Spring naar bijdragen

Superbowl LVI Rams vs Bengals (weddenschappen)


Rudi

Aanbevolen berichten

Betcity en Jacks hebben nu al lines op MVP en touchdowns door spelers staan.

Cooper Kupp (Rams) een td ergens in de wedstrijd staat op 1.60 en dat lijkt me meer dan kansrijk maar  dit zijn niet de soort bets die ik vanuit de lazyboy beter kan inschatten dan de bookies. Het is nog wachten op de propbets, als die al komen voor NL.

Vaste prik voor de propbets is de cointoss.
Tot vorig jaar kregen we bij geselecteerde aanbieders 2.00 odds, bij Betcity en Jacks nu 1.98.
Dat is 1% marge voor de bookie en vind ik niet onredelijk. Ik heb 'heads or tails' gegoogled en het resultaat overgenomen in een weddenschap op Betcity:


image.png.ae87359d383d2186485efea774c94a21.png



 

bewerkt door Rudi
liefhebbers van een ml bet op Bengals krijgen nu 2.70 op B365 (bekijk bewerkingshistorie)
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo mooi dit. De Finale van de Super Bowl! We gaan deze ook uitzenden in de studio op zondag 13 februari. Wil je als Onetimer hierbij zijn, kan dat zeker, drankje en hapjes aanwezig. Zelf een hotel is aanwezig (70€)

 

@Rudi @Brunsie @JackPot komen om alles te vertellen hoe we moeten inzetten. Met een mooi voorprogramma maken we er een gezellige avond (nacht) van.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je interessante Superbowl bets ziet, post ze dan!

Ik heb reeds eerste onderzoekjes gedaan.
Een aantal weddenschappen is afhankelijk van de coin-toss strategie van de teams.
Het gaat er hier (niet alleen) om dat sommige QBS altijd kop of altijd munt kiezen, maar dat de winnaar van de cointoss de volgende keuze krijgt:
speelrichting kiezen, kicken, receiven of deferren.
https://fourvertsfootball.com/understanding-the-coin-toss-in-football/ )
Superbowl LVI wordt in een overdekt stadion gespeeld, en het is zeer onwaarschijnlijk dat de cointoss winnaar een richting kiest.
Ook kicken wordt niet gekozen omdat je dan beide helften met defense begint. Uit offense wordt veel meer gescoord dan uit defense. 
Dit is wel al een keer verkeerd gegaan, in 2019 toen Dak Prescott koos om te kicken :D  https://www.youtube.com/watch?v=NWYLgLs1jso 
De resterende keuzes zijn:  receiven (je begint met offense) of defer (je mag in de 2e helft kiezen om te kicken of te receiven)
In de praktijk kiezen veel coaches of hun QBs ervoor om te deferren, het andere team zal dan kiezen om in de eerste helft te receiven.

Voor wat betreft betting wordt het interessant als één van de teams bij een cointoss win kiest om te deferren, en het andere team om (soms) te receiven.
Vorig jaar hadden we zo'n situatie omdat de Chiefs altijd deferren maar de Buccaneers ook regelmatig ervoor kozen om te receiven.

Als de bookies daar onvoldoende rekening mee houden, worden er ineens allerlei weddenschappen interessant:
- welk team trapt af
- team dat als eerste scoort (het team dat als eerste offense speelt duh)
- eerste play (pass , rush) indien je de neigingen van de QB die meest waarschijnlijk als offense begint,  kent
- aantal punten team in eerste helft (team dat als offense begint scoort gemiddeld meer)

Ik heb er maar kort naar gezocht, maar het ziet er naar uit dat beide teams voor defer kiezen.
https://heavy.com/sports/los-angeles-rams/sean-mcvay-coin-toss/
https://www.bruinsportsanalytics.com/post/cointoss
https://theathletic.com/2869600/2021/10/05/making-heads-or-tails-of-cincinnatis-improbable-coin-toss-streak-this-week-in-bengals/

Btw, de bookies kennen coin toss strategies natuurlijk ook wel, het was niet waarschijnlijk hier een voordeel uit te halen. 
Maar vorig jaar toevallig wel!
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Scorigami!

Van Betcity en ook op Jacks:
image.png.fbb1ef43f22e57ff87985f37e9191c6e.png

Voor een toelichting op Scorigami zie de volgende website: https://nflscorigami.com/ of de wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Scorigami

Volgens mij is de puntentelling nooit gewijzigd (?) , er zitten rond de 270 á 280 games in een vol seizoen tegenwoordig, in totaal zijn er wellicht 10 á 15000 wedstrijden gespeeld. Er wordt tegenwoordig wel vaker dan vroeger op 2-punt conversie gespeeld en ook worden er steeds verdere field goals gekickd, maar er zijn zoveel recente wedstrijden dat deze effecten voor scorigami niet heel noemenswaardig zijn. 

Scoregamis van tegenwoordig komen nog wel voor, 6 tot 12 in een seizoen.
https://www.cbssports.com/nfl/news/cowboys-victory-over-eagles-finishes-with-a-final-score-that-had-never-been-seen-in-nfl-history/ )
maar die scores komen dan meestal door één hoge en een onwaarschijnlijke, of 2 hoge scores.

Er is weinig reden te veronderstellen dat er qua scores iets heel bijzonders staat te gebeuren in Superbowl LVI.
Ja voor 26.00 is duidelijk een sucker bet. Ik schat de kans op een win in deze wedstrijd nog op geen 1 % in.

Misshien zit er waarde in de nee op 1.01 maar ik vind het niet echt de moeite om uit te zoeken.
In een aantal boeken dat over sportsbetting geschreven is, kun je lezen dat er soms waarde zit in de minder spannende kant van de weddenschappen. 
Dan worden er wel voorbeelden genoemd met odds in de richting van  1.03 (-3000) tm 1.57 (-175)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zag net een nieuwe bet op Betcity (en Jacks) 

Volgens mij scoort Cincinnati 'altijd' een field goal in de tweede helft, ze hebben een uitstekende kicker in Evan McPherson waar ze veel vertrouwen in hebben,
Bengals hebben eerder de neiging te vaak voor een fg te gaan dan niet vaak genoeg, en in overtime pakken ze al zeker een walk-off fieldgoal win als ze de kans krijgen.

De statistieken van dit jaar er op na geslagen, in 16 van 20 wedstrijden heeft Cincinnati een field goal in 2e helft of verlenging gemaakt.
Ook al denk ik dat Rams de wedstrijd gemakkelijk gaan winnen en Bengals daarom in tweede helft de touchdowns meer gaan opzoeken,
 ik kan het mis hebben en de stats zien er goed uit.

De kans is klein dat ik op basis van stats en zonder voorkennis nog zo'n duidelijke bet vind deze superbowl.

Deze bet was vlak na plaatsen door mij helaas verdwenen, verder geen contact met iemand over gehad en zelf gevonden.
Misschien komt ie nog wel terug, al denk ik van niet :D 


fieldgoalbengals.jpg.359592a774bb6ed4ca5660b3e6f9cf74.jpg


image.thumb.png.4c8649e803729626a6bf5f8d6f9de65f.png

 

 

bewerkt door Rudi (bekijk bewerkingshistorie)
Link naar opmerking
Deel via andere websites

^^ bovenstaande weddenschap is terug op Betcity (Jacks) voor mij nu 1.75 al kan ik andere odds hebben dan andere mensen doordat ik er al op heb ingezet.

@BetCity Helpdesk en ook bij Jacks: je hebt gescoorde punten en getrapte punten die juist geen scores opleveren.
Ik zou dat laatste misschien onvertaald 'punts' laten als dat mogelijk is. 
Blinkt niet echt uit in duidelijkheid 
 https://www.betcity.nl/voorwaarden-sportsbook ?
"2. Definities
1) Onder een "fout" wordt verstaan een vergissing, misdruk, iets dat verkeerd geïnterpreteerd, gehoord, gelezen of vertaald is, een spelfout, technisch probleem, registratiefout, transactiefout, beoordelingsfout, overmacht en/of een vergelijkbare situatie. Voorbeelden van fouten zijn onder andere maar niet beperkt tot: "

image.png.33e0fe1404e723a45d91054e96dc4f60.png 

bewerkt door Rudi (bekijk bewerkingshistorie)
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Langste fieldgoal over / under 47.5 yards lijkt met 1.93 op over wel aantrekkelijk met die gekke McPherson. In de laatste twee playoff games is dat hem gelukt. De Bengals zijn de underdog dus komen moeilijker bij Endzone waardoor ze meer moeten leunen op de lange fieldgoal power van McPherson om in de wedstrijd te blijven. Cijfermatig ziet het er ook goed uit: 

12 >50 yard field goals in 19 games door McPherson (regular season + playoffs) = 63.15%

4  > 50 yard field goals in games door Gay (regular season + playoffs) = 20 %

Met odds van 1.93 (op Betcity) is bij een grotere kans dan 52% al een bet met EV.

 

Ik las daarnaast een mooie op thescore.com. Wel of geen touchback na de opening kickoff. Sinds 1994 heeft de opening kickoff slechts in 2 gevallen tot een touchback geleid en 26 keer niet. Het afgelopen seizoen echter hebben ca. 60% van de kickoffs van de Rams en Bengals geleid tot een touchback. Zelf kiezen de Rams en de Bengals er in 48% en 44% van de gevallen voor om de bal terug te lopen (en dus geen touchback). Dus welke statistiek moet je nu zwaarder laten wegen? Ow en de odds? Opening kickoff Touchback JA 1.57 (64%) NEE 2.40 (42%) op Betcity.

De clou lijkt in de bal te zitten. Normaal worden ballen ingeschoten. Voor de Super Bowl wordt een 'nieuwe' bal gebruikt die niet is ingeschoten en na de kickoff in de Hall of Fame verdwijnt. Een niet ingeschoten bal is harder en trapt minder makkelijk verder weg. Dat zou de reden zijn dat de kick off tijdens de Super Bowl in zo weinig tochbacks resulteert.

Ik ga beide props spelen met een bescheiden inzet.

bewerkt door DonLeo (bekijk bewerkingshistorie)
  • Like 2
  • Thanks 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey hey DonLeo leuk om te zien dat er meer mensen naar SuperBowl weddenschappen kijken en een aardige prop die je daar post.
Deze had ik nog niet op mijn lijstje staan, maar ik heb wel al naar vergelijkbare props gekeken.

Inmiddels hebben Betcity, Jacks  Bet365 HollandCasino en Bingoal vrij ruime inzet mogelijkheden met honderden weddenschappen.
TOTO blijft nog een beetje achter, daar zijn met name slechts 2 spelersweddenschappen mogelijk (speler scoort touchdown en scoort eerste touchdown)

Helaas nog geen enkele SuperBowl special promo voor Nederlanders en ook geen 'exotische prop bets' al mogen die laatste misschien wettelijk ook niet aangeboden worden. Ik wacht nog even af of dat er specials komen, dan hoeven we het hier niet over de aanbiedingen op de 'zwarte markt' te hebben. 

In principe ben ik altijd sceptisch of dat ik de bookies vanuit de lazyboy kan verslaan, maar bij Superbowl zijn er wel eens mogelijkheden.

Het onderzoeken van game props vind ik sowieso leuk om te doen. 
Sommige wijsheid haal ik uit boekjes, bijvoorbeeld Weighing the Odds in Sports Betting van King Yao en '20/20 sportsbetting - think like a pro van Logan Fields'.

Voor weddenschappen waar ik geen edge op zie maar die ik wel leuke game events vind, zet ik per weddenschap één of twee tientjes (bijv. icm promo Holland Casino)
Als de helft van die weddenschappen binnenkomt, heb ik voldoende waar voor mijn geld.

Vorig jaar kreeg ik ook inkijk in de resultaten van een model van een echte top sports bettor, en Chiefs - Buccaneers liep precies zoals voorspeld.
De man is vaak een beetje burnout van alle leechers maar wie weet of dat die deze week weer wat van zijn wijsheid wil delen. 
Hij zit tegenwoordig wel eens op Twitter: AbnormallyDist

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

On 2/4/2022 at 8:52 PM, DonLeo said:

Ik las daarnaast een mooie op thescore.com.

Leuk hoor zo word ik herinnerd aan een lezenswaardige website die ik vergeten was!

Ik las zojuist een 'Pro Bowl betting guide' op deze website.
De Pro Bowl is een NFC vs AFC all-star exhibitie wedstrijd met afwijkende regels, gespeeld door de betere spelers uit de teams die niet in de Super Bowl staan.

Ik had al op de o/u ingezet maar wel aan de andere kant van de weddenschap dan de columnist. In zijn AFC aanbeveling ga ik mee.
Inzetten zijn voor mij hoger dan normaal wegens rungood - jaar van de tijger.

probowloverunder.jpg.b7eb91c6f06f018ff4fc9c7e23af6309.jpg

probowlAFC.jpg.f90605a30c5aeb8fbdf4c53659803da1.jpg


 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 4-2-2022 om 20:52 zei DonLeo:

Ik las daarnaast een mooie op thescore.com. Wel of geen touchback na de opening kickoff. Sinds 1994 heeft de opening kickoff slechts in 2 gevallen tot een touchback geleid en 26 keer niet. Het afgelopen seizoen echter hebben ca. 60% van de kickoffs van de Rams en Bengals geleid tot een touchback. Zelf kiezen de Rams en de Bengals er in 48% en 44% van de gevallen voor om de bal terug te lopen (en dus geen touchback). Dus welke statistiek moet je nu zwaarder laten wegen? Ow en de odds? Opening kickoff Touchback JA 1.57 (64%) NEE 2.40 (42%) op Betcity.

De clou lijkt in de bal te zitten. Normaal worden ballen ingeschoten. Voor de Super Bowl wordt een 'nieuwe' bal gebruikt die niet is ingeschoten en na de kickoff in de Hall of Fame verdwijnt. Een niet ingeschoten bal is harder en trapt minder makkelijk verder weg. Dat zou de reden zijn dat de kick off tijdens de Super Bowl in zo weinig tochbacks resulteert.

Ik ga beide props spelen met een bescheiden inzet.

De odds voor opening kick-off touchback NEE zijn inmiddels al aardig teruggeschroefd naar van 2,40 naar 1,95 op Betcity :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha DonLeo, 
ja je had net pech met je bets, ik dacht er nog aan toen ik een artikel op thescore las:
https://www.thescore.com/nfl/news/2296804/super-bowl-lvi-betting-recap-the-best-worst-and-everything-in-between

Ik had tientallen bets, maar veel daarvan waren omdat ik wagering voor bonusen had of moest betten om freebets te krijgen.

In die gevallen bets gepakt met odds die gunstig uitvielen ten opzichte van Pinnacle of ander internationaal sportsbook.
De cointoss bet verloor ik helaas maar gedurende de wedstrijd rinkelde de kassa omdat er veel voorspelbare events plaats vonden.

De eerder in deze thread geposte field goal Cincinnati 2e helft kwam binnen en ook bets op sacks Aaron Donald, totaal aantal sacks, sack Von Miller, TD Cooper Kupp, 2 TDs Cooper Kupp, tackles >3,5 Leonard Floyd, moneyline Rams, combiweddenschap moneyline+ TD Kupp +over 39, TD <1.5yrd, laatste actie wedstrijd QB rush, aantal punts Bengals >3.5, eerste TD door Rams, Rams scoren eerst en winnen, waren allemaal WIN.

Ik ging de mist in met allerlei field goal bets en bets op lage completion percentages e.d. door Joe Burrow, ik had verwacht dat hij zelf meer onder de druk zou bezwijken. 
Verder baal ik een beetje dat ik onvoldoende rekening gehouden heb met mijn gevoel over de wisselvallligheid van Matthew Stafford (2 intercepties) 
Voor mij ook jammer dat de Rams de spread niet hebben gecoverd, dat had flink gescheeld.

Direct na de wedstrijd had ik ook eventjes hoop dat Aaron Donald niet tot MVP was gekozen. Met odds 15.00 was dit een long shot.
Zijn beslissende game-winning/ending sack maakte hij toen er niet meer gestemd kon worden.

Ik heb er in ieder geval veel van geleerd. In voorgaande jaren moest ik het alleen hebben van lineshopping en had ik inzichten in modellen van professionele sportsbettors.
Dit jaar had ik veel goede prijzen geshopd, een paar goede bets gezet mbv eenvoudige analyse en liep de wedstrijd grotendeels naar persoonlijke verwachting.

Resultaat op weddenschappen een paar honderd euro plus in bonus/freebets en enkele honderden euro plus in weddenschappen.

In de aanloop naar de SuperBowl een plus van 450 op de Pro Bowl en ik heb dit jaar een heel aardige winst gepakt op een heel mooie vondst. 

Daarover later meer en volgend jaar weer :) 

bewerkt door Rudi (bekijk bewerkingshistorie)
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.