Spring naar bijdragen

Brunsie's Tour Tips


Brunsie

Aanbevolen berichten

Etappe 16:  Carcassonne - Foix
De kansen dat een mooie weddenschap gewonnen wordt zijn weer gestegen, Fuglsang stapt niet meer op vandaag. Hij viel zondag samen met Kruijswijk en Tusveld en reed de etappe uit, maar met een gebroken rib in een bloedheet Zuid-Frankrijk is dat echt niet te doen.

Vandaag is een overgangsetappe richting de Pyreneeën! Dat betekent dat het lastig te voorspellen is, maar de odds zijn daar ook naar! We beginnen de etappe met twee korte klimmetjes en daarna 65 kilometer vlak terrein. Daarna is het klimmen geblazen met twee bergen van de eerste categorie. Als toetje dalen we dan 27 kilometer af! Spek naar de bek voor aanvallers en mannen die een gooi willen doen voor de bollentrui. Pogacar zal op woensdag en donderdag inzetten, dat is mijn verwachting.

Brunsie's  Arthur's Tour tips van de dag
Als ik denk aan goede dalers denk ik aan Mohoric, Hirschi en zeer zeker Pidcock! Die laatste staat op dit moment te kort in het klassement, maar wil en kan Jumbo dit controleren? Ganna, de ploeggenoot van Pidcock is in eerdere overgangsetappes ook meegegaan, dus waarom niet proberen om met zijn tweeën? Ze kunnen hier Jumbo slopen mits ze dat willen. Hirschi is ploeggenoot van Pogacar en UAE zal hem maar wat graag in de vlucht willen. Alleen is hij meegegaan omdat Trentin kort voor het begin van de tour positief testte! Buiten het daalgeweld liggen er natuurlijk punten voor de bollen! 

Ik zeg dat Mohoric als winnaar uit de bus komt!

Tip 1: Mohoric wint de etappe (odds 25.00 bij Bingoal)
Tip 2: Pinot in de top 10 (odds 1.40 bij Bingoal)
Tip 3: Ciccone eindigt in de Top-3 (odds 13.00 bij Betcity)

 

 

bewerkt door Arthur (bekijk bewerkingshistorie)
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Etappe 17:  SAINT-GAUDENS - PEYRAGUDES

De etappe is minder dan 130 kilometer, maar makkelijk wordt het allerminst. Er is èèn berg van 2e categorie en drie bergen van de 1e categorie. En er zijn bonificatieseconden te verdienen voor de eerste drie: 10, 6 en 4 seconden! En de finish is bergop! Vanaf 13:25 wordt dit spektakel!

De eerste 50 kilometer zijn glooiend en voor de bergen opdoemen is er een tussensprint! De kans is groot dat Van Aert meezit met een vlucht voor die punten. Daarna begint de echte etappe eigenlijk met de bergen en het zal er Geschke alles aangelegen zijn om als eerst boven te zijn voor de bergpunten. Eigenlijk is hij geen klimmer, maar de echte klimmers gaan liever voor het klassement. De reden? Als je hoog staat in het algemeen klassement krijg je meer UCI punten dan het winnen van het bergklassement.
 De nummer 9 in Parijs krijgt 225 punten. Ritwinst is goed voor 120 punten, net als winst in het bergklassement. Punten die o zo belangrijk zijn, met het oog op het degradatie- en promotiesysteem van de WorldTour. Dat verklaart waarom Nairo Quintana (vierde, Arkéa-Samsic), Louis Meintjes (zevende, Intermarché) en Romain Bardet (negende, DSM) vooral bezig zijn met hun klassement. 

Pogacar heeft aangegeven alsnog de gele trui te willen veroveren en dat lukte gisteren, ondanks 3 pogingen, niet. Alleen was dat nog niet de etappe! Vandaag, met 10 bonificatieseconden op de meet, is een perfecte kans voor Pogacar! En hij heeft ook niet veel mogelijkheden meer, want na deze dag is er nog èèn Pyreneeën etappe en een tijdrit.

Brunsie's  Arthur's Tour tips van de dag
 

Tip 1: Pogacar wint de etappe (odds 4.25 bij Betcity)
Tip 2: Quintana eindigt voor Thomas (odds 1.80 bij Betcity)
Tip 3: Quintana eindigt in de Top-3 (odds 6.00 bij Toto)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Etappe 17:  LOURDES - HAUTACAM

Weer een korte etappe die slechts 145 kilometer lang is. Tot 58 kilometer is het allemaal wel te doen, maar daarna moet iedereen met de billen bloot! Ze krijgen een col van de eerste categorie en twee cols van de buitencategorie geserveerd. Ook vandaag zijn er bonificatieseconden te verdienen voor de eerste drie: 10, 6 en 4 seconden! En de finish is nogmaals en voor de laatste keer deze tour bergop!
 

Pogacar pakte gisteren de volle 10 seconden, maar Vingegaard pakte er 6. Er moet wat gebeuren wil Pogacar alsnog de Tour winnen! Hij heeft aangegeven nogmaals een poging te gaan ondernemen. De groene trui is inmiddels vergeven, dus Wout Van Aert kan zo lang als mogelijk bij zijn kopman blijven. Ook de witte trui heeft Pogacar stevig om zijn schouders, de nummer staat op ruim een half uur. Rest ons nog de bollentrui en deze zal hoogstwaarschijnlijk naar Pogacar of Vingegaard gaan.

Brunsie's  Arthur's Tour tips van de dag

Tip 1: Pogacar wint de etappe (odds 3.50 bij Bingoal)

Tip 2: Thomas eindigt in de top 3 (odds 5.00 bij Bingoal)

Tip 3: TDF special: Pogacar 1e en Vingegaard 2e (odds 5.00 bij Toto)

Tip 4: Pogacar of Vingegaard wint de bergtrui (3.25 om 4.00 bij Bingoal) 
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Etappe 19: Castelnau-Magnoac → Cahors

We laten de bergen achter ons en concentreren ons op een etappe die in principe voor de sprinters is. We gaan ruim 188 kilometer afleggen en dit is richting het noordoosten. De wind komt uit het zuidwesten, dus er kunnen waaiers ontstaan. Daarbij zijn er aanvallers die zeker voor de overwinning willen gaan, er zijn meer ploegen die niet gewonnen hebben dan wel!

Brunsie's  Arthur's Tour tips van de dag

Ik ga toch van een sprint uit gezien er veel sprintploegen zijn. Ze zullen vast met elkaar willen samenwerken om de eventuele vlucht in te rekenen.

Tip 1: Philipsen wint de etappe (odds 3.75 bij TOTO)

Tip 2: Jakobsen eindigt in de top 3 (odds 2.00 bij Bingoal)

Tip 3: TDF special: Groenewegen wint de etappe (odds12.50 bij Toto)

Tip 4: Head 2 Head: Jokobsen vs. Ewan (1.72 om 4.00 bij Betcity) 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ETAPPE 20: LACAPELLE-MARIVAL - ROCAMADOUR

 

Vandaag is er een herkansing voor de proloog in Denemarken. Er was destijds regen op het einde voorspeld en zodoende reden alle klassementsmannen als eerste. Helaas pakte dit verkeerd uit, want er was juist regen aan het begin van de tijdrit. Zodoende pakte Yves Lampaert de winst en de eerste gele trui!

Vandaag is het anders, want in plaats van 13.2 kilometer gaat nu het om 40.7 kilometer! Het is een wat glooiende rit met op het eind een helling van anderhalve kilometer met een stijgingspercentage van 7.8%! Gaan we Pogacar nogmaals het kunststukje zien herhalen van twee jaar geleden? 

Brunsie's  Arthur's Tour tips van de dag

Tip 1: Van Aert wint de etappe (odds 1.90 bij TOTO)

Tip 2: Pogacar wint de etappe (odds 7.00 bij Bingoal)

Tip 3: Kung top 3 (odds 5.00 bij Betcity)

Tip 4: Mollema top 3 (odds 70.00 bij Bingoal)
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ETAPPE 21: NANTERRE - PARIJS
 

De laatste etappe is aangebroken en dit eindigt altijd in de WK sprint op de Champs-Élysées! Wie is er nog goed na duizenden kilometers fietsen?

Leuk om te vermelden is dat vandaag ook de Tour De France Femmes begint. Ze rijden vandaag voor de mannen en zullen ook finishen op de Champs-Élysées. Waar het voor de mannen vandaag ophoudt gaan de vrouwen nu pas van start. Volgende week zondag finisht deze TDF Femmes op de La Super Planche Des Belles Filles!

Terug naar de mannen; wie kan er nog een gigasprint uitpersen? De smaakmaker van deze Tour voor mij is toch wel Wout Van Aert. Alleen wat kan hij na die rappe tijdrit van gister? De Nederlanders maken ook een kans. Jakobsen kwam door de bergen en is er nog bij; hij heeft er nog nooit gewonnen! Hij zal de meeste honger hebben. Groenewegen heeft hier al toegeslagen, maar het zou voor zijn ploeg lekker zijn om een tweede zege te pakken deze Tour. Ze hebben allemaal te maken met een andere Belg; Philipsen! Zijn sprint van afgelopen vrijdag was net niet genoeg om Laporte te pakken, maar hij oogt het meest fris. Op dit moment is hij de te kloppen man!

Brunsie's  Arthur's Tour tips van de dag

Tip 1: Philipsen wint de etappe (odds 3.20 bij TOTO)

Tip 2: Ewan wint de etappe (odds 9.00 bij Bingoal)

Tip 3: Wout Van Aert top 3 (odds 2.00 bij Betcity)

 
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.