliga. In dit artikel lees je alles over het Poolse team, en hoe je kunt wedden op het Poolse elftal

Wedden Op Het Poolse Elftal

Wedden op het Poolse Elftal

Wedden op Polen verhoogd de spanning van een interland alleen nog maar meer. Zeker als het gaat om een weddenschap op een wedstrijd in het kader van een eindronde van het EK.
Vanzelfsprekend kun je wedden op het resultaat van een wedstrijd met een 1X2-weddenschap. In de groepsfase kunnen wedstrijden nog in een gelijkspel eindigen. In de knock-outfase van het toernooi kan dit vanzelfsprekend niet meer.

Overige weddenschappen waarop je tijdens het komende EK in kunt zetten bij de wedstrijden van Polen zijn correcte score weddenschappen. Je kunt er hierbij voor kiezen om een exacte uitslag te voorspellen, maar je kunt er ook voor kiezen om een rijtje met uitslagen te selecteren. Dan maak je meer kans dat de daadwerkelijke uitslag er tussen zit. De odds voor een correcte score combinatie zijn natuurlijk wel iets lager dan voor een exacte voorspelling. De kans dat de bookmaker je immers moet uitbetalen is groter.

Wedden Op Het Poolse Elftal Over Under
Wedden op het Poolse elftal

BTTS & under/over

Populaire weddenschappen als BTTS (both teams to score) en under/over doelpunten ontbreken vanzelfsprekend ook niet. Under/over weddenschappen kun je van +0.5 tot +5.5 selecteren. Denk je dat de spelers van Polen veel gaan scoren? Dan is deze weddenschap zeker iets voor jou.

Net zoals voetballers zijn ook een speler van sportweddenschappen niet allemaal hetzelfde. De ene speler is wat offensiever ingesteld en wil wat meer risico nemen, de ander is juist wat meer defensief en speelt wat meer behoudend. Wanneer je een wat meer defensieve speler bent kun je door in te zetten op een dubbele kans of een draw no bet je winstkansen op een weddenschap verhogen. Je neemt dan genoegen met lagere odds. Daarmee koop je echter wel meer zekerheid.

Voor offensieve spelers zijn er handicap weddenschappen af te sluiten waarbij je één van beide teams op een virtuele achterstand of juist een voorsprong zet. Doordat er dan op het veld vaker gescoord moet worden voordat je jouw weddenschap wint, betaalt de bookmaker je hogere odds uit.

Wedden op de EK prestaties van het Poolse elftal

Denk jij dat het Pools Elftal een goede kans maakt om Europees kampioen te worden? Of denk je juist dat het elftal van de bondscoach Paulo Sousa in een vroeg stadium uitgeschakeld gaat worden? Op beide voorspellingen kun je een weddenschap afsluiten. We zetten hieronder een aantal weddenschappen voor je op een rijtje.

Wedden op de nieuwe Europese kampioen (het Poolse elftal?)

Wanneer je denkt dat Polen Europees Kampioen gaat worden, dan is nu een goed moment om daar een weddenschap op af te sluiten. De meeste bookmakers zijn er immers nog niet van overtuigd dat Polen er met de titel vandoor gaat tijdens het EK. Een inzet van € 1,- op Polen is momenteel € 80,00 waard. 

Wedden op de finale

Wanneer je niet zeker weet of Polen kampioen gaat worden, kun je ook een voorspelling doen dat het elftal de finale gaat halen. Hiermee heb je 50% meer kans dat je voorspelling klopt. Dat gaat natuurlijk wel ten koste van je odds. Op dit moment (9 juni) is een finaleplaats voor het Pools Elftal 30.00 waard.

Wanneer je een glazen bol heb en beide finalisten al kunt voorspellen, dan ben je helemaal spekkoper. Correct voorspelde finales zijn serieus geld waard. De bookmakers verwachten een finale tussen België en Engeland. Deze is al 15.50 waard*. De eerste finale met Polen er in is Denemarken - Polen. Deze wedstrijd heeft een quotering van 80.00 en is daarmee erg lucratief om een gokje op te wagen.

* = actuele waarde op 10 juni 2021

Groepswinst (1)
Groepswinst voor Polen?

Wedden op groepswinst

Naast een weddenschap op de winnaar of de finalisten van het toernooi bieden veel bookmakers je nu ook al de mogelijkheid om te wedden op welk land zich als groepswinnaar voor de knock-out fase van het toernooi plaatst. Er worden op dit EK in zes groepen wedstrijden gespeeld voordat de achtste finalisten bekend zijn. In poule E is Spanje met odds van 1.32 favoriet om als groepswinnaar door te stromen in het toernooi. Polen wordt minder hoog ingeschat. De Polen hebben van de Toto een quotering van 6.30 toebedeeld gekregen.

Twee versies van wedden op groepsstand

Een alternatief voor deze weddenschap is het wedden op de eindstand in de groep waarbij je een precieze voorspelling doet welk land de groep wint en welk land als tweede eindigt. Deze weddenschap is moeilijk en dus hoger gequoteerd dan een voorspelling welke landen sowieso doorgaan naar de volgende ronde. Het verschil tussen deze weddenschappen is dat het in het laatste geval niet gaat om de klassering in de groep, maar dat doorgaan het enige criterium is. Dat kan dus ook als een van de beste nummers drie zijn. 

Je kunt overigens ook inzetten op individuele landen in een ja/nee weddenschap of ze naar de volgende ronde doorgaan, los van de groep waarin deze landen spelen.

Wedden op uitschakeling

Een andere wed-mogelijkheid die je bij het aankomende EK hebt is dat je kunt wedden op wanneer een team uitgeschakeld gaat worden. Wanneer je bijvoorbeeld verwacht dat Polen in de kwartfinales al uitgeschakeld wordt, dan kun je daar op inzetten. Bookmakers bieden de volgende quoteringen* voor uitschakeling van de Polen.
Groepsfase: 2.75
⅛ finale: 2.20
¼ finale: 4.50
½ finale: 13.00
Verliezend finalist: 30.00     
Winnaar: 80.00

*Weergegeven quoteringen d.d. 10 juni 2021, aan verandering onderhevig.

Head to head weddenschappen

Bij de Toto kun je er ook voor kiezen om te wedden op head to head weddenschappen. In deze weddenschappen bepaal je uit een voorgeselecteerd paar het land, bijvoorbeeld Polen, dat volgens jou het verst in het toernooi gaat komen. Ben jij er van overtuigd dat Polen Europees Kampioen gaat worden? Dan kun je in deze head to head weddenschappen alle paren met Polen selecteren en daar op inzetten.

We wensen je een lucratief EK toe.

De geschiedenis van het Poolse Voetbalelftal

Het Poolse voetbalelftal debuteerde in 2008 op de eindronde van een Europees Kampioenschap voetbal. Sinds dat eindtoernooi hebben de Polen geen Europees Kampioenschap meer gemist. De generatie Lewandowski is inmiddels echter wel op een leeftijd dat het aan een laatste kunstje bezig is.

Op wereldkampioenschappen waren de Polen al veel eerder aanwezig. Al in 1938 plaatsten de Oost-Europeanen zich voor het WK. Het WK was echter wel na welgeteld één wedstrijd alweer ten einde voor de Polen.

Szarmach
Szarmach. Door Slawek's from Flickr - originally posted to Flickr as Szarmach Andrzej 2, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7860475

Na de Tweede Wereldoorlog

Na de Tweede Wereldoorlog waren de Polen in principe geplaatst voor het WK van 1954, maar toen bij de loting bleek dat het land gekoppeld was aan Hongarije, wat op dat moment als het sterkste land ter wereld gezien werd, trokken de Polen zich terug.

Het duurde vervolgens tot 1974 dat Polen zich weer eens plaatste voor de eindronde van een WK. Het werd direct één van de twee meest succesvolle toernooien uit de Poolse voetbalgeschiedenis. De gouden generatie Poolse voetballers van onder andere Lato en Szarmach werd derde op het toernooi en veroverde daarmee de bronzen medaille. Acht jaar later met talenten als Boniek en Smolarek in de ploeg herhaalden de Polen dat kunstje.

Na deelname aan het EK 1984 was de koek op voor Polen en moesten zij tot het de eenentwintigste eeuw wachten op een nieuw eindtoernooi. Met onder andere Ebi Smolarek, de zoon van Wlodi, in de ploeg plaatste het Poolse nationale elftal zich voor het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan.

Wie denk jij dat er met de winst vandoor gaat?

on air