Coinbase introduceert: Coinbase Index Fund

51
0
DELEN

Coinbase, Amerika's populairste cryptovaluta exchange heeft aangekondigd met een nieuw product te komen. Coinbase komt hierin tegemoet aan de toenemende vraag van institutionele investeerders, die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om te investeren in cryptovaluta. Het bedrijf is hard op weg om cryptocurrencies voor iedereen beschikbaar te stellen en komt nu met: Coinbase Index Fund.

Men is voornemens deze index over een paar maanden te lanceren, waardoor klanten gemakkelijk toegang krijgen tot de 4 cryptovaluta die op dit moment worden aangeboden via GDAX (exchange). GDAX valt onder dezelfde onderneming als Coinbase en richt zich meer op institutionele beleggers, daar waar Coinbase zich meer op particuliere beleggers richt.

Aanbod afgestemd op de vraag van de klant

Coinbase ziet de laatste tijd de vraag toenemen van institutionele beleggers, alsmede vermogende particulieren, om de mogelijkheid te krijgen te investeren in cryptovaluta. Er is daarom besloten een index op te richten waarin kan worden geïnvesteerd en waarvoor geen kennis nodig is.

Lees ook: makkelijk investeren in cryptovaluta middels Ethos

De index wordt samengesteld aan de hand van de marktwaarde van diverse cryptomunten en zal daarvoor de Coinbase Index volgen. Hierdoor zal Bitcoin voor 62% meewegen, Ethereum 27%, Bitcoin Cash 7% en Litecoin voor 4%. Iedere keer als er een nieuwe cryptomunt wordt toegevoegd, zal de index opnieuw worden ingedeeld.

Klanten kunnen eenmaal per maand een investering doen en eens in het kwartaal geld onttrekken.

"<yoastmark

Niet de eerste met een crypto index fonds

Coinbase is niet de eerste met een cryptocurrency index fonds, waardoor beleggers in een mandje met cryptovaluta kunnen investeren, zonder dat ze hiervoor cryptovaluta in het bezit hoeven te hebben. Grayscale investments biedt deze mogelijkheid al en heeft de optie te investeren in een fonds (Digital Large Cap Fund), met daarin alle cryptovaluta van Coinbase opgenomen, alsmede Ripple. Afgelopen december lanceerde Bitwise Asset Management de HOLD 10 Index fonds, dat onder andere cryptovaluta als Monero en Dash bevat.

Lees ook: Introductie van Coinbase Commerce

Het is in eerste instantie niet voor iedereen toegestaan om in te stappen. Coinbase laat enkel geaccrediteerde Amerikaanse beleggers in aanmerking komen, omdat minder ervaren beleggers, meer regelgeving geeft. Ook moeten deze beleggers minimaal 1 miljoen dollar netto hebben of $200.000 per jaar verdienen.

Daarnaast moet er minimaal $10.000 worden ingelegd er is de  mogelijkheid het fonds te vullen met dollars of middels cryptovaluta.

GDAX exchange
GDAX exchange

Coinbase onderzoekt de mogelijkheid voor particuliere beleggers

Overigens is men aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn om ook particuliere beleggers deze kans te bieden. Echter is het maar de vraag of dit ooit van de grond kan komen. Vergelijkbare producten zijn in het verleden geweigerd door de SEC (Securities and Exchange Commission). Coinbase zal waarschijnlijk hetzelfde niveau aan weerstand ondervinden. De SEC heeft bij voorgaande voorstellen aangegeven haar goedkeuring te geven, wanneer zorgen rondom beveiliging en prijsmanipulatie zijn opgelost.

Tot die tijd blijft het product enkel beschikbaar voor geaccrediteerde institutionele beleggers.

Crypto - exchanges
Crypto exchange Rating Review Uniek door
★★★★★ Review Super overzichtelijk! Handel nu!
★★★★★ Review Storten met iDeal! Handel nu!
★★★★★ Review Nederlandse aanbieder! Handel nu
★★★★ Review Veel keuze, ook ICO's! Handel nu!
★★★★★ VOLGT ZSM! Groot en betrouwbaar! Handel nu!
★★★ Review Met je mobiele nummer! Handel nu!
★★★★★ Review Geen registratie mogelijk! Handel nu!