Spring naar bijdragen

Astra Games Winning Lines 2004 kapot


Aanbevolen berichten

Hallo,

Sinds een aantal jaar heb ik een Winning Lines Casino Cabinet gokkast in mijn woonkamer staan. Prachtig ding en vooral in het begin veel plezier mee gehad.

Echter hebben we deze gisteren verplaatst en nu werkt ie niet meer.

Na het opstarten hoor ik een ondragelijke piep en zie ik foutmelding 2.0 of 2.1 in het display staan.

Het boekje zegt dat een herstart voldoende moet zijn. Echter lost dit niets op.

Ik kom ook onmogelijk in het menu en de reels blijven kort en trillerig bewegen.

Is er een manier om de kast compleet te resetten, of heeft iemand tips om hem weer aan de praat te krijgen?

Ik hoor graag van je.

Groeten,

Robbert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Schiet me even niet te binnen hoe de techniek ook al weer heet van deze Astra's, maar ik heb het al gezien dankzij jouw duidelijke foto. Slecht nieuws voor je: batterijcorrosie. Kijk maar eens links van de batterij (groen) op de foto en zet de zoom op 100% De linkerkant is de min-pool en het is deze pool waar deze varta batterijtjes eerst starten te wasemen en later beginnen te lekken. Dit is een base en reageert chemisch op plastic en metalen. (het is dus geen zuur zoals in de volksmond heet) Je ziet aan de blauwe aanslag op enkele metaalpootjes dat dit al een meerdere jaren aan de gang is en dit heeft één of meerdere onderdelen defect gemaakt, meestal vallen er meerdere componenten om.

Oplossing: de mpu moet schoongemaakt worden, dan geneutraliseerd worden, dan de defecte onderdelen vervangen worden. Is dit realistisch? Nee waarschijnlijk niet.Hier is specialistische kennis voor nodig omdat vaak meerdere componenten zijn geraakt, deze moeten vervangen worden en mogelijk zit er een custom-made component bij. Laat je niet verleiden door de handige Harry die toevallig kan solderen en weet wat een diode, ic etc is... Dit is specialistische kennis en als je iemand kan vinden dan zal dit ook zijn prijs hebben verwacht ik.

Gokkasten hebben net zoals auto's onderhoud nodig, weliswaar minder maar het is noodzakelijk, het tijdig vervangen van de batterij staat op 1. Jij kunt dit waarschijnlijk niet weten dus voel je niet aangesproken. Ik vind het altijd jammer dat de handelaren/exploitanten wanneer ze kasten in particuliere omloop brengen niet even de batterij extern monteren. (via een draad) Dit zou 90% van de gokkastdefecten voorkomen.

Ik verzamel niets van deze techniek anders had ik misschien wel iets voor je kunnen betekenen.

Sorry, maar je hebt nu wel duidelijkheid.

Groeten

Dutch Fruit Machine

 

Edit: typo

 

bewerkt door Gast (bekijk bewerkingshistorie)
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ken helaas niemand in de buurt van Den Haag die dit zou kunnen oplossen. Wat je kan doen is een advertentie gezocht voor een mpu (moederboard/computer) plaatsen op marktplaats met deze 2 foto's. Mogelijk is er een handelaar of iemand anders die een werkende mpu heeft liggen. Koop NOOIT een mpu van iemand die beweert dat ie uit een werkende kast komt. Het is helaas maar waar dat er in die rubriek regelmatig klaplopers zijn die kapotte spullen aanbieden om maar een rol drop en 2 knaken te kunnen verdienen. MPU's kunnen eruitzien alsof ze gisteren uit de fabriek kwamen, maar zo dood als een pier zijn. Het devies is dan ook: laat ze aantonen dat de mpu werkt. Het kan even duren voordat het je lukt.... Succes :-)

Gr DFM

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.