Avonturen van Rick in Las Vegas

269
0
DELEN

Na een paar weken radiostilte vond ik het toch wel weer een keer tijd worden voor een nieuwe editie van deze blog. En ook deze keer was het allesbehalve saai in Las Vegas.

Vegas party

Feesten in Las Vegas

Na me de eerste weken bijna volledig op poker te hebben gericht was het de afgelopen weken veel meer gericht op feesten. En dan bedoel ik ook echt veel meer. Waar ik in de eerste 3 weken welgeteld 1 keer de binnenkant van een club heb gezien, was het de afgelopen week 6 van de 7 dagen raak. Het begon met het bezoek van Wilco. Hij is een maand in de VS en besloot daar een 4 daagse trip naar Vegas aan toe te voegen.

Pizza eten in Vegas

Omdat hij niet pokert, was het logisch om die 4 dagen vooral de clubs te bezoeken. Via een lokale promoter had ik geregeld dat we 4 dagen in 4 verschillende clubs gratis naar binnen konden. En aangezien we toch Nederlanders zijn, was ik bij het woord gratis al snel verkocht. De eerste 2 dagen waren allebei goede feesten, Maar op dag 3 hadden we echt één van de beste feesten van de stad de pakken. Midden in het Caesars Palace heb je de club Omnia, Waar wekelijks DJ's als Martin Garrix en Calvin Harris optreden. Wij moesten het doen met Burns, een voor mij onbekende DJ, Maar die maakte er een heerlijke avond van. By far de beste muziek die ik tot dan toe had gehoord in een club. Dag 4 viel dan weer wat tegen, want we kwamen uit in een club waar blijkbaar iedereen chagrijnig was en de favoriete move van de DJ het opsteken van een sigaret was. Jammer van die laatste avond, Maar al met al 4 heerlijke dagen.

Nachtleven in Las Vegas

Na het vertrek van Wilco op donderdag had ik 1 dag rust voordat ik weer mocht aantreden in het nachtleven. Het was Halloween weekend en Vegas stroomde vol. Een local waar ik hier regelmatig mee optrek nodigde me uit om met hem en zijn vrienden te komen feesten. Hij had beide dagen een VIP tafel inclusief drank geregeld. Los van de flessen drank die bij de tafel hoorden, was vooral de extra ruimte een bonus. De algemene dansvloer was helemaal vol en zo'n tafel is dan toch wel echt heel erg lekker om te hebben. Daarnaast mag je bij het kopen van een tafel ook in een andere rij staan bij de ingang wat al snel een uurtje of 2 wachten scheelt, mij hoor je niet klagen. Op de 2de van deze dagen was het Halloween thema al goed terug te zien in de outfits van alle aanwezigen. De hele groep vrienden met wie ik was hadden een Elvis outfit en bijna de hele menigte had iets met zijn outfit gedaan.

Luigi gevonden

Ik was zelf verkleed als Mario en dat was een groot succes, want ik kreeg over de hele avond gezien een verzoekje of 20 om met mensen op de foto te gaan. Toen ik iemand tegenkwam die was verkleed als Luigi, besloot ik zelf ook maar een plaatje te schieten. Toen het feest rond een uurtje of 4 was afgelopen had de groep met Elvis imitators nog zin om door te gaan en wie ben ik dan om af te haken. Tot zover had ik er nog niet van gehoord, maar blijkbaar is er een club in Vegas die open gaat om 4 uur in de nacht om alle mensen die niet willen stoppen met feesten een kans te bieden daar gehoor aan te geven. Het resultaat: een enorme menigte vol dronken mensen die om 5 uur in de nacht een uur in de rij gaan staan om tot maximaal 12 uur los te gaan in de kelder van een casino. Toch leuk om een keer gedaan te hebben.

Shows in Las Vegas

Naast het feesten heb ik ook wat sightseeing gedaan en ben ik voor de eerste keer naar een show gegaan hier. Ik werd door iemand uitgenodigd om naar het Cirque de Soleil te gaan. Ik was daar nog niet eerder heen geweest en het was toch wel leuk om dat een keertje te doen. Ook heb ik met Wilco een dagje rondgelopen op de strip. 28 km gelopen volgens de stappenteller, maar dat voelde voor Wilco die op slippers liep vast als het dubbele. Ik had na de eerste paar weken al een hoop gezien, Maar als je echt gaat rondkijken zie je pas echt hoeveel er hier te zien is.

Wandelen over The Strip

Zo was ik echt onder de indruk van de indoor gondels van het Venetian. Ook het plein van het Venetian leek als 2 druppels water op de echte variant. Maar ik ben toch vooral fan van het Wynn en Encore geworden, 2 hotels die er precies hetzelfde uitzien aan de buitenkant, Maar aan de binnenkant wel verschillend. Alles is er even mooi en het straalt vooral klasse uit.

The Venetian Canal

Weer pokeren in Vegas

Pokertechnisch is het de afgelopen 2 weken iets minder gegaan, maar de lijn omhoog heb ik de afgelopen paar dagen weer ingezet en ik ben ook gedeeltelijk overgestapt op een hoger limiet waar ik hopelijk nog meer kan winnen. Tot zover bevalt dat heel goed en je ziet het ook meteen terug in hoe er wordt gepokerd. Mensen spelen meer handen, maken meer moves en spelen gewoon beter poker. Het maakt het spel wel een stuk leuker, want je komt in een heleboel situaties waarin je moeilijkere keuzes hebt dan op het laagste limiet.

Pokerchips stapelen

Ook heb ik na 5 weken steeds beter van tevoren door hoe spelers zullen gaan spelen afhankelijk van hoe ze eruit zien. Je kan natuurlijk niet precies aan iemands hoofd zien hoe hij speelt, Maar er zijn wel wat algemene zaken die je kan gebruiken om sneller een beeld te vormen. Zo probeer ik vaak te kijken als ik langs een tafel loop welke mensen er allemaal zitten. Je hebt heel veel details die je een hoop informatie geven. Zo is een biertje of een cocktail vaak een teken dat je met een toerist speelt en is een rugtas vaker een regular (iemand die vaak speelt). Verder zijn er nog wat algemene groepen te onderscheiden en het leek me leuk dat een keertje uit te leggen.

De eerste groep zijn de ouderen, deze spelen vaak heel passief en gooien alleen geld in de pot met goede handen. Als ze veel inzetten, hebben ze bijna altijd een hele goede hand.

Als 2de heb je de spelers tussen 21 en 30 jaar. Hier heb je de meeste soort spelers. Je hebt professionals, spelers die een vriend hebben die pokeren en het ook maar een keer proberen, spelers die dronken zijn, spelers die regelmatig spelen, maar toch vooral veel fouten maken enzovoort.

Als 3de echte groep heb je nog de aziaten. Deze groep zijn vaak fan van gokken en zien poker niet als iets waar je kwaliteit in hoeft te hebben, maar gewoon als een geluksspel. Natuurlijk kom je zo nu en dan iemand tegen die niet in dit profiel past, Maar daar probeer je dan zo snel mogelijk achter te komen. Aangezien ik de laatste tijd veel gefeest heb, wil ik nu wel weer de draad helemaal oppakken op de pokertafels, zodat ik in ieder geval met een mooi bedrag weer naar huis toe kan over 5 weken.

Lekkere poker sessie

 

Naast deze blog schrijf ik dagelijks ook stukjes voor het forum en die verslagen zijn vaak wat uitgebreider dan de verhalen die ik in de blog zet. Ik wilde daarom voor deze keer ook een keer een post van het forum hierin zetten om een beter beeld te geven hoe het er hier nou eigenlijk precies aan toe gaat. Onderstaand bericht is dan ook gekopieerd van het forum.

Forumpost op Onetime

Caesars was dinsdagavond echt dramatisch voor me. Na met pech 4de te zijn geworden in een toernooi waar de beste 3 goed betaald werden en plek 4 en 5 inschrijfgeld terugkregen, verloor ik nog 100$ op de cashgame om vervolgens weer 2 keer in te schrijven voor het volgende toernooi. Nog 300$ dollar in de min. Ondertussen was ik ook jarig geworden en een klein beetje chagrijnig liep ik naar de Craps machine om even rustig een spelletje craps voor een paar $ te spelen.

Ook daar werd ik niet vrolijker van, want er waren 3 idioten die het nodig vonden om daar volle bak rook alle kanten op te blazen en toen ik vroeg of ze dat een andere kant op konden doen lachten ze me uit. Ik besloot nog even door te spelen en daarna gewoon maar naar het Bellagio te gaan voor mijn liefde van de laatste tijd: de 2-5 tafel. Ik won plotseling een paar handen met craps en kon zowaar een winst van 1.80 uitcashen zodat ik nog steeds ongeslagen ben met craps :-)

Vervolgens naar de Bellagio 2-5 waar ik al snel doorhad dat ik bij een enorme geldsmijter aan tafel zat. De allereerste hand die ik speelde was tegen deze idioot en ik kreeg zowaar een goede hand. Hij betaalde me uit en ik had meteen een winst van 200$. Toch wel een lekker begin. Een trage 2 uur later waar ik ontzettend weinig handen kreeg en misschien iets te passief tegen de idioot speelde, kreeg ik een paar goede handen op rij en werd ik ook daar uitbetaald. Ik zat opeens met 900$ aan chips aan tafel en besloot dat het mooi was geweest. Ik nam samen met een vrolijke man van rond de 35 nog een shotje op mijn verjaardag en liep rustig naar huis.

Verder had ik besloten op mijn verjaardag rustig aan te doen en zo had ik een relax dagje waar ik samen met mijn huisgenoot een uurtje ben gaan Pinballen in de pinball hall of fame. Ongeveer 100 pinballautomaten in 1 hal en allemaal niet al te duur. Ik was uiteindelijk 5$ kwijt en ik heb er zeker van genoten. In de avond ben ik naar een all you can eat sushitent geweest met mijn huisgenoot en 2 pokeraars die altijd in het Caesars spelen en waar ik regelmatig contact mee heb, Steve en Joe. Steve komt van de Filippijnen en woont sinds een jaar in Vegas als pokerprof.

Coole Joe

Joe is een dikke Chinees die altijd op Hawaii heeft gewonnen. Hij is op dit moment waarschijnlijk de meest winstgevende speler in heel Vegas op de 1-2 tafel, want hij wint gemiddeld 10.000! Per maand op dat limiet. Los van het feit dat dat ontzettend veel is, is het ook gewoon bizar knap. Een goed uurtarief op de 1-2 tafel is namelijk meestal rond de 20-25 En dan draai je echt bovenin mee. Joe maakt daar rustig 30-35 van en speelt dan ook nog rond de 300 uur per maand, absurd veel dus. De reden dat dit kan, is dat hij een slaapprobleem heeft en langer dan 3 uur slapen lukt hem al jaren niet. Hij valt dan ook gemiddeld 1 keer per uur in slaap aan de pokertafel en ook in de auto naar het restaurant toe dommelde hij rustig 2 keer in. Mooi figuur die Joe.

Poker break

 

Het eten was overigens fantastisch en by far de beste sushi die ik ooit heb gegeten. Dankzij Joe en Steve waren we daar uitgekomen en ik ben daar zeker niet voor de laatste keer geweest. In de avond heb ik nog even de pokertafels in het Bellagio onveilig gemaakt. Ik had ongeveer 250$ winst toen ik een berichtje kreeg dat ik onmiddellijk naar het Caesars moest komen. Er zat namelijk een miljonair aan tafel die geen moeite had met zijn geld over de pokertafel te smijten. Ik was er vrij snel, maar had niet als enige de memo gehad. De tafel zat vol en er was een wachtlijst van 6 man. Teleurgesteld ging ik maar aan een 1-2 tafel zitten, Maar die zat ook vol met idioten. Ik had een prima sessie en won weer 200$ In een uurtje of 3. Ik merkte dat ik ondertussen wel wat overbodige energie kreeg en begon wat meer te praten, wat gekkere keuzes te maken en ik bouwde zelfs een toren waar een fanatiek OCD'er trots op zou zijn. Mijn huisgenoot werd nog even mijn dealer en ik gaf hem in een kwartier tijd ongeveer 20$ fooi. Van je vrienden moet je het blijkbaar dus toch hebben. Ik vond het welletjes en besloot om netjes op tijd naar bed te gaan rond een uurtje of 4.

Pinball museum in Vegas

Pokertoernooi

Dan was het vandaag tijd voor het eerste toernooi van de 3 toernooien die ik de komende paar dagen speel. Ik begon wel redelijk en wist enigszins een stack op te bouwen. Maar helaas voor alle mensen die weer mee hebben gedaan was ik vrijwel de hele sessie kaartdood. Ik heb in 3 uur en 45 minuten rond de 7 keer een flop gezien en dat is toch wel heel erg weinig. Volgende keer beter is wat ze dan zeggen.

Buy-in Pokertoernooi

Ik was rond een uurtje of 4 klaar met het toernooi en ging direct door naar het Bellagio. De 2-5 game ging opnieuw ontzettend goed en rustig, Maar zeker wist ik mijn winst op te bouwen naar rond de 370$, 30$ voordat ik altijd uitcash. Een paar handen later had ik een hele goede bluf spot uitgekozen, maar helaas had de tegenstander een hele onverwachte goede hand en was mijn winst weer gezakt naar 100$. Toch kreeg ik na een uurtje wachten weer wat goedkope fiches naar me toe geschoven. Een oudere speler die geen moeite had om voor grote bedragen te spelen had zijn hand verkeerd onthouden en callde mijn all in met een vrij matige hand. Ik zat opeens weer met 430 winst aan tafel. Nog een goede pot later was dat zelfs 625$ en besloot ik uit te cashen.

Dat is ondertussen een uurtje geleden en heb in de tussentijd dit verhaal geschreven en even wat gegeten. Ik mag over een uur weer met een verse 200$ stack aan tafel gaan zitten en ik kan nu al niet wachten om weer te gaan vlammen.

Vrienden van Rick in Vegas
DELEN
Vorig artikelZombie Blackjack
Volgend artikelJuiste timing als je gokt!
Coolos15
Mijn naam is Rick en ik ben 24 jaar. In het dagelijks leven ben ik een rechten student aan de VU in Amsterdam en in mijn vrije tijd doe ik naast de standaard sociale zaken zoals uitgaan en met vrienden afspreken eigenlijk maar 2 dingen, namelijk tennissen en pokeren. Dat eerste is al sinds mijn 4de levensjaar mijn passie en doe ik sinds die tijd erg fanatiek. Ik ben dit jaar geëindigd in de top 60 van de nationale ranking en dat zie ik toch wel als mijn plafond. Omdat dit geen sportwebsite is, zal ik het verder kort houden en me focussen op de Vegas gerelateerde zaken. In mijn geval gaat dat dus voornamelijk over Poker, waar ik sinds 6 jaar een behoorlijke passie voor heb ontwikkeld. Mijn poker carrière heeft zich voornamelijk online afgespeeld, waar ik vrijwel elke variant van Texas Hold'em no limit fanatiek heb gespeeld. Van cash game naar sit en go's , naar spin en go's naar toernooien, ik heb alles wel geprobeerd. In bijna al deze varianten heb ik gelukkig een behoorlijke winst kunnen maken. In Vegas zal ik me voornamelijk richten op de 1/2 en 1/3 cash games en mocht het goed gaan wil ik ook graag de 2/5 gaan proberen. Toernooien zal ik ook sporadisch proberen mee te pakken, maar dat blijft voornamelijk een bijzaak. Naast poker ben ik ook heel erg geïnteresseerd in de levenswijze die bij Las Vegas komt kijken en zie ik het zeker zitten om dit hele avontuur met jullie op zowel het forum als op de homepage te delen.Ik zal op de homepage voornamelijk de avonturen en belevenissen gaan delen, terwijl ik op het Forum meer in zal gaan op vragen, advies, verzoekjes en dat soort zaken.