Logo ADO Den Haag

Wedden op ADO Den Haag: hoe doe je dat?

Topvoetbal is leuk. Iets minder topvoetbal is vaak veel leuker. Er komt een stuk minder stress bij kijken en de afstand tussen spelers en supporters is vaak veel kleiner. Het draait minder om geld en winnen is leuk, maar als er een keer verloren wordt vergaat de wereld niet.

Het pure voetbal wordt gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. ADO Den Haag is één van de twintig clubs in deze Eerste Divisie, in ieder geval voor nu. Wil je meer weten over de club uit Den Haag, en dan met name hoe je kunt wedden op ADO Den Haag?

Placeholder Gold door Onetime
op 11 augustus 2021 - laatste update: 31 juli 2023
Logo ADO Den Haag
Gokken Op ADO Den Haag
Wedden op ADO Den Haag bij TOTO

Waarop kun je inzetten als je wilt wedden op ADO Den Haag?

Wanneer je wilt wedden op ADO Den Haag kun je wedden op het resultaat van de wedstrijd en op bepaalde gebeurtenissen in een wedstrijd. Enkele voorbeelden van resultaat weddenschappen zijn:

  • 1X2 weddenschap– Hierbij voorspel je of de wedstrijd eindigt in een overwinning voor de thuisspelende ploeg (1), een gelijkspel (X) of de uitspelende ploeg. Een gelijkspel heeft vrijwel altijd de hoogste odds. Dit komt omdat een gelijkspel statistisch gezien het minst waarschijnlijke resultaat van de wedstrijd is. 
  • Correcte score combinatie – Hierbij selecteer je een rijtje met drie of vier uitslagen waar de uitslag die jij verwacht tussen staat. Dit is een andere weddenschap dan het voorspellen van de juiste uitslag, correct score. Met de combinatie-optie vergroot je je kansen doordat je op meerdere uitslagen inzet.
  • Half time/Fulltime– Bij deze weddenschap voorspel je het resultaat na de eerste helft en na de tweede helft. Staat ADO Den Haag er om bekend een achterstand in de tweede helft om te kunnen buigen, dan is dit misschien wel een erg interessante weddenschap.

Naast het wedden op het resultaat van een wedstrijd zijn er heel veel weddenschappen die te maken hebben met variabelen die in een wedstrijd kunnen gebeuren. Enkele voorbeelden hiervan zijn under/over weddenschappen op het aantal doelpunten, of slechts één van beide teams of juist allebei de teams tot scoren komen en player specials waarbij je kunt voorspellen welke spelers één of meerdere doelpunten gaat maken. 

De geschiedenis van ADO Den Haag

Alles Door Oefening Den Haag werd opgericht in 1905 en werd voor de invoering van het betaalde voetbal twee keer kampioen van Nederland. De glorietijd van ADO ligt in de jaren ‘40 - nipt voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. In de oorlogsjaren stond ADO bekend als een club voor NSB’ers. Later bleek dit vanuit Duitse propaganda te zijn geënsceneerd. 

In de jaren ‘50 voerde men in Nederland het professionele voetbal in en ADO debuteerde in de Eerste Divisie, waarin het direct kampioen werd. In 1958 werd ADO vijfde in de Eredivisie. Het was een voorbode voor succes in de jaren ‘60.

Onder de Oostenrijkse trainer Ernst Happel werd gestunt met een derde plaats in de Eredivisie en maar liefst vier keer werd de Bekerfinale gehaald. In 1968 werd landskampioen Ajax in de finale verslagen en was de beker voor ADO. Een jaar later debuteerde de club in het Europa Cup II toernooi. 

Schermafbeelding 2022 04 18 Om 12.19.35

FC Den Haag

Begin jaren ‘70 fuseerde ADO met Holland Sport uit Scheveningen. Als nieuwe clubnaam werd FC Den Haag aangenomen. Onder die naam werden weinig nieuwe successen geboekt. Na twee vijfde plaatsen in de Eredivisie op rij, zakte FC Den Haag steeds verder weg totdat het in 1982 degradeerde uit de Eredivisie. 

Met een nieuwe trainer voor de groep en een flinke verjonging in de selectie probeerde FC Den Haag het tij te keren. Na drie seizoenen Eerste Divisie promoveerde ADO in 1986 terug naar het hoogste niveau. De club werd ongeslagen kampioen in de Eerste Divisie.

Lang kon FC Den Haag niet genieten van de Eredivisie status. De club degradeerde in korte tijd drie keer en promoveerde twee keer direct terug. Na de degradatie in 1993 brak er echter een periode van elf jaar zonder voetbal op het hoogste niveau aan. 

In deze periode veranderde in 1996 de naam van de club terug naar ADO Den Haag en nadat de club in 2003 teruggekeerd was op het hoogste niveau volgde er een verhuizing van het oude Zuiderpark naar het nieuwe FOREPARK Stadion. 

Na enkele moeilijke seizoenen waarin de club als nieuwkomer streed tegen degradatie, bereikte de club 2011 onder leiding van trainer John van den Brom de play-offs voor een Europa League ticket. ADO won die play-offs verrassend.

De club speelde in 2011/12 voor het eerst sinds de jaren ‘70 weer Europees voetbal. In de voorronde won de club uit de residentie van het Litouwse FK Taurus. De tweede voorronde werd het eindstation voor ADO. Omonia Nicosia uit Cyrpus bleek een maatje te groot.

In 2014 meldde United Vansen zich in Den Haag met grootse plannen voor de club. De uitkomst daarvan is inmiddels bekend. ADO Den Haag is terug in de Keuken Kampioen Divisie.

Desillusie

De druiven zijn nog dagelijks zuur in Den Haag. De overname door United Vansen in 2014, waarbij 98% van de aandelen van de club voor bijna negen miljoen dollar werden verkocht aan het Chinese bedrijf, zou er voor hebben moeten zorgen dat ADO Den Haag zich anno 2021 kon melden in de strijd om Europees voetbal.

In tegenstelling tot de verwachtingen is ADO Den Haag na de feitelijk tweede opeenvolgende degradatie uit de Eredivisie, begonnen aan het seizoen 2021/22 in de Keuken Kampioen Divisie. De Chinese aandeelhouder schermde met vele miljoenen, beloofde investeringen en presteerde grootse plannen met ADO Den Haag, maar is bitter weinig beloften nagekomen. 

Sterker nog, de Chinese aandeelhouder probeert ADO al bijna twee jaar te verkopen. Daarbij houdt het bedrijf vast aan onrealistische bedragen zodat de ene na de andere geïnteresseerde koper afhaakt. 

Die stellingname zorgt er voor dat United Vansen en de club lijnrecht tegenover elkaar staan. In Den Haag is het geld op en de club eist dat Vansen haar beloftes nakomt, terwijl Vansen niet thuis geeft en bezweert dat alles goed komt zodra er een koper gevonden is.

Immiddels speelt ADO ook in seizoen 2022/23 in de Keuken Kampioen Divisie en is promoveren een wens die maar zo eens niet uit zou kunnen komen.

Wat is het budget van ADO Den Haag?

Dat is een goede vraag. ADO Den Haag werkte de laatste jaren in de Eredivisie met een budget dat op papier € 15.5 miljoen euro bedroeg. Met een dergelijke begroting mag geen enkele ploeg in degradatiezorgen komen.

Dat ADO toch gedegradeerd is, ligt aan het feit dat de club door het uitblijven van financiële impulsen vanuit United Vansen lang niet met dat bedrag heeft kunnen werken. 

ADO Den Haag was en is financieel nog altijd erg afhankelijk van de Chinese eigenaar. Los van United Vansen heeft de club in Cars Jeans een hoofdsponsor en stadionsponsor waar het de handjes mee dicht mag knijpen. De Businessclub van ADO bestaat verder uit regionale bedrijven die ADO een warm hart toedragen.

Regelmatig verkrijgt ADO een extra financiële impuls als het een transfer kan afronden van een in Den Haag opgeleide speler. In het verleden vertrokken jeugdexponenten als Lex Immers, Jens Toornstra en Wesley Verhoek voor ettelijke miljoenen uit het Cars Jeans Stadion. Die tijden zijn al wel een beetje voorbij. Verdediger Milan van Ewijk maakte deze zomer voor €600.000,- een transfer naar SC Heerenveen. 

ADO Den Haag heeft als gedegradeerde club nog recht op een bijdrage uit het televisiecontract dat de Eredivisie CV met ESPN heeft afgesloten. Die centjes zullen ze in Den Haag hard nodig hebben zolang eigenaar United Vansen de club laat bungelen. 

Geef je mening en goktips over ADO Den Haag

Praat mee op ons forum over ADO Den Haag - of een van de vele andere Nederlandse en buitenlandse voetbalclubs!

Veel gestelde vragen over wedden op ADO Den Haag

Is het veilig om te wedden op ADO Den Haag?

Ja, een weddenschap verliezen kan natuurlijk altijd, maar wanneer je speelt bij bookmakers die een vergunning hebben gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit, weet je zeker
dat je als speler juridisch beschermd bent.

Is het legaal om op ADO Den Haag te wedden?

Ja, per 1 oktober 2021 mogen bookmakers actief reclame maken voor hun diensten en is het wedden in een sportsbook van een Nederlands online casino legaal.

Hoeveel moet ik wedden op ADO Den Haag?

Wedden op voetbal en dus ook wedden op ADO Den Haag moet je doen als een manier om het volgen van de wedstrijden spannender te maken. Wedden op voetbal is geen manier om snel rijk te worden. Je moet derhalve dan ook geen geld inzitten dat je niet kunt missen.

on air