Wat verdient Jelle Klaasen ?

Wat verdient Jelle Klaasen ?

106
0
DELEN
Jelle klaasen (By Sven Mandel [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons)
Jelle klaasen (By Sven Mandel [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons)

Afgelopen weken en maanden hebben er aardig wat grote darttoernooien plaats gevonden. Tijdens deze toernooien zat ik gekluisterd aan de buis, want ik had ingezet! Wedden op darten vind ik erg spannend, want een 180 score of een 100+ finish kan zomaar de wedstrijd beïnvloeden.

Soms zet ik in als de wedstrijd al bezig is, maar meestal probeer ik vooraf mijn bets te plaatsen. Mochten deze bets goed gaan zal de quotering zakken tijdens de wedstrijd.

Op Jelle Klaasen zet ik niet vaak in. Hij kwalificeert zich sowieso niet voor alle grote toernooien en speelt in mijn ogen veel te wisselvallig. Op een goede dag kan hij Phil Taylor verslaan, maar op een slechte dag kan hij verliezen van de nummer 100 van de wereld.

Jelle Klaasen

Mocht je wel eens darten kijken dan heb je vast al eens gehoord van Jelle Klaasen. Voor de rest van de lezers zal ik een korte toelichting geven wie Jelle Klaasen is.

Jelle Klaasen is een Nederlandse darter die op 17 oktober 1984 geboren is in Alphen. Zijn bijnaam is The Cobra en Jelle gooit met Monster Darts ‘Jelle Klaasen' 22g.
Zijn opkomst-nummer is een nummer dat bijna iedereen wel kent: Sex on Fire van Kings of Leon.

Jelle begon zijn dartscarrière in 2003 bij de BDO in 2007 maakte hij de stap naar de PDC. Tijdens zijn carrière bij de BDO werd hij de jongste wereldkampioen darts ooit (21 jaar en 90 dagen) tijdens de Embassy.

Als ik naar Jelle Klaasen kijk denk ik altijd dat hij geforceerd gooit en met veel moeite, maar dat is niet zo. Hij heeft tijdens verschillende interviews gezegd dat het zijn manier van gooien is en hij hier niks aan kan doen. Jelle Klaasen heeft vaker dan gemiddeld dat pijlen uit het bord vallen en dat heeft puur te maken met zijn manier van gooien. De meeste darters gooien in een klein boogje, maar Jelle gooit kaarsrecht en daardoor valt er wel eens een pijl uit het bord.

By PeterPan23 [Public domain], via Wikimedia Commons
De regel bij darten is dat de pijl net zolang in het bord moet blijven totdat je alle 3 de pijlen eruit hebt gehaald. Daarom zie je ook vaak darters switchen naar de 19 of de 18 als de pijlen in de 20 niet goed zitten.

Prijzen en prestaties

Door de jaren heen heeft Jelle Klaasen aardig wat toernooien gespeeld. Veel titels kwamen hier niet uit, maar wel een aantal mooie resultaten.

  • The Masters, laatste 16 in 2016 en 2017
  • World Darts Championship: halve finale in 2016
  • Premier League: 7e in 2009
  • US Open: halve finale in 2010

In 2012 kwam Jelle Klaasen wat minder positief in het nieuws. Hij zou naaktfoto's hebben verstuurd naar een minderjarig meisje. Hiervoor kreeg hij een taakstraf en een geldboete.

Vanaf 2015 ging het qua darten weer wat beter met Jelle. Vanaf dit moment is zijn nieuwe bijnaam: The Cobra.

Wedden op darten

Zoals aan het begin van het artikel al vermeld kan het wedden op darten erg spannend zijn. Soms komt een darter op stoom tijdens een wedstrijd of beginnen de dubbels opeens lekker te lopen. Een favoriet kan dan zomaar verslagen worden. Ook Jelle Klaasen heeft al vaker tegen de toppers van de dartwereld gestunt. Zo won hij van Phil Taylor tijdens het PDC Darts World Championship.

Inzetten op Jelle Klaasen is de laatste jaren zeker geen zekerheid. Hij is niet in de vorm die hij vroeger had en zijn dubbels willen ook nog wel eens tegenvallen.

Jelle Klaasen is wel een darter die veel 180 scores gooit. Vaak kun je hierop wedden bij de bookmakers. De echte gokkers kunnen ook nog inzetten in welke leg er een 180 valt. Dit vind ik zelf moeilijk te voorspellen en het heeft niks meer met dartkennis te maken, maar puur met gokken.

Jelle Klaasen gooit veel 180 scores, maar wanneer dat kun je niet weten. Althans dat lijkt mij, denk jij hier anders over ? Laat het mij dan weten via het forum van OneTime.