Logo FC emmen

Wedden op FC Emmen: hoe moet je dat doen?

FC Emmen keerde in 2022 na afwezigheid van één seizoen alweer terug op het hoogste niveau. De club uit Drenthe werd kampioen in de Keuken Kampioen Divisie en is vastbesloten om niet opnieuw in de degradatiezone terecht te komen.

FC Emmen trad in 1985 toe tot het profvoetbal en speelde eerst 33 seizoenen in de Eerste Divisie alvorens de club als eerste Drentse club ooit promoveerde naar het hoogste niveau in het Nederlandse voetbal.

Placeholder Gold door Onetime
op 14 april 2022 - laatste update: 31 juli 2023
Logo FC emmen

Wedden op FC Emmen?

Wedden op FC Emmen is een leuke en spannende manier om de wedstrijden van deze club nog een extra dimensie te geven. Met een goed geplaatste weddenschap kun je een leuk extraatje verdienen.

Waarop kun je wedden?

Een wedstrijd van FC Emmen kent verschillende weddenschappen waar je op in kunt zetten. Waar een aantal weddenschappen betrekking hebben op de uitslag van de wedstrijd, hebben andere weddenschappen betrekking op bepaalde gebeurtenissen tijdens een wedstrijd.

Enkele voorbeelden van weddenschappen die betrekking hebben op het resultaat zijn bijvoorbeeld Dubbele kans of Draw No Bet weddenschappen. Dit zijn weddenschappen die geschikt zijn voor de wat meer conservatieve spelers.

Bij een dubbele kans weddenschap zet je in op twee van de drie mogelijke resultaten. Daarmee vergroot je je kansen op winst van 33% naar 66%. Wedden met meer zekerheid gaat echter altijd ten koste van de odds dus het bedrag dat je kunt winnen wordt lager.

Een Draw No Bet weddenschap vergroot eveneens je kansen op winst. Doordat je je inleg terug krijgt als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, vergroot je winstkansen van 33% naar 50%. Ook dit gaat ten koste van het bedrag dat je kunt winnen.

 

Onetime prognose 2022/23

FC Emmen keert dit seizoen na een afwezigheid van een seizoen terug op het hoogste niveau. Volgens ons gaat het seizoen van de club uit Drenthe vooral in het teken staan van vechten voor lijfbehoud.

FC Emmen heeft niet de laagste begroting van de Eredivisie, maar de selectie is wel een van de zwakste van de competitie. We tippen dat FC Emmen zich nét, maar dan ook echt nét zonder nacompetitievoetbal gaat handhaven.

Eindpositie in de Eredivisie: 15e

 

De geschiedenis van FC Emmen

FC Emmen werd opgericht in augustus 1925 en ziet derhalve het honderdjarig bestaan dichterbij komen. Ruim zestig jaar daarvan speelde FC Emmen in het amateurvoetbal. In 1985 volgde de stap naar het professionele voetbal.

Ondanks enkele succesvolle jaren in de jaren ‘90 speelde de club liefst 33 seizoenen achter elkaar in de Eerste Divisie. FC Emmen was een aantal keren heel dicht bij promotie naar de Eredivisie. Eind jaren ‘90 speelde FC Emmen top-5 in de eerste divisie, maar ging het telkens in de nacompetitie mis.

In de jaren ‘00 ging het langzaam minder aan de Oude Meerdijk in Emmen. De club moest sportief de nodige veren laten en kwam in het rechterrijtje van de Jupiler League terecht. Later kwamen daar de nodige financiële problemen bij en was het voortbestaan van FC Emmen allerminst zeker. 

Vanaf 2012 slaagde FC Emmen er in om opnieuw op te krabbelen. Langzaam maar zeker werden er stapjes naar boven gezet en in 2018 promoveerde de club onverwacht naar de Eredivisie. Onder leiding van trainer Dick Lukkien was FC Emmen als zevende geëindigd in de competitie. In de play-offs schakelde het vervolgens NEC en Sparta Rotterdam uit. Daarmee was promotie een feit.

 

Eric Idema Met Het FC Emmen Shirt Waar Zijn Bedrijf Op Pronkt Rechten RTV Drenthe Rene Posthuma

Eerste Drentse club in de Eredivisie

FC Emmen was de eerste Drentse club ooit op het hoogste niveau. De Emmenaren hielden het eredivisieschap drie seizoenen vast.

In het seizoen 2020/21 kende Emmen een hele slechte seizoenstart en leek de club bij het aanbreken van de winterstop al haast gedegradeerd. In de tweede competitiehelft trok FC Emmen een mooie eindsprint die de club van de achttiende naar de zestiende plek op de ranglijst bracht.

Dat was niet voldoende voor directe handhaving, al was het gat met nummer vijftien, RKC Waalwijk, heel klein. In de play-offs ging het vervolgens alsnog mis voor FC Emmen. NAC Breda was na strafschoppen te sterk. FC Emmen moest noodgedwongen terug keren naar de keKeuken Kampioen Divisiee. 

 

Wat is het budget van FC Emmen?

FC Emmen heeft ondanks de degradatie de begroting op Eredivisie-niveau kunnen houden. De Drenten hebben ruim acht miljoen euro ter beschikking om directe promotie terug naar de Eredivisie te bewerkstelligen.

Een deel van de begroting komt van de controversiële hoofdsponsor Easy Toys. Deze fabrikant van erotisch speelgoed verbond zich aan het begin van het seizoen 2020/21 aan de club, waarna de KNVB in eerste instantie de overeenkomst ongeldig wilde verklaren omwille van de activiteiten van het bedrijf.

Omdat er een flinke mediastorm ontstond, waarbij EasyToys de waarde van de sponsorovereenkomst al ruimschoots overtrof qua free publicity, liet de KNVB haar bezwaren varen.

Veel gestelde vragen over wedden op FC Emmen

Is het veilig om te wedden op FC Emmen?

Ja. Wanneer je speelt bij een legale bookmaker, is het veilig om een gokje te wagen op een wedstrijd van FC Emmen.

 

Is het legaal om op FC Emmen te wedden?

Het spelen van illegale, ook wel zwarte Toto genoemde, weddenschappen is en blijft strafbaar. Wanneer je speelt bij online casino’s met een sportbook of een online bookmaker die niet over een vergunning van de KSA beschikken, dan ben je nog altijd illegaal bezig. We raden je dit ten zeerste af.

Hoeveel kan ik winnen met wedden op FC Emmen?

Hoeveel je kunt winnen is volledig afhankelijk van de weddenschappen die je speelt. Als FC Emmen favoriet is in een wedstrijd, kun je op basis van de odds minder winnen dan wanneer de tegenstander favoriet is. De underdog krijgt altijd de meer lucratieve odds. 

Een tweede factor die van invloed is op je winstbedrag, is je inzet. Je kunt met minder inzet op hoge odds meer winnen dan met een hogere inzet op lagere odds. Speel je meer risicovolle weddenschappen dan win je meer als je wint, maar over het algemeen win je minder vaak.

on air