Spring naar bijdragen

Bitcoin overleg


ROELETTE

Aanbevolen berichten

Deze link is wel handig: https://bitcoin.nl/nieuws/bitcoin-cash-wat-je-moet-weten-163

Er is een splitsing geweest, waardoor je nu Bitcoin en Bitcoin Cash hebt.

De meeste (betrouwbare) exchanges hebben iedereen die bitcoins daar hadden staan, hier 1 op 1 Bitcoin Cash voor gegeven.  (https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin-cash/)

Bitcoin Cash kreeg toen een enorme pump naar ik meen 1300 dollar en is daarna weer ingeklapt https://bittrex.com/Market/Index?MarketName=BTC-BCC.

Bitcoin heeft nu zijn all time high weer te pakken, dus het ziet er naar uit dat Bitcoin gewoon doorgaat zoals het is.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 maanden later...

Zal de Bitcoin uiteindelijk een vervanger worden van de huidige euro's, of dollars voor Amerikanen? Een algemene gedachte is dat de Bitcoin ontstaan is uit wantrouwen in het huidige financiële systeem, alsmede de centrale banken die op dit moment maar nieuw geld in de economie blijven pompen.

Op dit moment is het haast niet mogelijk om met bitcoins te betalen, zeker niet in een winkel , maar online shoppen soms wel. Het sparen met bitcoins is ook niet echt mogelijk, want je krijgt bijvoorbeeld geen rente op je tegoed, wel kun je in cryptocoins investeren, vergelijkbaar met het kopen van aandelen, goud en obligaties. 

 

Er is wel een kans dat in de toekomst bepaalde zaken zal gaan overnemen. We hebben in Europa niet voor niets een euro geadopteerd. Dit scheelt enorm in de kosten van de handel, je hoeft geen guldens om te ruilen voor marken of francs, en dit maakt het geheel een stuk efficiënter. De Bitcoin zou een globale currency kunnen worden, waardoor je helemaal van omwisselingskosten af bent! Heel de wereld die betaalt met dezelfde digitale currency.

Dit alles zal wat mij betreft nog wel vele jaren gaan duren voordat we zover zijn, misschien maken we het wel niet meer mee. Maar goed dat dachten we ook over mobiele telefoons zoals we die nu kennen. Die hadden we ten tijde van de Nokia 3310 ook niet zien aankomen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.