Wat is de cryptocurrency Storm? Een marktplaats voor kenniswerkers op blockchain

46
1
DELEN

Sinds december 2017 zijn we weer een blockchain technologie rijker: Storm. Hierbij gaat het niet om het muntje, maar juist om de technologie te laten werken op een gebied waar deze goed gebruikt kan worden. Wat Storm is lees je hier.

Marktplaatsen voor kenniswerkers

Amazon lanceerde in 2005 reeds een marktplaats voor het uitwisselen van Human Intelligence: Mechanical Turk. Op deze website komen vraag en aanbod van taken samen, die niet door computers kunnen worden uitgevoerd. Bedrijven plaatsen hun opdrachten (Human Intelligence Tasks) en individuen kunnen daar doorheen scrollen en de taken uitvoeren die bij hen passen, tegen  een vastgestelde betaling (vastgesteld door de opdrachtgever in de taak).

Digitale marktplaats

Taken die veel uitgevoerd worden op MTurk zijn bijvoorbeeld het identificeren van objecten in foto's en video's, verifiëren van data etc. Taken die dus door veel mensen uitgevoerd kunnen worden omdat ze geen speciale opleiding vereisen, en (nog) niet goed door artificial intelligence uitgevoerd kunnen worden. Inmiddels doen er al honderdduizenden kenniswerkers mee op MTurk, uit meer dan 100 verschillende landen.

Inmiddels zijn er meerdere van dit soort marktplaatsen, bijvoorbeeld Fiverr, Upwork en TaskRabbit, maar die van Amazon is wel de bekendste en grootste.

Storm Market

En sinds eind vorig jaar is daar dus een nieuwe speler bijgekomen, die een marktplaats aanbiedt op basis van blockchain technologie: Storm Market. Ook hier komen vraag en aanbod samen op het gebied van Human Intelligence, maar het gaat nog wat verder dan bijvoorbeeld MTurk omdat hier ook andere taken die menselijk handelen vereisen, ‘verhandeld' kunnen worden. Denk aan marketingopdrachten en dat soort taken die door freelancers opgepakt kunnen worden.

De Storm Market bestaat uit drie onderdelen, lees hieronder welke.

Storm Play

In deze app, op dit moment enkel verkrijgbaar via Google Play, kun je crypto's (Bitcoin en Ethers) verdienen door enkel gebruik te maken van de app. De app heette eerst BitMaker maar is nu omgedoopt tot Storm Play. Je kunt hier elk half uur vrije blocks claimen en daarmee crypto's verdienen, maar ook door het kijken van video's en het spelen van games in de app kun je deze verdienen. Je kunt je verdiende crypto's direct laten bijschrijven aan je wallet.

Storm Play
Storm Play

Het installeren en in gebruik nemen van de app gaat snel en makkelijk. Je kunt deze koppelen aan je Google- of Facebook account of een nieuw, apart Storm account aanmaken. Telefoonnummer invullen, nummer uit de verificatie SMS invullen en een nickname kiezen en je bent in de app.

Dan moet je nog wel een wallet koppelen. Je kunt gebruik maken van Coinbase of Xapo, en/of een Storm wallet aanmaken. Andere wallets worden (helaas) (nog) niet ondersteund. Of en zo ja wanneer dit gaat gebeuren is niet bekend.

Coinbase wallet aanmaken

Aangezien ik enkel crypto's heb gekocht via Litebit heb ik dus geen andere wallet. Omdat ik Storm Play wil proberen, besluit ik meteen een Coinbase wallet aan te maken en die te koppelen aan de app. Via de website gaat dit vrij makkelijk (en in het Nederlands, ook wel lekker), naam en e-mail invullen, e-mail verifiëren, telefoonnummer verifiëren en klaar!

In de Storm Play app kun je vervolgens het e-mailadres invoeren dat je hebt gebruikt om Coinbase aan te vragen en je verdiensten worden dan naar je Coinbase wallet verstuurd. Dit gaat echt super makkelijk. Om Storm munten te claimen heb je wel een aparte wallet nodig, die ERC-20 compatibel is. Ze raden zelf Jaxx aan dus ik download die ook meteen. Ook hier is aanmelden simpel (wel in het Engels) en je kunt deze wallet voor vele crypto's gebruiken. Je kunt dit bij het instellen zelf kiezen en ik kies ervoor om hem alleen voor Storm te installeren (voor nu).

De Jaxx wallet kun je in Storm Play niet koppelen via een e-mailadres, enkel via de hexadecimale code die het unieke adres van je wallet vormt. Omdat ik een iPhone heb en daar de wallet op gezet heb, en Storm Play op mijn Android tablet heb gezet (omdat die nog niet in iOS beschikbaar is) moet ik hem dus overtypen. Goed opletten want als de code niet klopt heb je pech!

Bolts

Met het gebruik van de Storm Play app kun je Bolts verdienen. Dit doe je door bijvoorbeeld andere apps te installeren en te proberen. Bolts kun je vervolgens omzetten in crypto's. Ook kun je eens per 30 minuten Bolts claimen. Hiervoor activeer je in de app een timer, als die afloopt kun je ze claimen. Ik zet de timer aan en laat de app openstaan. Zo kun je dus geld verdienen zonder dat je echt iets hoeft te doen. Je mag de app ook afsluiten, je krijgt dan een melding als de 30 minuten er weer op zitten.

Storm claimen
Storm claimen

Maar je kunt in de tussentijd ook prima in de app verder snuffelen en Bolts verdienen terwijl de timer aftelt. Dus dat besluit ik maar meteen even te doen.

Ik zie dat er een aantal spellen staan die je kunt downloaden. Om de Bolts te krijgen moet je vervolgens wel een aantal levels voltooien.

Voor 500 Bolts (het aantal dat je dus eens per half uur kunt claimen, krijg je 0,00000024 Bitcoin of 0,00000392 Ether. In euro's is dat op dit moment 0,2 cent, maar je kunt dus wel wat bij elkaar sparen. En mocht de koers weer gaan knallen, dan profiteer je daar van mee. Je kunt je Bolts ook inwisselen voor Storm token, je krijgt voor 500 Bolt 0,04265038 STORM. Ook dit is momenteel 0,2 cent waard. De koers bepaalt overigens hoeveel je voor je Bolts krijgt, dus stijgt de koers krijg je minder. Je kunt dus beter op een lage koers cashen en dan in je wallet laten groeien.

Spellen downloaden en spelen en geld verdienen

Storm Play is dus een loyalty programma, zoals we die wel meer kennen (bijvoorbeeld Jiggy, Euroclix ect) waarbij je in ruil voor aankopen via affilliate links, het lezen van mails en het uitproberen van andere apps etc geld kunt verdienen. Alleen kun je nu crypto's verdienen.

Ik besluit meteen voor het grote geld te gaan en Lords Mobile te downloaden via de app. Als ik hier binnen 14 dagen tot een Level 11 kasteel weet te komen, kan ik hiermee 600.000 Bolts verdienen. Oftewel het equivalent van een dikke €2.

Storm leaderboard
Storm Play leaderboard

Lords Mobile is Android game of the year 2017 geworden, en zodra ik het heb geopend moet ik aan het vroegere Command & Conquer denken. Nostalgie dus. Ik vind het leuk om af en toe een (mobiel) spelletje te spelen en als ik dan ook nog eens crypto's kan verdienen met het ontdekken van nieuwe spellen is dat mooi meegenomen. Voor mij geen straf dus.

Affiliates

Ook referrals leveren geld op, voor elke vriend die zich via jouw affiliate aanmeldt, kun je Bolts verdienen. Hierin zitten gradaties, hoe meer mensen zich via jou aanmelden, hoe meer jij per persoon krijgt.

De eerste 20 personen die via jou aan Storm Play beginnen, leveren je 6000 Bolts op. Hiervoor moeten zij wel 24.000 Bolts verdienen, dan krijg je pas je bonus.

Affiliate pagina Storm Play

Als je 20 mensen hebt aangedragen krijg je de affiliate status, en iedereen die daarna via jou aanmeldt levert je 75.000 Bolts op. Elke maand wordt je status opnieuw bekeken, je moet 20 affiliates per maand aanleveren om de status te behouden.

Weet je 100 mensen aan te brengen dan krijg je een eenmalige bonus van 3.000.000 Bolts. Dus bij deze, wil je Storm Play uitproberen gebruik dan mijn affiliate code, dan levert het mij ook nog wat op: QPUY3A. Deze code kun je invullen bij aanmelden in de app.

Storm Shop

Deze is nog niet live, het is nog niet bekend wanneer dat wel gaat gebeuren. Ook hiervoor geldt eigenlijk dat dit concept al bestaat, door te shoppen via affiliates kun je Bolts verdienen.

Storm Gigs

Helaas is deze ook nog niet live, en is het ook nog niet bekend wanneer dat wel gaat gebeuren. Maar dit is de kern  van het project dus ik verwacht dat men daar wel voort mee zal maken.

Dit is de marktplaats voor kenniswerkers. Een plek waar je als freelancer taken kunt accepteren en daarmee geld kunt verdienen. Dit lijkt erg op de concurrenten als MTurk, maar doordat Storm Gigs gebruik maakt van de blockchain technologie kan het toch onderscheidend zijn.

freelancer
Storm gigs brengt opdrachtgevers en freelancers samen voor microtransacties

Omdat het om microtransacties gaat, zijn snelheid en kosten belangrijke factoren. Voor een kleine opdracht zit je er niet op te wachten dat de verwerking dagen duurt, en behoorlijke kosten met zich meebrengt. Storm zegt hier de oplossing voor te hebben.

Voordelen van Storm

De speerpunten van Storm zijn:

 • Global: kom in contact met een wereldwijde workforce van 4,65 miljard mensen
 • Veilig: door het gebruik van Ethereum Smart Contracts is het netwerk veilig
 • Groei: freelancers wereldwijd kunnen continu aansluiten
 • Gamification: mensen kunnen op een laagdrempelige manier (meer) STORM tokens verdienen
 • Toegankelijk: de mobile first benadering zorgt ervoor dat iedereen altijd toegang heeft
 • Community: de app is inmiddels 1,4 miljoen keer gedownload en kent 250.000 actieve gebruikers, dit aantal groeit alleen maar

Daarnaast is er al voor 32 miljoen dollar aan STORM tokens in omloop. Het loopt dus aardig storm voor Storm ;-)

Storm Gigs onderscheidt zich van de concurrentie door onder andere:

 • Lage kosten (1% transactiekosten + kosten voor Ethereum blockchain, tegenover 10% tot 40% bij de concurrenten)
 • Opnamesnelheid verdiensten (direct tegenover tot 5 werkdagen)
 • Gamification
 • Integratie met project management systemen
 • Integratie met marketing systemen
 • Veilig en privé
 • Regels en protectie

Conclusie

Ik ben wel onder de indruk van de missie van Storm. Als ZZPer (freelancer) ben ik benieuwd hoe dit gaat werken en zodra Storm Gigs live is zal ik het zeker gaan testen. Daarnaast is het een leuk gegeven dat je met het spelen van spelletjes en elk half uur even in een app inloggen, je geld kunt  verdienen. Niet dat het meteen veel geld oplevert maar gratis geld is iets wat ons Nederlanders toch aan moet spreken?!

Crypto - exchanges
Crypto exchange Rating Review Uniek door
★★★★★ Review Storten met iDeal! Handel nu!
★★★★★ Review Super overzichtelijk! Handel nu!
★★★★★ Review Nederlandse aanbieder! Handel nu
★★★★ Review Veel keuze, ook ICO's! Handel nu!
★★★★★ VOLGT ZSM! Groot en betrouwbaar! Handel nu!
★★★ Review Met je mobiele nummer! Handel nu!
★★★★★ Review Een van de top exchanges! Handel nu!
DELEN
Vorig artikelWat verdient Jelle Klaasen ?
Volgend artikelOnetime gaat magneetvissen! Hoe werkt het?
One Lucky Lady
Ik ben denk ik geen typische Onetimer. Tenminste, gokken is niet mijn grootste hobby al begin ik er wel lol in te krijgen. Maar mijn gezonde nieuwsgierigheid maakt veel goed, ik zal je hier vooral meenemen in geldzaken en alles wat daarbij hoort. En omdat ik mag doen wat ik het leukste vind, schrijven, vind ik mezelf behoorlijk One Lucky Lady!