Wedden Op Padel

Wedden op Padel

Padel is razend populair in Nederland momenteel! Dit dynamische spel, dat in 1969 werd bedacht door een rijke zakenman uit Mexico, wordt sinds 2016 vertegenwoordigd door de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en heeft de afgelopen jaren een enorme groei in populariteit doorgemaakt. Deze stijgende interesse is ook de bookmakers niet ontgaan. Zij bieden nu de mogelijkheid om te wedden op padelwedstrijden. Maar hoe duik je in de wereld van het wedden op padel? Wat zijn de nuances van de sport en hoe kun je jouw kennis van padel benutten om slimme weddenschappen af te sluiten? Laten we dieper ingaan op de ins en outs van het wedden op deze energieke en strategische sport.

Transparent BG TT door Kevin
op 4 januari 2024 - laatste update: 10 januari 2024
Wedden Op Padel

Waar kan ik wedden op padel?

Momenteel zijn de wedopties voor padel nog enigszins beperkt. Toch verwachten we dat, net zoals bij tennis, het aantal wedmogelijkheden in de toekomst alleen maar zal toenemen. Ook het aanbod aan wedstrijden waarop je kunt inzetten is nu nog niet heel uitgebreid. Maar gezien de huidige populariteit van padel, zal ook dit ongetwijfeld gaan groeien. Nog niet alle bookmakers van het Legale aanbod in Nederland bieden wedden op padel aan. 

Leovegas Review

LeoVegas

100% FREE BET tot max. €50!
Logo Jacks.nl

Jack's.nl

€60 aan Free Bets
Circus

Circus Casino

Tot €250,- aan Free Bets

Wedden op Padel

Padel, net als tennis, is fascinerend om op te wedden vanwege de veelvuldige wedopties. Net als bij tennis is er bij een padelwedstrijd geen sprake van een gelijkspel; er is altijd een duo dat als winnaar van de baan stapt. Dit maakt het plaatsen van een 'outright bet' op het winnende team een voorspelling met een fifty-fifty kans op succes.

Padeltoernooien op topniveau maken altijd deel uit van een groter geheel, vaak in de vorm van een reeks toernooien of een tour. Het is mogelijk om zowel voor als tijdens een toernooi in te zetten op het duo dat volgens jou het hele toernooi gaat domineren. Dit wordt een 'long term bet' genoemd. Dit type weddenschap voegt een extra laag strategie en anticipatie toe, omdat je de prestaties van spelers gedurende het hele toernooi volgt, wat padelwedden nog boeiender maakt.

Padel Baan

Wedden op wedstrijden binnen padel

Wanneer je een liefhebber bent van padelwedstrijden, kan het plaatsen van weddenschappen op het verloop van een wedstrijd de spanning aanzienlijk verhogen. Er bestaan diverse manieren om op een padelwedstrijd in te zetten.

Naast het, zoals eerder besproken, voorspellen van het winnende team van de wedstrijd, kun je ook inzetten op de specifieke manier waarop je denkt dat de wedstrijd zich zal ontvouwen.

Games, Sets & Scores

Je kunt voorspellen hoeveel games er in een padelwedstrijd gespeeld gaan worden. De bookmaker biedt dit vaak aan in de vorm van een 'Under/Over' weddenschap, vergelijkbaar met wat je misschien kent uit het voetbal.

Naast het kiezen van het winnende team, kun je ook een gokje wagen op de exacte uitslag van de wedstrijd in sets. Je hoeft niet te voorspellen of een team de eerste set met een specifieke score wint, maar je kunt wel inzetten of een team het toernooi met 2-0 of 2-1 gaat winnen, bijvoorbeeld.

Als je een spannende of juist eenzijdige wedstrijd verwacht, kun je ook wedden op welk team de eerste set, de tweede set, en mogelijk de derde set gaat winnen. Deze weddenschap is enigszins vergelijkbaar met het voorspellen van de ruststand bij voetbal, waarbij je aangeeft welk team de eerste helft gewonnen heeft.

Padel Racket

Wedtips voor wedden op padel

Waar je bij het wedden op voetbal of zelfs wielrennen nog kunt vertrouwen op de kracht van een team, is wedden op padel een kwestie van inzetten op een duo. Het is daarom cruciaal goed op de hoogte te zijn van hoe het team presteert: wat zijn hun sterke en zwakke punten, hebben ze recentelijk verloren van hun tegenstanders, en hebben ze mogelijk veel lange wedstrijden gespeeld waardoor hun fitheid niet optimaal zou kunnen zijn.

Net zoals bij andere sporten, is kennis van zaken essentieel voor het plaatsen van een succesvolle weddenschap. De allerbelangrijkste tip is dan ook om informatie te verzamelen over beide teams in een wedstrijd, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken over welk team de beste kansen heeft om te winnen.

De geschiedenis van padel

Padel zag het levenslicht in 1969 in het Mexicaanse Acapulco, uitgedacht door de welgestelde Enrique Corcuera. Zonder genoeg ruimte voor een tennisbaan, creëerde hij een compacter veld van 10 bij 20 meter, omringd door muren van 3 tot 4 meter hoog. Een net verdeelde het speelveld. Omdat het veld kleiner was, koos hij voor kleinere, houten rackets in plaats van de gebruikelijke tennisrackets.

Aanvankelijk was padel het tijdverdrijf van de Mexicaanse elite. Maar door Alfonso de Hohenlohe, een Spaanse vriend van Corcuera, vond padel zijn weg naar Spanje. In Marbella stichtte De Hohenlohe in 1974 de eerste Europese padelclub, en al snel volgden rijke vrienden zijn voorbeeld. Met een duwtje in de rug van koning Juan Carlos en voormalig Wimbledon-winnaar Manolo Santana, won padel snel aan populariteit.

Een andere vriend, Julio Menditengui, introduceerde padel in Argentinië, waar het uitgroeide tot een nationale sport met meer dan 10.000 banen en 2 miljoen spelers. In de jaren negentig overschreed Spanje de grens van 1 miljoen spelers. Vandaag de dag is padel er de tweede populairste sport na voetbal, met maar liefst 5 miljoen spelers. Wereldwijd telt de sport ongeveer 10 miljoen beoefenaars (stand december 2014). Spanje en Argentinië domineren nog steeds de internationale padelscène.

on air