Basketbal Star

Basketball Star: online slot van Microgaming [review]

De eerste indruk van deze slot is dat het vrij simpel oogt. De graphics ogen basic maar deze slot kan je verrassen. Lees je onze review mee?

Basketbal Star

Basketball Stars

Basketball Stars
Onetime's oordeel
3,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Microgaming
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,50
Maximale inzet
€ 250
Aantal winlijnen
243

Voordelen

  • Grote inzetrange
  • Leuke features
  • 243 winlijnen
  • Oplopende multiplier bij free spins

Nadelen

  • Vrij lage maximale uitbetaling (600x line bet of 250x inzet)
  • Hoge minimale inzet (50 cent per spin)
  • Geen echte basketbalsterren
Microgaming Logo

De eerste indruk als ik het zie is dat het spelletje simpel oogt en er weinig spannende graphics zijn te verwachten. Dit klopt ook, maar dat het niet spannend is klopt helemaal niet! Dit is een van de leukste spelletjes die je nu online kunt vinden wat mij betreft. Maak kennis met Basketball Star, een slot van Microgaming.

Basketball Star slot door Microgaming

Basketball Star is van Quickfire en Microgaming en dit bedrijf is een van de grootste concurrenten van de Netent speelautomaten. Quickfire is een platform waar online casino's gebruik van kunnen maken om de verschillende online slots van Microgaming aan te bieden.

Op dit moment zijn dit ongeveer 400 speelautomaten en ook heeft Quickfire de grootste progressive jackpot onder beheer die op dit moment op ruim $4 miljoen staat!

Basketball Star: spannend spel

Je zou er sterren als Kobe Bryant en Michael Jordan verwachten maar helaas zijn er geen echte sterren te zien in dit spel. Wel zijn er verschillende features in dit spel die zeker de moeite waard zijn.

Bij verschillende andere spellen zie je het verschijnsel dat als er een combinatie is gemaakt de symbolen verdwijnen en de reels verder naar beneden vallen.

Dit gebeurt ook bij Basketbal Star en brengt veel extra spanning in het spel, zeker ook als je bijvoorbeeld twee scatters hebt (drie zijn er nodig voor het bonusspel). Op deze manier heb je namelijk extra kansen op het bonusspel terwijl er tegelijkertijd prijzen vallen in het gewone spel.

Basketball Stars features
Basketball Stars features

Rijen vol met wilds

Zoals reeds te lezen was in mijn eerdere review van Stickers ben ik dol op speelautomaten met wilds. Deze speelautomaat heeft op reels drie en vier grote rijen achter elkaar met wilds (stacked wilds) en ook op de vijfde reel zit een rij met basketball wilds.

Zeker met de feature dat als een winnende combinatie is gemaakt er een nieuwe ronde komt kan met deze rijen vol wilds zorgen voor enkele rondes met mooie prijzen.

Een extra feature is de Wild Shot die random voorbij kan komen waarbij de tweede reel volledig vol wordt gezet met wild symbolen. Dit is dus enorm kansrijk aangezien de 3e, 4e en 5e reel ook de mogelijkheid heeft om volledig vol te staan met wilds!

243 winlijnen

Deze mooie gokkast heeft 243 winlijnen wat betekent dat elke mogelijke winlijn een prijs is. Als je de derde en vierde reel vol hebt met wilds dan kan dit zorgen voor snelle en grote prijzen zoals je ook in de onderstaande filmpjes kunt zien.

Een nadeel wat dit vaak meebrengt is dat de inzet ook relatief hoog is met een minimum van 50 cent per draai. De maximum inzet is overigens €250 per draai!

Het is fijn dat de slot snel speelt en snel draait maar dit brengt wel met zich mee dat er relatief snel een groot verlies kan ontstaan. Uiteraard zijn de mogelijke winsten navenant en kan het ook snel gaan met de winsten.

Uitbetalingen

De uitbetalingen op deze slot zijn gemaximeerd op 600x de line bet (bijvoorbeeld 600 x 1 cent per lijn) bij gewone symbolen en bij 5 scatters krijg je 250x de totale bet (bijvoorbeeld 250 x 50 cent inzet).

Het bonusspelletje kan gewonnen worden met 3 scatters (basketballen) en betekent dan 15 free spins. Dit kan hoger worden bij bijvoorbeeld 4 scatters (20 free spins) en 5 scatters (25 free spins).

Binnen de bonusgame is er een extra feature dat na elke gemaakte combinatie er een multiplier komt als de symbolen verdwijnen. Mocht je zo zes keer achter elkaar een winnende combinatie hebben is deze opgelopen tot een multiplier van 10x en kan het snel gaan met de winsten.

Basketball Stars: wat vindt Onetime?

Als je even door de simpele indruk heen kijkt, zie je een leuke slot met spannende features. De rumble functie waarbij winnende combinaties plaatsmaken voor nieuwe symbolen zodat je in een enkele beurt meerdere keren kunt winnen, kan ons altijd wel bekoren.

Tel daar de stakker wilds bij op én een bonusspel met oplopende multiplier en je hebt ons. 

Deze slot scoort dan ook een keurige voldoende. Waarom dat niet meer is? Omdat we een minimale inzet van 50 cent toch altijd flink vinden, en de maximale lijnwinsten daar schril tegen af vinden steken. En we missen de leuke hoofden van echte basketbalsterren!

on air