Spring naar bijdragen

Rabobank beboet voor witwassen geld


TheGallant

Aanbevolen berichten

Slechts een week nadat de Rabobank aangaf crytpocurrency gerelateerde bedrijven als klant te willen, kreeg de bank een boete van $369 miljoen dollar voor het witwassen van geld.

De Rabobank vindt bedrijven die zich bezighouden met cryptovaluta te risicovol om als klant aan te nemen. Bovendien uitte de bank haar bezorgdheid rondom het gebruikersgemak voor witwassers.

Hoewel de bank een statement heeft aangenomen tegenover witwaspraktijken, is het juist de Rabobank die zich schuldig heeft bevonden aan witwaspraktijken, de boefjes!

De bank pleitte zich schuldig aan geldtransporten als onderdeel van de Mexicaanse drugshandel. De dochteronderneming in kwestie was een vestiging van de Rabobank in Californië. De vestiging erkende schuld voor de rol in de operatie voor een bedrag groter dan 369 miljoen dollar. 

Ondanks een eerdere uitlating over cryptocurrency, heeft de bank een sterk contrasterend standpunt op zijn website staan, waaruit naar voren komt dat cryptovaluta mogelijk de nieuwe toekomst is:

Citaat

"We zien het begin van een nieuw fenomeen dat volgens de experts en investeerders vergelijkbaar is met de jaren negentig, toen het internet van de grond kwam. Er komen steeds meer gebruiksvriendelijke applicaties bij. We zien dit als meer als een kans dan een bedreiging. "

De Rabobank lijkt het niet allemaal helder voor ogen te hebben

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...