Spring naar bijdragen
ROELETTE

Bitcoin overleg

Recommended Posts

Ik had begrepen dat er 'ergens' in augustus, ik meen 8 augustus een overleg zou zijn over de 2 grootste partijen mbt de Bitcoin. Deze partijen wilden beiden hetzelfde bereiken, maar op een andere manier. Deze conferentie zou plaats vinden in NY, is daar al meer bekend over ? Wat de uitkomst is? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Deze link is wel handig: https://bitcoin.nl/nieuws/bitcoin-cash-wat-je-moet-weten-163

Er is een splitsing geweest, waardoor je nu Bitcoin en Bitcoin Cash hebt.

De meeste (betrouwbare) exchanges hebben iedereen die bitcoins daar hadden staan, hier 1 op 1 Bitcoin Cash voor gegeven.  (https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin-cash/)

Bitcoin Cash kreeg toen een enorme pump naar ik meen 1300 dollar en is daarna weer ingeklapt https://bittrex.com/Market/Index?MarketName=BTC-BCC.

Bitcoin heeft nu zijn all time high weer te pakken, dus het ziet er naar uit dat Bitcoin gewoon doorgaat zoals het is.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zal de Bitcoin uiteindelijk een vervanger worden van de huidige euro's, of dollars voor Amerikanen? Een algemene gedachte is dat de Bitcoin ontstaan is uit wantrouwen in het huidige financiële systeem, alsmede de centrale banken die op dit moment maar nieuw geld in de economie blijven pompen.

Op dit moment is het haast niet mogelijk om met bitcoins te betalen, zeker niet in een winkel , maar online shoppen soms wel. Het sparen met bitcoins is ook niet echt mogelijk, want je krijgt bijvoorbeeld geen rente op je tegoed, wel kun je in cryptocoins investeren, vergelijkbaar met het kopen van aandelen, goud en obligaties. 

 

Er is wel een kans dat in de toekomst bepaalde zaken zal gaan overnemen. We hebben in Europa niet voor niets een euro geadopteerd. Dit scheelt enorm in de kosten van de handel, je hoeft geen guldens om te ruilen voor marken of francs, en dit maakt het geheel een stuk efficiënter. De Bitcoin zou een globale currency kunnen worden, waardoor je helemaal van omwisselingskosten af bent! Heel de wereld die betaalt met dezelfde digitale currency.

Dit alles zal wat mij betreft nog wel vele jaren gaan duren voordat we zover zijn, misschien maken we het wel niet meer mee. Maar goed dat dachten we ook over mobiele telefoons zoals we die nu kennen. Die hadden we ten tijde van de Nokia 3310 ook niet zien aankomen :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×