Spring naar bijdragen

MicroStrategy lanceert software voor Bitcoin Lightning Network


Lady_Diamond

Aanbevolen berichten

Een hoop nieuws rond Bitcoin godfather Michael Saylor. Zo verkocht hij eerst nog een deel van zijn oudste bitcoin's, om vervolgens weer 2500 stuks terug te kopen voor een lagere koers. Maar dat is nog niet eens het belangrijkste nieuws. Op twitter liet Saylor weten in 2023 software voor het Bitcoin lighting network te lanceren.

Dit is voor Bitcoin enorm goed nieuws, aangezien Bitcoin alle voordelen als digitaal geld heeft, behalve de snelheid. Dit wordt met het lightning network opgelost. Maar deze nieuwe software gaat nog meer fucties hebben die vooral voor bedrijven erg interessant kunnen zijn. 

Saylor laat weten: 

“We willen het voor bedrijven mogelijk maken om in een middag de Lightning-infrastructuur op te zetten en duizenden medewerkers of klanten aan te sluiten. We willen het onderdeel van de bedrijfstechnologie maken en het onderdeel van de marketing-strategie maken.”

MicroStrategy testen momenteel verschillende functionaliteiten met Lightning. Onder andere het monetariseren van content, marketing op bedrijfsniveau, paywalls op het internet en interne controles.

Volgens Saylor moet ieder hoofd van de marketing-afdeling  satoshis moeten kunnen weggeven als incentive voor klanten om reviews te publiceren of feedback te geven.

 

michael saylon twitter lightning bitcoin network.png

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het persoonlijk erg bijzonder dat deze Saylor door de aandeelhouders van MSTR nog niet is ontslagen. Hij heeft ongekende risico’s genomen met het geld van zijn aandeelhouders. Het is prima dat een ceo een visie heeft maar de risico’s die hiermee gepaard gaan, geld lenen om Bitcoin te kopen, zijn wel echt extreem. De visie, dat Bitcoin de toekomst is, is daarnaast nogal eenzijdig. Of hij gelijk gaat krijgen staat daar ook los van. 
 

Software maken past dan weer beter bij het bedrijf. Benieuwd of deze gek ooit zal worden gezien als een genie. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei JackPot:

Benieuwd of deze gek ooit zal worden gezien als een genie. 

In zijn optiek wel. Ik ken niemand die zo overtuigd is van Bitcoin, als Saylor. Hij heeft de aandeelhouders blijkbaar redelijk overtuigd dat dit the way to go is, maar hij is natuurlijk na 35 jaar wel terug gestapt als CEO en houdt zich nu voornamelijk bezig met de Bitcoin-kant van Microstrategy.  En die motivatie is enorm, aangezien er nu voor meer dan 4 miljard in zit. 

Dus nu de stap om software te ontwikkelen, waar Bitcoin makkelijker in gebruik wordt...voor zowel retail als bedrijven.. is natuurlijk een logische stap. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 maanden later...

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.