Spring naar bijdragen

Eurojackpot


Mir

Aanbevolen berichten

Wikipedia zegt wat anders 🙂

De hoofdstad is Helsinki. Finland wordt wel 'het land van de duizend meren' genoemd; in werkelijkheid zijn er ongeveer 188.000 meren.[4] Het grootste meer is het Saimaameer. In het zuidoosten is het land bespikkeld met ontelbare meren en meertjes.

 

Met 5.5 miljoen inwoners is het inderdaad dun bevolkt. In Noorwegen zijn ze een stuk rijker daar sparen ze het geld voor de olie op en komt in de pensioen fondsen van alle mensen uit Noorwegen.

Citaat

Ongeveer één miljard euro, dat is het bedrag dat wekelijks door het kantoor van het staatsfonds in het gebouw van de Centrale Bank in de Noorse hoofd Oslo stroomt. In dat kantoor werken 200 mensen en de kantoren in New York, Londen, Shanghai en Singapore hebben in totaal nog eens 100 werknemers. 

Het doel van het staatsinvesteringsfonds is om langzaam maar zeker genoeg rijkdom op te bouwen zodat Noorwegen een welvarend land kan blijven, ook lang nadat de gas- en oliereserves zijn uitgeput. Het fonds bezit ongeveer één procent van de totale hoeveelheid aandelen ter wereld en is eigenaar van ongeveer twee procent van alle geregistreerde bedrijven in de wereld. "Dit is natuurlijk een werk van lange adem, de resultaten worden gemeten in decennia en niet in jaren" vertelt Yngve Slyngstad, CEO van het fonds.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...