Spring naar bijdragen

Handelen en ervaringen op de beurs


JackPot

Aanbevolen berichten

  • 1 maand later...

Ik heb nog al wat aandelen Pharming die van iets naar helemaal niets naar hopelijk een potentiele iets weer gaan.

 

Vandaag 6% erbij. Zal het nu de komende tijd geleidelijk omhoog gaan of is dit weer een stuiptrekking?

 

Ik denk dat het terugkopen van de rechten een goede zaak is op de lange termijn.

 

Koers is nu 0.255 cent. Mijn break even point is circa 42 cent.

 

Dieptepunt zal op 15 of 16 cent hebben gelegen.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weken later...

Afgelopen weken weer extreem actief geweest op de beurs, met enorm veel transacties gericht op een dalende, of in ieder geval niet stijgende, beurs. Grote schommelingen elke dag van duizenden euro's omhoog of omlaag en afgelopen vrijdag was helaas een dag omlaag met mijn saldo. Nu zit ik weer op een belangrijk punt 'make it or break it' waarbij de beurs hopelijk morgen een daling in kan zetten, of geen verdere stijging. 

Ik zit short door middel van put opties op de S&P 500, Dow Jones en Russell 2000 en ook short in aandelen Apple.

Goodluck all! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 maanden later...
Op ‎23‎-‎1‎-‎2017 om 19:44 zei Hotrunner:

En Pharming is geeindigd op 31 cent wat een koersstijging was van 16.5%

 

Kick.

 

Inmiddels staat Pharming door een aardige sprint de afgelopen week op 0.48 cent.

En ik sta met dit aandeel voor het eerst in de plus. Hopelijk gaat het doorzetten want dan kan het bedrag zeer mooi oplopen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 maanden later...
Op ‎14‎-‎7‎-‎2017 om 22:21 zei Hotrunner:

Kick.

 

Inmiddels staat Pharming door een aardige sprint de afgelopen week op 0.48 cent.

En ik sta met dit aandeel voor het eerst in de plus. Hopelijk gaat het doorzetten want dan kan het bedrag zeer mooi oplopen.

Kick , naar de 48 cent was het weer wat omlaag gegaan en de laatste dagen is het weer mooi gestegen met vandaag als uitschieter 12% erbij.

 

Aandeel staat nu op 0.55 cent.

 

Hopelijk komende dagen wat goed nieuws vanuit het Pharming kamp zodat het kan doorgroeien richting de euro.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De koers van het Nederlandse farmabedrijf Pharming PHARM€0,59+5,59% is maandag flink hoger gezet door een brief van de Amerikaanse toezichthouder FDA. In de brief meldt de toezichthouder dat Pharmings belangrijkste concurrent leveringsproblemen heeft. Het medicijn van Pharming - Ruconest geheten - wordt door de FDA genoemd als een van de vier alternatieven.

Bron: https://fd.nl/beurs/1218779/brief-over-concurrent-stuwt-koers-pharming?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20170918&s_cid=671

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weken later...
  • 4 weken later...
  • 2 jaren later...

Mijn eerste liefde, handelen met aandelen begon in 1988, meer uren aan besteed dan wat aan ook tot het jaar 2001. Doordat de markten hard omhoog gingen in deze bull markt kon je weinig verkeerd doen. Veel bij elkaar geharkt en gestopt een dag voordat ik 30 was om 18 maanden over de wereld te reizen. World Online deed mijn liefde naar de beurs verliezen en er kwam een nieuwe liefde in mijn leven. poker, de rest is geschiedenis. Tot het jaar 2008, we begonnen met een beurs website (Forexfox) en de liefde weer een beetje begon te knagen, zo werd ik kortstondig verliefd op Crypto's en Crowdfunding. Maar de eerste liefde zou ik nooit vergeten en heeft mij gebracht waar ik nu sta. Uiteraard kijk ik altijd met een schuin oog naar haar en heb ik besloten om haar opnieuw toe te laten in mijn leven. Misschien gaan we zelfs ook wel trouwen 🙂

 

Nu er slachtingen plaats vinden op de beurs vloer (en misschien nog wel veel meer) biedt dat ook weer kansen, mijn opa (stinkend rijk geworden in de handel en ook de beurs) gaf mij 2 belangrijke tips in het leven. De eerste was op mijn vraag Opa, waarom bent u zo rijkt geworden en de 2e kom ik in een later stadium hier op terug en zullen jullie zien dat mijn Opa een wijs man was 😉

Schermafbeelding 2020-03-19 om 10.13.46.png

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Solidagio:

Als je geschoren wordt moet je stil blijven zitten? Of never catch a falling knife?

Kopen nu het bloed door de straten loopt.

 

De vraag is natuurlijk wanneer weet je of het bloeden gestelpt is en of de bodem is bereikt? Kwam net een mooi stukje tegen die @JackPot met ons deelde:

Hendrik Leber ziet begin April de tijd om in te stappen. "Grote fortuinen worden gecreëerd in tijden van crisis,"
 
De voormalige McKinsey-consultant Hendrik Leber en zijn Frankfurtse fondsaanbieder Acatis worden rechtstreeks getroffen door de crisis op de beurzen vanwege het coronavirus: Binnen een maand heeft Leber's vlaggenschipfonds Acatis Aktien Global ongeveer 20 procent van zijn marktwaarde verloren. Het klantenkapitaal onder beheer bij Acatis daalde van 7,7 naar 6,1 miljard euro. Hiervan is slechts 200 miljoen euro door klanten opgenomen, de rest van de daling is te wijten aan de koersverliezen van de aandelen en obligaties in de fondsen. Er is een reden voor de loyaliteit van de klanten: sinds de lancering in mei 1997 heeft het wereldwijde aandelenfonds van Leber een rendement van meer dan 8 procent per jaar behaald en het beleggersgeld verzesvoudigd, ondanks de recente tegenslagen.
 
In een telefonische conferentie op dinsdag legde Dr.Leber aan klanten uit waarom hij, in tegenstelling tot de meeste economen en fondsbeheerders, een sterk economisch en beursherstel verwacht voor het einde van het jaar - en adviseert hen om in aandelen te beleggen in de komende weken.
 
"Grote fortuinen worden gecreëerd in tijden van crisis," zegt Leber. Degenen die nu hun zenuwen verliezen en aandelen verkopen, zullen hoogstwaarschijnlijk tot de verliezers behoren en het papierverlies omzetten in een echt activaverlies. "Wie nu het hoofd koel houdt en ondergewaardeerde aandelen van lange termijn groeibedrijven koopt, verdient er veel geld mee."
 
De sluiting van scholen en de afstandsregeling zullen effect hebben in Duitsland.
 
"We zien de besmettingsgraad in veel landen zoals Italië afvlakken, en zijn er daarom van overtuigd dat de wereld de pandemie onder controle krijgt", aldus Leber. Over een dag of tien zullen de statistieken voor Duitsland laten zien dat het aantal nieuwe infecties per dag niet meer aanzienlijk zal toenemen, omdat maatregelen zoals het sluiten van scholen en het vermijden van sociale contacten dan effect zullen hebben, meent Leber.
 
De ontwikkeling is momenteel nog problematisch in Spanje, Zwitserland en vooral de VS. "Mijn grote zorg is voor de Verenigde Staten, die nog steeds de grote crisis voor zich hebben", waarschuwt hij. Hij ziet het "punt van de grootste verschrikking" als bereikt, zoals in Italië met 100 nieuwe gevallen per miljoen inwoners per dag. De VS zou dit niveau in 10 tot 15 dagen moeten bereiken. Rond deze tijd, rond begin april, verwacht Leber dat de beurzen de bodem zullen bereiken.
 
"Begin april zal de stress op de beurzen zijn hoogtepunt bereiken", zegt de fondsbeheerder. "Dit is een goed moment om binnen te komen." De beurs overschat de economische gevolgen van de pandemie. "De crisis is geen wereldcatastrofe, maar een beheersbare situatie," oordeelt hij.
 
Momenteel 150 klinische studies over het coronavirus.
 
Waar haalt hij zijn optimisme vandaan? Momenteel zijn er 150 klinische studies over het coronavirus. "Wanneer slechts één van de momenteel geteste medicijnen succesvol is, zal het virus zijn angst hebben verloren."
 
Bovendien, als bedrijven in de reisindustrie failliet zouden gaan, zullen hun hotels en vliegtuigen niet vernietigd worden. "Ze veranderen alleen maar van eigenaar - van onzorgvuldige, zwaar in de schulden zittende oude eigenaars naar de te voorzichtige en nog steeds financieel sterke nieuwe eigenaars."
 
De faillissementen - waaronder die van olie- en gasproducenten als gevolg van de daling van de olieprijzen - zullen bepaalde effecten hebben en de banken belasten. "Maar de brandweer staat al klaar in de vorm van de centrale banken, die de banken zeker kunnen ondersteunen met hun kapitaalinjecties."
 
Zakelijke insiders kopen steeds vaker hun eigen aandelen in.
 
Leber ziet het als een zeer positief signaal dat bedrijfsinsiders meer aandelen in hun eigen bedrijf verwerven dan ooit tevoren, volgens gegevens van analistenfirma 2iq. "Bestuurders en leden van de raad van bestuur kopen momenteel zwaar in, zodat ze vertrouwen hebben in de zakelijke vooruitzichten van hun eigen bedrijven, die ze beter kennen dan de meeste buitenstaanders", zegt hij. De CEO van Acatis ligt op de loer voor aankomende investeringsmogelijkheden: "Ik heb een aankooplijst van meer dan 100 zeer interessante bedrijven.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, wanneer is de bodem bereikt? Thát's the question. Telkens als je denkt láger kan het niet, zakt het alsnog. Getuige de bankencrisis, wie toen veel "cash" had, was spekkoper.

Wat overigens helpt is lezen en nog eens lezen. Op diverse fora etc. Ik weet nu mijn schade te beperken door vele korte ritjes, m.n. op de Nasdaq. Corona-gerelateerde aandelen. Maar ook een aandeel als Synairgen PLC. heb ik gekocht, nu 12,5% plus in mijn portefeuille. Straks neem ik er weer afscheid van. Bij dalingen én stijgingen verkopen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Solidagio:

Ja, wanneer is de bodem bereikt? Thát's the question.

Dit weet ook niemand, wat we als mens wel lastig vinden is dat kopen na een grote stijging lastig is, want we denken dan, had ik maar eerder.

We kopen nog op het juiste moment en verkopen ook nooit op de piek. Het advies wat @JackPot mij dan ook altijd geeft, Armijn spreiden en vooral gespreid aankopen doen zodat je een mooi gemiddelde krijgt en tijd hebt.

We zitten nu in een hele bizarre periode, wie had ooit nog gedacht dat onze Shell zo goedkoop zou worden? Met zulke dividenden is het een koopje maar de markt zegt anders. Ik sta wel klaar met mijn eigen bazooka om in te springen bij veel lagere koers. Persoonlijk verwacht ik nog echt een Shit Hits The Fan moment waarbij het bloed door de straten zal lopen en de beurs zijn zwaarste dag ooit zal beleven. Maar ik ben dan ook meer een doemdenker  met een positieve inslag. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb afgelopen ook genoeg gekocht hier.  Porto die je boven laat zien is niet echt fair voor een lange termijn belegger. Het is wel tijd om te beginnen met kopen. Ik heb voor zo´n 50k aan aandelen gekocht laatste 2 weken. De bodem kan ik toch niet bepalen daarom idd veel spreiden. Heb verschillende etf trackers met lage kosten genomen, enkele dividend fondsen en natuurlijk aandelen. Ik sta nog in de min, maar opzich valt de schade mee. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei JackpotEnschede:

Heb afgelopen ook genoeg gekocht hier.  Porto die je boven laat zien is niet echt fair voor een lange termijn belegger. Het is wel tijd om te beginnen met kopen. Ik heb voor zo´n 50k aan aandelen gekocht laatste 2 weken. De bodem kan ik toch niet bepalen daarom idd veel spreiden. Heb verschillende etf trackers met lage kosten genomen, enkele dividend fondsen en natuurlijk aandelen. Ik sta nog in de min, maar opzich valt de schade mee. 

Doe jij 't ook allemaal zelf @JackpotEnschede, of heb je hulp van een vermogensbeheerder?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag mij kort aangeschafte portefeuille bij DeGiro alweer geliquideerd en een leuke plus aan over gehouden (mazzel qua timing). Wachtend op slechtere tijden die ongetwijfeld voor de beurs weer gaan komen.

 

Daarnaast ben ik aan het rotzooien met Forex omdat je met een relatief klein bedrag toch grote passen kan maken maar uiteraard wel met het risico dat je de hele investering kwijt bent. Zelf handel ik al ruim 12 jaar bij de Forex  broker Plus500  We zijn daar ook al van het begin af aan partner van. Een betrouwbare beursgenoteerde partij en zeer simpel om hier te handelen. Let wel op! Je kan het in weze beschouwen als een casino omdat je met een hefboom handelt en snel winsten maar dus ook verliezen kan maken als je even niet oplet.

 

Ik ga dit product gebruiken om een stukje te gokken en doe ik als volgt:  Ik ga op elke vrijdag middag short op de AEX (Nederland 25) of andere index (bijvoorbeeld VS500).  Als ik 1000€ stort en short ga (dit houdt in dat je gokt op een daling van de beurs) dan kan ik handelen voor 10.000€ (hefboom x 10) maar ik kan maximaal maar 1000€ verliezen (dat staat in mijn account - zie algemene voorwaarden. Omdat de wereld nu in bizarre dynamische tijden zit en elk uur wel andere ontwikkelingen zijn. Laat staan in 60 weekend uren! En voor mij gevoel is de kans groter dat mensen negatiever zijn maandag dan de vrijdag ervoor. Timing is natuurlijk super lastig maar de bedoeling is om dit elke vrijdag laat in de middag dit te doen. In het eerste geval vliegt maandag de beurs zo hard om hoog dat er een margin call komt en ik de 1000€ kwijt ben maar niet meer dan dat! In een gunstig geval dat de beurs klapt (of gelijk blijft) gaat het ook hard en zal de multiplier inslaan. Ik zal jullie meenemen in deze avonturen en zeg je maar gast dit wil ik ook en snap er niks van, stuur mij dan een privé berichtje.

Schermafbeelding 2020-03-20 om 11.25.15.png

Schermafbeelding 2020-03-20 om 11.35.11.png

  • Like 1
  • Thanks 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...