Spring naar bijdragen

Voorbeschouwing Senegal - Nederland


Brunsie

Aanbevolen berichten

Het Nederlands Elftal komt op maandag 21 november om 17.00u in de middag Nederlandse tijd voor het eerst in actie op het WK voetbal 2022. Tegenstander is Afrikaans kampioen Senegal en dat is direct een flinke kluif voor de spelers van bondscoach Louis van Gaal.

Senegal
Bij Senegal draait het grotendeels om één speler: Sadio Mané. Voorheen vleugelflitser in dienst van Liverpool, maar sinds dit seizoen de opvolger van Robert Lewandowski in de punt van de aanval bij Bayern München. Die transitie was niet vanzelfsprekend en het had even een aanloopje nodig voordat Mané zijn draai gevonden had. Met elf treffers in 23 wedstrijden is het rendement van Mané prima. Mané raakte echter voor het WK geblesseerd, maar is desondanks opgenomen in de WK-selectie van Senegal. Of de sterspeler tegen Nederland in actie komt is hoogst twijfelachtig en dat scheelt nogal een slok op een borrel. 

Nederland
Achter de keuzes van bondscoach Louis van Gaal zijn door de Nederlandse journalisten en supporters al flink wat vraagtekens gezet. Keepers Remko Pasveer, Andries Noppert en Justin Bijlow keepten gezamenlijk pas acht interlands en ook over sommige veldspelers liepen de discussies hoog op. Feit is dat Oranje geen favoriet voor de wereldtitel is, maar wel geacht wordt poule A te winnen. Daarin is het treffen met Senegal het belangrijkste en zwaarste treffen. Een gelijkspel maakt Oranje niet direct kansloos voor groepswinst. 

Prognose:
Senegal zal met een gelijkspel tegen Oranje dik tevreden zijn, wat de druk om het spel te maken bij Nederland legt. Zonder de ingevingen van Memphis Depay is het maar de vraag of Nederland een gaatje in de Senegalese muur gaat vinden.

Tips:
Tip 1: Nederland wint (odds 1.60 bij BetCity)
Tip 2: BTS: Nee (odds 1.71 bij BetCity)
Tip 3: Under 2.5 doelpunten (odds 1.75 bij BetCity)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...