Wedden Op Het Welshe Elftal

Wedden op het Welshe elftal (Wales): zo werkt dat!

Wales is een voetballand met de pech dat heel lang net niet genoeg goede voetballers bij elkaar kon brengen om een serieuze rol van betekenis te spelen op het internationale toneel. Waar Welshe spelers uitblonken bij Engelse topclubs, was het voor het nationale elftal nooit goed genoeg. Tot 2016. Onder bondscoach en ex-international Chris Coleman werd er geschiedenis geschreven. Wales plaatste zich in 2016 voor de allereerste keer voor een eindtoernooi en hoopt het succes dat het boekte in Frankrijk te herhalen tijdens EURO 2020. Lees in dit artikel alles over het Welshe elftal en hoe je kunt wedden op het Welshe elftal.

Wedden Op Het Welshe Elftal

Wedden op het Welshe Elftal

Wedden op Wales verhoogd de spanning van een interland alleen nog maar meer. Zeker als het gaat om een weddenschap op een wedstrijd in het kader van een eindronde van het EK.
Vanzelfsprekend kun je wedden op het resultaat van een wedstrijd met een 1X2-weddenschap. In de groepsfase kunnen wedstrijden nog in een gelijkspel eindigen. In de knock-outfase van het toernooi kan dit vanzelfsprekend niet meer.

Overige weddenschappen waarop je tijdens het komende EK in kunt zetten bij de wedstrijden van Wales zijn correcte score weddenschappen. Je kunt er hierbij voor kiezen om een exacte uitslag te voorspellen, maar je kunt er ook voor kiezen om een rijtje met uitslagen te selecteren. Dan maak je meer kans dat de daadwerkelijke uitslag er tussen zit. De odds voor een correcte score combinatie zijn natuurlijk wel iets lager dan voor een exacte voorspelling. De kans dat de bookmaker je immers moet uitbetalen is groter.

Under Over (1)
Wedden op het Welshe elftal

BTTS & under/over

Populaire weddenschappen als BTTS (both teams to score) en under/over doelpunten ontbreken vanzelfsprekend ook niet. Under/over weddenschappen kun je van +0.5 tot +5.5 selecteren. Denk je dat de spelers van Wales veel gaan scoren? Dan is deze weddenschap zeker iets voor jou.

Net zoals voetballers zijn ook een speler van sportweddenschappen niet allemaal hetzelfde. De ene speler is wat offensiever ingesteld en wil wat meer risico nemen, de ander is juist wat meer defensief en speelt wat meer behoudend. Wanneer je een wat meer defensieve speler bent kun je door in te zetten op een dubbele kans of een draw no bet je winstkansen op een weddenschap verhogen. Je neemt dan genoegen met lagere odds. Daarmee koop je echter wel meer zekerheid.

Voor offensieve spelers zijn er handicap weddenschappen af te sluiten waarbij je één van beide teams op een virtuele achterstand of juist een voorsprong zet. Doordat er dan op het veld vaker gescoord moet worden voordat je jouw weddenschap wint, betaalt de bookmaker je hogere odds uit.

Wedden op de EK prestaties van het Welshe elftal

Denk jij dat het Welshe Elftal een goede kans maakt om Europees kampioen te worden? Of denk je juist dat het elftal van de assistent-bondscoach Robert Page, de al dan niet tijdelijke plaatsvervanger van Ryan Giggs al in een vroeg stadium uitgeschakeld gaat worden? Op beide voorspellingen kun je een weddenschap afsluiten. We zetten hieronder een aantal weddenschappen voor je op een rijtje.

Wedden op de nieuwe Europese kampioen ('t Whelshe elftal?)

Wanneer je denkt dat Wales Europees Kampioen gaat worden, dan is nu een goed moment om daar een weddenschap op af te sluiten. De meeste bookmakers zijn er immers nog niet van overtuigd dat Wales er met de titel vandoor gaat tijdens het EK. Een inzet van € 1,- op Wales is momenteel € 150,00 waard. 

Wedden op de finale

Wanneer je niet zeker weet of Italië kampioen gaat worden, kun je ook een voorspelling doen dat het elftal de finale gaat halen. Hiermee heb je 50% meer kans dat je voorspelling klopt. Dat gaat natuurlijk wel ten koste van je odds. Op dit moment (7 juni) is een finaleplaats voor het Welshe Elftal 50.00 waard.

Wanneer je een glazen bol heb en beide finalisten al kunt voorspellen, dan ben je helemaal spekkoper. Correct voorspelde finales zijn serieus geld waard. De bookmakers verwachten een finale tussen België en Engeland. Deze is al 15.50 waard*. De eerste finale met Wales erin is Nederland - Wales. Deze heeft momenteel een quotering van 125.00.

* = actuele waarde op 7 juni 2021

Groepswinst (3)
Wedden op groepswinst

Wedden op groepswinst

Naast een weddenschap op de winnaar of de finalisten van het toernooi bieden veel bookmakers je nu ook al de mogelijkheid om te wedden op welk land zich als groepswinnaar voor de knock-out fase van het toernooi plaatst. Er worden op dit EK in zes groepen wedstrijden gespeeld voordat de achtste finalisten bekend zijn. In poule A is Italië met odds van 1.02 favoriet om als groepswinnaar door te stromen in het toernooi. Wales wordt minder hoog ingeschat. De Welshmen hebben van de Toto een quotering van 7.60 toebedeeld gekregen.

Twee versies van wedden op groepsstand

Een alternatief voor deze weddenschap is het wedden op de eindstand in de groep waarbij je een precieze voorspelling doet welk land de groep wint en welk land als tweede eindigt. Deze weddenschap is moeilijk en dus hoger gequoteerd dan een voorspelling welke landen sowieso doorgaan naar de volgende ronde. Het verschil tussen deze weddenschappen is dat het in het laatste geval niet gaat om de klassering in de groep, maar dat doorgaan het enige criterium is. Dat kan dus ook als een van de beste nummers drie zijn. 

Je kunt overigens ook inzetten op individuele landen in een ja/nee weddenschap of ze naar de volgende ronde doorgaan, los van de groep waarin deze landen spelen.

Wedden op uitschakeling

Een andere wed-mogelijkheid die je bij het aankomende EK hebt is dat je kunt wedden op wanneer een team uitgeschakeld gaat worden. Wanneer je bijvoorbeeld verwacht dat Wales in de kwartfinales al uitgeschakeld wordt, dan kun je daar op inzetten. Bookmakers bieden de volgende quoteringen* voor uitschakeling van de mannen van assistent-bondscoach Page:
Groepsfase: 1.85
⅛ finale: 2.40
¼ finale: 8.00
½ finale: 23.00
Verliezend finalist: 50.00
Winnaar: 150.00

*Weergegeven quoteringen d.d. 7 juni 2021, aan verandering onderhevig.

Head to head weddenschappen

Bij de Toto kun je er ook voor kiezen om te wedden op head to head weddenschappen. In deze weddenschappen bepaal je uit een voorgeselecteerd paar het land, bijvoorbeeld Wales, dat volgens jou het verst in het toernooi gaat komen. Ben jij er van overtuigd dat Wales Europees Kampioen gaat worden? Dan kun je in deze head to head weddenschappen alle paren met Wales selecteren en daar op inzetten.

We wensen je een lucratief EK toe.

Gary Speed
Gary Speed

De geschiedenis van het Welshe Voetbalelftal

Het Welshe voetbalelftal bestaat minder lang dan het Schotse en het Engelse elftal en kan ook zeker niet bogen op een gelijkwaardige staat van dienst, maar zeker in het laatste decennium is Wales, na Engeland, het tweede land van Groot-Brittannië qua voetbalprestaties.

Voor 2016 is het enige internationale succes dat Wales ooit wist te boeken het behalen van de kwartfinale van het WK van 1958. Destijds kwamen op het juiste moment de juiste voetballers samen. Op dat toernooi won Wales geen enkele wedstrijd, maar door drie gelijke spelen tegen Hongarije, Zweden en Mexico werd de kwartfinale bereikt. Daarin was Brazilië met 0-1 te sterk. De 17-jarige Pelé maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor Pelé was het zijn eerste doelpunt in het shirt van Brazilië.

In de vele jaren die volgden miste Wales steeds de boot. Hetzij nipt, zoals in 1976, hetzij vrij kansloos, zoals in de periode tussen 1994 en 2014. De man die Wales weer tot een serieus voetballand maakte was Gary Speed. Deze ex-profvoetballer van onder andere Newcastle United transformeerde Wales tot een goed voetballende ploeg die onder zijn leiding steeg van de 155e naar de 45e plaats op de wereldranglijst. Speed had echter te kampen met persoonlijke demonen en stapte in november 2011 uit het leven. Hij werd in 2012 opgevolgd door Chris Coleman.

EK-sensatie

Coleman stelde een selectie samen rondom Gareth Bale. De aanvaller, die na zijn doorbraak bij Tottenham Hotspur als eerste voetballer ooit voor meer dan honderd miljoen euro werd getransfereerd naar Real Madrid, werd de nieuwe leider van het elftal. Met goede voetballers als Aaron Ramsey van Arsenal en Ben Davies van Tottenham Hotspur achter zich en verder vooral spelers die keihard wilden werken voor de ploeg, boekte Coleman succes.

Wales kwalificeerde zich als groepswinnaar voor het EK 2016 in Frankrijk. Op dat toernooi zelf gooide Wales onverwacht hoge ogen. Het elftal van Coleman bereikte in een poule met Engeland, Rusland en Slowakije de tweede plaats en daarmee kwalificatie voor de achtste finale. In de achtste finale was Wales met 1-0 te sterk voor Noord-Ierland. Terug in de kwartfinale stuitte Wales op titelfavoriet België. In België rekende men zich al rijk met die loting. Wales won echter met 3-1 en schakelde de Rode Duivels uit.

In halve finale trof Wales de latere Europese kampioen Portugal. In een tijdsbestek van drie minuten maakten Nani en Cristiano Ronaldo in de tweede helft een eind aan de illusies van Bale c.s.

Giggs
Bondscoach Giggs . Дмитрий Голубович - soccer.ru, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44422489

Coleman vertrok

Wales hoopte voort te kunnen borduren op dit succesvolle EK richting het WK van 2018 in Rusland, maar de kwalificatiereeks voor dat toernooi begon belabberd. Dat leidde tot het vertrek van Coleman, die aan de slag ging bij Sunderland. Ryan Giggs werd aangesteld als opvolger. Onder Giggs miste Wales kwalificatie voor het EK, maar speelde het wel een goede Nations League.

Kwalificatie voor het EK 2020 werd bewerkstelligd en op het toernooi aankomende weken hoopt Wales de prestaties van het afgelopen EK voetbal minimaal te evenaren, al zal dat zeker niet vanzelfsprekend zijn. Alle ogen zijn wederom gericht op Gareth Bale, die na een rampseizoen bij Real Madrid er voor koos om een jaar op huurbasis terug te keren naar Tottenham Hotspur om zich optimaal te kunnen voorbereiden op het EK.

De voorbereidingen van Wales op het EK 2020 verlopen niet vlekkeloos. Bondscoach Giggs moest recentelijk voor de tweede keer in een half jaar tijd zijn functie tijdelijk ter beschikking stellen nadat er tot tweemaal toe een aanklacht wegens mishandeling tegen hem in ingediend. Wales moet dus zonder haar voormalig stervoetballer en bondscoach aan het eindtoernooi beginnen.

Wie denk jij dat er met de winst vandoor gaat?

on air