Pexer24u 0061

Het leed dat goede doelen heet

Hoe mijn zoektocht naar een goed doel een andere wending kreeg, waardoor mijn online vriendenclubje en ik besloten om geen goed doel meer te steunen tijdens de komende editie van mijn 24-uurs livestream.

Een goed doel steunen doe je omdat je iets hebt meegemaakt, er iets is gebeurd in je omgeving dat je belangrijk vindt, of omdat je 100% achter een bepaald doel staat. Samen met mijn team heb ik me twee keer met succes ingezet voor een goed doel. Toch hebben we na de laatste keer besloten hier voorlopig mee te stoppen.

Het moet leuk zijn en leuk blijven.

Transparent BG TT geplaatst in Over knaken door Kevin
op 3 december 2023
Pexer24u 0061

In actie voor een goed doel

Toen ik een jaar geleden in december samen met mijn vriendengroep besloot een 24-uurs livestream te doen, kwam ook de vraag of we geld wilden inzamelen voor een goed doel. We waren het er allemaal al vrij snel over eens dat we dat wilden en daarom begon onze zoektocht naar een goed doel dat bij ons past. Zo begonnen we met het selecteren van een aantal goede doelen waarvan wij dachten dat ze bij onze livestream zouden passen, en daar hebben we uiteindelijk een stuk of 5 aan overgehouden.

Deze top 5 kwam tot stand door naar onszelf en onze omgeving te kijken. Ook keken we naar de doelgroep van de stream. We vonden het belangrijk dat het doel aansloot bij ons en de doelgroep, net als Onetime waar alles over geld gaat, van gokken tot aan wie wat verdient. En dan wordt het aanbod goede doelen ineens een stuk kleiner dan vooraf bedacht.

Na deze selectieronde hadden we dus vijf goede doelen waarvan wij dachten dat ze goed bij onze stream zouden passen. Daarom besloot ik deze doelen een open mail te sturen met een aantal vragen. Mijn vragenlijst was niet groot, maar het zou wel een duidelijker beeld schetsen of het doel wel bij ons zou passen, omdat we graag samenwerken met een goed doel.

Vragen zoals:

  • Promoot u acties als deze ook op uw social media?
  • Heeft u promotiemateriaal dat wij eventueel kunnen gebruiken/lenen, zoals banners/posters/ballonnen?
  • Kunnen wij eventueel een interview met u of iemand van uw team doen? (Live op stream of vooraf opgenomen?)
  • Bent u of is er iemand bereikbaar tijdens onze 24-uurs uitzending voor eventuele vragen van kijkers?
Tijd Is Geld

Lastiger dan je denkt

Na het versturen van deze e-mails lieten de reacties behoorlijk op zich wachten. Van sommige doelen heb ik zelfs nooit reactie gehad. Het bleek dus lastiger om contact te krijgen met een goed doel dan we van tevoren hadden gedacht. Best jammer, want we keken er juist naar uit om ons in te zetten voor een goed doel.

Ons enthousiasme nam echter al snel af toen we na 10 dagen eindelijk antwoord kregen van het eerste goede doel. Het antwoord was totaal anders dan we hadden gehoopt. Alle vragen die we gesteld hadden, werden eigenlijk min of meer met nee beantwoord.

Dat demotiveerde ons behoorlijk, vooral omdat we ook al geen reactie hadden gehad van de andere doelen. Maar er was toch een beetje hoop toen we na bijna een maand toch reactie kregen van een ander goed doel. Deze wilde wel met ons samenwerken en was wel enthousiast.

I'm out!

Nadat onze zoektocht vorige editie niet zo succesvol bleek te zijn, hebben wij als groep besloten de goede doelen voor nu even links te laten liggen. Even geen geld inzamelen voor een goed doel, maar wel de focus leggen op samen gamen en livestreamen als online vriendengroep.

Dit betekent niet dat ik nooit meer in actie zal komen voor een goed doel. Als er een goed doel op ons pad komt waar we een goed gevoel bij hebben, zullen we dat uiteraard oppakken. Wel zullen we het nog belangrijker vinden dat het contact tussen ons en het goede doel goed is. We vinden het gewoon fijn om samen met het goede doel de juiste boodschap over te brengen en daarmee geld in te zamelen.

on air