Bux beleggen, is het beleggen of is het gokken?

48194
29
DELEN

Bux is een Nederlandse aanbieder van CFD's waarbij je kunt handelen op de wereldwijde beurzen en sinds kort ook in cryptocurrencies.
In dit artikel gaan we het handelen bij Bux beoordelen en kijken of er een overlap is met gokken. Persoonlijk heb ik veel ervaring met handelen op de beurs en weet ik dat dit op korte termijn een groot gok-element heeft.

Mocht je een account willen openen bij Bux lees dan ook mijn eerste ervaring met Bux Beleggen.

We hebben op Onetime verschillende brokers, vergelijkbaar met Bux, vergeleken en helaas komt Bux niet in de top 5 voor. Dit heeft met name te maken met het feit dat alles via je mobiele telefoon gaat en er geen extra mogelijkheden zijn.
Mocht je serieus willen handelen, met echt geld of nepgeld, kies dan voor een broker uit de top 5. Ik handel zelf via Plus 500 vanwege de snelle betalingen, het grote aanbod en het feit dat je geen transactiekosten hoeft te betalen, wat mij betreft de meest betrouwbare beurs aanbieder! 

‘your capital is at risk'

BUX

Bux is super actief met het maken van reclames. Ik kom ze tegen op Facebook, Twitter, maar ook op de televisie bij Fox Sports, RTLZ en sinds kort ook Discovery Channel. Dit kost een vermogen dat mede wordt opgehoest door private equity beleggers. Investeerders in Bux zijn onder andere:

 • Initial Capital
 • Orange Growth
 • Velocity Capital
 • Holtzbrinck

Ik ken de namen niet, maar dat zegt natuurlijk niets. Op dit moment zijn er superveel investeerders die heil zien in wat tegenwoordig ‘Fintech' wordt genoemd.
Het Bux team, de medewerkers, is inmiddels uitgegroeid tot ongeveer 30 personen en groeit nog met de dag. Dat er netto nog enorme verliezen worden geleden is mede te danken dat er nog relatief weinig betalende gebruikers zijn van de app. We zijn benieuwd wanneer er ook voor de investeerders financiële resultaten zijn te verwachten.

Terug naar de reclames die ik op tv zie. Om meteen met de deur in huis te vallen, mijn maag draait werkelijk bijna om bij het zien van de verschillende misleidende en ‘jofele' reclamespots. Toegegeven, het betreffen reclames die de ‘jeugd' en millenials aan zal trekken, maar er worden ‘halve waarheden' verteld. Ten tijde van het eerste schrijven van me was de commercial: ‘Meedoen met de big boys' op televisie. Er wordt vol plezier en overtuiging aangegeven dat je via Bux mee kunt doen met de ‘grote boys' van Wallstreet en de City in London.

Maar is dit wel het geval? Is dit niet gewoon een ‘luxe' casino waar je kiest of de beurs omhoog of omlaag gaat, net zoals het geval je bij roulette kiest of het rood of zwart wordt?

BUX heeft een hele goede marketing campagne

Bux maakt heel slim gebruik van het imago dat beurshandelaren hebben. Rijk, macht, roem, dure auto's, mooie maatpakken en aan elke vinger een mooie vrouw. Welke ‘jongere' of millenial (de hippere term die hier voor Bux bij past) wil dat nu niet?
De doelgroep van Bux is dan ook exact deze 18-30 jarige consument. Het probleem is dat it een groep is die niet altijd evenveel te besteden heeft. Desalniettemin is het ook een groep die maar al te graag het grote geld wil binnen halen. Dit gaat helaas niet lukken bij Bux want de hefboom is beperkt. Andere aanbieders bieden een grotere hefboom. Hierdoor zijn de risico's uiteraard groter. Maar hoe meer risico, hoe hoger het rendement is een algemene gedachte.

Laatste reclame van Bux over onder andere Tesla en handelen in olie.

De eerste commercial van Bux was ‘Speel mee met the big boys'. Wat mij betreft een super slimme keuze, maar dit brengt wel verwachtingen met zich mee en de vraag is of deze ervaring kan worden beloofd. Een extra vraag is of dit uberhaupt wel beleggen is? Is dit het beleggen dat de ‘big boys' doen? Het antwoord hierop is heel simpel.

Nee dit is geen beleggen, tenminste niet in de vorm waar beleggen voor bedoeld is. Beleggen heeft als doel om je geld op lange termijn beter te laten renderen dan een spaarrekening. Er moet een uitgebreid risicoprofiel worden opgemaakt voor iemand die wil beleggen en er is, wat mij betreft, ook altijd een professional nodig die zich daadwerkelijk bekommert over de klant en die niet alleen uit is op eigen gewin.
We beseffen natuurlijk bij Onetime ook dat het internet ervoor heeft gezorgd dat alles een stuk laagdrempeliger is geworden.

Financiële markten

De financiële wereld ligt onder een vergrootglas, en ook terecht na de puinhopen van de kredietcrisis waar we nog steeds de effecten van ondervinden. Een initiatief zoals Bux nu op de markt brengt, wat overigens precies past in deze fintech hype, helpt er niet bij om dit op te lossen. Het brengt deze puinhopen mogelijk nog directer bij de particuliere klant die geen enkele houvast mee krijgt. Het aanbod van Bux voelt aan en wordt gepromoot als een spelletje, en dat is het ook! Maar besef wel dat het speculeren is, indirect een gokspelletje!

Hoe werkt het spelletje van Bux

Zoals reeds geconcludeerd is Bux een spelletje, een gokspelletje. Je speelt dit spelletje overigens niet met de big boys, maar je speelt dit spelletje met (en tegen) Bux. Of beter gezegd via de aandelenbeurs die wordt bijgehouden door een partner van Bux (Ayondo).

De kachel moet bij Bux natuurlijk ook roken en men verdient geld door per transactie een commissie te rekenen. Hier is overigens niets mis mee, als je ergens gebruik van maakt is het niet raar dat hier ook kosten aan verbonden zijn. Dit is bij het ‘echte beleggen' ook zo, daar betaal je transactiekosten en eventueel kosten aan je adviseur of beheerder.
Ik heb een kleine vergelijking gemaakt tussen de kosten van Bux ten opzichte van concurrenten.

Het feit dat Bux de tegenpartij is van de transacties die je plaatst, wat overigens meestal is bij CFD-handel (wat is een CFD), is geen probleem zolang de koersvorming eerlijk gebeurt.
Ik heb geen enkele reden om te twijfelen aan de eerlijkheid van Ayondo en Bux, zeker ook gezien er een vergunning is van de Britse AFM (FCA). Mocht het overigens uiteindelijk niet betrouwbaar blijken gooien ze hun eigen glazen in. Dus dit zal prima in orde zijn en hebben we hier nog geen klachten over gehoord.

Zoals reeds benoemd zijn er meerdere concurrenten van Bux, die zich wereldwijd al bewezen hebben. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar Plus500. Zonder transactiekosten kun je hier snel handelen op alle instrumenten die je maar wilt.

+

Speel mee met de Big Boys

Het handelen in CFD's is vergelijkbaar met het handelen in aandelen of indices op de AEX index in Amsterdam. Het grootste verschil is dat dit niet gebeurt op een gereguleerde en gecontroleerde effectenbeurs (zoals het Damrak), maar op een soort ‘eigen effectenbeurs' van Bux en Ayondo. Deze effectenbeurs wordt overigens ook volledig gecontroleerd en heeft een vergunning.
Een CFD is een afgeleide van een aandeel (of index, of commodity zoals goud, of sinds kort ook de bitcoin) en de koers is indirect gelinked aan de koers van het aandeel op de gereguleerde markt, waar de echt big boys handelen.

Ik citeer Bux van haar website en daarin zie je dat ze graag het beeld van de ‘dure en slechte bankenwereld' in haar voordeel wil gebruiken:

‘Maar waarom dan geen gewone aandelen? Omdat traditionele beurzen waar reguliere aandelen worden verhandeld nogal logge organisaties zijn, waarbij alles over veel schijven loopt. En dat is dus (heel) duur. Bij BUX willen we de kosten juist superlaag houden. CFD’s worden niet op de beurs verhandeld, waardoor wij onze kosten laag kunnen houden.'

De effectenbeurs van Bux Beleggen

CFD's worden uitgegeven door een bank of een andere financiële instelling. Dit kunnen dus eventueel ook de bekende banken zijn, maar in sommige gevallen kunnen dit ook kleine partijen zijn die veelal op belastingparadijzen gevestigd zijn.
Bij Bux is dit ook zo en men maakt gebruik van Ayonda Markets Limited. Dit bedrijf valt onder toezicht van de FCA, de Engelse Autoriteit Financiele Markten. Ook al krijgen we misschien een Brexit, deze toezichthouder is super betrouwbaar.

Ayondo is dus een gecontroleerde en gereguleerde partij, die nagenoeg niets anders doet dan de handel in CFD's faciliteren. De AFM weet niet precies hoe ze Bux moeten kwalificeren, maar kunnen weinig doen omdat men haar dienst aanbiedt via een door Engeland gereguleerde partij. Het Financiële Dagblad publiceerde recent een stuk over Bux, onderstaand een klein citaat hieruit:

En daar zit volgens marktkenners meteen het risico voor Bux. Zij vrezen dat Bux problemen krijgt met toezichthouder AFM, die zich desgevraagd overigens op de vlakte houdt.

Want het is een dunne lijn tussen online gokken en beleggen via Bux.

Daar komt bij dat de toezichthouder sinds de kredietcrisis steeds actiever optreedt om beleggers tegen zichzelf en financiële partijen te beschermen. Vorig jaar nog waarschuwde de AFM voor de mogelijke verliezen door speculatie met de razend populaire turbo’s — beleggingsproducten met een stevige hefboom.

Toch is Bux niet bang voor een eventueel verbod. Bortot: ‘We hebben allerlei beperkingen ingebouwd die de belegger behoeden voor onverantwoord gedrag. Zo kun je nooit méér verliezen dan je inleg. Bovendien moet je boven een bedrag van 500 euro verplicht gespreid beleggen en kan de speler pas een hefboom toepassen wanneer hij heeft bewezen te weten wat hij doet.’

Reclame campagnes van Bux

Ik ben zeker niet tegen het beleggen door middel van CFD's. Ik doe dit juist heel graag, vanwege de snelheid en eenvoud. Het is wel super belangrijk dat je weet wat je doet. Je moet bekend zijn met de risico's die beleggen met zich meebrengen. Maar misschien nog wel meer ook de specifieke risico's die beleggen in derivaten (waar CFD's ook onder vallen) met zich meebrengen.

 

 

Dit is ook de reden waarom ik erg veel moeite mee heb met de toon die Bux gebruikt over hoe zij ‘beleggen' aanbieden.

Men krijgt ook met haar app heel veel aandacht in de media en krijgt op onverklaarbare wijze heel makkelijk voet aan de grond, zelfs bij publieke tv-programma's als bij de NOS. Het mooie is wel dat de pagina boven in beeld een gokautomaat toont, oftewel men weet precies wat het betekent als je op deze manier ‘gaat beleggen': beleggen via Bux is niets anders dan gokken.

Niet naar de Costa maar naar de aandelenbeurs van NOS.nl

 

 

Top Brokers, getest door onafhankelijke team van OneTime!
Broker Bonus Min. storting Review Rating
Geen transactiekosten 100 euro Review ★★★★★ Handel nu!
Lage transactiekosten Storten via crypto Review ★★★★★ Handel nu
VIP-voordelen $10 Review ★★★★ Handel nu!
Onze favoriet! 10 euro Review ★★★★ Handel nu!
RECENSIEOVERZICHT
Betrouwbaarheid
Layout
Handelen
Uitbetaling
DELEN
Vorig artikelReview: Fair Play Casino Kerkrade – Roda JC Stadion
Volgend artikelOvername Plus 500 door Playtech
Jack Pot
Jack Pot, de naam die we allemaal als doel hebben, het winnen van die jackpot, die OneTimer! Jack Pot gaat jullie proberen te verblijden met informatie over de beurs, sportsbetting, casino-games en poker! Dit kan algemene informatie zijn maar ik zal ook proberen veel verhalen uit ervaring te schrijven over mijn bezoeken aan Las Vegas en casino’s, mijn intenties en korte carriere als professioneel pokerspeler, maar ook mijn vele ervaringen met handelen op de beurs! Doel? Samen op OneTime met de community de jackpot winnen, die OneTimer!
 • Joost

  Heb er hier wat over geschreven:

  http://financieel.infonu.nl/beleggen/157353-bux-een-app-voor-beginnende-beleggers.html

  Ben zelf al enige dagen bezig met FunBux. In principe mijn eerste ervaring op de beurs, al debunk je het meedoen met de bigboys in je artikel (waarvan akte).
  De app maakt het overzichtelijk, komt geregeld met ‘advies’, heeft een uitgebreide support pagina en een zeer handige interface. Spelen tegen andere spelers geeft ook een nieuwe impuls, waarmee het ‘gok element’ wel sterk toeneemt.

  Al met al leuk voor de fun, risicovol voor de beginnende belegger (zoals CFD’s dat zijn).

  Doelstelling van de app is in mijn optiek ook het toegankelijk maken van een wereld die voor de leek als moeilijk wordt bevonden, en dat is naar mijn mening goed gelukt.

 • Pingback: Serious Bux Beleggen - OneTime.nl | Alles over ★ casino games ★ loterijen ★ beurs ★ geld ★ bespaartips ★ en meer | Money on my mind()

 • ProTrader

  Reken voor de aardigheid ook eens de kosten door. Je kunt wel leuk “transparant” zijn zoals Bux zegt te doen (Dat zal ook heus wel). Maar ondertussen zijn ze wel 2 tot 3 keer duurder dan bijvoorbeeld Plus500

 • Jack Pot

  Bux probeert zich in de markt te zetten als verantwoord beleggen. Dit past niet bij wat Bux is en doet. Verantwoord beleggen in deze sector is een volledig ander iets en die term aan Bux plakken is dus ook fout. Verantwoord beleggen is beleggen in ondernemingen die verantwoord met factoren als milieu bijvoorbeeld en sociaal verantwoord denken. Hierbij kun je ook denken aan het uitsluiten van tabaksbedrijven, alcohol aanbieders en uiteraard gok aanbieders. Aangezien het beleggen op de manier zoals Bux of een plus500 doet is niet beleggen maar heeft veel grotere aspecten van gokken dan normaal beleggen via je bank of vermogensbeheerder.
  Ik begrijp wel wat Bux bedoelt met verantwoord beleggen en dat heeft met de hefboom voornamelijk te maken die gebruikt wordt. Deze is maximaal 33x (bij aandelen is het zelfs maar een hefboom van 5x) en hiermee is het gokelement indirect licht verlaagd wat prima is maar veel beleggers die in cfds willen handelen willen snel winst maken en wensen daarom een hogere hefboom. Een broker als plus500 gebruikt bijvoorbeeld een hefboom van standaard 200x. Dit betekent snelle winsten, maar uiteraard ook snelle verliezen. Het gokelement door middel van handelen met een hefboom is standaard hoger dan beleggen via de beurs door de bank die (meestal) zonder hefboom beleggen.

 • Pingback: Bux vergelijken met Binck Bank (deel 1) - OneTime.nl | Alles over ★ casino games ★ loterijen ★ beurs ★ geld ★ bespaartips ★ en meer | Money on my mind()

 • Pingback: Is beleggen via Bux veilig? Veiliger dan Binck Bank? - OneTime.nl | Alles over ★ casino games ★ loterijen ★ beurs ★ geld ★ bespaartips ★ en meer | Money on my mind()

 • Pingback: Vergelijking transactiekosten Bux en Binck - OneTime.nl | Alles over ★ casino games ★ loterijen ★ beurs ★ geld ★ bespaartips ★ en meer | Money on my mind()

 • Pingback: De eerste ervaring met Bux Beleggen - OneTime.nl | Alles over ★ casino games ★ loterijen ★ beurs ★ geld ★ bespaartips ★ en meer | Money on my mind()

 • William Sylvester

  Wat mij opvalt is dat de mensen het over gokken hebben en een gokje nemen.
  Als je dat graag doet zijn er genoeg alternatieven.
  CFD’s zijn zeer risicovol,mede door de hefboom die kan worden gehanteerd.
  Als je nou niet wil gokken,maar een gecalculeerd risico wilt nemen zijn CFD’s juist een goede manier om met een relatief kleine investering wat geld te verdienen,nu werkt de hefboom namelijk in je voordeel.
  Je dient een handelsplan te hebben en je moet stop-loss en take-profit hanteren,daarnaast is je psychologie van groot belang,angst om te verliezen en hebzucht om meer te verdienen kunnen je in grote problemen brengen.
  Dus je geld managen en een fail safe inbouwen tegen grote verliezen is nodig.
  Kan je dit niet of wil je dit niet….blijf dan ver weg van deze producten,voor je het weet ben je een hoop geld kwijt (ik spreek uit ervaring),maar voor diegene die het geduld,doorzetting en incasseringsvermogen hebben kan de beloning ook groot zijn.
  Ga dus niet gokken,want je verliest vaker dan dat je zal winnen,Murphy’s wet is constant aan het werk om je een poot uit te draaien….als je niet oplet.
  Dit kan gebeuren bij Bux,Plus500 en bij iedere andere broker namelijk

  Succes en vriendelijk groet

  Wim :-)

  note: ik heb geen belangen in Bux of Plus500,dit zijn enkel genoemde voorbeelden

 • Pingback: Overname Plus 500 door Playtech - OneTime.nl | Alles over ★ casino games ★ loterijen ★ beurs ★ geld ★ bespaartips ★ en meer | Money on my mind()

 • Pingback: Wat is het verschil tussen forex en binaire opties? - OneTime.nl | Alles over ★ casino games ★ loterijen ★ beurs ★ geld ★ bespaartips ★ en meer | Money on my mind()

 • Kees van de B

  Bux is een mooie aanbieder, maar er is geen verschil met andere aanbieders zoals Plus500 of Markets naar mijn gevoel. Alleen de matige hefboom vind ik niet fijn bij Bux.
  Prima overigens om lekker te gokken met bux door een snelle storting via ideal in de app

 • Karel de Zeeger

  Ik heb Bux geinstalleerd op mijn oude iPhone maar door deze installatie was mijn telefoon op hol geslagen. Dit was best wel irritant want eigenlijk moest ik nu door die betrouwbare oplichters van Bux een nieuwe telefoon kopen. Ik had geen geld meer voor een iphone, dus toen een Samsung telefoon gekocht. en dat is helemaal niks.

  toen ben ik uit frustratie gaan handelen bij bux, dat overigens ook werkt op de samsung en heb 700 euro van ze gewonnen en uitbetaald naar mijn bank.
  nu heb ik een dikke vet coole iphone 6s gekocht. dank je wel bux bank!

 • Pingback: Beleggen in aandeel Netflix - OneTime.nl()

 • Pingback: Overname Plus 500 door Playtech - OneTime.nl()

 • BroodjeBeleg

  Bux verkoopt geen aandelen maar CFD’s. Dit soort producten koop je niet om te beleggen maar om te speculeren en om verliezen van je beleggingen te compenseren. Beleggen doe je als je aandelen voor de lange termijn vasthoud, geen één professionele belegger die ik ken houdt een CFD voor maanden vast. Op zich is er niks mis mee met CFD’s als je huiswerk gedaan hebt en weet wat je doet en dus je het risico weet te beperken. Het probleem is dat Bux zich zelf verkoopt als een volwaardige beleggings platform aan de leek. In mijn optiek zijn ze misleidend bezig. Als je de reviews leest dan zijn de meeste mensen gewoon bezig met gokken, want ze gebruiken termen als “winnen” “gokje wagen”.

  • kees abel

   Je kan hier nu prima voor de lange termijn aandelen kopen omdat je geen financierings-fee betaald als je GEEN hefboom gebruikt. Je betaald dan alleen de transactiekosten van minimaal €0.25. Wil je inderdaad dat het allemaal wat sneller gaat kan je de hefboom verhogen, maar dit neemt uiteraard meer risico’s met zich mee.

 • Pingback: Wedden op de beurs - OneTime.nl()

 • Pingback: Geld verdienen op de beurs - OneTime.nl()

 • kees abel

  Is dit een artikel over bux of een reclame voor plus500?
  Zeker geschreven door een onafhankelijke partij… ;-D

 • Pingback: Hoe werkt beleggen via Peaks? Met wisselgeld pennystocks kopen - OneTime.nl()

 • Pingback: Tarieven van Bux app gaan omlaag voor grote beleggers - OneTime.nl()

 • Pingback: Ayondo, de 'handelaar' van Bux, gaat naar de beurs - OneTime.nl()

 • Pingback: Vergelijking transactiekosten Bux en Binck - OneTime.nl()

 • Pingback: Hoe kan je het beste online geld verdienen? - OneTime.nl()

 • Pingback: Beleggen24, de nieuwste Nederlandse broker - OneTime.nl()

 • Pingback: Is Avatrade betrouwbaar, mijn ervaringen! - OneTime.nl()

 • Pingback: Wat is Open Trade Network (OTN)? - OneTime.nl()

 • rob knecht

  Beleggen en Speculeren is gokken.Het maakt niet uit wat voor product het is.De wereld van speculeren en beleggen bestaat voornamelijk uit transacties.Wereldwijde transacties per seconden en milliseconden.Laten we aannemen dat er 100 miljoen transacties per dag plaatsvinden.Deze transacties zorgen voor beweging en volaliteit.Dit gaat zo snel,en het is zo dynamisch en chaotisch van aard,dat de markten onvoorspelbaar zijn geworden.Dus de uitkomst valt niet te voorspellen.100.000 transacties per minuut zorgen ervoor,dat prijsactie chaotisch tot stand komt.Dit betekent dat men niet weet,wat de markt gaat doen.Dus analyse,voorspellen heeft totaal geen nut.Indicatoren hebben geen nut,fundamentele analyse heeft geen nut.De variabelen die de transacties tot stand brengen zijn teveel,en verandert constant.Indicatoren werken niet.Indicatoren zijn wiskundige instrumenten die bepaalde data meet.Het meten van economische data heeft totaal helemaal niets met beleggen te maken.Experts gebruiken indicatoren om zaken in de economie te analyseren.Niets meer niets minder.Later zijn de indicatoren toegepast als technologie in de wereld van traden en beleggen.Wat je eigenlijk doet is de beweging vastleggen,en meten over een bepaalde periode van tijd.Elke indicator heeft zijn eigen functie en doelstelling.Dus data als gevolg van een indicator geeft een stukje informatie over de prijsactie.Kan je daarmee de markt voorspellen?Nee natuurlijk niet.Dat is een leugen en wordt gebruikt door banken om jou als belegger en trader te misleiden.De data in de financiele markten zijn nu zo complex dat elke indicator het niet meer kan meten.Elke meting is fragmentarisch en schiet dus zijn doel mis.Alleen naieve mensen geloven in indicatoren.Dus alle indicatoren zijn misleidend zowel de economische als ook de technologische.Dus consequent inkomen verdienen,op basis van indicatoren is gewoon een leugen.Tuurlijk als jij toevallig een trend hebt ontdekt en je investeert 1000 euro en je verdient 10.000,dan denk jij dat de indicatoren zijn werk hebben gedaan.Nee jij bent gewoonweg op de juiste moment ingestapt en op de juiste moment uitgestapt.
  De vraag is dus kun je geld verdienen met beleggen en traden?Het antwoord is JA en NEE.In de basis is het een gok en dat zal altijd zo blijven.Sommige mensen hebben het talent om altijd op het juiste moment in te stappen.Deze mensen maken winst en kunnen inkomen genereren.Echter dit talent is slechts schaars.Daarnaast hebben mensen ook een bepaalde edge door middel van informatie bronnen die andere niet hebben.Daar betaal je dan een hoop geld voor.Voor de retail investeerder is dat niet van toepassing.

  Kortom beleggen is gokken.De bank zal altijd winnen.Ze winnen op basis van commissies,op basis van volume,op basis van spread,en jji zal altijd verliezen ook als je wint.

  Het is hetzelfde als naar het casino gaan.Ja je kan 3 dagen achter elkaar geluk hebben,en met 10.000 euro naar huis gaan.Maar blijf je doorgaan zul je dat geld ongetwijfeld weer verliezen.

  Het enige verschil is dat de wereld van speculeren en beleggen iets anders werkt.het werkt in cyclussen.Je kunt 4 maanden achter elkaar rendement behalen.Geloven in je indicatoren en je vaardigheden en je zelfvertrouwen opbouwen.Maar dat is nu precies wat de bank wil.Na deze cyclus ontstaat een andere cyclus en die cyclus is de cyclus van verliezen.Algoritmes hebben dit allang al bepaald.Dus elke type zelfvertrouwen is vals.Elke succesvolle indicator die je 3 maanden rendement heeft gegeven geeft nu je verlies.De hele infrastructuur van beleggen is zo opgezet dat iedereen uiteindelijk moet verliezen.Tuurlijk een klein percentage wint.En dat is onderdeel van de strategie.Immers het is een pyramide waarin alleen de top earners de big bucks verdienen.De rest verliest.De verdeelsleutel is allang al bepaald.

  Dus mensen gokken is leuk,en soms kan je iets winnen.Win je iets stop er dan mee en doe er iets leuks mee.

  Groet Rob