Rabobit

Rabobit, de wallet voor cryptovaluta van de Rabobank?

Rabobank is de afgelopen dagen het gesprek van de dag onder crypto enthousiastelingen. Het magische woord ‘cryptovaluta‘ komt in deze gesprekken naar voren en verrassend genoeg in combinatie met de Rabobank. De Rabobank heeft het idee de wereld in geslingerd om een eigen online wallet te lanceren onder de naam Rabobit.

Oke, het is enkel een idee, afkomstig uit het Moonshot versnellingsprogramma van de Rabobank, waarbij medewerkers nieuwe ideeën mogen opperen. Rabobit komt hierbij naar voren en dat is opmerkelijk. Tot dusverre moesten banken, waaronder de Rabobank, niets hebben van deze niet gereguleerde en nieuwe cryptomarkt. Rabobank liet onlangs zelfs weten geen ondernemers toe te laten die zich bezighouden met cryptocurrencies.

Er lijkt iets te zijn veranderd bij de Rabobank en ze lijken toch een graantje mee te willen pikken. Wellicht onder het mom: ”if you can't beat them, join them”.

Dat kan ik me voorstellen. Rabobit is een onderdeel van een intern innovatie kickstarter programma van de Rabobank. Rabobit is op dit moment nog niet gerealiseerd, er is nog geen officieel besluit om dit in te voeren. Zodra er meer info volgt, communiceren we dit. ^Debbie

— Rabobank (@Rabobank) 28 februari 2018

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 4 februari 2023
Rabobit
Voordelen Van Rabobit
Voordelen van Rabobit

Rabobit: wat is het doel

Het idee is simpel: Rabobank wil een eigen online wallet ontwikkelen waarin consumenten hun cryptovaluta veilig kunnen opslaan. Hiervoor zal de Rabobank gebruik maken van een derde partij. Ondanks dit, wil men de wallet integreren binnen de veilige bankomgeving. Hierdoor kunnen consumenten snel schakelen tussen de verschillende rekeningen.

Deze wallet heeft uiteindelijk het doel cryptogeld te kunnen ontvangen, maar ook verzenden.

Op het internet zijn er in het verleden talloze online wallet websites opgestart met ditzelfde doel. Toch blijken deze websites niet allemaal opgewassen tegen criminelen en het komt zo nu en dan voor dat ze worden geteisterd door DDos-aanvallen, of nog erger, hacks.

Consumenten weten zich veelal geen raad met hun cryptovaluta en vertrouwen deze partijen, zonder nader onderzoek te doen. Het bewaren van cryptovaluta blijkt vooralsnog lastig te zijn en men kiest voor de makkelijkste weg.

Inhoud Pakket Nano Ledger S
Hardware wallet

Verschillende wallets

Als consument kun je op verschillende manieren cryptovaluta bewaren. Veelal kiest men om de cryptovaluta te bewaren op de wallet van een exchange, zoals Binance. Maar er zijn ook andere oplossingen, zoals het bewaren van cryptovaluta in een mobiele app, of in een desktop wallet.

Op dit moment lijkt het vooralsnog het veiligst te zijn, door je cryptovaluta te bewaren middels een offline (hardware) wallet, zoals de Ledger Nano S.

Vraag naar veilige oplossingen

Het lijkt er op dat er meer en meer vraag komt naar veilige oplossingen voor het bewaren van cryptovaluta. De Rabobank kan binnen de wereld van online wallets hét verschil maken. Ze hebben immers alle expertise in huis voor het creëren van een veilige omgeving. We denken dat consumenten hier voor in de rij zullen staan, ondanks dat het een bank betreft.

Rabobank heeft eerder al laten zien dat ideeën door medewerkers van de grond kunnen komen. Op die manier heeft de beleggingsapp Peaks het levenslicht gezien. Het blijft nu nog gissen over de komst van Rabobit en je kunt via de Rabobit website jezelf inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom Rabobit. Mocht het ooit zover komen, dan verwachten we dat meer en meer Nederlanders de overstap zullen maken naar cryptovaluta, daar er meer vertrouwen zal zijn.

on air