Spring naar bijdragen

Keuze (staatsloterij)


ROELETTE

Aanbevolen berichten

  • 10 maanden later...

Mijn keuze zou zijn voor geld nu. Er is overigens geen 1 procent rente op spaarrekening te krijgen @TheMikeyx op dit moment. Daarnaast betaal ne vermogensrendementsheffing van 1.2 procent dus je vermogen blijft op de bank niet in stand. Tot slot inflatie, dus je verliest op dit moment zo'n drie procent van het geld per jaar zonder iets uit te geven. Ook wel de linkse overdracht van het vermogen van de rijkem naar de armen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zou de 2.2 miljoen pakken, ook al lijkt dat 1,4 miljoen minder. Ik stop het liever zelf in beleggingen, bakstenen en deposito's, dan dat Staatsloterij dat voor mij foet. Wat als er een liquiditeitsprobleem ontstaat bij de loterij? Risico dat je je geld niet meer gaat krijgen?

Keuze gebaseerd op twee van m'n levenswijsheden (werd door vrienden zelfs in de kroeg gehanteerd toenze 15-18 waren): pakken wat je pakken kan... en hebben is hebben, krijgen de kunst...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die aanname is te makkelijk @TheMikeyx, de overheid kan niet overal in voorzien. Idem met het geld op de bank zetten en het deposito garantie stelsel. Overheden garanderen het, maar tot het moment dat een event zal gebeuren en overheden het niet meer kunnen betalen. Zo was 2008 een moment dat ook overheden op wankelen stonden en hebben de centrale banken ons gered.

Maar vooruit, back to topic :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

> @JackPot zei:

> Die aanname is te makkelijk TheMikeyx, de overheid kan niet overal in voorzien. Idem met het geld op de bank zetten en het deposito garantie stelsel. Overheden garanderen het, maar tot het moment dat een event zal gebeuren en overheden het niet meer kunnen betalen. Zo was 2008 een moment dat ook overheden op wankelen stonden en hebben de centrale banken ons gered.

> Maar vooruit, back to topic :)

Pensioenen zijn ook zo'n mooi voorbeeld... Gegarandeerd geld voor na je pensioen. Totdat het even niet meer betaalbaar is volgens wat dekkingsgraden en rekenrentes... @TheMikeyx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weken later...
  • 3 weken later...
  • 1 jaar later...
  • 1 maand later...

Hoe zit t eigenlijk met de belasting? Betaal je dat per jaar, per maand of als je t wint in eens... anders kan dat een probleem worden als je voor 3.6 miljoen belasting moet betalen en slechts 10k per maand krijgt. Daarnaast benieuwd of t tarief wordt vastgesteld of ‘ meegroeit’. Nu gaat t tarief bijv. Omhoog, zou dit normaal inhouden dat je maandelijks geen 8100€ krijgt maar 7990? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.