Spring naar bijdragen

"Een partij die de belangen van alcoholverslaafden vertegenwoordigt zegt toch ook niet: koop een biertje"


Aanbevolen berichten

Dit is de samenvatting en als betalend lid mag je hem kosteloos delen: https://www.ftm.nl/artikelen/gokbranche-speelt-roulette-met-gezondheidslobby?share=kgysDeY1AguwNuw32R%2BnM3HYjNDmHnInmchxX13VbbSlg6%2B7e6tvURS%2BINJw3A%3D%3D%26utm_medium=social&utm_campaign=sharebuttonleden&utm_source=linkbutton

 

  • MIND, een organisatie die zich inzet voor ggz-patiënten, ontving in vier jaar tijd bijna vijf miljoen euro uit de gokbranche. MIND vertegenwoordigt echter ook gokverslaafden. Zonder dat geld van Nederlandse Loterij zou MIND voor heel veel Nederlanders niet het verschil kunnen maken op het gebied van mentale gezondheid, zegt directeur Marjan ter Avest.

  • Nederlandse Loterij draagt financieel ook bij aan het programma Gezonde Generatie 2040. Hierbij zijn gezondheidsfondsen betrokken die, op het JKF Kinderfonds na, allemaal geld ontvangen uit de gokwereld. Het programma heeft de ambitie van Nederlandse jongeren de gezondste ter wereld te maken. Aandacht voor gokverslaving ontbreekt opmerkelijk genoeg in dat programma. Dit tot verbazing van diverse deskundigen, die zich tevens afvragen in hoeverre de gezondheidslobby nog kritisch kan zijn op partijen als Nederlandse Loterij.

  • FTM onderzocht jaarrekeningen en sprak met woordvoerders van de verschillende loterijen, met MIND, met verslavingsbehandelaren en met gokverslaafden.

bewerkt door luckylady (bekijk bewerkingshistorie)
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.