Spring naar bijdragen

Technische analyse cryptos


JackPot

Aanbevolen berichten

Als je twitter opent en zoekt op cryptocurrencies, dan zie je continue allerlei grafieken waarbij 'kenners' voorspellingen doen met betrekking tot toekomstige koersen voor crypto's. Opvallend is dat nagenoeg elke grafiek en voorspelling blijkbaar laat zien dat de crypto naar de maan gaat.
Is het wel zo makkelijk om technische analyse uit te voeren? En dan met name op crypto's? 

Mijn gevoel is dat iedereen zich een expert noemt als hij of zij een lijntje kan trekken, maar er zijn zoveel technieken met betrekking tot crypto.

Een feit wat van belang is voor technische analyse is de Dow-Theory, die er van uit gaat dat alle bekende informatie in de koers verwerkt zit. Crypto's zitten zo nog in de beginfase, en wordt voornamelijk omarmd door criminelen, waardoor zeker niet alle informatie publiek is. 
In cryptocurency zitten nagenoeg alleen maar speculanten, die geen enkele interesse hebben in de feiten, en puur kopen vanwege greed en fomo.

Dat de Bitcoin futures nog niet volop omarmd worden, laat eigenlijk zien dat er geen peil te trekken valt op de koers van de Bitcoin en er dus geen trend is. Als er kenners zijn omtrent technische analyse zitten deze in de financiele wereld, en blijkbaar is dit (nu) onmogelijk. 

Mijn mening is dan ook dat de kenners, vooral geluk hebben gehad omdat de koersen maar een kant op gingen, maar nu het lijkt dat de hype wat tot rust komt, zal er ook ingespeeld moeten worden op dalingen.

OracleSupportResistanceTrendLineChart.JP

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 jaren later...

Het toepassen van technische analyses op de cryptomarkt is een tijdrovende klus, alsook erg lastig. Zelf heb ik ontzettend veel Youtube video's gekeken om enige kennis op te doen, maar soms zag ik door de bomen het bos niet meer. Ben dus op zoek gegaan naar alternatieven, hulpmiddelen. Kwam uit bij Altrady die als hulpmiddel kan worden gebruikt bij het vinden van instapmomenten (aankoop). Gebruik het nu een week en de eerste resultaten zijn goed te noemen. Uiteraard betreft het slechts een week en ga ik het programma in de komende weken verder uitproberen. De bedoeling is om meer Bitcoin te vergaren.

Alhier mijn ervaringsverhaal: https://www.onetime.nl/cryptogeld-nieuws/altrady-cryptotrading-zonder-kennis-van-technische-analyse

Mocht er iemand hulp nodig hebben, laat het mij even weten via PM, ik help graag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 jaar later...

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...