Spring naar bijdragen

Amerika is failliet, er is geen ontkennen meer aan voor de Verenigde Staten


Nomore

Aanbevolen berichten

Dat de US een enorme schuld heeft moge bekend zijn. Een welbekende website die de US Debt clock aangeeft is 

Maar het grote probleem voor Amerika is niet alleen de schuld die maar op blijft lopen en op blijft lopen maar met name de vorderingen die nog op de loer liggen voor de toekomst. Men heeft daar niet zoals in Nederland zo'n goed georganiseerd pensioenstelsel op zorgstelsel waar Nederland zo uniek mee is, zonder dat we dit zelf genoeg waarderen.

De schuld op dit moment van de Verenigde Staten is ongeveer $16 trillion. Dit is 16 met heel veel nullen ;) Dit komt overeen met de GDP van de US, oftewel de jaarlijkse omzet van lonen, bedrijven, etc. Vergelijkbaar met Nederland dat rond de 70% ligt net zoals Duitsland, en Italie en Spanje rond de 100% en Griekenland op 170%.

Maar de VS heeft ook nog verplichtingen voor Medicaid ($35 trillion), Medicare ($23 trillion) en Social security ter waarde van $8 trillion.

Tel dus maar even uit en men heeft ongeveer een schuld van $66 trillion dat 4x het GDP is!

Conclusie: Amerika is failliet maar weet men het zelf nog niet

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 9 maanden later...
  • 3 jaren later...

Zolang er nog dollars uit de ATM machines komen in Amerika is het land nog niet failliet 🙂

 

 

Wat ons opviel afgelopen reis door Amerika is dat je per ATM verschillende kosten moet betalen. Bij de bank betaal je het minste en is het zo rond de 2.95$ maar we hebben er ook gezien in Atlantic City op de boulevard (een losse ATM) en moest je 16,95$ betalen en kon je maximaal 300$ pinnen. Waar de initiële kosten misschien nog te behappen zijn of normaal is het verdien model van de banken en uitbaters van deze machines de wisselkoersen. Ze gaan er vanuit dat je de koers die ze aangeven accepteert (van dollars naar euro's toe) maar deze ligt echt procenten lager als je deze niet accepteert en je gaat voor de dagkoers op je bankafschrift (soms van een paar dagen later). We hebben meegemaakt we dat de vaste koers afwijzen en dan wordt onze pin pas zo weer uitgespuugd omdat ze er schijnbaar niet genoeg op verdienen als we deze niet accepteren (decline). 

 

Dus ga je op vakantie in the USA zoals in Vegas, altijd opletten en je even van te voren goed informeren hoe je het beste kan pinnen. Je bent op vakantie en dan denk je al snel, laat maar maar kost je echt een slok op een borrel als je het niet goed doet.

Bank Drive.jpeg

Drive up ATM.jpeg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.