Thumbnail Geld Verdienen Met Zeeman Tasjes 752X423

Geld verdienen met Zeeman tasjes

Wie wil dat nu niet, gratis geld verdienen? Met het motto ‘Money on my mind' in mijn achterhoofd, bedacht ik me dat ik een berg Zeeman-tasjes had liggen. Nu hoor ik je denken: “Zeeman tasjes, Lady Diamond hoe verdien je daar nu weer geld mee?” Nou, blijkbaar worden ze vanzelf meer waard als je ze lang genoeg laat liggen!

Ik HODL'de (onbewust) een aantal van die tasjes en besloot ze nu eens terug te brengen en het statiegeld te innen. Of ik er daadwerkelijk geld mee verdiende? Lees en kijk maar mee!

Lady Diamond avatar geplaatst in Over knaken door Jaimy Isarin
op 15 februari 2023
Thumbnail Geld Verdienen Met Zeeman Tasjes 752X423

Video: Geld verdienen met Zeeman tasjes

Gratis plastic tasjes verleden tijd

Laten we beginnen met een stukje achtergrond bij dit verhaal, en de reden waarom ik zoveel Zeeman-tasjes heb liggen én deze terug kan brengen.

Het lijkt nog niet zolang geleden dat er in Nederland een verbod op gratis plastic tasjes kwam. Toch was het alweer in 2016 dat deze regel werd ingevoerd. Daarna volgden onder andere ook de plastic wegwerprietjes en sinds kort zit er op kleine plastic flesje ook statiegeld.

Een hoop mensen klaagden steen en been, wat vaak het geval is bij een verandering. Zeker eentje die tegen het gemak in gaat. Want hoe gemakkelijk was het, om bij iedere winkel weer een plastic tasje bij je spullen te krijgen?

Pexels Catherine Sheila 2409022 1024X768
Ik ben zeker een voorstander van de maatregelen op plastic

Plastic in de natuur

Deze tasjes kwam je vervolgens overal in de natuur tegen, en ook op de televisie zag je ontstellende beelden van de plastic-soep in grote oceanen. Of de bergen vuilnis in India die waarschijnlijk nooit zullen verdwijnen. Want het afbreken van plastic duurt van enkele tientallen jaren tot een paar eeuwen.

Ik ben dan ook zeker een voorstander van deze maatregelen. Ook al dronk ik veel liever mijn milkshake bij de Mac met een plastic rietje dan met de kartonnen variant die het einde van je milkshake niet eens haalt.

Maar alsnog sta ik er helemaal achter, dat we een stuk zorgvuldiger moeten omgaan met het produceren van plastic, omwille van onze prachtige planeet. En ja, ik sta ook wel eens bij de kassa om daar tot de ontdekking te komen dat ik mijn tas vergeten ben.

Zeeman komt met een duurzame oplossing

Voor mij, en al die andere klanten die er regelmatig aan de kassa achterkwamen toch meer te hebben gekocht dan vooraf gedacht, heeft Zeeman een mooie oplossing bedacht: namelijk statiegeld-tasjes.

Deze tasjes zijn gemaakt van gerecycled polyester en komen in de welbekende Zeeman-kleuren. Je kon ze voor 1 euro aan de kassa kopen, om alsnog al je gekochte spulletjes mee te kunnen nemen. Wat mij betreft een nog betere oplossing dan alsnog plastic tassen te verkopen.

Deze schattige tasjes kon je vervolgens weer bij iedere Zeeman-winkel inleveren en dan kreeg je het aankoopbedrag netjes terug. Zélfs als je geen bon had of het tasje kapot was. Dat is nog eens inspelen op het gemak van de mens en alsnog duurzaam blijven.

Heel Veel Zeeman Tasjes 1024X653
Ik had nog een hoop zeeman statiegeld-tasjes in de kast liggen

Heel veel Zeeman tasjes

Ik zal maar eerlijk zijn: ik kom graag bij de Zeeman! Ze hebben vaak leuke goedkope kinderkleding, lingeriesetjes, panties en heerlijke warme Puma wintertruien.

Dus je voelt hem waarschijnlijk al een beetje aankomen… Dan stond ik daar weer eens aan de kassa met een arm vol spullen, terwijl ik eigenlijk alleen sokken nodig had. Inderdaad, zonder tas.

Ik had hierdoor ondertussen al een respectabele verzameling Zeeman-tasjes thuis in de la liggen. Weggooien doe je natuurlijk ook niet, want er zit statiegeld op. Maar het inleveren ervan, vergat ik nog wel eens.

Een stijging van 39% op de Zeeman statiegeld-tasjes

Toen ik weer eens bij de Zeeman moest zijn, dit keer voor zwarte blouses voor mijn mannen, was ik natuurlijk mijn tasje weer vergeten. Dus deed ik weer eens greep in de doos waar de statiegeld-tasjes als kleine schattige bolletjes inlagen, om al mijn spulletjes mee naar huis te krijgen.

Toen ik naar buiten liep, terwijl ik de kassabon controleerde, kwam ik tot de ontdekking dat de Zeeman-tasjes flink in waarde waren gestegen. Namelijk van €1 naar €1,39 per tasje. Een stijging van maar liefst 39% procent. Niet geheel verwonderlijk met de huidige inflatie.

Pexels Burak The Weekender 187041 1024X768
Een stijging van 39% in statiegeld van de Zeeman tasjes

Rendement op statiegeld-tasjes van de Zeeman

Ik dacht aan de Zeeman statiegeld-tasjes die ik thuis in de la had liggen. Deze had ik gekocht voor 1 euro. Zou het zo zijn, als ik deze vandaag de dag inlever bij de Zeeman, dat ik het huidige waarde van de tasjes ervoor zou terug kunnen krijgen?

Als dat het geval zou zijn, zou dat niet alleen betekenen dat de statiegeld-tasjes van de Zeeman duurzaam zouden zijn, maar ook nog eens een goede investering. Het rendement zou op het moment van ontdekken immers 39% zijn, en dat is niet mis.

Ik zou geen echte Onetimer zijn als ik het niet zou proberen

Ik nam de proef op de som en ging met mijn Zeeman-tasjes naar de Zeeman in Leusden. Natuurlijk gewapend met mijn vlogcameraatje. Eerlijk is eerlijk, tussen de 6 tasjes zaten daadwerkelijk 4 die ik voor €1 had aangeschaft. Maar geld is geld, zoals het motto van een echte Onetimer geldt.

Ik had wel het idee dat de printjes per jaar werden veranderd, misschien met de reden om de waarde van de tasjes te kunnen onderscheiden. Dit weet ik niet zeker en ik kan me goed voorstellen dat dit voor nieuwe medewerkers moeilijk in de gaten te houden is.

Dus ik stond met gezonde spanning aan de kassa van de Zeeman. In afwachting of het inderdaad zou gaan lukken. Ik voelde de euforie opkomen, toen ik de medewerkster na ieder tasje hetzelfde kaartje zag scannen.

Pexels Anna Nekrashevich 6801651 1024X683
Investeren in de statiegeld tasjes van de Zeeman bleek erg rendabel te zijn

Kassa aan de kassa van de Zeeman

En inderdaad, ik kon ieder statiegeld-tasje inleveren voor de €1,39 die ze nu waard zijn. Ook degene die ik voor €1 in het verleden had gekocht.

Dus als je af en toe je tas vergeet als je winkelt bij de Zeeman en hierdoor kunt investeren in hun statiegeld-tasjes, loont dat zeker! Duurzaam investeren, noemen ze dat toch?

Zeeman, zo eenvoudig kan het zijn!

on air