Startschem Fairytale Legends

Fairytale Legends slot van NetEnt: is het iets?

Fairytale Legends is een zeer populaire slot van NetEnt. Tijd om hem eens uitvoerig te testen. Hieronder volgt onze uitleg en review over deze online videoslot!

Startschem Fairytale Legends

Fairytale Legends

Fairytale Legends
Onetime's oordeel
4,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
NetEnt
Uitbetalingspercentage
96,3%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,20
Maximale inzet
€ 200
Aantal winlijnen
20
Logo Netent Onetime

Winlijnen bij Fairytale Legends

Het aantal winlijnen bij deze online slot is niet bijzonder, het zijn er namelijk 20. Hierdoor speel je bij het totaal aantal minlijnen dus minimaal voor 20 cent per draai. Zoals ook in andere reviews speel ik voor een bedrag van 1 euro per draai.

Hierdoor kunnen de winsten snel oplopen, en helaas soms de verliezen ook. Maar vol goede hoop zet ik de automatische spin aan op 100 draaien!

Het draait vlotjes en snel, en helaas duurt het een tijdje voordat ik een prijsje win. Maar na ongeveer 35 draaien is het raak en krijg ik op de eerste, de derde en de vijfde rol een schatkist. Deze drie schatkisten kun je vergelijken met het scatter symbool en komt het bonusspel naar voren.

Bonusscherm Fairytale Legends
Bonusscherm Fairytale Legends

Bonusspellen bij Fairytale Legends

Onze Jordi22 is helemaal wild van bonusspellen en hij was ook van deze gokkast ongetwijfeld uit zijn dak gegaan. Als je de drie schatkisten hebt komen deze naar voren op je scherm en moet je een van deze drie schatkisten kiezen. Hier zitten drie soorten bonussen in.

  • Coin Win, meteen een uitbetaling van 15x je inzet
  • Beware of the wolf bonus, een ganzenbord spel
  • 10 free spins

Zoals je kunt begrijpen wil je het liefste een bonusspel en niet een ‘saaie' uitbetaling van 15 keer je inzet. Zo win je tenslotte nooit een grote prijs.

Voor echte grote prijzen is deze gokkast overigens toch niet heel geschikt. Je kunt hier lang spelen voor relatief weinig geld, en de prijzen zijn niet enorm volatiel. De return to player is 96,33%, vergelijkbaar met de meeste Netent gokkasten.

Sticky Wild Fairytale
Sticky Wild Fairytale

Free spins

Ik heb in totaal twee keer de bonus behaald bij Fairytale Legends, en dit was 1 keer de Beware of the Wolf Bonus en een keer de 10 free spins. Met name deze laatste was erg succesvol en ik heb hier uiteindelijk maar liefst 40 free spins gehad. Zie mijn hele bonus avontuur in het filmpje onderaan dit artikel.

Tijdens de free games in het bonusspel kan er ook een schatkist verschijnen op een van de rollen. Als dit gebeurt krijg je 2 extra free games. Op deze manier werden mijn 10 free games uiteindelijk maar liefst 40 vrije spellen!

Hoe hoog mijn winst uiteindelijk werd zie je in het filmpje.

Een extra dat je krijgt tijdens het spelen van Fairytale Legends zijn de wild symbolen. Als je 2 of meer wild symbolen krijgt tijdens een draai worden deze wild symbolen sticky.

Sticky betekent dat ze een extra draai vast blijven staan. Ze blijven net zo lang staan als er elke draai maar een nieuw wild symbool bij komt. Dit is te vergelijken met de gokkast Stickers.

Resultaat van online gokkast

Uiteindelijk draait alles om het eindresultaat voor een speler op een online slot. Hoewel een leuke tijd tijdens het spelen ook iets waard is. Zoals eerder gezegd is dit geen volatiele gokkast en blijven de resultaten redelijk in de buurt van het startbedrag.

Het is daarom ook niet heel verrassend dat ik na 250 draaien van 1 euro een resultaat had van precies 0 euro. Of beter gezegd 20 cent winst :)

Wat vind je van de Fairytale Legends videoslot?

on air