Wat verdient Adrian Lewis?

Wat verdient Adrian Lewis?

91
0
DELEN
Adrian Lewis (By Habe6008 [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons)

Inzetten op darten wordt steeds populairder en er komen steeds meer goede en nieuwe darters. Een darter waar ik zelf vaak op inzet is Adrian Lewis. Zijn bijnaam is Jackpot en dit maakt hij ook regelmatig waar voor mij.

Soms is een quotering van Lewis tegen een topper zoals Michael van Gerwen maar liefst 4 tot 5 keer je inzet. Lewis zorgt regelmatig voor verassingen dus een quotering van 4-5 is wat mij betreft vaak veel te hoog. Lewis gooit met grote regelmaat 180'ers en ook hier zijn genoeg weddenschappen voor beschikbaar.

Verder kun je ook inzetten op veel andere dingen. Zo kun je ook inzetten op wie de hoogste finish uitgooit, of wie het hoogste gemiddelde gooit. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of je kunt er wel een weddenschap op afsluiten. Wat ik zelf ook een groot voordeel vind van dartwedstrijden, is het feit dat er maar een paar darttoernooien zijn waar een gelijke eindstand mogelijk is (onder andere de Premier League).

Bij 95% van de darttoernooien is er altijd een winnaar. Bij wedden op voetbal kan het voorkomen dat je voorspelt dat een team wint en dit team vervolgens 89 minuten goed voetbalt, maar in de laatste minuut een treffer tegen krijgt. Live wedden op darten is ook mogelijk, maar niet bij elke bookmaker.

Prijzengeld Adrian Lewis

Adrian Lewis heeft enkele grote toernooien gewonnen door de jaren heen en dit heeft hem een behoorlijke som geld opgeleverd. Als het neerkomt op de toernooien die Lewis heeft gewonnen valt het best mee, maar hij heeft wel vaak in de halve finale en in de finale gestaan van een groot toernooi. Dit levert natuurlijk ook een mooi bedrag op.

Het meeste geld heeft Lewis verdiend met zijn 2 overwinningen in het PDC World Darts Championship, beiden (2011 en 2012) waren goed voor £200.000.

Verder heeft Lewis ook 5 keer een 9-darter gegooid tijdens een televisie toernooi. 2 hiervan waren tijdens het World Darts Championship dit leverde hem ook nog eens 2 keer £10,000 op.

Enkele andere kleinere toernooien die Adrian Lewis op zijn naam heeft geschreven:

  • World Cup of Darts (2012, 2013, 2015, 2016)
  • British Teenage Open (2003)
Images Money

Tot op de dag van vandaag leverde het darten Lewis een totaalbedrag op van ruim 3 miljoen euro! Dit is natuurlijk niet slecht is voor een sport die veel mensen nog zien als een cafésport. Aangezien het prijzengeld steeds hoger zal worden verwacht ik dat Lewis nog aardig wat tonnen binnen zal slepen.

Informatie Jackpot

Nu weten jullie wel al wat Adrian Lewis heeft gewonnen, maar wie is deze man eigenlijk?

Adrian Lewis is net zoals Phil Taylor geboren in Stoke-on-Trent. Hij is weliswaar een aantal jaren jonger als Taylor, maar dat is ook duidelijk te zien. Momenteel gooit Lewis met 21g Target Darts en is zijn opkomstnummer: Perfecto Allstarz – Reach Up.

Lewis is in 2002 begonnen met darten, maar maakte pas in 2004 zijn televisiedebuut. Op dit moment is hij de nr. 4 van de wereld.

Hoe de bijnaam Jackpot is ontstaan is een grappig verhaal en ga ik jullie zeker niet onthouden. Adrian Lewis was voor het Desert Classic toernooi afgereisd naar Las Vegas. Uiteraard bezocht hij daar ook een plaatselijk casino, want eerlijk is eerlijk als je toch in Las Vegas bent ga je een gokje wagen.

Alleen had hij iets meer geluk dan de gemiddelde toerist. Hij won namelijk 72.000 dollar met slechts een paar dollar investering. Hij kreeg het geld van de Amerikaanse regering niet mee naar huis aangezien hij toen pas 20 jaar oud was. In Las Vegas moet je immers 21 zijn om te mogen gokken!