Barn Festival

Barn Festival: toffe slot van Pragmatic Play [review]

Barn Festival is een slot van Pragmatic Play, en ook direct een hele mooie! Je kunt tot 20.000x je inzet winnen, wie wil dat nou niet? Lees snel verder en kom alles te weten over deze gloednieuwe slot.

Barn Festival
Barn Festival uitbetalingstabel
Dit is eenWinplan Barn Festival onderschrift

Barn Festival: het spel

Zoals gezegd is Barn festival een van de nieuwste slots van Pragmatic Play. Deze slot heeft geen "standaard" aantal rollen en winlijnen, maar werkt net even anders. Wanneer je minimaal acht dezelfde symbolen hebt, dan telt dit als een win.

Wanneer je een winnende combinatie maakt, dan verdwijnen deze symbolen en start een tumble feature. Dat wil zeggen dat de overige symbolen naar beneden zakken en het speelveld wordt gevuld met nieuwe symbolen van bovenaf.

Hierdoor kun je dus met één spin meerdere keren winnen. Ook is het mogelijk om in een enkele spin meerdere winnende combinaties te maken, omdat er 30 symbolen te zien zijn in je speelscherm.

De bonusgame van Barn Festival

Het standaard spel van Barn Festival is leuk, maar de echte fun begint pas bij de bonus game. Deze kun je behalen door minimaal vier potten met goud te verzamelen op je scherm. Dan start de vrij uitgebreide bonus game, die wel echt even wat uitleg nodig heeft. Alle symbolen leggen we daarom ook hieronder even voor je uit.

Belangrijk om te weten is dat je de bonus game altijd start met drie respins. Eigenlijk precies hetzelfde als de Lock-it Link slots in het Holland Casino. Zo lang je een symbool erbij krijgt, schiet het aantal respins ook weer terug naar drie. Deze bonus game kan snel voorbij zijn, maar ook lang duren zolang je maar symbolen blijft verzamelen.

De potten met goud

De potten met goud zijn het standaard symbool van de respins. Deze hebben een minimale waarde van 1x en een random maximale waarde. Als je €2 inzet en je krijgt een pot met goud waar 5x op staat, win je in totaal €10 met die gouden pot.

Barn Festival bonus game
De gieter is een van mijn favoriete symbolen

De gieter

De gieter is een fantastisch symbool. Deze geeft water aan je gouden potten en daardoor groeit de multiplier. En het mooie is, dit geldt voor alle bedragen. Dus waar je eerst 5x had, kan dit ook 8x worden.

Barn Festival unlock
Unlock those reels!

Unlock symbool

De hakbijl maakt korte metten met de kleine grid. Bij één hakbijl speel je de rechterkant van het spel vrij, waardoor een extra reel met vijf symbolen krijgt. Bij een tweede hakbijl speel je de linkerkant ook vrij en heb je dus in totaal tien symbolen extra die je kunt verdienen. Daarna is de hakbijl overigens ook een 1x multiplier.

Barn Festival schaal met diamanten
De schaal met diamanten is altijd welkom

Schaal met diamanten

De schaal met diamanten komt niet vaak voor, maar als ie er eenmaal is, dan is het feest. Elke symbool wordt dan vermenigvuldigt met 2, 3, 4 of 5. Dat is pas knallen! Daarna speelt het symbool ook verder mee als normaal symbool.

Barn Festival collect symbool
De schep verzamelt alle multipliers

Collect symbool

Alle symbolen worden namelijk bij elkaar opgeteld! Zoals je in het screenshot hieronder kunt zien was de schep op dat moment 16x mijn inzet waard. Als de gieter voorbij komt speelt dit symbool overigens gewoon mee. Aan het einde van de bonus game was mijn collect symbool 23x mijn inzet waard. Niet slecht!

Gouden gieter

De gouden gieter is een nog mooier symbool. Deze komt ook niet vaak voor maar zorgt voor een extra multiplier bij elke ronde die nog volgt. Dus bij elke spin groeien de getallen!

De schaal met edelstenen

De crème de la crème van de symbolen. Krijg je dit symbool ? Ga er dan maar goed voor zitten! Bij deze spin, en elke opvolgende, worden alle bedragen namelijk vermenigvuldigt met 2x, 3x, 4x of 5x! Je kunt zelf wel na gaan hoe veel je dan kunt winnen… Dan is een uitbetaling van maximaal 20.000x in één keer binnen handbereik.

Bonus Buy bij Barn Festival

Vind jij het wachten op de bonus game ook altijd zo lang duren? Gelukkig kun je bij Barn Festival een bonus buy doen. Je betaalt hiervoor 100x de huidige inzet, waarna vier potten met goud op je beeldscherm worden getoond en de bonus game van start gaat.

De bonus game is, net zoals de gehele gokkast, erg volatiel. In de verschillende keren dat ik hem heb gespeeld is het echt alle kanten op gegaan. Van slechts drie respins tot 15, alles is mogelijk bij deze slot.

Bonus Buy Barn Festival
Barn Festival Bonus Buy, Jiiihoeeee
Bonus game Barn Festival
Je begint altijd met 3 respins

Spinwaarde en maximale winst

Deze toffe slot van Pragmatic Play is geschikt voor elke portemonnee. De minimale inzet is €0,20 en de maximale inzet is €100 per draai. Dat maakt de bonus buy met €20 ook een prima prijs als je een gokje wilt wagen.

De maximale winst van Barn Festival is gecapped op 20.000x je inzet. Zelfs met een kleine spin van 20 cent is dit een enorm bedrag van €4.000!

RTP en volatiliteit van Barn Festival

Het terugbetalingspercentage, ook wel de RTP genoemd, is bij Barn Festival vastgesteld op 96,45%. Dit is zeker niet het hoogste percentage in de online gokkasten wereld, maar nog wel prima te noemen. Dit percentage is gelijk voor zowel het basis spel als de bonus game.

De variantie, ofwel volatiliteit, van deze slot is erg hoog en staat op 5 uit 5. Dat wil zeggen dat je saldo op deze gokkast een erg grillig verloop kan hebben.

Je kan zomaar twintig spins achter elkaar praktisch niets winnen, maar ook in een korte tijd erg veel geld winnen. Aan jou de keus of dit iets voor je is, of dat je toch liever kiest voor een gokkast met een iets rustiger verloop.

De mening van OneTime over Barn Festival

Ik heb erg veel plezier gehad aan het testen van de Barn Festival slot van Pragmatic Play. Vooral de bonus game vind ik erg leuk en spannend. Ik heb hem vaak opnieuw gespeeld en deze heeft geen enkele keer verveeld.

De echt speciale symbolen komen bijna niet voor in de bonus game (de gouden gieter, schaal met diamanten en schaal met edelstenen), maar ook zonder deze symbolen kun je een dikke winst pakken.

Barn Festival krijgt een dikke voldoende!

on air