Spring naar bijdragen

EK Tipster


Brunsie

Aanbevolen berichten

Zaterdag 19 juni 

Na een dagje nagenieten van de hattrick aan goede voorspellingen van donderdag, gaan we vandaag weer met een goed gemoed een poging wagen door lastige EK wedstrijden heen te kijken. Het is overigens maar goed ook dat ik gisteren geen voorspellingen gedaan heb. Het was de eerste echt teleurstellende dag op het EK. Alle drie de wedstrijden die gespeeld werden, waren nauwelijks om aan te gluren. De grootste ontgoocheling van Engeland, dat mijn ogen direct duidelijk maakte dat het niet de grootste kanshebber op de Europese titel is. 

Hongarije - Frankrijk

De grootste kanshebber op EK goud speelt vanmiddag om 15.00u tegen Hongarije. De overwinning van de Fransen op Duitsland was uiteindelijk nipt, maar de regerend wereldkampioen toonde een surplus aan individuele kwaliteit die elke wedstrijd op dit EK in het voordeel van de Fransen kan beslissen. 

Hongarije verdedigde tot de 83ste minuut voldoende tegen de Portugezen. Op het moment dat de Hongaren begonnen te dromen van een punt, stelde Portugal orde op zaken. Hongarije heeft zeker geen slecht elftal, maar in een poule met Duitsland, Frankrijk en Portugal is het land kansloos en mag het tevreden zijn als met meer dan nul punten het toernooi verlaat. 

Dat ene puntje zal hoogstwaarschijnlijk niet tegen Frankrijk gepakt worden. De modellen zeggen dat Frankrijk ruim favoriet is en dat wordt bevestigd door de TOTO odds. 

Voorspelling: Frankrijk

Portugal - Duitsland

Een land dat vandaag meer dan één punt zal moeten pakken is Duitsland. De nederlaag tegen de Fransen was weliswaar nipt, maar deed in een poule met ook nog regerend Europees kampioen Portugal wel pijn. Puntverlies tegen de Portugezen vandaag en een Franse zege op Hongarije betekent dat de Duitsers al min of meer veroordeeld zijn tot de derde plaats in de poule. Dan zou Nederland zo maar de tegenstander kunnen zijn in de achtste finale, als Duitsland een van de vier beste nummers drie van het EK is. 

Dat is een scenario waar vooralsnog niemand aan wil denken, maar het is best realistisch. Op papier heeft Duitsland een nipt voordeel tegen Portugal, maar de Portugezen bewezen tegen Hongarije het geduld te kunnen bewaren en zijn meedogenloos in het afstraffen van defensieve fouten. De achilleshiel van Duitsland is het gebrek aan snelheid centraal achterin en ik denk dat Portugal daarvan kan profiteren. 

Ik mis bij de Duitsers ook een bepaalde beleving. Er werd tegen Frankrijk wel aangevallen, maar meer dan halve kansen werden er niet gecreëerd. Bovendien is de beoogde eerste spits Timo Werner al het hele seizoen niet in vorm en heeft bondscoach Joachim Löw moeten switchen in zijn aanval. 

De modellen zeggen nipt Duitsland, de TOTO spreekt zich iets duidelijker uit voor Duitsland, maar ik ga het er niet op wagen. Om de een of andere reden zie ik Duitsland vanmiddag niet winnen.

Voorspelling: Dubbele kans Portugal of een gelijkspel

Spanje - Polen

Om 21.00u vanavond wordt de wedstrijddag afgesloten met Spanje tegen Polen. De Spanjaarden imponeerden tegen Zweden op de verkeerde manier. Ondanks 85% balbezit slaagde de ploeg van bondscoach Luis Enrique er niet in om een bres in de Zweedse muur te slaan. De Zweden wonnen hun tweede wedstrijd inmiddels van Slowakije waardoor de Scandinaviërs zich al bijna op mogen maken voor de achtste finale. Bij een zege van Spanje op Polen zijn ze daar zelfs al. 

Voor de puntloze Polen staat er vanavond veel meer op het spel dan voor de Spanjaarden. De nederlaag tegen Slowakije is een bittere voor Robert Lewandowski c.s. Een nederlaag tegen de Spanjaarden betekent uitschakeling. Zweden en Spanje zijn dan niet meer te achterhalen en omdat het onderlinge resultaat tussen Polen en Slowakije in het nadeel van Polen is, is een vroege exit een realistisch scenario.

Eigenlijk heeft het ene land de oplossing voor de andere. Waar de Spaanse spits Alvaro Morata de ene na de andere kans om zeep helpt, speelt misschien wel de beste spits ter wereld in elftal met mindere voetballers die hem, of hij hun, niet begrijpt. Hoe jammer het voor Lewandowski ook is, de kans is groot dat zijn EK er na vanavond al feitelijk op zit en dat de laatste groepswedstrijd tegen Zweden enkel voor de eer gespeeld gaat worden.

Voorspelling: Spanje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maandag 21 juni

Na gisterenavond weten we zeker dat als Nederland de achtste finales overleeft het in de kwartfinale mogelijk gaat stuiten op Wales. De Britten kwalificeerden zich ondanks een 1-0 nederlaag tegen Italië én een rode kaart voor verdediger Ampadu voor de achtste finales. Zij spelen daarin tegen de nummer twee uit poule B, waarin vanavond de beslissing gaat vallen. 

Dat Wales zich als tweede uit poule A kwalificeerde, betekent dat Zwitserland voorlopig in de wachtkamer zit. Ondanks de zege op Turkije zijn de Zwitsers afhankelijk van de uitslagen uit de andere groepen om te bepalen of de vier punten en het negatieve doelsaldo van -1 toereikend zijn om de achtste finales te halen. Normaliter zal dit zo zijn. Alleen al kijkend naar de beslissende wedstrijden van vanavond in Poule B en C zouden zowel Rusland - Denemarken als België - Finland in een gelijkspel moeten eindigen om een beter resultaat neer te zetten op de derde plaats. In poule C zou Oekraïne - Oostenrijk ook in een gelijkspel moeten eindigen om beter te doen dan de Zwitsers.

Hoewel het niet waarschijnlijk is, moet Nederland hopen op deze scenario’s. Wanneer de Zwitsers als nummer drie van poule A, vergroot dat de kans dat Nederland het in de achtste finales op moet nemen tegen de nummer drie van poule F, de poule met Frankrijk, Duitsland en Portugal. In de tien scenario’s dat de nummer drie van poule A doorgaat, speelt de winnaar van poule C, Nederland dus, vijf keer tegen de nummer drie van poule F, het minst gunstige uitgangspunt voor Oranje. 

Noord-Macedonië - Nederland
In een wedstrijd om des keizersbaard zal het Nederlands Elftal vooral willen werken aan het finetunen van het 5-3-2-systeem dat de overwinningen op Oekraïne en Oostenrijk bracht. Bondscoach Frank de Boer heeft al aangekondigd niet het hele elftal op zijn kop te zetten. Volgens de media kunnen twee nieuwe spelers aan de aftrap verwachten. Donyell Malen zou de voorkeur krijgen boven Wout Weghorst en Ryan Gravenberch zou gaan spelen voor Marten de Roon. 

Voor de Noord-Macedoniërs staat er niets meer op het spel dan de eer. Nederlagen tegen Oostenrijk en Oekraïne hebben de debutant al kansloos gemaakt voor een plaats in de achtste finale. 

Voorspelling: Nederland
Odds: 1.28

Oekraïne - Oostenrijk
De meer interessante wedstrijd in Poule C wordt vanavond gespeeld tussen Oekraïne en Oostenrijk. Daar staat namelijk een directe plaats in de achtste finale op het spel. Voor de verliezer van deze wedstrijd zouden de druiven wel een extra zuur kunnen worden, want met drie punten (een winstpartij tegen Noord-Macedonië en twee nederlagen) én een negatief doelsaldo is een plek als één van de vier beste nummers drie lastig haalbaar.  Alles om voor te spelen dus. 

De modellen wijzen Oostenrijk als lichte favoriet aan, terwijl TOTO juist de mindere odds aan Oekraïne toekent. Een lastige wedstrijd om te voorspellen dus. Ik denk dat er voor beide ploegen teveel op het spel staat om te gokken dat een gelijkspel voldoende is om verder te komen in het toernooi. Ik zet in op Oekraïne omdat ik vind dat zij vooral in de voorhoede de betere voetballers hebben rondlopen. 

Voorspelling: Oekraïne
Odds: 3.55

België - Finland
Bij een overwinning van Denemarken op Rusland hebben de Finnen in principe aan één punt genoeg om met slechts vier punten rechtstreeks naar de achtste finale te gaan. Wat een prestatie zou dat zijn! Debuteren op het EK, verrassend en gezien de gebeurtenis op het veld ook weer niet verrassend winnen van Denemarken en dan ook nog doorgaan naar de knock-out fase. De Finnen zullen het achterin potdicht willen houden. Het is afhankelijk van de motivatie van België dat aan een gelijkspel ook voldoende heeft om poulewinnaar te worden.

Een scenario dat België allicht zal willen voorkomen is dat het door een nederlaag tegen de Finnen de groepswinst weggeeft. Dan loot het immers Wales in de achtste finales en dat is nu precies het land dat de Belgen tijdens het vorige EK uitschakelde.

Ik schat in dat de Belgen voldoende sportief zijn om de wedstrijd serieus te nemen. In dat geval is een overwinning voor de Rode Duivels het meest realistische scenario. Alleen al op het middenveld met De Bruyne en Hazard heeft België veel meer individuele klasse dan de Finnen.

Voorspelling: België
Odds: 1.35

Rusland - Denemarken
De Denen zijn na twee nederlagen en het verlies van sterspeler Christian Eriksen geslagen, maar nog niet verslagen. Een overwinning tegen Rusland geeft ze een sprankje hoop op de derde plaats. Wanneer de Belgen dan zoals normaal zou zijn van de Finnen winnen, eindigen drie landen in deze poule op drie punten. Dat is niet alleen ongunstig voor Nederland in het vermijden van de nummer drie van Poule F, maar ook voor Rusland of Denemarken zelf. Een confrontatie met de winnaar van Poule E (de poule van Spanje) of, jawel, Poule F wacht hoogstwaarschijnlijk dan in de achtste finale.

Ik gun het Denemarken meer dan ik het Rusland gun. Statistisch zouden de Denen de Russen moeten kunnen verslaan en de Deense selectie vertegenwoordigd, zelfs zonder Eriksen, de meeste waarde. Ik denk ook dat de Denen het meer willen dan de Russen en teamspirit is een factor die niet in modellen te berekenen is. Ik ga voor Denemarken

Voorspelling: Denemarken
Odds: 1.75

Prettige wedstrijden! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De EK tussenstand

De eerste beslissingen zijn gevallen. In drie poules is al bekend welke landen zich geplaatst hebben voor de achtste finales en welke landen in de wachtkamer zitten. Een mooi moment om een eerste tussenbalans op te maken. Naar wat voor een EK kijken we nu eigenlijk vanuit een sportief en vanuit een betting oogpunt?

Is het een goed EK? Nee. De uitbreiding naar 24 landen op het eindronde hebben het spektakel geen goed gedaan. Landen als Noord-Macedonië, Slowakije en Finland die in de vorige formule van 16 landen op de eindronde zouden hebben ontbroken, voegen niet bijster veel meer aan het toernooi toe dan goede wil. Het niveau van de meeste wedstrijden is niet bijzonder hoog en er zijn slechts een handvol ploegen aan te wijzen die er op de een of andere manier uitspringen. 

Is het lucratief EK? Nee, ook niet. Er zijn voldoende verrassende uitslagen te noteren waar de gemiddelde sports better mee het schip in gaat. Vooral de speler die houdt van triples en doubles vist dit EK vaak achter het net. Favorieten als Spanje en Engeland komen, in het geval van Spanje met maar liefst 85% balbezit, niet voorbij veel mindere voetballanden als Zweden en Schotland. 

De Denen spelen gepassioneerd na het verlies van hun sterspeler Eriksen, maar passie en teamgeest leggen het dit EK af tegen kwaliteit. De Hongaren konden het land bolwerken tegen de Portugezen, maar moesten uiteindelijk het hoofd buigen omdat Portugal nu eenmaal betere spelers heeft. De speler die op dit EK misschien nog wel het meest in het oog springt is de Tsjechische spits Patrik Schick. Niet alleen vanwege zijn wonderdoelpunt tegen de Schotten, maar ook omdat hij in zijn eentje Tsjechië in kansrijke positie voor een plaats in de volgende ronde brengt. Zo dun is de marge. Eén speler kan op dit EK het verschil maken in deze fase van het toernooi. Mede omdat er uiteindelijk na 36 wedstrijden slechts acht landen naar huis moeten. 

Een speler die het verschil nog niet maakt is Memphis Depay. Nederland is als enige land al zeker van de groepswinst en weet na twee overwinningen al dat het de achtste finale in Boedapest gaat spelen en het vertrouwde Amsterdam dus moet gaan verlaten. Nederland oogt degelijk, maar zeker niet groots. Toch stijgen de kansen van Oranje om Europees Kampioen te worden. Zeker als Depay opstaat en zijn vorm vindt. 

Het vervolg van het toernooi
Wat ontzettend belangrijk gaat zijn voor het vervolg van het toernooi is de plaats in het schema waar de landen allemaal terecht komen. Nederland speelt als groepswinnaar van poule C de achtste finale tegen de nummer drie van poule D, E of F. Wordt dat de nummer 3 van poule D of E, Kroatië of Slowakije, dan wordt dat een heel andere wedstrijd dan wanneer Nederland het op moet nemen tegen de nummer 3 uit poule F, want dat kan zomaar Portugal worden. 

Ook vanuit een sports betting perspectief is loting van groot belang. Wanneer een ploeg voor de laatste groepswedstrijd al zeker is van een plek in de volgende ronde kan een tweede plaats door ontwikkelingen in de andere poules wellicht interessanter zijn dan groepswinst. Je kunt dan aan de andere kant van het schema terecht komen. Bondscoaches kunnen dus gaan wisselen om de derde groepswedstrijd niet te winnen om een bepaalde tegenstander te ontlopen. Als sports better moet je hier vanzelfsprekend rekening mee houden. Je moet goed de standen in de poules blijven bekijken en de vervolgstappen in de knock outfase blijven doornemen om in te schatten wat een bondscoach wil bereiken. Voor Nederland betekent dat dus als groepswinnaar van poule C een achtste finale tegen laten we hopen Kroatië of Slowakije. Van beide landen in de huidige vorm zou Nederland kunnen winnen. In de kwartfinale speelt Oranje dan in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, tegen de winnaar van de achtste finale tussen de nummer 2 van poule A, Wales, en de nummer 2 van poule B, Denemarken, die als Houdini zelf ontsnapt zijn aan de wachtkamer of zelfs uitschakeling.

In alle gevallen mag je hoop hebben op dat Nederland ook deze ronde overleeft want de Oranje-selectie herbergt meer kwaliteit dan elk van de vier genoemde landen. De halve finale is in zicht!

Maar….
Wat nu als de nummer 3 van groep F inderdaad zoals het er nu naar uitziet de tegenstander van Oranje gaat worden in Boekarest. Dan is het perspectief voor Nederland ineens volledig anders. Loting is allesbepalend. Ook voor winnende weddenschappen. In het huidige geval is de nummer 3 van poule A, Zwitserland, sowieso door naar de achtste finales omdat de nummers 3 van poule B en C minder punten hebben. Ook de nummer 3 van poule F heeft op dit moment minder punten dan Zwitserland. Het beste scenario voor Nederland zou op dit moment zijn dat Frankrijk Portugal een flinke nederlaag bezorgd zodat de nummer 3 van poule F zich niet bij de vier beste nummers 3 weet te scharen. 

Landen die al zeker zijn van groepswinst kunnen derde groepswedstrijd ook gebruiken om wisselspelers kans op speeltijd te geven. Of dat verstandig is een tweede. In het verleden is vaak genoeg gebleken dat het opstellen van een compleet ander elftal de flow doorbreekt en een land er dan in de volgende ronde direct uitvliegt. Vanuit betting perspectief is dat ook een factor om rekening mee te houden.

Vanaf de achtste finales komen er ook nieuwe wedopties in het spel. Je kunt als better dan niet alleen inzetten op welk land er doorgaat, maar ook wat de stand na 90 of indien nodig 120 minuten gaat zijn. Het voorspellen van een gelijkspel in de knock-outfase van een toernooi kan erg slim zijn als de odds van de beide elftallen heel dicht bij elkaar zijn. Wat er in de verlenging of in de eventuele strafschoppenserie verder gebeurt, is voor je weddenschap dan verder niet van belang. 

Naarmate het toernooi vordert worden de odds steeds duidelijker. Zolang de favorieten niet struikelen valt er in de achtste en kwartfinale leuk te verdienen. Wanneer de favorieten elkaar in de eindfase tegenkomen, ontstaat er weer een nieuwe situatie waarbij je als better echt op detailniveau naar de ploegen moet gaan kijken om goede bets te plaatsen. Hopelijk wordt het EK vanzelf weer leuker naarmate het toernooi vordert.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dinsdag 22 juni

Wat een prachtige ontknoping in groep B gisteravond. Publieksfavoriet Denemarken liet zien wat er kan gebeuren als elf voetballers met hun hele ziel en zaligheid voor de natie, het team en hun gevallen makker Christian Eriksen spelen. Goed was het allerminst, gepassioneerd wel en de 4-1 overwinning op het apathische Rusland was dik en dik verdiend. 

De Denen hadden het geluk dat België zich een sportieve ploeg toonde en deed wat van hen verwacht werd. Ze wonnen van de Finnen, die nog niet direct uitgeschakeld zijn, maar net als Oekraïne sinds gisteren in de wachtkamer zit. Door de uitslagen van de wedstrijden in poule B en C is het wel duidelijk dat Zwitserland zich als één van de vier beste nummers drie geplaatst heeft voor de achtste finales.

Het blijft iets aparts. De Zwitsers moesten met vier punten maar afwachten of ze door mogen, terwijl de Denen met één overwinning en dus drie punten direct zeker zijn van een plaats bij de laatste zestien. 

Of Finland en/of Oekraïne zich op mogen maken voor de volgende ronde wordt onder andere vanavond beslist. In Poule D staat de laatste speelronde op het programma. Engeland neemt het tegen Tsjechië op om de groepswinst te beslissen, terwijl Kroatië en Schotland, dat allebei slechts één punt hebben moeten winnen om een vervolg in het toernooi mogelijk te houden.

Wanneer Kroatië wint van Schotland en Engeland wint van Tsjechië, gaan de Kroaten misschien zelfs nog wel als nummer 2 direct door naar de achtste finales. Dit is omdat Kroatië en Tsjechië hun onderlinge duel gelijk gespeeld hebben afhankelijk van het doelsaldo. 

Wanneer deze resultaten geboekt worden is het sowieso zeker dat ook de nummer drie uit deze poule doorgaat naar de achtste finales. Wanneer Kroatië - Schotland in een gelijkspel eindigt is de nummer drie uit deze poule uitgeschakeld en dat zou dat goed nieuws zijn voor Oekraïne, dat een minder slecht doelsaldo heeft dan de Finnen.

Engeland - Tsjechië

Van de drie grote favorieten die voorafgaand aan het EK door de bookmakers waren aangeduid maakt Engeland veruit het minste indruk. De overwinning op Kroatië was moeizaam en het gelijkspel tegen de Schotten ronduit teleurstellend.

Tsjechië won van de Schotten door een surplus aan individuele kwaliteiten, maar hadden de grootst mogelijke moeite om de toch ook niet bijster indrukwekkende Kroaten van het lijf te houden. Grote blikvanger bij de Tsjechen is spits Patrik Schick, die met 3 doelpunten topscorer van het EK is. 

Alles aan deze wedstrijd schreeuwt gelijkspel. Met een gelijkspel is Engeland tweede in de Poule en ontloopt het een confrontatie met een land uit de sterke poule F. Als nummer twee van Poule D mag Engeland het opnemen tegen de nummer twee van Poule E en dat zou Slowakije of Zweden kunnen worden. Tsjechië is met een punt niet alleen zeker van de volgende ronde, maar zelfs poulewinnaar waardoor het zich niet langer druk over het resultaat van de Kroaten. Een ideaal scenario voor beide landen.

Voorspelling: Gelijkspel

Kroatië - Schotland
Voor beide landen telt in tegenstelling tot de andere wedstrijd in deze poule alleen de overwinning. Een gelijkspel of een nederlaag betekent voor beide landen einde EK. Ik schat op basis van de modellen de Kroaten hoger in dan de Schotten, die een tekort aan kwaliteit meer dan compenseren met teamspirit en vechtlust, maar dat gaat vanavond niet genoeg zijn.

Voorspelling: Kroatië
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Woensdag 23 juni

De dag van de allerlaatste groepswedstrijden op dit EK is aangebroken. Vanavond omstreeks kwart voor elf weten we welk land Nederland aanstaande zondag gaat treffen in de achtste finale. Hoewel ik het graag anders zou zien, zeker met de wetenschap dat na de achtste finale een wedstrijd tegen de winnaar van Wales - Denemarken wacht, vrees ik dat Nederland uit gaat moeten komen tegen de nummer 3 van Poule F. Ik vrees dat dat regerend Europees kampioen Portugal gaat worden, maar ook een wedstrijd tegen Duitsland of Frankrijk zou voor Oranje waarschijnlijk te vroeg in het toernooi komen. 

Is er nog een ontsnappingsmogelijkheid? Ja, die is er. Als Frankrijk met 2 of 3 doelpunten verschil van Portugal wint, kwalificeert Portugal zich niet bij de beste nummers 4 en valt de nummer drie van Poule F af.

Een andere mogelijkheid om een hele zware tegenstander te ontlopen is hopen op de combinatie A-C-D-F als beste nummers drie. De nummer 3 van Poule A, Zwitserland is met vier punten al zeker van een plaats in de achtste finale, evenals Tsjechië, de nummer 3 van poule D. 

Dat betekent dat er nog drie combinaties mogelijk betreffende de nummers 3:
1) A-C-D-F → in dit geval komt Nederland uit tegen Tsjechië
2) A-D-E-F → in dit geval komt Nederland uit tegen de nummer 3 van poule D
3) A-B-C-D → in dit (onwaarschijnlijke) geval komt Nederland uit tegen Tsjechië

De meest realistische manier om Tsjechië en niet Frankrijk, Duitsland of Portugal te treffen is dat nummer drie van Poule E zich niet plaatst voor de achtste finales. Op dit moment staat daar Spanje met 2 punten. Zij spelen vanavond tegen Slowakije. Voor Nederland is het van belang dat Spanje van Slowakije wint en het liefst met 2 of meer doelpunten verschil. Slowakije mag overigens ook van Spanje winnen, maar in dat geval mag Polen niet van Zweden winnen. 

Het ideale scenario voor Nederland is: Winst Spanje en geen winst voor Polen.

Spanje - Slowakije

Spanje moet. Met twee punten uit twee wedstrijden spelen Spanjaarden tot nu toe een heel teleurstellend EK. Tegen Zweden werd er ondanks een astronomisch percentage aan balbezit niet gescoord en tegen Polen struikelde de Europees Kampioen van 2008 en 2012 en wereldkampioen van 2010 onder andere door een gemiste strafschop van spits Gerard Moreno. Niet winnen betekent voor de Spanjaarden niet per se einde EK, want als Polen niet van Zweden wint kunnen zij als één van de vier beste nummers drie nog altijd verder, maar dan wacht er in de achtste finales een duel met titelkandidaat België in plaats van een op papier eenvoudiger duel met Kroatië of zelfs, mocht Spanje groepswinnaar worden, een duel tegen een nummer 3. 

Mocht Spanje opnieuw niet winnen, dan zal de kritiek op bondscoach Luis Enrique alleen maar toenemen. De keuzeheer van de Spaanse selectie baarde opzien door geen enkele speler van Real Madrid in zijn EK-selectie op te nemen en slechts 24 in plaats van de toegestane 26 spelers op te nemen. 

Aan de andere kant is Slowakije dicht bij een nieuwe stunt. Het land debuteerde op een internationale eindronde op het WK in 2010 en de Slowaken stunten toen door de achtste finales te bereiken, waarin het uitgeschakeld werd door Nederland, dat op weg was naar de WK finale, die werd verloren van …. jawel, Spanje. En zo is de cirkel weer rond. 

Een speler die er in 2010 al bij was en nog altijd belangrijk is voor zijn land is Marek Hamsik. Lange tijd een icoon bij Napoli, maar inmiddels via omzwervingen in China en Zweden toe aan een nieuw avontuur in Turkije. Hamsik zal zijn teamgenoten vanavond nog één keer op sleeptouw moeten nemen om de Spanjaarden op afstand te houden. Ik denk echter dat Spanje vanavond vanaf het eerste fluitsignaal bij de les is en dan is het klasseverschil tussen beide landen normaliter te groot.

Voorspelling: Spanje

Zweden - Polen

Zweden tegen Polen is een wedstrijd tussen twee landen die nauwelijks een memorabele indruk gemaakt hebben op dit EK. Zweden stond bijna negentig minuten met de rug tegen de muur tegen Spanje en won van de Slowaken door een strafschop. Polen scoorde wel tegen Spanje, maar verloor knullig door een eigen doelpunt en een rode kaart van Slowakije. Ik kan er niet meer van maken dan een gelijkspel. 

Voorspelling: Gelijkspel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Woensdag 23 juni (deel 2)

Nadat vanavond rond een uurtje of kwart voor acht de beslissingen in Poule E gevallen zijn, kan iedereen om 21.00u met een bak chips en een biertje voor de televisie zichzelf op gaan maken voor de titanenstrijd in Poule F, waar zelfs de zwakste broeder, Hongarije, nog niet kansloos is voor een plek in de volgende ronde.

Al direct na de loting werd er handenwrijvend vooruitgekeken naar vanavond. De herhaling van de EK-finale van het vorige Europese kampioenschap in 2016 staat op het programma. Tegelijkertijd moet Duitsland in München zien af te rekenen met Hongarije, dat zich dit toernooi niet gewillig naar de slachtbank laat leiden. 

Duitsland - Hongarije

Wat weten we nu eigenlijk van de Hongaren, behalve dat ze een president hebben waar meerdere steekjes los zitten? Voetballend niet veel, maar toplanden Portugal en Frankrijk bleken toch een stevige kluif aan de goed georganiseerd verdedigende Hongaren. Portugal kwam in de laatste tien minuten met de schrik vrij, maar Frankrijk liet wel degelijk punten liggen tegen Hongarije. Antoine Griezmann was de enige Franse speler die een stormloop op het Hongaarse doel raak schoot. 

Duitsland schudde na de 1-0 nederlaag tegen Frankrijk alle twijfels van zich af door een prachtige voetbalshow op te voeren tegen Portugal. Onder aanvoering van linksback Robin Gosens werden de Portugezen bij tijd en wijle zoek gespeeld. Daar kon zelfs de grote Cristiano Ronaldo niets aan veranderen. 

De Hongaren zijn taai, maar het doorzettingsvermogen van de Duitsers in ongeëvenaard. Ik voorspel een overwinning voor Duitsland. 

Voorspelling: Duitsland @ 1.19

Frankrijk - Portugal

Frankrijk heeft in principe aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales. De Portugezen moeten winnen. Dat is een ander uitgangspunt dan de laatste keer dat deze landen elkaar troffen. Toen moest Frankrijk in eigen land in de EK finale het spel maken. Helemaal belangeloos is Frankrijk overigens niet. Als het vanavond met drie of meer doelpunten verschil wint, schakelt het een concurrent voor de Europese titel direct uit. Dan valt Portugal immers buiten de groep van beste nummers drie. Ook voor het Nederlands Elftal geen onbelangrijk gegeven. 

Kan het? Ja, met spelers als Mbappé, Benzema, Pogba en Griezmann zou het zeker kunnen, maar de vraag is hoe diep Frankrijk het gaspedaal in wil drukken als het op koers naar de volgende ronde ligt. Van bondscoach Deschamps is bekend dat hij een voorstander is van met zo min mogelijk effort het maximale resultaat behalen. De volgende wedstrijd is immers nooit ver weg. 

Voorspelling: Frankrijk @ 2.20

Link naar opmerking
Deel via andere websites

^^ ik hang de theorie aan dat ik in grote markten het vanuit mijn ligstoel niet beter weet dan de bookmakers.

Wel heb ik het voordeel dat een bet eruit mag pikken, er tijd zit tussen het verschijnen van de odds en het plaatsen van mijn bet, en er in bepaalde gevallen veel dom geld wordt ingezet waardoor de andere kant van de weddenschap interessant wordt.

Afgezien van bonusen en promo's betekent dit alles voor mij bij voetbal dat als ik random inzet,
ik verwacht gemiddeld de marge van de bookies te verliezen 😁 

Met de bonusen en promo's wordt alles een beetje winstgevend.
Voor sommige wil ik dan odds hebben van minimaal 5.0 (8.0 eigenlijk)

Daarvoor kies ik vaak weddenschappen zoals: Ronaldo/Lewandowski eerste goal, Ronaldo/Lewandowski 2 goals.
  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

^^ als vuistregel kan dat prima, is wel slecht als je heel serieus speelt en odds legt op een exchange, of bij een gewone bet vindt dat de quote die je te pakken kan krijgen beter is dan de door jou ingeschatte 'echte odds'.

Bijvoorbeeld Mayweather - McGregor, dat was er eentje die je op 1.3 moest maxen
https://www.espn.com/chalk/story/_/id/28366850/the-betting-event-2010s-mayweather-vs-mcgregor 

Het gevalletje Duitsland - Hongarije, volgens mij waren de voortekenen van een slechte quotering er wel, maar je moest ze wel willen zien: straffe regen in het stadion, weinig thuisvoordeel wegens slecht gevuld stadion waarvan nog best veel supporters van de tegenpartij, en het vooruitzicht dat in lang niet alle gevallen er door Duitsland tot de laatste minuut voor de winst gestreden moest worden. Inderdaad bleek het op het eind handiger met weinig risico de bal in de ploeg te houden.    

Maar goed, we hebben het allemaal regelmatig mis bij sportweddenschappen en soms ook op een manier waarvan je achteraf denkt: oeps 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Rudi:

^^ als vuistregel kan dat prima, is wel slecht als je heel serieus speelt en odds legt op een exchange, of bij een gewone bet vindt dat de quote die je te pakken kan krijgen beter is dan de door jou ingeschatte 'echte odds'.

Bijvoorbeeld Mayweather - McGregor, dat was er eentje die je op 1.3 moest maxen
https://www.espn.com/chalk/story/_/id/28366850/the-betting-event-2010s-mayweather-vs-mcgregor 

Het gevalletje Duitsland - Hongarije, volgens mij waren de voortekenen van een slechte quotering er wel, maar je moest ze wel willen zien: straffe regen in het stadion, weinig thuisvoordeel wegens slecht gevuld stadion waarvan nog best veel supporters van de tegenpartij, en het vooruitzicht dat in lang niet alle gevallen er door Duitsland tot de laatste minuut voor de winst gestreden moest worden. Inderdaad bleek het op het eind handiger met weinig risico de bal in de ploeg te houden.    

Maar goed, we hebben het allemaal regelmatig mis bij sportweddenschappen en soms ook op een manier waarvan je achteraf denkt: oeps 

Hahaha om je argumenten bij te zetten , ga je er een andere sport bij halen, en dan ook nog een 1.3 quote waarvan ik dus zeg dat die nog net acceptabel is.( maar die ik niet of nauwelijks speel)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zaterdag 26 juni

Na een aantal voetballoze dagen staan er vanavond weer twee EK-wedstrijden op het programma. De knock-out fase van het toernooi gaat beginnen. Om 18.00u trappen Wales en Denemarken af voor een wedstrijd die natuurlijk voor Nederland en de oranjefans enorm interessant is. De winnaar van deze wedstrijd speelt immers in de kwartfinale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Tsjechië en Nederland. 

Wales - Denemarken

Wales is beter uit de groepsfase gekomen dan de Denen. Met een gelijkspel tegen Zwitserland, een overwinning op Turkije en een ingecalculeerde nederlaag tegen de Italianen, bereikten de Britten de achtste finales. Het is voor de tweede keer in de historie dat de Welshmen in de achtste finale van een Europees Kampioenschap staan. De vorige keer werd was in 2016 en werd er gewonnen van Noord-Ierland, waarna België in de kwartfinale aan de zegekar gebonden werd alvorens de latere Europees kampioen Portugal in de halve finale te sterk bleek. 

Of Wales dit jaar wederom zo ver geraakt, valt te bezien. Denemarken verloor sterspeler Christian Eriksen op huiveringwekkende manier en de eerste twee wedstrijden tegen Finland en België gingen verloren. Puur op wilskracht werd Rusland met 4-1 verslagen en kon Denemarken, dat de publieksfavoriet is, zich plaatsen voor de achtste finales. 

Wanneer Denemarken aan inzet kan brengen, wat het tegen de Russen bracht en iets beter gaat voetballen dan zijn de Denen de favoriet om door te stromen naar de kwartfinale. Het zou een mooie beloning voor het team dat wereldwijd op heel veel sympathie kan rekenen. De TOTO odds van 2.01 spreken ook van een favorietenrol voor de Denen, al is een quotering van bijna factor 2 interessant genoeg voor een bet. De odds voor Wales zijn met 4.75 nog veel interessanter vanuit een sports betting perspectief. Gezien de overige wedstrijden die reed op het EK gespeeld zijn, is het ook zeker niet ondenkbaar dat Wales er met de overwinning vandoor gaat. 

Er moet vanavond een winnaar komen. Als de stand na 90 en 120 minuten voetbal nog gelijk is, zullen strafschoppen de beslissing moeten brengen. Let er met het plaatsen van je bet goed op dat je inzet op het resultaat na 90 minuten, 120 minuten of strafschoppen. Je kunt ook in de knock-out fase inzetten op een gelijkspel. Dit doe je als je denkt dat de wedstrijd na negentig minuten nog geen winnaar kent. 

Voorspelling: Denemarken

Italië - Oostenrijk

Om 21.00u wordt er afgetrapt voor de tweede achtste finale van dit EK. De groepswinnaar van groep A, Italië, neemt het op tegen de nummer twee uit Poule C, de poule waar ook het Nederlands Elftal in zat. Oostenrijk versloeg Oekraïne en plaatste zich zo achter het Nederlands Elftal voor de achtste finale. 

Met Italië als tegenstander zullen de Oostenrijkers een klein wonder nodig hebben om door te dringen tot de kwartfinale. De Italianen maakten in de groepsfase indruk met aanvallend voetbal en zijn één van de favorieten voor de Europese titel. De weg naar de finale zal voor de Italianen echter niet over rozen gaan. Na een overwinning op Oostenrijk wacht een wedstrijd tegen de winnaar van de achtste finale tussen Portugal en België. 

De bookmakers verwachten op basis van de quoteringen een eenzijdige wedstrijd. Italië is met odds van 1.54 de duidelijke favoriet. Gokkers die inzetten op Oostenrijk krijgen 6.9 keer hun inleg terug. Je hebt voor deze winst wel een onwaarschijnlijke wedstrijd nodig. 

Voorspelling: Italië

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zondag 27 juni

Ouch! Veel sports betters zullen net als ik met een lichte hoofdpijn wakker geworden zijn vanochtend. Italië heeft zich gisterenavond weliswaar geplaatst voor de kwartfinale, maar had daar een verlenging voor nodig. Dat hadden heel veel betters, inclusief ikzelf, niet verwacht. Wij hebben dus weliswaar ingezet op een zege van de Italianen, maar dan na 90 minuten. Waar we na de winsten in de Tour de France, op het Formule 1 circuit en bij Wales - Denemarken met Italië - Oostenrijk dachten dat we de TOTO failliet konden spelen, zijn we massaal het schip in gegaan. 

Gelukkig zijn sports betters gewend om tegenslag snel te verwerken. Daarom richten we ons snel weer op de dag van vandaag. Want wat staat ons weer een supertoffe sportdag te wachten. Voor de tips op de Tour verwijs ik je graag naar een andere plek op dit forum en de voorbeschouwing op de Grand Prix van Stiermarken vind je hier. Hier gaan we het verder hebben over de achtste finales op het EK Voetbal.

Nederland - Tsjechië

De speeldag wordt vanmiddag om 18.00u afgetrapt door Nederland en Tsjechië. Oh, wat waren we in Nederland toch allemaal blij dat we Tsjechië lootten en niet de gevreesde nummer drie uit Poule F. Moeten we daar echter wel zo blij mee zijn? De balans tegen de Tsjechen spreekt nou niet bepaald in Nederlands voordeel. Van de elf vorige ontmoetingen won Nederland er maar drie. De meest recente wedstrijden tegen Tsjechië waren in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 en gingen allebei verloren. 

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Dat is zeker waar. Het zegt echter wel wat dat Nederland het altijd lastig heeft met Tsjechië. De reden daarvoor is simpel. De Tsjechen spelen een voetbal dat Nederland niet zo goed ligt. Ook op dit EK. Tsjechië speelt reactievoetbal zonder in hun schulp te kruipen. 

Voor voetballende ploegen zoals Nederland die graag een aanval van achteruit opbouwen, is dat lastig om tegen te spelen. Tsjechië speelt veelvuldig met hangende buitenspelers en backs die hoog druk zetten. Wanneer de tegenstander een aanval over links op wil bouwen, schuiven de rechterspits en de rechtsback van de Tsjechen dus door naar voren om druk te zetten en de opbouw te verstoren. Wanneer de tegenstander dan het spel verlegt naar de rechterkant gebeurt hetzelfde met de linkerspits en linksback. Het is een speelwijze die heel veel discipline van de Tsjechische spelers vraagt want één keer verzaken kan grote problemen veroorzaken. 

Discipline en geduld zijn de toverwoorden voor de wedstrijd van vanavond. Discipline voor de Tsjechen en geduld voor Nederland. Wanneer Nederland het eigen spel gaat veranderen, speelt het de Tsjechen in de kaart en zijn ze met spits Patrik Schick gevaarlijk in de omschakeling. 

Op basis van statistieken en kwaliteit zou het Nederlands Elftal in staat moeten worden geacht om de Tsjechen te verslaan. Nederland moet dan wel veel beter en vooral veel sneller spelen dan het in de groepsfase deed. Met hoogstwaarschijnlijk Donyell Malen als aanvalspartner van Memphis Depay heeft Nederland in ieder geval diepgang en snelheid als extra wapen voorin. 

Voorspelling: Nederland

België - Portugal

Die arme, arme Belgen. Waar wij in Nederland zo’n beetje de polonaise dansten omdat we Portugal ontliepen, kregen de Belgen de gebakken peren in de schoot geworpen. Zij spelen hun achtste finale tegen de Portugezen. Als ze winnen treffen ze in de kwartfinale Italië. Als ze ook de Italianen naar huis sturen moet België (of Portugal natuurlijk) het in de halve finale hoogstwaarschijnlijk opnemen tegen de winnaar van Frankrijk - Spanje. 

Het is voor de gouden generatie Belgische voetballers een zware opgave. Het is wel een opgave die het team aan moet gaan wil het kans maken op een echte hoofdprijs. België heeft al jaren een van de beste voetbalelftallen ter wereld, maar tot een titel heeft dat nog niet geleid. Op het WK 2018 verloor België de halve finale en in 2016 ging het in de kwartfinale onderuit. Na dit EK zal een gedeelte van de gouden generatie zwaaien bij de Rode Duivels en ook topspelers als De Bruyne, Hazard en Mertens hebben geen jaren de tijd meer om een hoofdprijs te winnen. Het moet nu gebeuren. 

Het wordt een clash van verschillende voetbalstijlen vanavond. De aanvallende Belgen tegen de georganiseerde en verdedigende Portugezen die nog altijd varen op de grillen van Cristiano Ronaldo. De inmiddels 36-jarige superster maakt ook op dit EK weer vaak het verschil voor de Portugezen. Hij heeft al vijf keer gescoord en is daarmee afgetekend de topscorer van het EK. Aan Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Jason Denayer de zware taak om de Portugees op 5 doelpunten te houden. 

Ik vind deze wedstrijd echt lastig te voorspellen. Ik zie beide landen de wapens hebben om de ander te verslaan. De gunfactor ligt bij de Belgen. De statistische modellen liggen heel dicht bij elkaar. De transferwaarde van de Portugezen overstijgt die van België flink. Dit komt mede doordat de gezichtsbepalende spelers van beide elftallen in de tweede helft van hun carrière zitten. Zou bestaat de top-3 meest waardevolle spelers van Portugal naast verdediger Ruben Dias en Bernardo Silva uit Joao Felix, die nog geen minuut gespeeld heeft. 

Ook op basis van de coëfficiëntenlijst wint Portugal nipt van de Belgen. Beide selecties herbergen spelers die hun brood verdienen bij topclubs in topcompetities, maar Portugal heeft een licht voordeel op basis van deze gegevens. 

Vanuit sportsbetting oogpunt is een weddenschap op Portugal ook de meest interessante. De odds liggen dicht bij elkaar, maar met een bet op Portugal win je meer geld terug dan dat je met een bet op de Belgen zou doen. Let wel heel goed op dat je je voorspelling bewust doet na 90 of 120 minuten voetbal. Dit zou weleens een wedstrijd kunnen worden die na 90 minuten spelen nog niet beslist is. 

Voorspelling: Portugal 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maandag 28 juni

Is iedereen al een beetje bijgekomen van de enorme ontgoocheling? Wat ontzettend jammer dat het Nederlands Elftal zich de kaas van de bruine boterham liet eten door de Tsjechen. Er is op sociale media, op televisie en in de kranten al meer dan voldoende gezegd over de spelers, de speelwijze en de bondscoach, dat laat ik maar voor wat het is. Vanuit een sports betting perspectief was voor mij persoonlijk een goede zondag met de overwinningen van Max Verstappen en Mathieu van der Poel. De verliezende weddenschap op Oranje kon ik hebben. 

Als voetballiefhebber is het jammer dat Nederland uitgeschakeld is op het EK omdat de extra dimensie die je beleeft aan een toernooi als je eigen land nog deelneemt, wegvalt. Vanuit betting perspectief verandert er natuurlijk niet zoveel. We blijven op zoek naar de winnende tips.

Frankrijk - Zwitserland

Wereldkampioen Frankrijk is zo’n winnende tip. De kans dat de Fransen zich ten koste van de Zwitsers plaatsen voor de kwartfinale is groot. Frankrijk is nog altijd de grote favoriet voor het behalen van de Europese titel en zichzelf daarmee te kronen tot opvolger van Portugal, van wie we sinds gisteravond weten dat zij zichzelf niet op gaan volgen als Europees kampioen. De Fransen wonnen de gevreesde Groep F met een zege en twee gelijke spelen, dus we kunnen nog niet stellen dat het enkel schitterend is wat Frankrijk laat zien.

De Zwitsers zijn echter duidelijk van een minder niveau. In een Poule met Italië, Wales en Turkije werden de Zwitsers derde. Tegen Wales werd ongelukkig gelijk gespeeld, van Italië werd ingecalculeerd verloren en tegen de teleurstellende Turken werd de noodzakelijke overwinning behaald om door te kunnen in het toernooi. 

Frankrijk is vanavond overduidelijk favoriet. De odds van 1.65 versus 6.10 spreken overduidelijk in Frans voordeel. Een goede tip om deze odds interessanter te maken, is gebruik maken van de bet builder. Door de bet builder kun je je voorspelling op het resultaat (Frankrijk) combineren met bijvoorbeeld BTTS, Under/over aantal doelpunten en eventueel doelpuntenmakers om de odds (dik) boven de 2 te krijgen. 

Voorspelling: Frankrijk (betbuilder)

Kroatië - Spanje

Spanje speelde tot de wedstrijd tegen Slowakije een bijzonder moeizaam EK. Eigenlijk voorspelde de wedstrijd tegen de Slowaken ook niet veel goeds met een gemiste strafschop. Het was tot het moment dat de keeper van Slowakije aan toonde geen enkel talent voor volleybal te hebben wederom lastig voor Spanje, dat echter in de tweede helft alle frustraties van zich afspeelde en een klinkende 0-5 overwinning op het scorebord zette. 

Kroatië kwalificeerde zich achter Engeland als tweede in Poule D voor de achtste finale. De Kroaten zijn niet meer de Kroaten die drie jaar geleden de WK-finale haalden, maar het elftal herbergt nog altijd flink wat kwaliteit. Of het voldoende is om Spanje op de knieën te krijgen, valt echter te bezien. 

Wat voor de wedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland geldt, geldt ook voor Kroatië - Spanje. De odds liggen dusdanig ver uit elkaar, dat je om de odds te verhogen het best gebruik kunt maken van een betbuilder., 

Voorspelling: Spanje (betbuilder)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...