Spring naar bijdragen

Schenkingsbelasting in poules en groepsspelen


Maurice

Aanbevolen berichten

Ik vraag me af hoe het nu eigenlijk zit met de schenkingsbelasting in alle poules en groepsspelen die steeds opgezet worden.

De Staatsloterij biedt zelf de mogelijkheid tot groepsspelen, maar dit gaat niet op voor eenmalig meespelen met de Oudejaarstrekking. Hierdoor is er misschien de (onterechte) verwachting dat het wel goed gaat komen bij een klapper. Maar in de Mega Millions Poule en Paardenrennen Poule is dit niet misschien nog wel veel onterechter.

Er staat altijd bij dat het allemaal transparant moet zijn qua betalingen en aandeelhouders. Zodat het in feite niet gaat om een schenking gaat, maar enkel de financiële afhandeling door een initiatiefnemer richting de rechtmatige investeerder/eigenaar van het geld.

Is dit waterdicht en bevestigd, of puur op hoop van zegen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 8 maanden later...

Goede vraag Maurice. Voor de Staatsloterij poule die ik jaarlijks organiseer en dit jaar niet omdat de animo te gering was liet ik mensen altijd via de bank betalen en het op het forum en opmerking veld te bevestigen. Ik heb zelf 2 keer contact gehad gehad met de Staatsloterij en de belastingdienst en gevraagd of dit kan en is telefonisch bevestigd. Geen schenkingsrecht hoeft er dan betaald te worden met deze bewijzen.

Heb er niet op papier en misschien is dat wel een oplossing?

Voor de MegaMillions heb ik geen idee maar denk dat hetzelfde werkt als hierboven maar garanties tot de voordeur. Waar ik mij wel beetje zorgen van maak is hoe het Holland Casino reageert als we hitten, wat gaan ze doen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...