Spring naar bijdragen

Tour Tipster


Brunsie

Aanbevolen berichten

TourTips etappe 18

En of Tadej Pogacar de sterkste renner van deze Tour de France is! In de etappe van gisteren plaatste de gele truidrager vier keer een aanval en enkel Jonas Vingegaard en Richard Carapaz konden volgen. Het klassement is met één bergetappe, twee sprintetappes en een tijdrit te gaan wel beslist. 

Dat geeft aanvallers hoop voor de rit van vandaag. Pogacar heeft zijn punt gemaakt en als de Sloveen niet te eerzuchtig is, houdt hij vandaag zijn benen stil op de slotklim, tenzij hij aangevallen wordt. Dat zou goed nieuws zijn voor Wout Poels. De Limburgse renner van Bahrain-Victorious heeft zijn oog op de bolletjestrui laten vallen en leidt in dat klassement met elf punten voorsprong op Pogacar en twaalf punten voorsprong op Michael Woods en Nairo Quintana. 

Poels zal vandaag hoe dan ook in het offensief moeten want Woods en Quintana zullen ongetwijfeld een poging ondernemen om punten terug te winnen op de eerste berg van de dag, de Col du Tourmalet, waar op de top 20 punten te verdienen zijn. Daarvoor moeten er nog twee pukkeltjes van vierde categorie overwonnen worden waar telkens één punt te verdienen is.

Zelfs als Poels onderweg alle bergsprintjes wint, dan nog is zijn bolletjestrui niet veilig. Op de slotklim van buitencategorie op Luz Ardiden zijn vanwege de aankomst bergop dubbele punten te verdienen. Dus als Pogi noeste plannen heeft kan hij naast de gele en witte trui ook de bolletjestrui winnen. 

Ik verwacht echter dat Pogacar gisteren zijn punt gemaakt heeft en dat hij vandaag niet zelf ten aanval zal trekken. Dat maakt de etappe interessant voor mannen die gisteren bewust een beetje hebben laten lopen. De eerste naam die me te binnen schiet is die van Bauke Mollema. Mollema heeft de afgelopen dagen geen trap teveel gedaan en heeft in het verleden bewezen dit soort beklimmingen aan te kunnen. Dat geldt ook voor de Pool Michal Kwiatkowski, die gisteren al probeerde in de kopgroep terecht te komen. Een derde man van de tweede rij in deze Tour is David Gaudu, de kopman van Groupama-FDJ die gisteren vierde werd. 

Dark Horse voor deze etappe is Chris Froome. De viervoudig Tourwinnaar heeft werkelijk, mede door valpartijen werkelijk nog niets laten zien deze Tour. Het zou zomaar kunnen dat hij alles bewaard heeft voor één finale punch.

Dan zijn er nog twee posities in onze tip top-6 over. Die gaan we toch reserveren voor Pogacar en Vingegaard. Niet de meest rendabele gokjes, maar wel zo veilig om ze mee te nemen in deze voorspelling. Wie weet gaat het op de flanken van Luz Ardiden toch nog spoken voor Pogi. 

Tippen doen we zo
We tippen elke etappe zes renners. Onze favoriet kennen we drie sterren toe. Daarna geven we twee renners twee sterren en drie renners, de long shots die vanuit een betting perspectief misschien wel veel interessanter zijn, kennen we één ster toe. Voor de tiende etappe ziet ons lijstje er zo uit:

 

*** 

Bauke Mollema

 

**

Tadej Pogacar | Jonas Vingegaard

 

*

Chris Froome | David Gaudu | Michal Kwiatkowski

Link naar opmerking
Deel via andere websites

TourTips etappe 19

Het kan een historische dag worden in de Tour de France vandaag. Mark Cavendish kan zijn 35ste Touretappe winnen en alleen recordhouder worden. Dan moet er wel een massasprint georganiseerd door Deceuninck-Quickstep en dat zal echt niet meevallen want de meeste ploegen hebben weinig baat bij een massasprint.

Er zijn twee scenario's voor de dag vandaag. Het eerste scenario ziet een grote groep vluchters ontstaan die een kwartier voorsprong krijgen en onderling uit gaan maken wie de etappe wint of Deceuninck-Quickstep houdt de controle over de vluchters en slaat de laatste vlucht een kilometer voor de streep in de nek.

Ik verwacht niet dat Deceuninck-Quickstep de zaak onder controle kan houden. Ik zie het vandaag geen massasprint worden. En ergens is dat helemaal niet erg. Wat is er nu mooier dan Cav die in het groen op de Champs Elysée historie schrijft?

Tippen doen we zo
We tippen elke etappe zes renners. Onze favoriet kennen we drie sterren toe. Daarna geven we twee renners twee sterren en drie renners, de long shots die vanuit een betting perspectief misschien wel veel interessanter zijn, kennen we één ster toe. Voor de negentiende etappe ziet ons lijstje er zo uit:

 

*** 

Greg van Avermaet

 

**

Jasper Stuyven | Magnus Cort Nielsen 

 

*

Christophe Laporte| Olivier Naessen | Ide Schelling

Link naar opmerking
Deel via andere websites

TourTips etappe 20

De twintigste etappe is de etappe waarvan de Tour-organisatie elk jaar steevast hoopt dat het de last minute gamechanger is die het algemeen klassement net voor het binnenrijden van Parijs nog eens flink laat sidderen. Een beetje zoals dat vorig jaar gebeurde in de tweestrijd tussen Primoz Rogic en Tadej Pogacar. Pogacar sloeg in de twintigste etappe zijn beslissende slag waar Roglic faalde. 

Dit jaar is Roglic er al lang niet meer bij en heerst Pogacar in het algemeen klassement zoals in het verleden alleen de allergrootste Tour de France-kampioenen konden. Vandaag gaat het dan ook niet om het geel, maar staat er in de tijdrit over 30,8 kilometer enkel de ritzege op het spel.

Voor die ritzege zie ik twee uitgesproken kandidaten: Wout van Aert en Tadej Pogacar.
Pogacar won de eerste tijdrit in deze Tour, maar hoeft in principe niet meer volle bak te rijden. De Tourzege is binnen en de teller staat inmiddels op drie ritzeges.

Van Aert is al lang niet meer die veldrijder die het ook leuk op de weg doet. Van Aert toonde zich deze ronde niet zoals verwacht in de massasprints, maar had zijn zinnen gezet op de eerste tijdrit en het veroveren van de gele trui. Dat lukte net niet, maar zijn overwinning in de etappe waarin twee keer de Mont Ventoux beklommen moest worden toonde aan dat Van Aert echt heel veel verschillende typen wielerwedstrijden kan winnen. Het staat voor vele Nederlandse wielerliefhebbers gelijk aan vloeken in de kerk, maar Van Aert is een nog bredere renner dan Mathieu van der Poel.

Achter Van Aert en Pogacar is Jonas Vingegaard een derde kandidaat-winnaar voor deze tijdrit. De Deense Jumbo-Visma renner was in de Tour om Primoz Roglic te ondersteunen, maar groeide direct door naar de rol van kopman toen de gehavende Sloveen de Tour moest verlaten. Vingegaard is de enige geweest die de oppermachtige Pogacar bergop kon bedreigen. Het zou de ultieme bekroning voor zijn indrukwekkende Tour de France zijn als Vingegaard nog een etappe zou winnen. 

Daarachter tippen we drie renners gespecialiseerd in het rijden tegen de klok. Stefan Küng, Stefan Bissinger en Kasper Asgreen zullen ook hoge ogen gooien in deze tijdit.

Tippen doen we zo
We tippen elke etappe zes renners. Onze favoriet kennen we drie sterren toe. Daarna geven we twee renners twee sterren en drie renners, de long shots die vanuit een betting perspectief misschien wel veel interessanter zijn, kennen we één ster toe. Voor de twintigste etappe ziet ons lijstje er zo uit:

 

*** 

Wout van Aert

 

**

Tadej Pogacar | Jonas Vingegaard 

 

*

Stefan Küng | Stefan Bissinger | Kasper Asgreen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

TourTips etappe 21

Oui, oui, Paris.
We hebben het wederom gehaald. De Tour de France 2021 was een schitterende. Aanvallend koersen werd beloond en dat er geen epische strijd om het geel is geweest, is meer dan goed gemaakt door de prestaties van renners als Alaphilippe, Van der Poel, Van Aert, Mohoric en Pogacar.
Vandaag krijgt de Tour zijn traditionele finale op de Champs Elysée in Parijs. Anders dan andere jaren kan de slotetappe er vandaag eentje met historische waarde worden. 

Het meest mooie verhaal deze Tour de France is immers het verhaal van Mark Cavendish. De 35-jarige Brit was als topsprinter al jaren afgeschreven. Cav sleet zijn dagen in de middenmoot en was na Gent-Wevelgem 2020 in tranen omdat hij dacht de laatste koers in zijn carrière gereden te hebben.

In december 2020 tekende hij een koelkast contract bij Deceuninck-Quickstep waar hij als een soort van sprinter-trainer voor Fabio Jaksobsen en Sam Bennett vooral een dienende rol vervulde. Toen Bennett afhaakte voor de Tour, schoof teammanager Patrick Lefevere Cavendish naar voren. De vermaarde topsprinter van weleer beleefde in Frankrijk zijn renaissance. Vier etappezeges brachten Cavendish op gelijke hoogte met het iconische record van Eddy Merckx. 34 zeges in Tour-etappes. Vanavond komt daar misschien een iconische 35ste zege bij. 

Tippen doen we zo
We tippen elke etappe zes renners. Onze favoriet kennen we drie sterren toe. Daarna geven we twee renners twee sterren en drie renners, de long shots die vanuit een betting perspectief misschien wel veel interessanter zijn, kennen we één ster toe. Voor de eenentwintigste etappe ziet ons lijstje er zo uit:

 

*** 

Mark Cavendish

**

Michael Matthews | Jasper Philipsen

*

Mads Pedersen | Wout van Aert | Sonny Cobrelli

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De Tour de France is afgelopen. 
Ik kijk terug op drie leuke weken met dagelijkse tips. Gelukkig zaten de meeste etappewinnaars ook tussen de zes getipte renners dus wat dat betreft kan ik tevreden zijn.
Mijn vraag is hoe jullie dit vonden? Hebben jullie iets aan deze tips gehad en zouden jullie het op prijs stellen als we dit voor de Vuelta nogmaals gaan doen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi ik vind de voorbeschouwingen heel leuk om te lezen, maar aan de tips heb ik helaas niets gehad omdat er geen odds bij stonden.

Ik wil graag naar aanleiding van de tip verleid worden om bij een bookie een weddenschap af te sluiten.

Bij het tippen van zes renners heb ik die neiging niet gehad omdat ik eerder wel eens naar odds bij bookmakers heb gekeken
en voor 'stagewinner' stond de favoriet vaak op 3.00 of 3.50 genoteerd.
Ik dacht daarom me niet te kunnen veroorloven om in die betting markets op meer dan 2 renners te kunnen inzetten.

Liever zie ik per etappe een echte wedtip, waarbij 'niet inzetten' voor mij prima is en ik ook totaal geen problemen heb met tips die niet uit komen.

Ook zou ik het leuk vinden als de resultaten van de tips worden bij gehouden. Het is geen schande om geen winst te realiseren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Brunsie:

De Tour de France is afgelopen. 
Ik kijk terug op drie leuke weken met dagelijkse tips. Gelukkig zaten de meeste etappewinnaars ook tussen de zes getipte renners dus wat dat betreft kan ik tevreden zijn.
Mijn vraag is hoe jullie dit vonden? Hebben jullie iets aan deze tips gehad en zouden jullie het op prijs stellen als we dit voor de Vuelta nogmaals gaan doen?

Het waren vooral open deuren die werden ingetrapt.  

Bijna steeds de favorieten bij de bookies die jouw top 6 waren.  

Quotes erbij zetten is gewoon een must als tipper maar dat is al vaker gezegd.

En had er wat dark horses bijgezet elke etappe met een minimaal x 15 quote bij. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Rudi:

Hoi ik vind de voorbeschouwingen heel leuk om te lezen, maar aan de tips heb ik helaas niets gehad omdat er geen odds bij stonden.

Ik wil graag naar aanleiding van de tip verleid worden om bij een bookie een weddenschap af te sluiten.

Bij het tippen van zes renners heb ik die neiging niet gehad omdat ik eerder wel eens naar odds bij bookmakers heb gekeken
en voor 'stagewinner' stond de favoriet vaak op 3.00 of 3.50 genoteerd.
Ik dacht daarom me niet te kunnen veroorloven om in die betting markets op meer dan 2 renners te kunnen inzetten.

Liever zie ik per etappe een echte wedtip, waarbij 'niet inzetten' voor mij prima is en ik ook totaal geen problemen heb met tips die niet uit komen.

Ook zou ik het leuk vinden als de resultaten van de tips worden bij gehouden. Het is geen schande om geen winst te realiseren.

Bedankt voor de feedback.
Wellicht dat we hier na 1 oktober wat meer werk van kunnen maken als we ook echt odds kunnen gaan vergelijken bij meerdere aanbieders. 
Ik neem de opbouwende kritiek zeker mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Hotrunner:

Het waren vooral open deuren die werden ingetrapt.  

Bijna steeds de favorieten bij de bookies die jouw top 6 waren.  

Quotes erbij zetten is gewoon een must als tipper maar dat is al vaker gezegd.

En had er wat dark horses bijgezet elke etappe met een minimaal x 15 quote bij. 

Die favorieten zijn natuurlijk niet voor niets favorieten. 
Wellicht kunnen we hier iets meer mee na 1 oktober als we odds kunnen gaan vergelijken en de meest winstgevende combinatie per bookmaker eruit kunnen vissen. 
Dankjewel voor je opbouwende kritiek. Waardeer ik zeer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Brunsie:

Die favorieten zijn natuurlijk niet voor niets favorieten. 
Wellicht kunnen we hier iets meer mee na 1 oktober als we odds kunnen gaan vergelijken en de meest winstgevende combinatie per bookmaker eruit kunnen vissen. 
Dankjewel voor je opbouwende kritiek. Waardeer ik zeer.

Nee de favorieten zijn dat niet voor niets. Maar dat blijven wel open deuren.

Verhaaltje e.d. is prima en ook wel hoe je de opbouw naar je tips geeft met 1 tot 3 sterren. Maar dat zijn picks die iedereen kan maken.

Bij sprint etappes is het ook niet meer dan dat , maar bij overgang etappes en bergetappes zou je er ook wat dikke quotes bij kunnen zetten die je als leek erbij kan pakken voor een paar euro.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.