Wedden Op Deense Elftal

Wedden op het Deense elftal: zó pak je dat aan!

Denemarken en het Europees Kampioenschap voetbal zullen voor altijd aan elkaar gelinkt zijn voor het EK 1992 in Zweden, waar de Denen op het allerlaatste moment opgeroepen werden en tot ieders verrassing er met de Europese titel vandoor gingen. Denemarken had zich helemaal niet geplaatst voor het EK 1992, zoals Denemarken zich in die periode wel vaker niet voor eindtoernooien plaatste. Het land was achter Joegoslavië tweede geworden in de kwalificatiereeks. Toen er echter in 1992 een burgeroorlog uitbrak in Joegoslavië waar Kroatië, Servië en Bosnië zichzelf van elkaar af wilden scheiden, was er geen enkele mogelijkheid dat het land als één natie aan het Europees Kampioenschap deel zou kunnen nemen. Denemarken werd opgeroepen als vervanger en zonder enige noemenswaardige voorbereiding gingen de Deense voetballers rechtstreeks van camping naar kampioenschap. Alles wat je wil weten over 't Deense voetval, en hoe je kunt wedden op het Deense elftal, lees je in dit artikel!

Wedden Op Deense Elftal

Wedden op het Deense Elftal

Wedden op Denemarken verhoogd de spanning van een interland alleen nog maar meer. Zeker als het gaat om een weddenschap op een wedstrijd in het kader van een eindronde van het EK.
Vanzelfsprekend kun je wedden op het resultaat van een wedstrijd met een 1X2-weddenschap. In de groepsfase kunnen wedstrijden nog in een gelijkspel eindigen. In de knock-outfase van het toernooi kan dit vanzelfsprekend niet meer.

Overige weddenschappen waarop je tijdens het komende EK in kunt zetten bij de wedstrijden van Denemarken zijn correcte score weddenschappen. Je kunt er hierbij voor kiezen om een exacte uitslag te voorspellen, maar je kunt er ook voor kiezen om een rijtje met uitslagen te selecteren. Dan maak je meer kans dat de daadwerkelijke uitslag er tussen zit. De odds voor een correcte score combinatie zijn natuurlijk wel iets lager dan voor een exacte voorspelling. De kans dat de bookmaker je immers moet uitbetalen is groter.

Wedden Op Deense Elftal Under Over
Denemarken tegen Finland

BTTS & under/over

Populaire weddenschappen als BTTS (both teams to score) en under/over doelpunten ontbreken vanzelfsprekend ook niet. Under/over weddenschappen kun je van +0.5 tot +5.5 selecteren. Denk je dat de spelers van Denemarken veel gaan scoren? Dan is deze weddenschap zeker iets voor jou.

Net zoals voetballers zijn ook een speler van sportweddenschappen niet allemaal hetzelfde. De ene speler is wat offensiever ingesteld en wil wat meer risico nemen, de ander is juist wat meer defensief en speelt wat meer behoudend. Wanneer je een wat meer defensieve speler bent kun je door in te zetten op een dubbele kans of een draw no bet je winstkansen op een weddenschap verhogen. Je neemt dan genoegen met lagere odds. Daarmee koop je echter wel meer zekerheid.

Voor offensieve spelers zijn er handicap weddenschappen af te sluiten waarbij je één van beide teams op een virtuele achterstand of juist een voorsprong zet. Doordat er dan op het veld vaker gescoord moet worden voordat je jouw weddenschap wint, betaalt de bookmaker je hogere odds uit.

Wedden op EK prestaties van het Deense elftal

Denk jij dat het Deense Elftal een goede kans maakt om Europees kampioen te worden? Of denk je juist dat het elftal van de bondscoach Kasper Hjulmand in een vroeg stadium uitgeschakeld gaat worden? Op beide voorspellingen kun je een weddenschap afsluiten. We zetten hieronder een aantal weddenschappen voor je op een rijtje.

Wedden op de nieuwe Europese kampioen ('t Deense elftal?)

Wanneer je denkt dat Denemarken Europees Kampioen gaat worden, dan is nu een goed moment om daar een weddenschap op af te sluiten. De meeste bookmakers zijn er immers nog niet van overtuigd dat Denemarken er met de titel vandoor gaat tijdens het EK. Een inzet van € 1,- op Denemarken is momenteel € 28,00 waard. 

Wedden op de finale

Wanneer je niet zeker weet of Denemarken kampioen gaat worden, kun je ook een voorspelling doen dat het elftal de finale gaat halen. Hiermee heb je 50% meer kans dat je voorspelling klopt. Dat gaat natuurlijk wel ten koste van je odds. Op dit moment (7 juni) is een finaleplaats voor het Deense Elftal 20.00 waard.

Wanneer je een glazen bol heb en beide finalisten al kunt voorspellen, dan ben je helemaal spekkoper. Correct voorspelde finales zijn serieus geld waard. De bookmakers verwachten een finale tussen België en Engeland. Deze is al 15.50 waard*. De eerste finale met Denemerken erin is België - Denemarken. Deze heeft momenteel een quotering van 45.00.

* = actuele waarde op 7 juni 2021

Groepswinst (2)
Groepswinst voor Denemarken?

Wedden op groepswinst

Naast een weddenschap op de winnaar of de finalisten van het toernooi bieden veel bookmakers je nu ook al de mogelijkheid om te wedden op welk land zich als groepswinnaar voor de knock-out fase van het toernooi plaatst. Er worden op dit EK in zes groepen wedstrijden gespeeld voordat de achtste finalisten bekend zijn. In poule B is België met odds van 1.67 favoriet om als groepswinnaar door te stromen in het toernooi. Denemarken wordt minder hoog ingeschat. De Denen hebben van de Toto een quotering van 3.60 toebedeeld gekregen.

Twee versies van wedden op groepsstand

Een alternatief voor deze weddenschap is het wedden op de eindstand in de groep waarbij je een precieze voorspelling doet welk land de groep wint en welk land als tweede eindigt. Deze weddenschap is moeilijk en dus hoger gequoteerd dan een voorspelling welke landen sowieso doorgaan naar de volgende ronde. Het verschil tussen deze weddenschappen is dat het in het laatste geval niet gaat om de klassering in de groep, maar dat doorgaan het enige criterium is. Dat kan dus ook als een van de beste nummers drie zijn. 

Je kunt overigens ook inzetten op individuele landen in een ja/nee weddenschap of ze naar de volgende ronde doorgaan, los van de groep waarin deze landen spelen.

Wedden op uitschakeling

Een andere wed-mogelijkheid die je bij het aankomende EK hebt is dat je kunt wedden op wanneer een team uitgeschakeld gaat worden. Wanneer je bijvoorbeeld verwacht dat Denemarken in de kwartfinales al uitgeschakeld wordt, dan kun je daar op inzetten. Bookmakers bieden de volgende quoteringen* voor uitschakeling van de mannen van bondscoach Hjulmand:
Groepsfase: 4.00
⅛ finale: 2.25
¼ finale: 3.75
½ finale: 8.95
Verliezend finalist: 20.00 
Winnaar: 28.00

*Weergegeven quoteringen d.d. 7 juni 2021, aan verandering onderhevig.

Head to head weddenschappen

Bij de Toto kun je er ook voor kiezen om te wedden op head to head weddenschappen. In deze weddenschappen bepaal je uit een voorgeselecteerd paar het land, bijvoorbeeld Denemarken, dat volgens jou het verst in het toernooi gaat komen. Ben jij er van overtuigd dat Denemarken Europees Kampioen gaat worden? Dan kun je in deze head to head weddenschappen alle paren met Denemarken selecteren en daar op inzetten.

We wensen je een lucratief EK toe.

De geschiedenis van het Deense Voetbalelftal

Het Deense voetbal voor 1980 is het beschrijven eigenlijk niet waard. Er werden nauwelijks indrukwekkende prestaties neergezet. De kentering kwam met de opkomst van een nieuwe generatie Deense voetballers die allemaal in de Eredivisie speelden. Spelers als Soren Lerby, Frank Arnesen, Jan Molby, Ivan Nielsen en Jan Heintze leerden het voetballen allemaal in de opleidingen van Ajax, Feyenoord en PSV.

Onder aanvoering van deze spelers kwalificeerde Denemarken zich voor het EK 1984 in Frankrijk. Direct haalde het team de halve finale. Twee jaar later werd op het WK in Mexico de achtste finale gehaald.

Op het EK 1988 begon er al enige sleet op deze generatie Deense voetballers te komen en werden alle drie de groepswedstrijden verloren. Arnesen, Molby en Michael Laudrup zwaaiden af en maakten plaats voor nieuwe spelers als Flemming Povlsen en John Jensen. Met deze nieuwe generatie Denen werd kwalificatie voor het WK 1990 en het EK 1992 niet gehaald.

Campingelftal

Wanneer duidelijk wordt dan in 1992 Joegoslavië niet in staat is om een elftal op de been te brengen, wordt Denemarken ter elfder ure toegevoegd aan het EK schema. Spelers komen terug van hun vakanties en verzamelen zich in Zweden.

In de eerste wedstrijd tegen Engeland werd het 0-0, waarna Denemarken met 1-0 van Zweden verloor. In de laatste wedstrijd in de poulefase trad Denemarken aan tegen Frankrijk, dat zichzelf favoriet achtte. De Franse bondscoach Platini koos echter voor een te aanvallende tactiek en de Denen wonnen de wedstrijd met 2-1, waarmee het niet alleen Frankrijk uitschakelde, maar ook zelf een plaats in de halve finale afdwong.

Henrik Larsen

In de halve finale stuitte Denemarken op titelverdediger Nederland. De Denen namen al vroeg in de wedstrijd de leiding door een doelpunt van Henrik Larsen. Dennis Bergkamp scoorde de gelijkmaker waarna Larsen de Denen opnieuw op voorsprong bracht. Pas acht minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Nederland opnieuw langszij: 2-2 door Frank Rijkaard. In de verlenging werd niet gescoord, waarna de Deense doelman Peter Schmeichel de strafschop van Marco van Basten stopte. De Denen plaatsten zich voor de finale, waarin het met 2-0 te sterk was voor Duitsland. Het was een voetbalsprookje in optima forma.

Direct na het EK kwamen de Denen van een koude kermis thuis toen het WK 1994 gemist werd. De Denen mochten als Europees kampioen in de zomer van 1995 wel deelnemen aan de Confederations Cup en won dit toernooi prompt. Het was een nieuwe opleving van het Deense voetbalelftal dat zich vanaf dat moment vaker wel dan niet plaatste voor eindtoernooien. In 1996 strandden de Denen in de poulefase van het EK, maar twee jaar later werd op het WK in Frankrijk de kwartfinale gehaald.

Op het Europees Kampioenschap in Nederland en België was Denemarken ook van de partij, al werd er in de groepsfase enkel verloren en konden de Denen na drie wedstrijden alweer naar huis. Op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea kwam Denemarken de groepsfase wel door. In de achtste finale werd er echter verloren van Engeland.

Laatste lichtpuntje voor het deense voetbal in 2004

De kwartfinale op het EK van 2004 in Portugal was een laatste lichtpuntje voor het Deense voetbal. Sindsdien is het redelijk kommer en kwel. In 2006 en 2008 ontbraken de Denen op de eindronden. In 2010 op het WK in Zuid-Afrika konden de Denen na onder andere een nederlaag tegen Nederland al na de eerste ronde hun koffers pakken en datzelfde lot was hen beschoren na de groepsfase van het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Na een overwinning op Nederland verloor Denemarken van Portugal en Duitsland.

Het WK 2014 en het EK 2016 gingen aan de neus van Denemarken voorbij nadat het strandde in de kwalificatiereeks. Op het WK 2018 in Rusland was Denemarken er wel bij en prompt werd de achtste finale gehaald. Daarin werd weliswaar na strafschoppen verloren van Kroatië, maar het toonde in ieder geval aan dat de huidige generatie Deense voetballers het in zich heeft om de volgende ronde op een groot toernooi te halen. De Denen zullen de komende weken ongetwijfeld op dit succes voort willen borduren.

Wie denk jij dat er met de winst vandoor gaat?

Aanloop naar het EK 2008

In de aanloop naar het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland hoopte Oekraïne aan te kunnen knopen bij het succes van 2006, maar slaagde het er niet in om kwalificatie voor het EK af te dwingen. Ook het WK in 2010 in Zuid-Afrika werd gemist. In 2012 was Oekraïne als een van de twee organiserende landen van het EK automatisch geplaatst voor de eindronde. Net zoals mede-organisator Polen overleefde Oekraïne de groepsfase niet. De eerste wedstrijd werd knap met 2-1 van Zweden gewonnen, maar toplanden Engeland en Frankrijk waren de Oekraïners te machtig.

Het WK 2014 ging opnieuw aan de Oekraïne voorbij, maar het land slaagde er in 2016 wel in om zich op eigen kracht te plaatsen voor de eindronde van het EK in Frankrijk. In een poule met Duitsland, Polen en Noord-Ierland dichtte Oekraïne zichzelf kansen toe om de volgende ronde te halen, maar het land moest na drie nederlagen het toernooi alweer na de groepsfase verlaten.

Na het WK 2018 in Rusland dat wederom zonder Oekraïne gespeeld werd won het land het C-divisie van de Nations League in 2019 en promoveerde het naar de B-divisie. In het najaar van 2020 slaagde het land er niet in om op dat niveau actief te blijven. Het zegt wel iets over de huidige staat en vorm van het elftal van Shevchenko, die inmiddels als bondscoach de scepter zwaait.

on air