Spring naar bijdragen

Sportwed-dagboek


Brunsie

Aanbevolen berichten

Donderdag 27 mei

Gniffelend las ik vanochtend dat Villarreal de Europa League finale van Manchester United gewonnen heeft. Over mijn voorgevoel daarover schreef ik gisteren al. Unai Emery en de Europa League; dat is een fenomeen zoals er wel meer bestaan in de sport. PSV heeft het altijd lastig bij SC Heerenveen, Ajax bij FC Utrecht. Mijn cluppie, FC Eindhoven, wint nooit in Almere en wint thuis altijd van MVV, hoe goed of slecht het elftal ook draait. Het zijn ongrijpbare fenomenen. Fenomenen die sport zo leuk maken en fenomenen die sports betters graag ten gelde maken. 

Ik vind het wel jammer voor PSV dat het nu in de tweede voorronde van de Champions League al aan het kwalificatietoernooi moet beginnen. Die wedstrijden worden al anderhalve week na de EK finale gespeeld. Als Nederland Europees Kampioen wordt, waar we natuurlijk gezien het Oranje-enthousiasme allemaal vanuit gaan, betekent dat PSV zich moet kwalificeren voor de volgende ronde zonder Denzel Dumfries, Donyell Malen en Cody Gakpo, want die gaan na het EK eerst, terecht, op vakantie. 

Wedden op Body en Michael
Dat zijn echter zorgen voor morgen. Laat het eerst het EK maar gespeeld worden. Voor hetzelfde geld ligt Nederland er al in de achtste finale uit. Al verwacht ik dat echter niet. Veel hangt natuurlijk af van hoe Oranje door de poulefase gaat komen. Als ze ‘gewoon’ groepswinnaar worden, loten ze in de achtste finales een nummer 3 uit de groepen D/E/F. Mocht dat de nummer 3 van groep F worden, heeft het team van Frank de Boer een probleem want in Groep F zijn Frankrijk, Duitsland en Portugal ingedeeld. Het kan echter ook zomaar Polen, Slowakije of Schotland worden en dan zien de Oranje perspectieven er ineens weer heel anders uit. 

De voorbereiding op EK is inmiddels in volle gang en Frank de Boer heeft zijn keuze gemaakt. 26 spelers, waaronder Wout Weghorst, zijn geselecteerd. Compleet is Oranje is niet. Aanvoerder Virgil van Dijk ontbreekt en dat scheelt achterin toch een flinke slok op een borrel.

Je moet het echter doen met de spelers die je hebt. Dat geldt ook als sports better. De weddenschap van gisteren heb ik deels gewonnen. De wedstrijd van Arantxa Rus werd void verklaard omdat haar tegenstandster opgaf. Dat betekent dat de odds van haar wedstrijd naar 1 werden bijgesteld. Ik had drie van de vier voorspellingen goed. 4,03 gewonnen.

De 4,03 zet ik volledig in op Body van de Zandschulp die vandaag alweer op de tennisbaan in Parijs staat. Hij is met odds van 1.31 opnieuw favoriet. Ik kan nu € 5,28 winnen. Mocht dat lukken dan zet ik vanavond die volledige € 5,28 in op Michael van Gerwen. Hij heeft odds van 1.87 tegen Peter Wright. 

Mocht ‘de groene sloopkogel’ winnen, dan levert dat me € 9,87 op en heb ik in een tweetraps weddenschap mijn speeltegoed verdubbeld.

Toitoitoi

Tot morgen!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Brunsie:

Mocht ‘de groene sloopkogel’ winnen, dan levert dat me € 9,87 op en heb ik in een tweetraps weddenschap mijn speeltegoed verdubbeld.

Heb je gezien hoe Wright weer speelt met zijn oude pijlen? Ik denk dat Mike behoorlijk diep moet gaan wil die Wright pakken. Daarbij is het onderling ook een prestige strijd.

Ik hoop op Mike maar ik zou me geld er niet op zetten. Hij is namelijk al en Wright wil laten zien wat ie kan!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zaterdag 29 mei
Het finaleweekend van het dagboek is bereikt. Mijn weddenschappen van donderdag hebben precies gewerkt zoals ik het bedacht had. Van de Zandschulp won, vermeerderde het bedrag en Van Gerwen won zodat het speeltegoed meer dan verdubbelde.

Gisteren hebben ik het wedden op sport even gelaten voor wat het is. Ik wilde geen extra tegoed verliezen voordat vandaag ingezet kan worden. Vandaag is immers de belangrijkste dag in het Europese clubvoetbal. De finale van de Champions League staat op het programma. 

Wedden op de Champions League finale
In Portugal staan vanavond de Engelse clubs Manchester City en Chelsea tegenover elkaar. De Champions League krijgt daarmee sowieso een Britse winnaar. City gaat op voor de eerste CL trofee, Chelsea won de Champions League al eens in 2012. 

Voor Manchester City is het al een succesvol seizoen. De club werd, na een jaar zonder titel, voor de derde keer in vier jaar kampioen van Engeland. Trainer Pep Guardiola voldeed daarmee aan de verwachtingen van de eigenaren. Tegenstander Chelsea verloor juist de FA Cup finale van Leicester City, maar kwalificeerde zich ten koste van datzelfde Leicester wel opnieuw voor het Champions League toernooi. 

De finale
Manchester City is volgens de bookmakers vanavond favoriet. De ploeg heeft onder de nieuwe eigenaren in het laatste decennium flinke financiële impulsen gekregen en is van een middenmotor in de Premier League doorgestoten tot de top van Europa. Guardiola laat zijn team in Europese wedstrijden ondanks de aanwezigheid van Sergio Aguero en Gabriel Jesus vaak zonder echte spits voetballen en oogst daarmee dit seizoen veel succes. 

Chelsea ontdeed zich halverwege het seizoen van trainer Frank Lampard, een kind van de club, vanwege teleurstellende resultaten. Vooral de Duitse recordaankopen Timo Werner en Kai Havertz rendeerden niet.

Met de eerder dit seizoen bij Paris Saint Germain ontslagen Thomas Tuchel aan het roer, begonnen de Londenaren langzaam maar zeker te draaien. Waar het voor City vanavond een soort van moeten winnen is, mag Chelsea winnen en dat scheelt in de aanloop naar een wedstrijd veel. Ik zet mijn geld ondanks de verwachtingen van de bookmakers dan ook op Chelsea. Ik zet mijn volledige speeltegoed van € 9,87 in en win als Chelsea wint €42,93. Go Blues!

Tot morgen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zondag 30 mei

Yes! Eindelijk een dikke vis aan de haak. Het doelpunt van Kai Havertz bracht niet alleen Chelsea de Champions League winst, het redde ook dit dagboek-experiment. Ik had voor aanstaande maandag, ehm…. morgen, al een stukje klaar staan over dat we een leuke maand gehad hebben, maar dat het onder de streep in mijn Toto-account bitter weinig opgeleverd heeft. 

Totdat Chelsea dus gisteren won. Met die bijna € 43,- die me dat opgeleverd heeft, heb ik mijn inleg en de bijstorting eruit. Vanuit de Giro zal er vanavond ook nog een kleine bijdrage mijn Toto-account binnenrollen. Niet dat Simon Yates de Giro nog gaat winnen, maar ik had wel ingezet op Egan Bernal als winnaar van het jongerenklassement. De roze trui-drager gaat meer winnen dan alleen het jongerenklassement, maar deze inzet gaat in ieder geval met rendement terug komen. 

Waar de Giro vandaag eindigt, begint het hoofdtoernooi van Roland Garros in Parijs. Er komen nog geen wereldtoppers en favorieten voor de eindzege in actie, maar wel een aantal Nederlandse spelers. Bij de heren is Body van de Zandschulp vanuit het kwalificatietoernooi doorgestroomd naar het hoofdtoernooi. Hij speelt vandaag tegen de nummer 19 van de plaatsing ranglijst, de Pool Hurkacz.

Hoewel hij me de afgelopen week een aantal winnende weddenschappen op heeft geleverd, ga ik vandaag niet wedden op Body. Ik kies voor een andere Roland Garros wedstrijd, waarbij ik eens op de diepere weddenschappen in ga zetten. 

Ik kies voor de wedstrijd tussen de Belgische tennisster Greet Minnen uit Turnhout, niet ver over de grens bij mijn hometown Eindhoven, en de Tsjechische Petra Kvitova. Kvitova is een voormalig nummer 1 van de wereld en tweevoudig Grand Slam winnares. De odds zeggen het ook: Onze Greet uit Turnhout heeft niet heel veel kans. 

Een veilige weddenschap dus. Eentje waarmee ik de mooie winst van gisteren niet op het spel ga zetten. Toch wil ik het een beetje interessanter maken en ik ga de weddenschappen op deze wedstrijd eens nader bekijken. 

Wedden op tennis
Naast het voorspellen van de winnares van deze wedstrijd, kan er ook ingezet worden op de exacte uitslag van de wedstrijd, het aantal games dat er gespeeld wordt (under/over) en of Greet Minnen een set gaat winnen (ik denk van niet). 

Ik kan er voor kiezen om de lage odds van Petra Kvitova wat interessanter te maken door haar in de sets een handicap te geven. Dat wil zeggen dat zij met een groter verschil in games moet winnen dan de handicap groot is. Kies ik bijvoorbeeld voor een handicap van 2.5 dan win ik de weddenschap bij een setstand van 6-3, maar verlies ik de weddenschap bij 6-4. 

Ik kies ervoor om een aantal van deze weddenschappen te selecteren. Het jammere is dat ik deze voorspellingen niet in een systeem kan spelen, maar omdat het allemaal statistieken uit dezelfde wedstrijd zijn, enkel singles gespeeld kunnen worden.

Ik kies voor de volgende weddenschappen:
1)  Kvitova wint de wedstrijd
2) Kvitova wint de eerste set
3) Kvitova wint de tweede set
4) Kvitova wint eerste set met meer dan 2.5 games verschil
5) Kvitova wint de wedstrijd met meer dan 5.5 games verschil
6) Kvitova wint minder dan 12.5 games in de wedstrijd
7) Eerste set duurt langer dan 8.5 games
😎 Geen van de sets die gespeeld worden eindigt in 6-0
9) Minnen gaat geen set winnen
10) Correct score: 2-0

Op elk van deze weddenschappen zet ik 1 euro. Daarmee komt het totale bedrag dat ik kan winnen op € 12,83. Toegegeven, dat is niet de zilvervloot, maar het is meer dan de € 10,30 die ik met een outright bet op Kvitova had kunnen winnen. Bovendien is het leuk om op deze manier eens dieper op een tenniswedstrijd in te duiken. En dat is ook veel waard.

Tot morgen voor de eindbalans!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maandag 31 mei

Dit is de laatste entry in mijn sportweddagboekje. De maand mei is voorbij gevlogen. Naast dat het erg leuk was om op deze manier in sporten te duiken waar ik geen ervaring mee had en waar ik me ook als sportliefhebber nooit echt in verdiept heb. 

Ik heb deze maand afgesloten met een saldo van € 51,19. Gisteren heb ik een aantal van de tien weddenschappen die ik op de Roland Garros-wedstrijd tussen Greet Minnen en Petra Kvitova had geplaatst gewonnen, maar ik heb er ook een aantal verloren. 

Waar ik een relatief simpele overwinning voor Kvitova verwachtte bood Minnen meer tegenstand dan ook de bookmaker had verwacht. Uiteindelijk trok Kvitova met 7-6, 6-7, 6-1 wel aan het langste eind zodat het grootste gedeelte van de tien euro wel terug is gekomen. 

Wedden op de Giro

Gisteren eindigde ook de Giro d’Italia. De Colombiaan Egan Bernal won de Giro en zijn team Inneos was de beste ploeg. Niet, zoals ik voorspelde, Simon Yates en Team Bike Exchange. Dat betekent dat ik sowieso de belangrijkste en twee meest lucratieve weddenschappen verloren heb. Minus 4 euro dus. 

Bernal won naast het eindklassement wel het jongerenklassement en de Slowaak Peter Sagan won inderdaad het puntenklassement. Dit waren echter twee voorspellingen zoals de bookmaker ze ook voorzag. Dat betekent dat Sagan met op een inleg van twee euro €3,26 oplevert. Het jongerenklassement van Egan Bernal heeft me € 5,28 opgeleverd. Per saldo heb ik op drie weken Giro d’Italia 52 cent winst gemaakt. 

De conclusies
De allerbelangrijkste conclusie is dat wedden op sport een ontzettend leuke hobby is om je in de blijven verdiepen. Als je de interesse hebt kun je veel leren over odds en strategieën. Het inzetten op resultaten is niet moeilijk, maar de diepere weddenschappen goed kunnen inschatten vereist voorbereiding, kennis van zaken en een speltactiek. Dat gedeelte van het wedden op sport vind ik enorm interessant. Ik ben deze maand begonnen met een tientje en heb één keer een tientje bij moeten storten. We hebben de inleg dus meer dan verdubbeld. 

Ik ben tot de conclusie gekomen dat je, wanneer je succesvol wilt wedden op sport, het beste een vaste selectie aan sporten kunt maken en je in die sporten in te lezen. Je verdiepen in een sport of een competitie levert je kennis op. Die kennis kun je inzetten bij het plaatsen van je weddenschappen. Union Berlin - Bayern München levert voor het ongetrainde oog altijd een overwinning voor Bayern op. Jij, als specialist, weet dat Bayern niet op volle sterkte aan zal treden omdat de wedstrijd tegen Union tussen twee kwartfinale wedstrijden in de Champions League gespeeld wordt en Bayern de eerste daarvan verloren heeft. In dat soort weetjes zitten lucratieve en winnende weddenschappen verscholen. 

Ik ga mijn weddenschappen beperken tot sporten en competities waar ik echt een affiniteit mee heb. Voetbal, Formule 1, een beetje wielrennen en een beetje tennis. De NHL, de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie vind ik fantastisch, maar onvoorspelbaar. Daar kan letterlijk iedereen van elkaar winnen. Voordat ik daar op in ga zetten, moet ik me nog wat beter op de stats, spelers en teams inlezen.  Het lijkt me ook leuk om een nichemarkt te ontdekken. Een competitie waar de bookmaker ook niet precies weet hoe de verhoudingen liggen. Ik weet alleen nog niet waar ik mijn niche ga vinden. Het moet immers voor mij wel mogelijk zijn om veel informatie te vergaren over de betreffende competitie. 

En nu?
Dit dagboek was een eerste groot project voor OneTime naast het wekelijks geven van Toto-tips. Ik schrijf veel sportcontent voor de website die je terug kunt vinden onder het kopje wedden op sport. Daar ga ik sowieso nog heel lang mee door. 

Er komen daarnaast twee grote projecten aan. Vanaf 11 juni ga ik dagelijks een voorbeschouwing schrijven over de EK wedstrijden die op die dag gespeeld gaan worden. Dit doe ik niet alleen op basis van de kracht van het voetbalelftal, maar ook op bijzonderheden van het land en haar inwoners. Benieuwd of we een extra-sportieve gemene deler kunnen vinden op basis waarvan we voetbalwedstrijden kunnen gaan voorspellen. 

Een tweede grote project is dat ik een week ga leven en werken als een professioneel sports better. Dus niet dagelijks een betje plaatsen en zien hoe het loopt, maar bovenop de resultaten zitten, analyseren, herplaatsen en meteen de volgende weddenschap gaan zoeken. Ik moet er die week immers van leven. Ik ben vooral heel benieuwd naar wat dat mentaal met me gaat doen. De druk om te winnen te voelen. 

Ook ga ik samen met The Great One en The Gallant op 12 juni een thema-uitzending op het Twitch-kanaal over sports betting en sportmarketing maken. Onderdeel hiervan zal onder andere een toffe sport(bet) quiz zijn. Zorg er dus zeker voor dat je die uitzending niet mist!

Voor nu stopt dit dagboek en stop ik ook even tot 11 juni met het wedden op sport. Vanaf het EK ga ik er weer mee aan de slag. 

Bedankt voor het lezen en graag tot een volgende keer!

Brunsie

  • Like 2
  • Thanks 2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.