Spring naar bijdragen

GioFaralley

Members
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

GioFaralley's Achievements

Newbie

Newbie (1/3)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Lijkt bij Staatsloterij toch iets niet helemaal goed te gaan... Als ik inlog zie ik dat wij met een 1/2 staatslot meespelen voor oudejaarstrekking. En dat we afgelopen trekking meespeelden met 5 loten en 35 euro hadden gewonnen en dat ik 0,50 gestort heb gekregen. Daadwerkelijk overigens zowel 0,50 als 2,12 gesort gekregen... Hebben anderen dit ook?
  2. @JackPot daar heb je helemaal gelijk in. Toch weet ik dat er maar heel, heel erg weinig mensen zijn die hier daadwerkelijk geld mee kunnen (blijven) verdienen...
  3. Bij ETF's vind ik het zelf ook belangrijk om te kijken of ze synthetisch zijn of fysiek. Waarbij fysieke ETF's vaak iets duurder zijn maar synthetische ETF's hebben een wat hoger risico. ETF's volgen een index. Dat kunnen ze doen door simpelweg alle aandelen in zo'n index te kopen en die te bewaren (fysiek) of door een index 'na te bootsen' met behulp van derivaten (synthetisch). De ETF's (iShares, Vanguard, Think, etc.) kun je ook gewoon zelf kopen bij je broker (Binck, DeGiro, Etc.) en hiervoor hoef je geen aparte rekening te openen bij bijvoorbeeld een Knab of BND. Alleen als je kiest voor fiscaal voordeel zou ik kiezen voor BND. Mocht je zeker weten dat je het geld niet nodig hebt tot aan pensioen, dan zou ik altijd kiezen voor pensioenbeleggen, omdat: 1. Telt niet mee bij vermogensrendement 2. Krijgt tot aan je jaarruimte (kan tot 7 jaar terug) veel geld terug van de belasting en met rente op rente loopt dit voor een langere periode in de duizenden euro's... Interessant links: http://www.iexgeld.nl/Artikel/166328/Zo-bepaal-je-welke-beleggingsproducten-voor-jou-geschikt-zijn.aspx http://www.iexgeld.nl/Checklist/117430/Zeven-geboden-voor-zelfbeleggers.aspx
  4. Ik zou uit de buurt blijven van Binaire opties, altijd gedoemd om te verliezen en als je het goed ziet kan je beter kiezen voor andere instrumenten: echte opties, Turbo's/speeders/etc. standaard FX handel (via bijivoorbeeld een MetaTrader), CFD's, etc.
  5. Nee, zijn inderdad helemaal gekoppeld ISIN is ook gelijk bij beide aandelen. Overigens kwam ik gisteren dit bericht tegen. Doe er mee wat je wilt, maar misschien een koop momentje? https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-291015-029/Nintendo-onderuit-op-Japanse-beurs.aspx
  6. OTC staat voor over-the-counter. Meestal niet voor particulier beschikbaar. Liquiditeit is inderdaad belangrijk voor spread en voor actuele bied/laat prijzen. Maar ook is het belangrijk om bij je broker te kijken waar je überhaupt in kan handelen en wat de kosten voor desbetreffende beurs zijn. Als koers gelijk is in zowel Duitsland als Japan maar aan- verkoopkosten voor Japanse aandeel bedragen 20,- euro dan kan het soms toch handiger te zijn te kiezen voor Duitse variant. Daarnaast is het vaak zo dat ze in verschillende valuta kunnen noteren en is het dus de vraag in welke valuta je ze wilt hebben. Zelf even snel gekeken, wil je het volledige aandeeel dan moet je een product kopen met ISIN: JP3756600007 Gr.
  7. Zit stijgende lijn in het aandeel wat ik win, nog niet boven de inleg maar binnenkort de klapper. Uitslag oktober: Gefeliciteerd! Jullie groep heeft gewonnen! € 266,- Je aandeel is € 4,23 PS: lees eerder in het forum over een vast eind nummer, te weten 1, ik heb hier geen enkel probleem mee en ik ben voor.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.