Spring naar bijdragen

EK Tipster


Brunsie

Aanbevolen berichten

Dinsdag 29 juni

Wat. Een. Dag.
De achtste finales tussen Kroatië en Spanje en tussen Frankrijk en Zwitserland zijn nauwelijks met een pen te beschrijven. Waar Kroatië - Spanje spektakel in optima forma was, was Frankrijk - Zwitserland episch met een dramatische ontknoping. Dat beide wedstrijden na 90 minuten een tussenstand zouden kennen van 3-3, waarbij de ploeg, in beide gevallen de underdog, die 3-1 achter stond in de blessuretijd de gelijkmaker zou maken, is ongeëvenaard. Bizar. Maar wel daadwerkelijk gebeurd. 

Het leidde tot verlengingen. Spanje ontsnapte daarin tegen Kroatië, maar Frankrijk kreeg Zwitserland niet op de knieën. In die wedstrijden waren strafschoppen noodzakelijk. Daarin faalde niemand totdat superster Kylian Mbappé de tiende strafschop hard op de rechterhand van de Zwitserse keeper Yann Sommer schoot. Wereldkampioen Frankrijk, topfavoriet voor de Europese titel, ligt eruit. Veel sports betters zullen gisterenavond even hartgrondig gevloekt hebben. Het steeds onvoorspelbaar wordende toernooi gaat echter gewoon verder. Vandaag worden de laatste twee achtste finales gespeeld. 

Engeland - Duitsland
Op papier de meest aansprekende achtste finale is die tussen Engeland en Duitsland. Of deze wedstrijd qua spektakel en intensiteit de wedstrijden van gisteren kan benaderen is nog maar af te wachten. Engeland speelt op het eigen Wembley en won Groep D waarin het speelde uiteindelijk met overmacht. Sprankelend was het niet, maar het elftal van bondscoach Gareth Southgate is een elftal van de nieuwe realiteit in het Engelse voetbal. Resultaat gaat voor de uitvoering. Met die filosofie bereikte Engeland in 2018 de halve finale van het WK en op dat toernooi borduren de Engelsen dit EK verder. 

Tegenstander Duitsland speelt een haast schizofreen toernooi. Nadat de openingswedstrijd tegen Frankrijk nipt verloren werd, speelden de Duitsers Portugal bij tijd en wijle van de mat. Tegen Hongarije was het weer heel slecht en mochten de Duitsers blij zijn dat Leon Goretzka in de slotfase van de wedstrijd raak schoot zodat de achtste finales in ieder geval bereikt werden. 

Engeland - Duitsland, het is een klassieker in het Europese voetbal. Eén van beide landen gaat in de achtste finale van het EK sneuvelen. De Britten zijn ligt favoriet bij de bookmakers en ook volgens de modellen die ik raadpleeg voor dit EK zou een overwinning voor Engeland het meest logisch zijn. Echter, als dit toernooi één ding aantoont, is dat logica niet altijd een betrouwbare factor is in topsport. Ik tip dan ook Duitsland. Deels omdat de Duitsers Duitsers zijn en zij naarmate een toernooi vordert altijd beter worden en deels omdat ik bondscoach Joachim Löw een beter afscheid gun dan uitschakeling in de achtste finale. 

Voorspelling: Duitsland

Zweden - Oekraïne
De laatste achtste finale die gespeeld wordt gaat tussen Zweden en Oekraïne. Dat is een beetje alsof je na een fantastische sterrenmaaltijd als dessert wordt afgescheept met een perenijsje. Zweden - Oekraïne zou het voorspel, de warm-up voor Engeland - Duitsland moeten zijn, niet het nagerecht. Zweden kwalificeerde zich voor de achtste finale door in Groep E groepswinnaar te worden. In een poule met Spanje is dat natuurlijk geen slechte prestatie. Met een gelijkspel tegen de Spanjaarden en overwinningen tegen Polen en Slowakije zijn de Zweden gewoon aan een goed toernooi bezig. 

Oekraïne werd derde in Poule C en verloor de beslissende wedstrijd voor een directe kwalificatie van Oostenrijk, waardoor het in de wachtkamer plaats moest nemen. Door de dikke overwinning van Spanjaarden op de Slowaken mocht Oekraïne als slechtste van de vier beste nummers drie naar de volgende ronde. De Zweden zijn derhalve de favoriet om de kwartfinale te halen.

Voorspelling: Zweden 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het EK, de tweede tussenstand

De achtste finales zitten er op. Nog acht landen maken kans op de Europese titel. Nederland zit daar helaas niet meer bij, maar dat wil niet zeggen dat het EK niet meer interessant is. Sterker nog, the best is yet to come. 

In de eerste tussenstand die ik schreef stelde ik twee vragen die ik allebei met ‘nee’ moest beantwoorden. Het was geen goed EK en ook geen lucratief EK. Een lucratief EK is het, behalve voor de verdwaalde enkeling die onwaarschijnlijke voorspellingen zijn kant op zag vallen, nog altijd niet. Daarover later meer. 

We kunnen echter niet meer zeggen dat het geen goed EK is. De slechtste achtste finale was waarschijnlijk die tussen Tsjechië en Nederland. De wedstrijden Kroatië - Spanje en Frankrijk - Zwitserland waren thrillers. Engeland - Duitsland was op zijn minst een suspense novelle.

We leerden de afgelopen dagen geleerd dat een bondscoach wel degelijk een verschil kan maken. De Deense bondscoach Kasper Hjulmand zag dat het niet liep, zette na een kwartier zijn elftal om en won de wedstrijd van Wales met maar liefst 4-0. Hjulmand is voor mij, maar wie ben ik, ook een droomkandidaat om bondscoach van het Nederlands Elftal te worden. Mocht hij dat willen natuurlijk. Want Denemarken zit nog in het toernooi en Nederland, nou ja, niet meer. Frank de Boer is op zijn eigen manier ook een voorbeeld van hoe een bondscoach het verschil kan maken, maar dan in een negatief opzicht. Hij zag niet dat hij de tactiek van zijn elftal moest veranderen om het Tsjechië  echt moeilijk te maken. 

De koning van de tactische blunders is deze week echter Didier Deschamps van Frankrijk. Hij koos voor de achtste finale ineens voor een heel ander systeem en kwam daar tijdens de wedstrijd tegen Zwitserland weer op terug. Het was onvoldoende om uitschakeling te voorkomen.

Betting perspectief

Dat laatste is zuur voor menig sports better. Frankrijk gold immers lange tijd als de grote favoriet voor de Europese titel. De uitschakeling van de Fransen heeft voor menig verloren outright bet gezorgd, maar er zijn maandagavond ook een heleboel combinatieweddenschappen met de wedstrijd van Spanje gesneuveld. Al met al een goede dag voor de sportwedkantoren. 

Tsjechië dat Nederland verslaat, Zwitserland dat te sterk is voor Frankrijk, Oekraïne dat Zweden verslaat, Oostenrijk en Kroatië die het respectievelijk Italië en Spanje ontzettend lastig maken en tot een verlenging dwingen. Het heeft allemaal te maken met tactiek. De sports betting tip voor dit EK is: Wed op de landen met de tactisch sterke bondscoach. Bondscoaches maken het verschil. 

Naast de Deense coach Hjulmand verdient wat dat betreft ook de Britse bondscoach Gareth Southgate een vermelding. Bekritiseerd om zijn keuzes, heeft hij wel zowel tegen Tsjechië als tegen Duitsland precies de juiste opstelling het veld ingestuurd om een resultaat te behalen. Uitgaand van eigen kracht, maar met verdedigende accenten die de kracht van de tegenstander neutraliseert. Denemarken - Engeland kan vanwege het schema niet de finale worden, maar het zou me echt niet verbazen als een van deze twee landen er met de Europese titel vandoor gaat. Lang leve de tacticus!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vrijdag 2 juli

Na een paar voetballoze dagen wordt vandaag het EK weer hervat met de kwartfinales. De UEFA heeft er niet voor gekozen om de kwartfinales uit te smeren over een lang weekend, maar om de vier wedstrijden op twee dagen te laten spelen. Dat betekent dat we morgenavond laat weten welke vier landen nog kans maken op de Europese titel.

De eerste kwartfinale die gespeeld wordt is de wedstrijd tussen Spanje en Zwitserland. De Spanjaarden hadden het in de achtste finales bijzonder lastig met Kroatië. De Kroaten kwamen door een gigantische blunder van de Spaanse keeper op een 0-1 voorsprong alvorens Spanje orde op zaken stelde en in de tweede helft de wedstrijd omdraaide. Met een 3-1 voorsprong leek er voor Spanje geen vuiltje aan de lucht, maar dat was buiten de Kroatische invallers gerekend. In de slotfase draaide de wedstrijd opnieuw. Kroatië kwam terug tot 3-2 en scoorde in de blessuretijd zelfs de 3-3.

In de verlenging had Spanje aan twee minuten genoeg om de wedstrijd echter definitief naar zich toe te trekken: 5-3. 

Zwitserland kende een soortgelijke wedstrijd dan de Spanjaarden tegen Frankrijk, maar dan in de Kroatië-rol. Zwitserland kwam in de eerste helft op voorsprong, maar zag Frankrijk vervolgens in de tweede helft orde op zaken stellen. Net zoals Kroatië kwam Zwitserland terug tot 3-3. In de verlenging werd niet meer gescoord waarna de Zwitsers de strafschoppen het beste namen. Titelfavoriet Frankrijk kon naar huis. 

Ondanks dat het Frankrijk uitgeschakeld heeft, is Zwitersland niet de favoriet in het duel met Spanje. De modellen als ook de quoteringen van de TOTO wijzen op een Spaanse zege vanavond. Het zal geen walk-over worden voor de Spanjaarden want de Zwitsers zijn taai, maar als Spanje naar vermogen voetbalt mogen we de Spanjaarden vanavond als eerste halve finalist begroeten. 

Voorspelling: Spanje

België - Italië
Het Belgisch elftal en haar supporters zweven tussen hoop en vrees. Het is een race tegen de klok om Kevin de Bruyne en Eden Hazard, de twee spelers die samen met Romelu Lukaku het verschil voor België moeten maken, op tijd fit te krijgen voor de clash met Italië. En België zonder deze spelers is vele malen minder kansrijk dan een België met deze spelers. Het is voor België (en voor de wedstrijd) te hopen dat De Bruyne en Hazard kunnen spelen. Waarschijnlijk wordt pas vlak voor de aftrap besloten of ze kunnen spelen. 

Dat maakt het doen van een voorspelling voor deze wedstrijd lastig. Zonder De Bruyne en Hazard is een zege van de Italianen te verwachten. Met deze momentenvoetballers zou het kwartje zomaar de kant van de Belgen op kunnen vallen. Ik ga er voor nu van uit dat ze in ieder geval niet allebei fit zijn. Ik verwacht een zege voor Italië, maar ruim zal de overwinning niet zijn.

Voorspelling: Italië

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zaterdag 3 juli

Eerlijk zeggen, wie gunde het de Zwitsers meer dan de Spanjaarden om door te gaan naar de halve finale? Toen de meesten weddenschappen verloren waren, Spanje in reguliere speeltijd naar de volgende ronde, en Zwitserland onterecht met een man minder kwam te staan, ging de meeste sympathie naar het Alpenland. 

De strafschoppenserie die volgde op de verlenging is niet alleen voer voor sportpsychologen, maar ook voor het betere sports betting analyse werk. Immers, wanneer je aan live wedden zou doen en het optreden van de Zwitserse doelman Yann Sommer in de slotfase van de reguliere speeltijd en de verlenging zag, zou er van overtuigd kunnen zijn dat Sommer na de penaltyreeks tegen Frankrijk opnieuw voor de heldenrol zou gaan. 

In de penaltyreeks pakte Sommer echter alleen de strafschop van Rodri terwijl de Spaanse keeper Unaí Simon, die al het hele toernooi een onzekere indruk maakt, drie penalties stopte. Penalties van dezelfde spelers als die tegen Frankrijk probleemloos raak schoten. Sport is soms niet te verklaren. 

Vandaag staan de laatste twee kwartfinale wedstrijden op het programma. De wedstrijden aan de gemakkelijke kant van het schema, zogezegd. Oranje-beul Tsjechië neemt het op tegen het sympathieke Denemarken terwijl topfavoriet Engeland het verrassend op moet nemen tegen Oekraïne. 

Tsjechië - Denemarken

Een gewaarschuwde bondscoach telt voor twee. De waarschuwing die Tsjechië tegen het Nederlands Elftal af gaf zal niet verloren zijn aan de Deense bondscoach Kasper Hjulmand. De boodschap zelf ook niet: Speel Tsjechië niet tactisch in de kaart. Dat kan je duur komen te staan. 

Het Deense elftal is op een ongelooflijke manier in het toernooi gegroeid. Het kan zelfs het eerste land worden dat de halve finales haalt nadat de eerste twee wedstrijden verloren gingen. Het zegt alles over de teamgeest die momenteel in het Deense kamp heerst, maar het zegt ook het een en ander over de huidige opzet van het EK. 

Het wordt vanavond in Bakoe hoogstwaarschijnlijk een wedstrijd waarin de Tsjechen af gaan wachten en er van de Denen verwacht wordt dat ze het spel gaan maken. Met opkomende wingbacks en snelle mannen in de spits die voor diepgang zorgen, speelt Tsjechië eigenlijk een herhaling van de wedstrijd tegen Nederland. De gunfactor is absoluut voor de hartstocht van de Denen, maar we zullen vanavond ook het antwoord op de vraag krijgen of Hjulmand daadwerkelijk het tactische genie is dat hij zich in de wedstrijd tegen Wales toonde. Als dat het geval is, gaan de Denen naar de halve finale.

Voorspelling: Denemarken

Engeland - Oekraïne

Van een achtste finale op Wembley dat met zestigduizend man voldoende support bleek te zijn om Duitsland op de knieën te krijgen, reist het Engels elftal naar Rome om via de Oekraïne opnieuw Wembley te bereiken. Het is een logica die alleen de UEFA kan verzinnen. 

Tactiek gaat ook in deze wedstrijd de doorslag geven. Oekraïne zal niet gaan aanvallen en zal het spel aan de Engelsen laten. Tegen Tsjechië en Duitsland toonde ook Engelse bondscoach Gareth Southgate zich tactisch sterk door zijn opstelling op accenten aan te passen aan de tegenstander. Dat leverde geen spektakel op, maar het resultaat mocht er zijn. 

In deze wedstrijd wordt er iets meer creativiteit van de Engelsen gevraagd. Als Southgate opnieuw de juiste formatie bij elkaar brengt, staat niets de Engelsen in de weg op weg naar de halve finale.

Voorspelling: Engeland

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wedtip: Zet je euro’s in op een EK-titel voor Italië

Italië is bij de TOTO niet de grootste favoriet om Europees Kampioen te worden. Dat is Engeland. Toch levert een inzet op Italië je de meeste zekerheid op rendement op, zo blijkt uit rekenkundige modellen.

Deze wedtip komt niet van OneTime, maar van databureau Opta. Volgens deze statistici heeft Italië een kans van 39% om de Europese titel in de wacht te slepen. Engeland heeft daarentegen de grootste kans om door te gaan naar de finale. De kans dat de Engelsen in de halve finale winnen van Denemarken is statistisch gezien 67,6%. De Denen hebben dus iets meer dan 30% kans om de eindstrijd te halen.

In de andere halve finale tussen Italië en Spanje zijn de verhoudingen iets minder scherp. De winstkans van de Italianen wordt ingeschat op 65,2%, wat betekent dat Spanje een winstkans van net geen 35% heeft. 

Deze berekeningen komen voort uit een model van Opta dat duizenden keren de eindfase van het EK simuleert. Daarbij wordt er onder andere rekening gehouden met de actuele prestaties van de landen, de historische onderlinge balans, de prestaties op voorgaande EK’s en de zwaarte van de weg naar de finale. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dinsdag 6 juli

De eindfase van het Europees Kampioenschap 2020 is nu echt aangebroken. Vandaag en morgen staan wedstrijd 49 en wedstrijd 50 op het programma. Daarna volgt aanstaande zondag enkel nog wedstrijd 51 en dan weten we welk land de opvolger wordt van Portugal, de Europees kampioen van 2016.

Ik heb de afgelopen dagen veel voor OneTime geschreven over statistieken en data. Prognoses op basis van wiskundige modellen en duizenden simulaties van het EK wijzen op een Europese titel voor Italië. De Italianen zouden volgens diezelfde modellen Engeland in de finale verslaan. 

Dat zou betekenen dat de data-tactiek waarmee Engeland dit toernooi weinig lof, maar wel veel succes oogst, ze in de eindstrijd in de steek zou laten. De Britse bondscoach Gareth Southgate heeft zijn elftal in vijf wedstrijden op de nul houden laten spelen en door in iedere wedstrijd tactische aanpassingen te doen aan de kracht van de tegenstander, is dat ook vijf keer gelukt. 

Italië - Spanje
Alvorens Italië het in de finale op kan nemen tegen Engeland (of Denemarken), moet het eerst af zien de rekenen met Spanje. Dat gaat nog lastig genoeg worden. Net zoals Italië is Spanje immers nagenoeg onverslaanbaar. 

De Italianen braken met hun overwinning in de achtste finale tegen Oostenrijk het wereldrecord ongeslagen zijn. De Italianen verloren voor het 31ste duel op rij niet. Met de zege op België werd die reeks verlengd tot 32 ongeslagen duels. Of er ook een 33ste duel komt, is mede afhankelijk van Spanje. 

Spanje is immers ook al een flinke periode ongeslagen. Van de laatste 29 duels verloren de Spanjaarden er slechts één. Wel winnen de Spanjaarden substantieel minder dan de Italianen. Alleen al op dit EK speelde Spanje vier keer gelijk. Twee keer in de groepsfase, in de achtste finale tegen Kroatië, Spanje won na verlenging en in de kwartfinale tegen Zwitserland moesten strafschoppen de beslissing brengen. 

Italië - Spanje is een halve finale tussen de nummer 7 en de nummer 6 op de FIFA wereldranglijst. Spanje moest op 3 van de 5 wedstrijden op dit EK een doelpunt van de tegenstander toestaan. Italië kreeg slechts in de knock-out fase een tegentreffer. Zowel tegen België als Oostenrijk werd het 2-1. BTTS lijkt me voor deze wedstrijd een vrij veilige weddenschap. 

Italië scoorde er in de eerste wedstrijden van het toernooi lustig op los, Spanje scoort juist in de laatste wedstrijden. Elf doelpunten in drie wedstrijden is natuurlijk niet slecht. Een under/over weddenschap op Over 2.5 lijkt me ook een winnende weddenschap. 

Spanje scoorde niet tegen Zweden, ondanks 85% balbezit, scoorde slechts één doelpunt tegen Polen en scoorde ook tegen Zwitserland in 120 minuten één keer ondanks een legio aan kansen. De TOTO Price Boost voor 13 schoten op doel is derhalve interessant omdat ook Italië met Lorenzo Insigne en Ciro Immobile spelers heeft die graag op doel schieten. 

Ik zet een betbuilder in op een overwinning voor Italië|BTTS|Over 2.5 en zet daarna in op 13 schoten op doel als single bet.

Voorspelling: Italië naar de finale - BTTS - Over 2.5 doelpunten - 13 schoten op doel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Woensdag 7 juli

De eerste finalist is bekend. Italië bedwong Spanje na strafschoppen. De nederlaag van de Spanjaarden houdt een opvallende serie in stand. Nooit is een land er op een EK in geslaagd om twee strafschoppen series achter elkaar te winnen. De overwinning van Italianen stond op het moment dat scheidsrechter Felix Brych na 120 minuten en een beetje voor het laatst op zijn fluitje blies, op basis van de statistieken dus al vast. 

Vanavond gaan Engeland en Denemarken in de andere halve finale uitmaken wie aanstaande zondag de tegenstander van Italië wordt in de finale. De modellen zeggen Engeland, de statistieken zeggen Engeland, het aantal van nul tegendoelpunten zegt Engeland, de bookmakers zeggen Engeland, de 60.000 Football is coming Home-zingende Britten op de tribunes zeggen Engeland. 

Ik zeg Denemarken. 

Laten we wel wezen, Engeland speelt degelijk, maar dodelijk saai. Dat het team van bondscoach Gareth Southgate gehaald heeft is gebeurd op basis van tactische aanpassingen om zoveel mogelijk controle op de wedstrijd te houden en op de nul te spelen. Dat is natuurlijk prima, maar er komt een moment dat dat niet werkt. Wat dan? Kan Southgate ingrijpen en omzetten? Voelen die 60.000 Engelse fans dan niet juist als een enorme druk? Immers, het is maar Denemarken als tegenstander. Druk in het voetbal is een bijzondere bijzaak. 

Daartegenover staat dat de Denen vanavond niets meer te verliezen hebben. Het toernooi begon met het incident rondom Christian Eriksen en de nederlaag tegen Finland. Het zorgde ervoor dat de Deense teamgeest en onderlinge verbondenheid groeide. Niet de beste voetballers, wel een van de beste teams op dit EK. 

Met mentaliteit, teamgeest en enkele voetballende uitschieters als Joakim Maehle, Mikkel Damsgaard en Pierre-Emile Hojbjerg kun je op het EK een heel eind komen. Daarbij helpt het dat Denemarken met Kasper Hjulmand een uitstekend tacticus als bondscoach heeft. Hjulmand doorzag in de achtste finales tegen Wales binnen een kwartier dat hij een andere tactiek moet implementeren. Hij zette zijn elftal om en dat won vervolgens vrij probleemloos met 4-0.

In de kwartfinale wist Hjulmand, in tegenstelling tot Frank de Boer, wel een manier te vinden om de Tsjechen pijn te doen. Als er iemand in staat is om de Engelse tactiek te ontregelen en een konijn uit de hoed te toveren dan is het de bondscoach van Denemarken wel. 

Bovendien, de laatste keer dat beide landen op Wembley tegenover elkaar stonden was in oktober 2020 in de Nations League.
Toen werd het 1-0….

… Voor Denemarken.

Voorspelling: Denemarken 1/5.80

Bet Denemarken.png

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zondag 11 juli

Wat is de afgelopen maand ongelooflijk snel voorbij gevlogen. Op 11 juni werd in Rome de aftrap gegeven voor EURO 2020 met de wedstrijd tussen Italië en Turkije en vandaag, precies een maand later, is het de dag van de finale. Italië is wederom van de partij. De tegenstander in de eindstrijd is Engeland en het belooft een interessante wedstrijd te worden.

Met een interessante wedstrijd bedoelen we niet per se een goede wedstrijd. Waar Italië dit toernooi bekend staat om het aanvallende voetbal dat de ploeg op de mat legt, is Engeland het team dat vanuit controle opereert. Een interessante clash van stijlen dus. De Denen waren in de halve finale in staat om de tactisch spelende Engelsen flink wat hoofdpijn te bezorgen, maar misten uiteindelijk net dat beetje extra aanvallende stootkracht om het team van Gareth Southgate echt aan het wankelen te krijgen. 

Aan aanvallende stootkracht heeft Italië geen gebrek. Met Lorenzo Insigne, Ciro Immobile en Federico Chiesa heeft de Azzuri spelers die met een individuele actie een doelpunt kunnen maken. Daarbij kunnen de Italianen counteren als de beste en staat er met het duo Bonucci/Chiellini een stevig, maar traag centraal verdedigingsduo. 

De Engelsen stellen daar met Raheem Sterling en Harry Kane een spitsenduo tegenover dat over veel dynamiek beschikt. Vooral Sterling laat een uitstekende indruk achter tijdens dit toernooi. 

Het wordt een wedstrijd waarbij de doelpunten waarschijnlijk duur zijn. Wanneer Engeland er in slaagt om als eerste te zorgen, zijn zij spekkoper omdat de Italianen dan moeten. Opvangen kunnen de Engelsen immers als de beste. Scoort Italië eerst dan moet Engeland de behoudende tactiek loslaten naarmate de tijd vordert. De vraag is hoe goed de Engelsen daarin zijn. 

Ik ben geneigd om Italië te tippen. Niet alleen zijn de odds op de Italianen beter, maar Italië speelt naar mijn mening ook een beter toernooi dan de Engelsen. Engeland is ontzettend ver gekomen met een wetenschappelijke benadering van voetbal en de nul houden, maar uiteindelijk zal het echte voetbal winnen. Aan de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers de taak om de wedstrijd in goede banen te leiden. 

Aan de finalisten, Nederlandse scheidsrechters en de opbouw van het toernooi zit een leuke statistiek. De openingswedstrijd was in Rome, Italië. De finale in London, Engeland. De openingswedstrijd van Italië werd geleid door de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie, die ook de achtste finale van Engeland tegen Duitsland en de halve finale van Engeland tegen Denemarken in London leidde. Italië speelde eerder dit toernooi ook al eens op Wembley en Engeland speelde de kwartfinale in Rome. Toeval? Vast niet. Wordt het ‘Football is coming home’ of ‘Football goes to Rome’? Ik denk het laatste en zet mijn euro’s vanavond op Italië.

Voorspelling: Italië

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...