Jump to content
JackPot

Blijft bitcoin de dominante cryptocurrency?

Recommended Posts

Bitcoin is op dit moment de alles overheersende cryptocurrency in de gehele cryptomarkt. 37% van de waarde van alle cryptomunten is op dit moment vertegenwoordigd in Bitcoin. Dat dit percentage dagelijks schommelt zal altijd zo blijven, maar het precieze percentage is langzaam aan het afnemen. Ik heb hiervoor onderstaande grafiek vandaag uit de Coinmarketcap gehaald.

Coinmarketcap.png.d1d9bf1e7cd002598a145d90d243c049.png

Vele nieuwe muntjes zien het levenslicht, en ik hoor nog relatief weinig verhalen over muntjes die daadwerkelijk weer verdwijnen, hoewel er vast veel muntjes zijn die nagenoeg niets meer waard zijn omdat de bedenkers ervan de zakken hebben gevuld.

Enorm veel transacties bij de verschillende exchanges zoals binance, kucoin, en noem ze allemaal maar op verlopen via bitcoin. Ook worden er veel coins gewaardeerd in satoshi, wat ook weer is afgeleid van Bitcoin. Zal dit ooit gaan veranderen? Wat is er voor nodig om Bitcoin minder dominant te laten worden? 

We hebben ook enkele andere grote munten zoals Ethereum, Ripple, Litecoin, en nog vele andere, maar zullen die ooit dezelfde taak en waarde gaan overnemen van de Bitcoin? Ook de verschillende afsplitsingen van Bitcoin, zoals Bitcoin cash, zijn er uiteraard niet voor niets gekomen.

Lang verhaal kort, zal de dominante positie van Bitcoin blijven, wat kan er gebeuren om deze te verminderen, en tot slot als je nu een munt moest kiezen waar je in zou investeren (crypto), zou dit dan de Bitcoin zijn?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 15-5-2018 om 17:00 zei JackPot:

Bitcoin" rel="">Bitcoin is op dit moment de alles overheersende cryptocurrency" rel="">cryptocurrency in de gehele cryptomarkt. 37% van de waarde van alle cryptomunten is op dit moment vertegenwoordigd in Bitcoin" rel="">Bitcoin. Dat dit percentage dagelijks schommelt zal altijd zo blijven

Zie nu pas dat dit bericht uit 2018 was, wat is nu 2 jaar later de verhouding dan ? weet niet waar je dat kan vinden...?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zie nu pas dat dit bericht uit 2018 was, wat is nu 2 jaar later de verhouding dan ? weet niet waar je dat kan vinden...?

65.5%, via coinmarketcap
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik heb vanmorgen maar weer eens wat bitcoins bijgekocht. Heb 't gevoel dat ze gaan stijgen.

Dan heb je de portemonnee flink opengetrokken
  • Like 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...