Bar X Safecracker M

Bar X Safecracker Megaways: puzzelen maar!

Bar X Safecracker is een spel uit de koker van Blueprint. Of….vrijwel helemaal van de hand van deze provider. Ze hebben gebruik gemaakt van het befaamde Megaways systeem en intussen hebben ze meer van dit type slots uitgebracht, dan welke andere provider dan ook.

Tijd om deze slot te testen. Een slot waarvan een deel van de naam bekend in de oren klinkt. Zo zien we dat safecracker een bekend puzzelspel is van vroeger, terug in 1997 alweer. Dit spel hebben we uitgebreid getest, weliswaar in demoversie, het geld was namelijk op.

Bar X Safecracker M

Bar X Safecracker Megaways

Bar X Safecracker Megaways
Onetime's oordeel
3,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Blueprint Gaming
Uitbetalingspercentage
96,5%
Volatiliteit
Hoog
Minimale inzet
€ 0,10
Maximale inzet
€ 20
Aantal winlijnen
117649
Blueprintlogo (1)
Winplan Bar X
Winplan Bar X

Bar X Safecracker Megaways

Deze slot is dus uitgerust met het Megaways systeem, wat zorgt voor een continu veranderend aantal winlijnen. Bij iedere druk op de knop kan het aantal winlijnen oplopen tot 117.649 stuks. Dat zijn er dus een heleboel.

De winlijnen kunnen ontstaan over de 6 rollen verspreid. En bij een winst, worden de winnende symbolen vervangen door willekeurige nieuwe symbolen, waarmee nieuwe combinaties kunnen worden gemaakt. Inzetten kun je al vanaf €0,10 tot aan een maximum inzet van €20.

Deze provider lijkt een beetje hetzelfde format aan te houden bij hun slots. Net als bij vele andere Blueprint slots, vind je ook hier een zestal kaartsymbolen, oplopend tot de Aas. Daarnaast een viertal premiumsymbolen: kruis, zeven, bar & diamant.

Bar X Safecracker M
Bar X Safecracker

Niet geheel verrassend: het gepolijste diamantsymbool betaalt het beste, tot wel 50 keer de inzet wanneer je 6 of a kind weet te hitten. Anders is dit voor de kaartsymbolen. Daar krijg je bij de meeste combinaties nog minder dan je inzet terug. Wel is het natuurlijk zo dat je te maken hebt met een groot aantal winlijnen, waardoor het toch aantrekkelijk kan worden.

Het uitbetalingspercentage staat netjes in het winplan vermeld: 96,50%. Geen slechte score, maar het behoort ook weer niet tot de best betalende slots. Dit slot is aan te merken als zeer volatiel. Er kan een hoop geld in, zonder dat hij iets geeft. Maar als dit slot wil geven, dan kunnen de prijzen flink oplopen. Daar moet je als speler wel van houden. Ben je van nature niet onderlegd met een beetje geduld, sla dan dit slot over.

En net als de meeste Blueprint slots is er ook een wild-symbool aanwezig. Deze vervangt ieder symbool, behalve het scatter-symbool. Wat we wel missen bij dit slot, is het mystery symbool.

BIG WIN
Big Win

Bar X Safecracker: bonusspel

Blueprint slots, vooral die met een volatiel karakter, kunnen flink knallen. Veelal kan het meeste geld worden verdiend in een bonus. En daar moet iets voor gebeuren. In dit geval dien je minimaal 4 keer het kluissymbool in beeld te krijgen. Het maakt dus niet uit waar deze komt te staan. Het mooie is ook dat je bij drie kluissymbolen ook nog een beetje kans maakt, wanneer er ook een winnende lijn in beeld is. Dit zorgt namelijk voor een aantal nieuwe symbolen, waar dus ook een kluis bij kan zitten.

Afhankelijk van het aantal kluizen, kun je tot een x-aantal spins verdienen. Ook kun je bij drie scatters in het bonusspel nog eens extra spins verdienen.

  • 4 bonussymbolen – maximaal 20 freespins
  • 5 bonussymbolen – maximaal 25 freespins
  • 6 bonussymbolen – maximaal 30 freespins
  • 7 bonussymbolen – maximaal 35 freespins

De kunst is om de multiplier zo snel als kan op te laten lopen. Deze kan ongelimiteerd oplopen en dus zorgen voor echt hele grote prijzen. Zelfs als je winlijnen hebt met louter kaartsymbolen. Dat is de kracht van dit slot.

Ervaringen

Deze slot hebben we uitvoerig getest en we starten altijd met het bekijken van de mogelijkheden. Zo kwamen we tot de ontdekking dat dit slot van Blueprint niet veel afwijkt van andere Blueprint slots die zijn uitgerust met het Megaways systeem. Er zitten maar kleine verschillen in. Dit zou wat ons betreft anders mogen, het lijkt allemaal erg veel op elkaar.

Toch is het geen onaardig slot en weten we toch vrij snel een bonus te krijgen. Daar is het natuurlijk allemaal om te doen. We waren dan ook erg blij dat de bonus zich snel voordeed, omdat we ook wel anders gewend zijn. Je moet er gewoon een beetje mazzel mee hebben.

Conclusie

Deze slot heeft alle ingrediënten voor een leuk slot. De snelheid waarop de rollen draaien is fijn, de muziek blijft boeien en ook de potentie is erg aantrekkelijk. Dit slot pakken we zeker nog eens mee tijdens onze speel-sessies.

Wel hopen we dat Blueprint met iets nieuws komt. Prima dat ze het Megaways systeem omarmen, maar kom zelf ook een keer met iets innovatiefs.

Wat vind jij van deze Blueprint Gaming videoslot?

on air