Crypterium ICO – hoe werkt de bank voor crypto? Onze uitleg

Crypterium ICO – hoe werkt de bank voor crypto? Onze uitleg

2257
0
DELEN
Crypterium uitleg
Crypterium uitleg

De ICO voor Crypterium is bijna uitverkocht maar wat is het?

Het is eerst handig om kort te weten wat een ICO is. Dit is een Initial Coin Offering waarbij bedrijven geld ophalen en jij er een munt voor terugkrijgt. Deze munt kan in waarde stijgen of dalen en is op een exchange zoals Binance te verhandelen.

Op dit moment is het heel lastig om je kop koffie af te rekenen met Bitcoins of met welke vorm van cryptocurrency dan ook. Bedrijven zoals TenX en Monaco bieden hierbij een creditcard aan die aan jouw Bitcoin bankrekening is gekoppeld. Deze creditcards zijn erg in trek en er is dan ook een lange wachttijd voor.

Wat is Crypterium?

Wat Crypterium gaat doen is het aanbieden van een betaalservice maar dan zonder fysieke creditcard. Ze maken hierbij gebruik van de NFC-chip die in je telefoon zit verwerkt. Overal waar je nu contactloos kan betalen, kan je dan ook met Crypterium betalen.

In deze app kan je verschillende cryptocurrencies toevoegen die je direct kan gebruiken om je kop koffie mee af te rekenen. Dit zal in het begin Bitcoin en Ethereum zijn en mogelijk ook ERC20 tokens. ERC20 tokens zijn cryptocurrencies gebouwd op de blockchain van Ethereum.

Neem ook een kijkje bij de Sphere ICO, waar je nu 50 gratis tokens krijgt!

De app die zij bouwen is zo ontwikkeld dat deze rechtstreeks in contact staat met cryptocurrency exchanges en fiat(forex) exchanges. Zodra jij je telefoon bij de pinterminal houdt zorgt hun netwerk ervoor dat dit direct betaald wordt. Dit gaat net zo snel als pinnen. Zie het filmpje hieronder hoe dit in zijn werk gaat.

Waarom betalen met cryptocurrency?

De prijzen fluctueren nogal, maar als het goed is ben je ingestapt met geld wat je kan missen. Als je een leuke winst hebt gemaakt en dit wilt besteden hoef je dus niet eerst je cryptocurrency uit te laten betalen voordat je deze kan uitgeven. Je mag immers ook wel genieten van je behaalde winst!

Cashback

Als je CRPT (Crypterium) tokens bezit en je gebruikt ze dan krijg je een heel klein gedeelte ook weer teruggestort. Dit noemen ze ook wel loyalty bonus. Bij Crypterium zijn er verschillende loyalty groups: Bronze, Silver, Gold & Platinum. Hoe hoger je bent hoe meer profijt je ervan hebt. In welke groep je zit is afhankelijk van het aantal tokens dat je bezit.

Voorbeeld:

Winkeliers betalen altijd een bepaald percentage aan een creditcardmaatschappij voor gebruik van het netwerk. Bij Crypterium is dit percentage veel lager en ligt tussen de 0.5% en 1% in. 0.15% hiervan gaat naar het ‘Monthly Loyalty Program.' Later we ervoor nu uitgaan dat dit in de maand april €360.000 was. Elke loyalty group krijgt een gedeelte toegewezen, bij Platinum gaat 50% van de €360.000 erheen, dat is dus €180.000

In de maand april is door alle Platinum groepsleden bij elkaar €640.000 uitgegeven. Jij hebt van die €640.000, €8000 uitgegeven. Dit komt erop neer dat van het totale bedrag 1,25% van jou was (de €8000). Deze 1,25% berekenen we over de €180.000 die in april door de winkeliers is betaald aan de Platinum groep. Dit houdt in dat je nu €2.250 krijgt uitgekeerd in CRPT-tokens in de maand april.

 

Je wordt als houder/gebruiker dus beloond. In de realiteit zullen de bedragen wel lager liggen aangezien je voor een Platinum status 30.000 CRPT-tokens nodig hebt, en de meeste van ons geen €8000 uitgeven. Het blijft wel een heel interessant concept omdat je minder kosten maakt bij betalingen en je krijgt een gedeelte terug, hoe klein dit ook is. Dit zal je niet bij bijvoorbeeld een Mastercard tegenkomen.

Crypterium Smart Exchange
Crypterium Smart Exchange

QR-Codes

In de toekomst zullen er steeds meer betalingen gedaan kunnen worden door middel van QR-codes. Misschien niet zo zeer in de winkels, maar wel van persoon naar persoon en op internet. De app van Crypterium kan deze codes lezen en zo kan je direct geld overmaken naar de website of je vriend(in).

E-commerce

Crypterium ontwikkeld een platform (API's genoemd) dat geïntegreerd kan worden in websites waarbij er automatisch een QR-code wordt getoond bij betalen.  Zo kan je heel snel betalen en hoef je geen bankpas in combinatie met een identifier te gebruiken. In de toekomst is het misschien mogelijk dat je, net als nu met ideal, kan kiezen met wel welke cryptobank je wilt betalen waarbij Crypterium een optie kan zijn.

Cryptobank

Eigenlijk kan je Crypterium het beste zien als een bank voor cryptocurrencies. Het voordeel van dit is dat je over hele wereld tegen dezelfde kosten kan betalen. Nu maak je hoge kosten wanneer je met je creditcard in het buitenland betaald, dit is niet meer het geval wanneer je gebruik maakt van een cryptobank zoals Crypterium.

Nadelen van Crypterium

Uiteraard zijn er ook nadelen, zo is de prijs van de ICO relatief duur. Op het moment van schrijven kost 1 CRPT-token namelijk $1.50. Daarnaast is er redelijk wat concurrentie zoals de Bankera ICO die op hetzelfde segment mikt. Vooralsnog blijft het bij een betaversie van het product, of het product aanslaat blijft altijd de vraag en dat is een groot risico van een ICO.

Check ook de HOQU ICO, nu 70 gratis tokens!

Investeren?

De vraag of je moet investeren in Crypterium is helemaal aan jezelf, dit artikel geeft een beknopte weergave van het product. Lees daarom eerst het whitepaper alvorens je ergens geld in steekt, en bekijk meer recensies op YouTube dan wel via zoekopdrachten in Google.

Crypterium samengevat:

– Contactloos betalen

– Cryptocurrency gebruiken voor alledaagse dingen

– Je wordt als houder/gebruiker beloond

– 300.000.000 maximum supply

– Het team lijkt geschikt voor deze taak en de doorontwikkeling van het product

– Niet wachten op een creditcard zoals bij TenX en Monaco maar je kan er direct mee aan de slag

Heb ik geïnvesteerd? Ja.

 

Crypto - exchanges
Crypto exchange Rating Review Uniek door
★★★★★ Review Storten met iDeal! Handel nu!
★★★★★ Review Super overzichtelijk! Handel nu!
★★★★★ Review Nederlandse aanbieder! Handel nu
★★★★ Review Veel keuze, ook ICO's! Handel nu!
★★★★★ VOLGT ZSM! Groot en betrouwbaar! Handel nu!
★★★ Review Met je mobiele nummer! Handel nu!
★★★★★ Review Geen registratie mogelijk! Handel nu!