Spring naar bijdragen

Etappe previews Giro 2022


Brunsie

Aanbevolen berichten

Giro d'Italia etappe 13

De etappe van vandaag lijkt qua profiel erg op die van gisteren. Vroeg in de rit doemt het grootste obstakel van de dag op. In tegenstelling tot gisteren komen er voor de streep verder geen echte scherprechters meer. De pure sprinters moeten hopen op een rustige klim op de Colle di Nava, een pittige klim van 11 kilometer á gemiddeld 6,6% stijging. 

De finale
Na de klim is er nog 96 kilometer te koersen op een geaccidenteerd, maar niet heel zwaar parcours. In de slotfase is het flink draaien en keren en de etappe eindigt op een licht oplopende weg in het centrum van Cuneo. 

Topfavoriet voor deze etappe is opnieuw Mathieu van der Poel die al een aantal dagen in de aanval geweest is, maar gisteren tijdig besefte dat zijn teamgenoot Oldani betere winstkansen had. Worden de sprinters inderdaad eraf gereden op de klim, dan zijn ook renners als Albanese, Cort Nielsen en Vendrame kansrijk. Blijft het peloton bij elkaar op de klim en gaan de massasprinters in de groep mee naar Cuneo dan hebben ook Gaviria en Démare goede papieren voor een etappezege. 

Brunsie's drie sterren voor de dertiende etappe

***
Mathieu van der Poel (Alpecin - Fenix | 7.00 bij Bingoal | 7.25 bij TOTO)

**
Fernando Gaviria (Team UAE | 6.00 bij Bingoal | 5.10 bij TOTO)

*
Vincenzo Albanese (EOLO | 30.00 bij Bingoal |35.00 bij TOTO)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Giro d'Italia etappe 14

Vandaag is het weer oppassen geblazen voor de klassementsrenners. De etappe naar Turijn is slechts 147 kilometer, maar slechts weinig van die kilometers zijn vlak. Renners met behoorlijke klimbenen zullen vroeg het hazenpad willen kiezen. Dat betekent een flinke strijd om de vlucht van de dag. De eerste serieuze klim van de dag is de Il Pilonetto. 7 kilometer klimmen, waarbij de laatste 3 kilometer niet onder de 8% stijgingspercentage komt. 

Hierna gaat het op en af naar de voet van de Superega, bekend uit Milaan - Turijn. Dik 5 kilometer klimmen á 8% omhoog. Hierna volgt de Colle della Maddalena (3,5 kilometer á 8%) en een lokaal circuit voordat de finale begint. 

De finale
Deze finale is vrijwel gelijk aan de eerdere passage van de Superega en Colle della Maddalena. Na de top van de laatste col is nog dik 11 kilometer naar de streep. 

Topfavoriet vandaag is de uit het klassement weggevallen Simon Yates. Een ritzege zou een mooie pleister voor zijn verpestte Giro. Zelf plaats ik een betje op ritwinst voor Bauke Mollema. Het parcours van deze rit is soortgelijk aan de etappe die Mollema vorig jaar in de Tour won. 

Brunsie's drie sterren voor de veertiende etappe

***
Simon Yates (Team BikeExchange | 6.00 bij Bingoal | 6.50 bij BetCity/Jacks)

**
Bauke Mollema (Trek - Segafredo | 18.00 bij Bingoal | 13.00 bij BetCity/Jacks)

*
Lennard Kämna (Bora - Hansgrohe | 12.00 bij Bingoal | 10.00 bij BetCity/Jacks)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Giro d'Italia etappe 15

Bora Hansgrohe liet gisteren in de koers een bommetje ontploffen en dat zette de etappe onder hoogspanning. Dat leverde een heel intense etappe op. Dat zou kunnen betekenen dat de favorieten voor de eindzege vandaag een paar trappen minder gaan doen. Dat maakt de etappe van Rivarrolo naar Cogne met twee cols van eerste en één col van tweede categorie geschikt voor vluchters met goede klimmersbenen. 

De strijd om de etappezege krijgt waarschijnlijk al vroeg in de etappe vorm in een grote ontsnapping. Renners als Bauke Mollema, Rein Taaramae en Lennard Kämna zullen niet tot de laatste col wachten met hun aanval. 

De finale
De finale begint op een kilometer of vijftig van de aankomst als de klim naar Verrogne voor de wielen komt. Een klim van 13,3 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4%. De afdaling is nog niet voorbij of de 22 kilometer tellende slotklim doemt al op. Daar zal de groep vluchters in een man-tegen-man gevecht uit gaan maken wie de etappe gaat winnen. De bookmakers tippen Simon Yates als grootste kanshebber, maar ik geloof niet dat hij twee dagen achter elkaar een inspanning zoals gisteren kan leveren.

Brunsie's drie sterren voor de vijftiende etappe

***
Giulio Ciccone  (Trek Segafredo | 12.00 bij Bingoal | 11.00 bij TOTO)

**
Lennard Kämna (Bora Hansgrohe | 10.00 bij Bingoal | 11.00 bij TOTO)

*
Bauke Mollema (Trek Segafredo | 15.00 bij Bingoal | 14.50 bij TOTO)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Giro d'Italia etappe 16

Na de rustdag van gisteren krijgen de renners vandaag een serieuze bergrit in een serieus slechte weersvoorspelling voor de wielen. Er staan vandaag drie cols van eerste categorie op het programma. Er zal Jumbo - Visma renner Koen Bouwman veel aangelegen zijn om mee te zitten in de vroege ontsnapping om onderweg de nodige bergpunten op te rapen. Tot eind zal de vlucht het niet redden. Na de Goletto di Cadino (19 kilometer klimmen á 6,2%) en de Mortirolo (12,5 kilometer a 7,7%) is de Teglio (niet opgenomen in het bergklassement en plek voor de punchers en misschien ook wel de klassementsrenners op gewacht hebben. Na deze pukkel is het pas echt bal op de Santa Christina. 12 kilometer a gemiddeld meer dan 8% omhoog. Op de top zijn punten voor de bergtrui te verdienen, maar gefinisht wordt er nog een dikke 6 kilometer technisch afgedaald worden. Alsof het parcours nog niet indrukwekkend genoeg is, krijgen de renners na de hitte van het afgelopen weekend nu te maken met heel ander weer. Gedurende etappe gaan de hemelsluizen open om niet meer dicht te gaan.

Brunsie's drie sterren voor de zestiende etappe

***
Jai Hindley (Bora Hansgrohe | 7.00 bij Bet365 | 7.50 bij BetCity)

**
Richard Carapaz (INEOS |  5.25 bij Bet365 | 5.50 bij BetCity)

*
Simon Yates (Team BikeExchange | 6.00 bij Bet365 | 5.50 bij BetCity)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Giro d'Italia etappe 17

Na een fantastische bergetappe gisteren is het vandaag opnieuw raak voor de klimmers en de klassementsrenners. De etappe begint met een pittig klimmetje waar helaas voor Koen Bouwman geen bergpunten te verdienen zijn alvorens er lang afgedaald gaat worden. Na 80 kilometer gaat de weg weer omhoog voor een korte klim van derde categorie. Hier zijn negen punten te verdienen. Als de ontsnapping van de dag nog niet weg is, een mooie kans voor Bouwman om nog wat punten te sprokkelen. 

Het zwaartepunt van deze etappe ligt in de finale. Na een tussenstuk van klimmen en dalen komen de renners aan de voet van de Passo del Vetriolo, een klim van eerste categorie waar Giulio Ciccione ongetwijfeld zijn duivels gaat ontbinden. Enerzijds voor de dagzege, anderzijds voor de blauwe bergtui. De renner die als eerste bovenkomt krijgt 40 punten, de nummer twee slechts 18. 

Na de Passo del Vetriolo is het nog niet gedaan, maar moeten de renners nog een Col van eerste categorie over. Deze Monte Rovero is een stuk steiler (gemiddeld 9,6%) dan de Passo del Vetriolo en bovendien een stuk grilliger. Renners die niet houden van ritmewisselingen in een klim, gaan deze berg haten. De finish is niet bergop, maar ligt net na de top. Na de streep voor de bergpunten wordt er heel even gedaald, dan nog een stukje geklommen om vervolgens na vier kilometer dalen de eindstreep te bereiken. 

Favoriet in deze etappe zijn de mannen die ook gisteren goed waren en Simon Yates die zich gisteren op een kwartier liet rijden om vandaag wellicht uit te pakken met een etappezege. Ook Giulio Ciccione liet het gisteren lopen, wellicht om vandaag uit te pakken met een nieuw nummertje. Koen Bouwman is gewaarschuwd.

Brunsie's drie sterren voor de zeventiende etappe

***
Simon Yates (Team BikeExchange | 8.00 bij Bingoal | 8.90 bij Toto)

**
Giulio Ciccione (Trek Segafredo | 18.00 bij Bingoal | 14.25 bij Toto)

*
Jai Hindley (Bora Hansgrohe | 7.00 bij Bingoal | 6.50 bij Toto)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Giro d'Italia etappe 18

Na drie dagen (zondag meegerekend) vuurwerk in de bergen is het vandaag weer een etappe zonder grote cols. De etappe naar Treviso kent enkel twee klimmetjes van vierde categorie. Koen Bouwman zal zich geen zorgen maken over zijn bergtrui. De resterende sprinters in de ronde zullen deze etappe aan willen grijpen om nog één keer de spotlight te pakken want morgen en zaterdag gaat het niet voor hen zijn. 

De finale
Na een kort venijnig klimmetje op 48 kilometer van de meet, gaat het in dalende lijn in een bloedvaart naar de finish. De laatste anderhalve kilometer worden verreden op een rechte, brede weg waar sprinttreinen het goede spoor kunnen vinden. 

Brunsie's drie sterren voor de achttiende etappe

***
Arnaud Démare (Groupama FDJ | 4.00 bij Bingoal | 3.70 bij TOTO)

**
Mark Cavendish (Quick Step - Alpha Vinyl | 5.00 bij Bingoal | 6.15 bij TOTO)

*
Phil Bauhaus (Bahrain Victorious | 10.00 bij Bingoal | 8.25 bij TOTO)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Giro d'Italia etappe 19

Het gaat nu echt los! Met nog twee bergetappes en een tijdrit voor de boeg gaat de defintieve slag om het roze dit weekend plaats vinden. Het verschil tussen Jai Hindley en rozetruidrager Richard Carapaz bedraagt slechts drie seconden. Het kan niet zo zijn dat Hindley zich er in de tijdrit gewillig vanaf laat fietsen. Die moet de komende dagen iets ondernemen. Vandaag zou een ideale etappe voor een Bora-Hansgrohe coup zijn. Met Lennard Kämna, Wilco Kelderman en Emmanuel Buchmann heeft Hindley voldoende pionnen die hij met een vroege vlucht vooruit kan sturen om dan op de Kolovrat een eerste keer aan te vallen. Hij zal Carapaz hier niet lossen, maar wellicht wel kunnen isoleren. Op de slotklim naar Santuario di Castelmonte zal Bora alle duivels willen ontbinden die het nog heeft, terwijl ook Bahrain Victorious met Mikel Landa nog gelooft in het roze. Het belooft een fantastische finale te worden. 

Brunsie's drie sterren voor de negentiende etappe

***
Jai Hindley (Bora-Hansgrohe | 12.00 bij Bingoal | 14.00 bij TOTO)

**
Richard Carapaz (Ineos Granadiers | 12.00 bij Bingoal | 16.00 bij TOTO)

*
Davide Formolo (Team UAE | 15.00 bij Bingoal | 17.00 bij TOTO)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 minuten geleden zei Brunsie:

Giro d'Italia etappe 19

Het gaat nu echt los! Met nog twee bergetappes en een tijdrit voor de boeg gaat de defintieve slag om het roze dit weekend plaats vinden. Het verschil tussen Jai Hindley en rozetruidrager Richard Carapaz bedraagt slechts drie seconden. Het kan niet zo zijn dat Hindley zich er in de tijdrit gewillig vanaf laat fietsen. Die moet de komende dagen iets ondernemen. Vandaag zou een ideale etappe voor een Bora-Hansgrohe coup zijn. Met Lennard Kämna, Wilco Kelderman en Emmanuel Buchmann heeft Hindley voldoende pionnen die hij met een vroege vlucht vooruit kan sturen om dan op de Kolovrat een eerste keer aan te vallen. Hij zal Carapaz hier niet lossen, maar wellicht wel kunnen isoleren. Op de slotklim naar Santuario di Castelmonte zal Bora alle duivels willen ontbinden die het nog heeft, terwijl ook Bahrain Victorious met Mikel Landa nog gelooft in het roze. Het belooft een fantastische finale te worden. 

Brunsie's drie sterren voor de negentiende etappe

***
Jai Hindley (Bora-Hansgrohe | 12.00 bij bingoal | 14.00 bij TOTO)

**
Richard Carapaz (Ineos Granadiers | 12.00 bij bingoal | 16.00 bij TOTO)

*
Davide Formolo (Team UAE | 15.00 bij bingoal | 17.00 bij TOTO)

Ik pak ze alle 3 mee vandaag op Bingoal (net een stortingbonus gehad)

Schermafbeelding 2022-05-27 om 11.03.19.png

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Giro d'Italia etappe 20

Alsof de Giro nog niet zwaar genoeg geweest is, sturen de organisatoren het peloton op de een na laatste dag drie monstercols over. De Passo San Pellegrino (18km á 6,2% gemiddeld), de Passo Pordoi (11,8km á 6,2% gemiddeld, het dak van de Giro) en de slotklim naar de Passo Fedaia (14km á 7,6% gemiddeld, met stukken van 18%!) staan op het programma en gaan de Giro beslissen. Wij verwachten vuurwerk in de top van het klassement. We kunnen ons niet voorstellen dat Jai Hindley zich op 3 seconden van Richard Carapaz naar de tijdrit van morgen laat leiden. Bora-Hansgrohe gaat oorlog maken, geloof me maar.

Brunsie's drie sterren voor de twintigste etappe

***
Jai Hindley (Bora Hansgrohe | 4.50 bij Bingoal)

**
Mikel Landa (Bahrain Victorious | 8.00 bij Bingoal)

*
Richard Carapaz (Ineos Grenadiers | 3.85 bij Bingoal)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Giro d'Italia etappe 21

Vandaag eindigt na meer dan drie weken de Giro met een tijdrit van 17 kilometer in Verona. Wat een prachtige Giro hebben we voorgeschoteld gekregen en wat hebben we kunnen genieten van prachtige Nederlandse successen. Op de slotdag is Nederlands succes ook zeker niet uitgesloten. Mathieu van der Poel wordt door de bookmakers getipt als dé grote favoriet voor deze korte tijdrit met één klimmetje van vierde categorie er in. Het zou de cirkel perfect rondmaken want Van der Poel won ook de eerste rit. het is echter maar de vraag hoe fris Van der Poel nog is na zijn eerste grote wielerronde en we kunnen niet zeggen dat hij zich anoniem in het peloton heeft voortbewogen.  De nieuwe rozetruidrager Jai Hindley is allesbehalve een goede tijdrijder, maar heeft met 1m25s waarschijnlijk genoeg voorsprong om een remonte van Richard Carapaz te kunnen voorkomen. 

Brunsie's drie sterren voor de eenentwintigste etappe

***
Mathieu van der Poel (Alpecin - Fenix | 2.20 bij Bingoal | 2.03 bij Toto)

**
Eduardo Affini (Jumbo - Visma | 6.00 bij Bingoal | 6.90 bij Toto)

*
Mateo Sobrero (Team BikeExchange | 6.00 bij Bingoal | 5.90 bij Toto)

Dit is de laatste bijdrage in dit topic. Ik vond het erg tof om hier weer elke etappe voor te mogen beschouwen. Gelukkig zo nu en dan ook winstgevende tips kunnen geven ;-). Ik verheug me nu alweer op de Tour de France. Dan beschouw ik opnieuw alle etappes voor. Dat doe ik echter voor één keer niet alleen, maar samen met @Arthurdie, in verband met mijn vakantie, de laatste week voor zijn rekening zal nemen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...