Rusland hoopte als organiserend land hoge ogen te gooien op het WK 2018, maar strandde in de kwartfinales tegen de latere finalist Kroatië. Voor de grotere Russische successen moeten we terug naar de jaren van de Sovjet Unie. Het voetbalelftal van de Sovjet Unie bereikte in 1988 de finale van het Europees Kampioenschap in Duitsland. Daarin verloor het met 2-0 van het Nederlands Elftal door doelpunten van Ruud Gullit en Marco van Basten.
Wedden op Rusland verhoogd de spanning van een interland alleen nog maar meer. Zeker als het gaat om een weddenschap op een wedstrijd in het kader van een eindronde van het EK.
Vanzelfsprekend kun je wedden op het resultaat van een wedstrijd met een 1X2-weddenschap. In de groepsfase kunnen wedstrijden nog in een gelijkspel eindigen. In de knock-outfase van het toernooi kan dit vanzelfsprekend niet meer.
Overige weddenschappen waarop je tijdens het komende EK in kunt zetten bij de wedstrijden van Rusland zijn correcte score weddenschappen. Je kunt er hierbij voor kiezen om een exacte uitslag te voorspellen, maar je kunt er ook voor kiezen om een rijtje met uitslagen te selecteren. Dan maak je meer kans dat de daadwerkelijke uitslag er tussen zit. De odds voor een correcte score combinatie zijn natuurlijk wel iets lager dan voor een exacte voorspelling. De kans dat de bookmaker je immers moet uitbetalen is groter.
Populaire weddenschappen als BTTS (both teams to score) en under/over doelpunten ontbreken vanzelfsprekend ook niet. Under/over weddenschappen kun je van +0.5 tot +5.5 selecteren. Denk je dat de spelers van Rusland veel gaan scoren? Dan is deze weddenschap zeker iets voor jou.
Net zoals voetballers zijn ook een speler van sportweddenschappen niet allemaal hetzelfde. De ene speler is wat offensiever ingesteld en wil wat meer risico nemen, de ander is juist wat meer defensief en speelt wat meer behoudend. Wanneer je een wat meer defensieve speler bent kun je door in te zetten op een dubbele kans of een draw no bet je winstkansen op een weddenschap verhogen. Je neemt dan genoegen met lagere odds. Daarmee koop je echter wel meer zekerheid.
Voor offensieve spelers zijn er handicap weddenschappen af te sluiten waarbij je één van beide teams op een virtuele achterstand of juist een voorsprong zet. Doordat er dan op het veld vaker gescoord moet worden voordat je jouw weddenschap wint, betaalt de bookmaker je hogere odds uit.
Denk jij dat het Russische Elftal een goede kans maakt om Europees kampioen te worden? Of denk je juist dat het elftal van de bondscoach Stanislav Tsjertsjesov in een vroeg stadium uitgeschakeld gaat worden? Op beide voorspellingen kun je een weddenschap afsluiten. We zetten hieronder een aantal weddenschappen voor je op een rijtje.
Wanneer je denkt dat Rusland Europees Kampioen gaat worden, dan is nu een goed moment om daar een weddenschap op af te sluiten. De meeste bookmakers zijn er immers nog niet van overtuigd dat Rusland er met de titel vandoor gaat tijdens het EK. Een inzet van € 1,- op Rusland is momenteel € 80,00 waard.
Wanneer je niet zeker weet of Rusland kampioen gaat worden, kun je ook een voorspelling doen dat het elftal de finale gaat halen. Hiermee heb je 50% meer kans dat je voorspelling klopt. Dat gaat natuurlijk wel ten koste van je odds. Op dit moment (7 juni) is een finaleplaats voor het Russische Elftal 30.00 waard.
Wanneer je een glazen bol heb en beide finalisten al kunt voorspellen, dan ben je helemaal spekkoper. Correct voorspelde finales zijn serieus geld waard. De bookmakers verwachten een finale tussen België en Engeland. Deze is al 15.50 waard*. De eerste finale met Rusland erin is Engeland - Rusland. Deze heeft momenteel een quotering van 80.00.
* = actuele waarde op 7 juni 2021
Naast een weddenschap op de winnaar of de finalisten van het toernooi bieden veel bookmakers je nu ook al de mogelijkheid om te wedden op welk land zich als groepswinnaar voor de knock-out fase van het toernooi plaatst. Er worden op dit EK in zes groepen wedstrijden gespeeld voordat de achtste finalisten bekend zijn. In poule B is België met odds van 1.67 favoriet om als groepswinnaar door te stromen in het toernooi. Rusland wordt minder hoog ingeschat. De Russen hebben van de Toto een quotering van 5.35 toebedeeld gekregen.
Een alternatief voor deze weddenschap is het wedden op de eindstand in de groep waarbij je een precieze voorspelling doet welk land de groep wint en welk land als tweede eindigt. Deze weddenschap is moeilijk en dus hoger gequoteerd dan een voorspelling welke landen sowieso doorgaan naar de volgende ronde. Het verschil tussen deze weddenschappen is dat het in het laatste geval niet gaat om de klassering in de groep, maar dat doorgaan het enige criterium is. Dat kan dus ook als een van de beste nummers drie zijn.
Je kunt overigens ook inzetten op individuele landen in een ja/nee weddenschap of ze naar de volgende ronde doorgaan, los van de groep waarin deze landen spelen.
Een andere wed-mogelijkheid die je bij het aankomende EK hebt is dat je kunt wedden op wanneer een team uitgeschakeld gaat worden. Wanneer je bijvoorbeeld verwacht dat Rusland in de kwartfinales al uitgeschakeld wordt, dan kun je daar op inzetten. Bookmakers bieden de volgende quoteringen* voor uitschakeling van de mannen van bondscoach Stanislav Tsjertsjesov:
Groepsfase: 2.26
⅛ finale: 2.75
¼ finale: 4.50
½ finale: 13.00
Verliezend finalist: 30.00
Winnaar: 80.00
*Weergegeven quoteringen d.d. 7 juni 2021, aan verandering onderhevig.
Bij de Toto kun je er ook voor kiezen om te wedden op head to head weddenschappen. In deze weddenschappen bepaal je uit een voorgeselecteerd paar het land, bijvoorbeeld Rusland, dat volgens jou het verst in het toernooi gaat komen. Ben jij er van overtuigd dat Rusland Europees Kampioen gaat worden? Dan kun je in deze head to head weddenschappen alle paren met Rusland selecteren en daar op inzetten.
We wensen je een lucratief EK toe.
De eerste officiële interland van Rusland vond plaats na het EK 1992, maar op dat toernooi speelde het land al wel mee. Onder de naam GOS, Gemenebest van Onafhankelijke Staten, werd er een elftal op de been gebracht dat uit de smeulende brandhaarden van de oude Sovjet-implosie de Russische eer moest verdedigen. Na drie poulewedstrijden zat het EK er op.
In de aanloop naar het WK 1994 in de Verenigde Staten kreeg niet alleen het nationale elftal van Rusland vorm, maar ook alle andere voormalige Sovjetrepublieken gingen voor eigen eer en glorie voetballen. Rusland kwalificeerde zich voor het WK, maar strandde in de eerste ronde. Spits Oleg Salenko slaagde er wel in om in de poulefase zes doelpunten te maken en daarmee topscorer van het toernooi te worden. Vijf van zijn doelpunten scoorde Salenko in de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Kameroen.
Op het daaropvolgende EK 1996 strandde Rusland eveneens in de groepsfase. Daarna volgde er een periode van afwezigheid. Het WK 1998 in Frankrijk en het EK 2000 in Nederland en België moesten de Russen voorbij laten gaan nadat ze gestrand waren in de kwalificatiereeks.
In 2002 waren de Russen wel aanwezig op het wereldkampioenschap in Japan en Zuid-Korea. Ook hier werden geen hoge ogen gegooid. Rusland won van Tunesië, maar moest na nederlagen tegen België en Japan het toernooi verlaten.
Op het EK 2004 konden Russen geen revanche nemen voor die prestaties. In een poule met Portugal, Spanje en Griekenland waren de Russen de vreemde eend in de bijt. Na een 1-0 nederlaag tegen zowel Spanje als Portugal waren de Russen al na twee speelronden uitgeschakeld. Ironisch genoeg wisten ze wel te winnen van Griekenland, dat later in het toernooi verrassend de Europese titel zou pakken.
Kwalificatie voor het WK 2006 in Duitsland werd gemist en dat was voor de Russische bond aanleiding om het over een andere boeg te gooien. De Nederlander Guus Hiddink werd aangesteld als nieuwe bondscoach. Hiddink, die niet-voetballanden als Zuid-Korea en Australië naar mooie prestaties op een WK-eindronde had geleid, kreeg de opdracht om hoge ogen te gooien op het EK van 2008.
Kwalificatie voor het EK werd vrij gemakkelijk bewerkstelligd en op het eindtoernooi zelf kwam Rusland voor het eerst de groepsfase door. In de kwartfinale zorgde Hiddink met zijn elftal voor een stunt door het uitstekende spelende Nederlands Elftal uit te schakelen. In de halve finale maakte Rusland het Spanje behoorlijk moeilijk, maar uiteindelijk gingen de Spanjaarden en niet de Russen naar de finale.
Na de prestaties op het EK waren de verwachtingen hooggespannen voor het WK in 2010. Hiddink slaagde er echter niet in om zich met Rusland de kwalificeren en werd de laan uitgestuurd.
Op de EK’s van 2012 en 2016 en het WK van 2014 werd Rusland weer traditioneel in de groepsfase uitgeschakeld. Na die laatste prestatie werd de trend om met een buitenlandse bondscoach in zee te gaan doorbroken en werd er met Stanislav Tsjertsjesov weer een Rus als bondscoach aangesteld. Hij haalde op het WK de kwartfinale en doorbrak daarmee de tendens van de exits in de eerste ronde.
Voor het EK 2020 is de doelstelling voor Rusland om de groepsfase te overleven. Na de mooie kwartfinale plaats op het WK, werd kwalificatie voor het EK afgedwongen, maar verzuimde het land te promoveren naar de A-divisie van de Nations League. Ook in het najaar van 2020 konden de favoriete Russen geen promotie afdwingen. In een poule met een uitgesproken titelfavoriet als België, mag Rusland hopen op een tweede plaats en een plaats in de achtste finales.