Jump to content
JackPot

Is meewind een goede investering?

Recommended Posts

Is meewind de volgende in de rij van "too good to be true" of is dit de eerste van de gouden bergen belovers die wel echt waar voor je geld geeft? Of zal er net zoals bij Palm Invest over een tijdje een mooi bericht komen dat het toch allemaal een luchtkasteel was in plaat van de wind mee?

Ik ben er nog niet heel erg ingedoken maar zie beloofde rendementen van 7-10 procent en heel veel reclame filmpjes. Vind dat altijd al verdacht.

Iemand hier reeds ervaring met Meewind?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zie al dat je kunt storten met iDEAL en ik ken geen enkele beleggings instelling waar je met iDEAL kunt storten! Hele vage bedoeling als je het mij zo vraagt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het wordt nog spannender lees ik nu. Meewind belegt met geleend geld, uiteraard voor kosten en risico van de aandeelhouders. Bijzonder dat dit wordt weggezet als duurzame investeringen.

Financiering

De totale kosten van het Nobelwind-project zullen tussen de 600 en 700 miljoen euro bedragen; 30% eigen vermogen en 70% bancaire financiering.

Uitgaande van 30% eigen vermogen bij financial close betekent dit dat circa 200 miljoen euro eigen vermogen van de aandeelhoudende partijen noodzakelijk is. Om het belang in Belwind 1 te evenaren bij Nobelwind zal Meewind circa 40 miljoen euro eigen vermogen moeten leveren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is heel slim om mensen te lokken met duurzame projecten. Maar met geleend geld beleggen in windmolens klinkt me wel een stuk risicovoller in de oren dan menigeen denkt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ik kijk naar bijvoorbeeld de rendementen van beleggen in Meewind over de afgelopen jaren komen deze overigens in de buurt van de 7-10%. Ook valt te constateren dat er alleen maar positieve rendementen zijn behaald deze periode.

Jaargang Waardestijging in % Dividend in % Totaal Dividend

Jaar 2012 : 4.4% : 2.0% : 6.4% Herbeleggen Uitkeren

Jaar 2013 : 6.0% : 2.5% : 8.5% Herbeleggen Uitkeren

Jaar 2014 : 6.5% : 4.4% : 10.9% Herbeleggen Uitkeren

Jaar 2015 : 1.7% : 2.0% : 3.7% Herbeleggen Uitkeren

Share this post


Link to post
Share on other sites

De kosten zijn niet overdreven hoog met een beheerfee van 1.2% per jaar. De eenmalige instapkosten van 3% zijn wel behoorlijk hoog en niet meer van deze tijd als je het mij vraagt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat er niemand reageert op dit topic brengt bij me in ieder geval het gevoel dat er weinig interesse is in dit product. Mocht het ook fout gaan zou dit ook betekenen dat er weinig gedupeerden zouden zijn. Ik blijf zelf ook nog kritisch meewind volgen en we zien wel of legiolease (ook beleggen met geleend geld), palm invest, teak hout een opvolger gaat krijgen door beleggen in wind.

Uit mijn hoofd zijn er verschillende beleggingen in windmolenparken ook slecht afgelopen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt verschillende fondsen waarin je kunt deelnemen:

subfonds Zeewind Nieuwe Parken en subfonds Zeewind Oude Parken.

Ik stap er niet in maar de rendementen zien er niet verkeerd uit.Alleen vraag ik me af wat een fonds nog waard is als straks de windmolens zijn afgeschreven, niet meer doen. Misschien instappen voor 2 of 3 jaar en dan uitstappen. Het is nog geen gevalletje tegenwind =)) Kan het wellicht worden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bijgaand weer een bedrijf dat failliet gaat aan duurzame energie. Daar wil je als investeerder niet bij zitten.

Solland Solar bezit een fabriek op het Heerlense industrieterrein Avantis, waar circa 90 mensen werken. Het personeel wacht echter al maanden op salaris. Ook zijn de verwarming en riolering afgesloten van het pand, omdat de rekeningen niet betaald zijn. Bron: Fd.nl

Ps. meewind belegt met geleend geld, kun je hierdoor ook meer verliezen dan je inleg zoals dit ook het geval was bij bijvoorbeeld Legio Lease?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien is het je bekend, dat je bij een wind onder de 4 beaufort en boven 10 beaufort geen rendement hebt. Dus als ze alleen in die paar windkrachten kunnen draaien, is het geen goede investering. Daarbij komt nog je afschrijving, de windmolens kunnen maar een kleine 20jaar mee. ALS de subsidiekraan wordt dichtgedraaid, is er helemaal geen rendement meer te halen, sommigen hebben een visie, dat de rendementen uit de subsidiepot komt.

Google eens op VOOR- en NADELEN "windenergie".

Linkje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi. Ik ben zelf een actieve investeerder. Vooral op de beurs met opties. Ik ken de verschillende verhalen over mislukte beleggingen in bijzondere projecten, helaas ook uit eigen hand. Wat ik hier lees is dat t gaat met geleend geld bij Meewind. Dat zou voor mij al een enorme rode vlag betekenen en onverantwoord voor de particulier waar men zich op richt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

De producten die Meewind aanbiedt zijn echt bedoeld voor de belegger die een lange horizon heeft, minimaal 5 jaar, en ook het geld tussentijds niet nodig heeft. Het is niet beursgenoteerd dus je kunt je belegging niet zomaar even verkopen wat een belemmering kan zijn voor veel beleggers. Het voordeel van transparant en inzichtelijk beleggen is juist wat het beleggen zo prettig en leuk kan maken. Dit laat bijvoorbeeld ook Bux zien in het klein dat het continue kunnen handelen, en snel kunnen inspringen op marktbewegingen, juist de charme geeft aan beleggen. Desalniettemin zijn we allemaal een beetje gokkers op de beurs :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze ruiken naar hypocriete putjeslucht, de maandelijkse berichten van Meewind. Achteraf heb ik er spijt van hier in belegd te hebben. Alle fondsen plussen behalve het Energie Transitiefonds. Liever had ik belegd in die andere fondsen maar die zijn geblokkeerd. Alsof je in het beruchte Busje zit in de Tour, de verzameling van losers die te naïief waren en nu de schande moeten ondergaan.
Deels is mijn frustratie ook aan mijzelf te wijten; ik heb niet alle lettertjes gelezen. Ik wacht al maanden om mijn belegging terug te draaien maar ja, verkopen met verlies wil niemand, vermoed ik. 
Mijn advies: stap niet in Meewind. Het is enigszins obscuur hoe Meewind zich afficheert.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet meer dan terecht als je geld wil verdienen aan de grootste scam van de afgelopen 100 jaar.

 

Of het nu Biomassa, zonnepanelen dan wel windmolens zijn, het is slechter voor het milieu dan wat we nu hebben.

 

Enige die er geld aan verdienen zijn de lobbiysten en de makers van die apparaten.

Kleine stap die je nu kan maken is je energie aanvragen bij de atoomalliantie .

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...