Mystery Spin Deluxe Slot

Mystery Spin Deluxe Megaways - onze uitleg van deze spelmachine

Blueprint is upcoming. Steeds vaker zien we de spellen van deze relatief onbekende provider voorbijkomen. Ze hebben het slim aangepakt door een goede deal met Big Time Gaming te sluiten. Daarmee hebben ze het recht om het befaamde Megaways systeem te gebruiken in hun games. En dat kan Onetime best waarderen. De vraag is echter of de slot ‘Mystery Spin Deluxe' in de smaak viel.

Mystery Spin Deluxe Slot

Mystery Spin Deluxe Megaways

Mystery Spin Deluxe Megaways
Onetime's oordeel
2,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Blueprint Gaming
Uitbetalingspercentage
95%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,10
Maximale inzet
€ 2
Aantal winlijnen
117649
Blueprintlogo (1)
Mystery Spin Deluxe Uitbetalingen
Mystery Spin Deluxe uitbetalingen

Mystery Spin Deluxe

Deze slot draait op het Megaways systeem. En daar zijn ze in de speluitleg heel helder in. Er wordt beschreven dat je te tijdens het spelen een variabel aantal winlijnen kunt krijgen. Het aantal winlijnen start vanaf 729 stuks en kan oplopen tot wel 117.649 winlijnen. Dat is nog eens een aantal!

Mystery Spin Deluxe is een fruitmachine, maar dan in een modern jasje. Als speler krijg je de bekende kaartspel-symbolen voor je kiezen: 10 t/m Aas. Deze betalen het minst uit en dat is een understatement. Het beste kaartsymbool, de Aas, betaalt de helft van je inzet uit wanneer je een 6 of a kind treft. Uiteraard kan een enorm aantal winlijnen de prijs aardig opkrikken.

Beter betalen de diverse fruitsymbolen, waarbij de zeven de absolute koning is. Hoewel koning…. dit symbool betaalt slechts 10 keer je inzet bij 6 symbolen in een winlijn. Ook niet echt om over naar huis te schrijven dus.

Mystery Spin Deluxe
Mystery Spin Deluxe

Het uitbetalingspercentage van deze slot is 95%. Echt niet slecht, maar ook niet uitmuntend goed. Wel ligt dit percentage nog altijd een paar procent hoger dan bij de gemiddelde speelautomaat in een Holland Casino. De variantie van deze slot is gemiddeld tot hoog. Dit wil zeggen dat er gemiddeld tot hoge prijzen kunnen vallen. Deze speelautomaat kan ook lange tijd niets doen.

Naast de gewone symbolen heeft deze slot een wild-symbool. Deze vervangt ieder symbool, op het mystery spin symbool na. Daarnaast heeft dit slot naast het wild-symbool nog iets extra's. Dit betreft het mystery symbool. Dit symbool kan in ieder willekeurig symbool veranderen en daarmee grote clusters vormen.

Mystery Spin
Mystery spin

Mystery Spin & In Sync feature

Dit slot heeft geen bonussen, maar wel een aantal interessante features. Zo heb je de In Sync Feature waarmee tot 6 rollen identieke symbolen kunnen krijgen. Dit kan geheel random ontstaan. Deze feature kan vanaf iedere rol starten en, mits mogelijk, uitbreiden naar links of recht. Dit kan ervoor zorgen dat je volle bak kunt treffen, waarbij volle bak zevens natuurlijk de beste prijzen geeft.

Een twist op deze In Sync Feature is de toevoeging van mystery symbolen op de rollen. Dit kan ervoor zorgen dat je tot wel 6 rollen met mystery symbolen krijgt. Deze feature maakt het allemaal net iets spannender.

Maar goed… dit was het dan ook wel, meer heeft dit slot niet te bieden.

Spelen maar...

Nog voordat ik het spel begon te spelen, had ik het idee dat dit zomaar een kopie kon zijn van Twin Spin, een toppertje uit de koker van NetEnt. Dit kwam door het hele idee van de clusters etc. Mijn gevoel klopte, dit spel is een kopie van het bewezen Twin Spin. Maar dan de Megaways versie en met een kleine twist.

Zelf ben ik nooit echt fan geweest van Twin Spin, voornamelijk omdat ik er nooit een stuiver aan over heb gehouden. Niet anders is het voor dit spel. Blueprint heeft er goed aan gedaan het Megaways systeem te gebruiken, maar om nou ook nog andere speelautomaten schaamteloos te kopiëren… Dat gaat iets te ver. Kopieer dan op zijn minst een betere topper of steek dit concept in een eigentijds, vernieuwend jasje.

Dit spel zou je eerder in een speelhal verwachten. Daar zou het prima tot zijn recht komen. Online is er veel meer moois te ontdekken. Neemt overigens niet weg dat er vast een doelgroep te vinden is die deze slot waanzinnig vindt.

De grootste prijs die we tijdens het spelen wisten te halen, kwam niet hoger uit dan 20 keer de inzet. Dan hou je het toch snel voor gezien en dat is jammer.

Mystery Spin Deluxe conclusie

Dit spel is een iets betere versie van Twin Spin, maar daar blijft het dan ook bij. Het spel hebben we een tijdje gespeeld, maar verveelde ons al snel. Het liet geen vuurwerk zien en ook de muziek vonden we op een gegeven moment vervelend worden.

Dit had Blueprint vele malen beter kunnen doen en ik verwacht ook niet dat dit ooit een topper gaat worden. Het zal niet snel de populariteit van Twin Spin evenaren.

Wat vind jij van de Mystery Spin Deluxe videoslot?

on air