Onetime_girl blogt: ONK ladies only pokertoernooi

390
0
DELEN

Op 4 maart was het zover! Mijn allereerste pokertoernooi. Tot dusver heb ik alleen een paar keer online gepokerd en dat is toch heel anders. Online ben je niet zichtbaar. Je kan gillen, gekke bekken trekken, stressen en snel iets aanklikken als je twijfelt. In het echt is dat wel anders. Voor de spiegel oefen ik een paar keer mijn pokerface. En op naar Utrecht!

Het ONK poker heeft op 4 maart een Ladies Only toernooi georganiseerd. Tevoren is er ook nog een workshop te volgen over het poker. Een perfecte gelegenheid dus om voor het eerst mee te doen. Het toernooi wordt georganiseerd in de Heksenketel, in het stadion van Utrecht. De navigatie stuurt ons naar de verkeerde kant van het stadion en voordat we door hebben waar we moeten zijn, is de workshop helaas al begonnen. Dit is dan ook gelijk mijn enige puntje van kritiek, het zou handig zijn als er buiten al iets aangegeven wordt over het toernooi.

Ik sluit aan bij de workshop, maar mag alleen nog maar kijken. Gelukkig is er een heel vriendelijke dealer, die uitgebreid de tijd neemt om van alles aan me uit te leggen. In de tussentijd schud ik Mathijs Jonkers nog even de hand. Als je niet zo thuis bent in de pokerwereld denk je misschien Mathijs Jonkers? Hij is dé oprichter van het Open Nederlands Kampioenschap Poker en een pokerheld him self. Ja dat zijn kleine voordeeltjes die je hebt als OneTime girl.

Mathijs Jonkers en Onetime_Girl

En dan is het zover, het is 15.00 uur; het toernooi gaat beginnen. Er doen 58 vrouwen mee. Ik word verwacht aan tafel 1. Met een licht verhoogde hartslag schuif ik aan. Hoi, ik poker voor het eerst en jullie? Zeg ik. Iedereen kijkt me wat ongemakkelijk aan.

Leerpunt nummer 1: mensen laten niet graag iets los over hun pokerervaringen en technieken.

Leerpunt nummer 2: folden is niet handig als je gratis kunt checken.

Leerpunt nummer 3: folden is niet handig als je de big blind bent.

Leerpunt nummer 4: het is niet handig om je kaarten zo hard weg te gooien dat ze omgedraaid op tafel vallen.

Zoals je leest, de eerste 3 kwartier heb ik het best zwaar. Ik krijg veel slechte kaarten en verder vind ik het ook lastig inschatten wanneer ik iets moet ondernemen. De dames aan tafel helpen wel af en toe, super aardig gezien het wel een toernooi is.

ONK Ladies event

Na de eerste 3 kwartier is er pauze. Ik zit er nog in, maar vraag me af hoe lang ik het nog ga uitzingen. Ik krijg een peptalk en hierna lijkt alles veranderd. Een paar keer achter elkaar heb ik hele goede kaarten en ik win hand na hand. De stemming aan tafel slaat om. De dames beginnen te twijfelen of het wel klopt dat ik voor het eerst speel. Dat zou dan wel een hele goede act van mij zijn hè? Grap ik. Laat ze maar speculeren, ik vind het prachtig.

Lekker aan het pokeren

Bij de tweede pauze heb ik een stack van 30.000, bij een gemiddelde van 27.000. Ik sta er dus goed voor. Inmiddels is het al half 6 en er is een lopend buffet waar je voor 6.95 kunt eten. Goed geregeld! Ik eet wat en neem weer wat tips ter harte!

En weer tijd voor actie: al snel ga ik mee met 2 dames die all-in gaan. Ze hebben niet zo'n grote stack, dus ik neem het risico. En warempel, ik heb de beste hand en daarmee 2 dames tegelijk uit het toernooi gespeeld. Mijn zelfvertrouwen groeit en daardoor word ik toch wat onvoorzichtiger. Niet veel later ben ik ook weer veel van mijn opgebouwde stack kwijt. De blinds gaan omhoog en vanaf dan wordt het ‘overleven'. Uiteindelijk ga ik all-in met een goede hand, maar helaas niet goed genoeg. Daarmee lig ik uit het toernooi. Ik ben 11e geworden en krijg applaus. Stiekem ben ik best trots, niet slecht voor een eerste keer toch?

Uiteindelijk wint Sandra van Eijk het toernooi. Super leuk, want ze is naast mij begonnen met spelen. Ik heb haar zelfs nog vertelt over OneTime en hoop dat ze komt kijken op de site. Ze zou zeker een aanwinst zijn op ons forum!

Ik vond het toernooi erg leuk en tussen de dames is een prima manier om het als beginneling te proberen. Op een enkele gepikeerde dame na, is iedereen heel vriendelijk en relaxed. Daarnaast zie je dat de dealers er ook plezier in hebben. Ze leven mee en geven zo nu en dan advies.   

Wil je ook laagdrempelig meedoen aan een ladies only toernooi? Of aan een andere voorronde van het ONK poker. Kijk dan op de site onkpoker.nl

En als je dan toch op de site bent, lees je dan ook gelijk het tweedelig interview met mij dat op de homepage staat?

Lucky me!

See you next week?

Sealed with a kiss for luck

💋

OneTime girl

DELEN
Vorig artikelGeen kick meer van een prijs
Volgend artikelHet FOMO-effect
Onetime_girl
Als newbie in de Onetime wereld schrijft onetime_girl in haar blog over haar ervaringen, nieuw opgedane kennis en natuurlijk haar gedachten. In de bloei van haar leven op zoek naar avontuur pakt ze de uitdagingen aan. Ze geeft een unieke kijk in haar leven, waarin ze op zoek gaat naar die ene Onetimer!