Berryburst Max

Berryburst Max: een online slot van NetEnt [review]

Bij het horen van de naam Berryburst Max, denk ik aan een online slotmachine met fruit én dikke bonussen. Weinig poespas, al hoop ik dat het niet zo'n typische fruitkast is. Tijd om eens te kijken of dat beeld klopt.

Berryburst Max

Berryburst max

Berryburst max
Onetime's oordeel
2,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
NetEnt
Uitbetalingspercentage
96,23%
Max. vermenigvuldiger
6000
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,10
Maximale inzet
€ 200
Netent Icon

Berryburst Max van NetEnt

Berryburst Max is een online videoslot van ontwikkelaar NetEnt. En inderdaad, het lijkt erop alsof je hele fruitschaal omgekeerd is in een slotmachine!

Naast de 'standaard' symbolen harten, schoppen en ruiten (waar klaveren is gebleven is mij een raadsel) kun je vooral winnen met limoenen, druiven, mandarijnen en frambozen.

Die laatste (raspberry in het Engels en dus waarschijnlijk de naamgever van deze machine) levert het meeste op.

Er wordt gespeeld op een kast met 5 rollen en 3 rijen. Onder de slotmachine zit een muziekje dat me nog het meest doet denken aan de Del la Mar beachclub, ik krijg spontaan zin in zomer en vakantie. Tijdens het draaien klinkt een bubbelgeluid, alsof er zeepbellen zachtjes knallen.

Berryburst Max Cluster
n Berryburst Max gaat het om clusters in plaats van winlijnen. 5 of meer dezelfde symbolen bij elkaar is goed voor winst

Clusters

Er wordt in Berryburst Max niet gewerkt met winlijnen. Het wordt me al snel duidelijk waarom niet: je wint als je een cluster weet te maken. Een cluster is een groepje van hetzelfde symbool die elkaar aanraken.

Dus dit kan zowel horizontaal als verticaal zijn, en een cluster van 5 of meer is winnen! Waar het cluster in het spel staat, maakt niet uit. Je hoeft dus niet op de meest linker reel te beginnen.

Expanding Wilds

Er is ook een Wild symbool, weergegeven door een gouden ijsklontje met een W erin. Deze kan overal in het spel vallen en een Wild wordt altijd een Expanding Wild, oftewel die zet uit over de hele rol.

Een Expanding Wild levert in Berryburst Max ook een re-spin op. Valt er tijdens de re-spin opnieuw een Wild, dan zet deze ook uit en levert opnieuw een re-spin op. Hierbij blijven eerdere uitgezette Wilds ook staan, en dit kan dus een leuke winst opleveren.

Een Expanding Wild is dus altijd al 3 van dezelfde. Je hebt dus aan (een van) beide kanten van de wild reel nog maar 2 dezelfde symbolen nodig om te winnen. Liggen twee reels vol wilds naast elkaar, dan is elk symbool aan één van beide kanten een winnaar.

Wilds leveren alleen zelf iets op als je alle reels vol wilds hebt, dan telt deze winst voor hetzelfde als alle reels vol frambozen (10.000x inzet).

Expanding Wilds zijn de enige vorm van bonusspel in Berryburst Max, er is geen bonusspel met free spins of iets anders.

Spelen op Berryburst Max

Heel ingewikkeld is het spel dus niet. Je hoeft geen rekening te houden met winlijnen, zolang er maar genoeg dezelfde symbolen bij elkaar staan is het goed. Verder is een Wild altijd leuk, vooral als dit een Expanding Wild is.

Inzetten kan vanaf 1 cent, al moet je op het laagste level (1) minimaal 10x je inzet inzetten. Dus je spint al vanaf 10 cent op Berryburst Max. Omdat er geen winlijnen zijn maakt het daarvoor niet uit hoeveel je inzet.

Ik besluit eerst te beginnen op de laagste mogelijkheid, 10 cent per spin en dan 100 autospins (die makkelijk te vinden zijn én waar je zelf opties voor stoppen op kunt geven!).

Al vrij snel valt de eerste Expanding Wild, tijdens de re-spin gevolgd door een tweede, dus een extra re-spin. Dit levert me €3,60 op. Aan het einde van de 100 spins sta ik een paar euro in de min, niet dramatisch.

Berryburst Max Big Win Ingame
Mijn hoogste winst ingame is 20x de inzet

Ik doe nog eenzelfde rondje, 100 spins op 10 cent. Ook nu krijg ik weer een leuke Expanding Wilds met een extra tijdens de re-spin, wat in het totaal €2,90 oplevert. Ook valt er in het spel nu wat meer, waardoor ik quite speel. Maar (nagenoeg) quite is niet waar ik het voor doe.

Ik besluit de inzet te verhogen naar 50 cent (level 5, 50x 1 cent inzet). Na 25 keer spinnen valt er wéér een Expanding Wild met nog één op de re-spin, een totale winst van €11,75!

En na 65 keer draaien doet de kast het nog een keer, dit keer met een winst van €16! Tien spins later valt er in game nog een leuke winst van €10, maar aan het einde van de 100 spins op 50 cent sta ik €7 in de min.

Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ik wederom op 50 cent draai, maar dan level 1 (inzet maal 10) en een inzet van 5 cent. Dus dat probeer ik nog. Ditmaal vallen er wel regelmatig Expanding Wilds, maar niet eenmaal valt er een extra Wild tijdens de re-spin.

Na 100 keer draaien met deze methode sta ik €13 in de min. En ten opzichte van het begin sta ik na 400 keer draaien €22 in de min. Weinig Max dus vandaag!

Conclusie

Berryburst Max is qua spel eenvoudig. Het heeft weinig uitleg nodig, maar dat betekent ook dat je niet echt getriggerd wordt om te spelen vanwege het verhaal.

Er zijn buiten de Expanding Wilds geen bonusspellen, dus als je niet snel wint, kun je al snel afhaken omdat er niets nieuws te ontdekken is.

Qua vormgeving zit het verder wel snor, de kast oogt modern. De gameplay is qua snelheid ook prima, niet te snel en niet te langzaam.

Het gebrek aan verhaal en bonusspellen is voor mij een gemis. Maar voor iemand die 'gewoon wil draaien' is dit een prima kast. De bijzonderheid zit hem er vooral in dat er geen winlijnen zijn, en dat je wint met een cluster van symbolen. Waar die symbolen staan, maakt niet uit.

Je wint dus ook als er 6 dezelfde symbolen op twee van de middelste reels staan, bijvoorbeeld. Aan de andere kant kun je hierbij ook wel een beetje spanning missen: als je al een paar dezelfde symbolen op de eerste reels draait, is het spannend om te zien of op de laatste reels ook datzelfde symbool komt voor een 5-op-een-rij.

De Expanding Wilds zijn leuk, maar gaan op een gegeven moment ook vervelen. Vooral als er in de re-spin geen Wild bij komt, dan ben je zo klaar met het extra spel.

Krijg je wel een extra Wild in de re-spin dan kan de bonus lekker oplopen, 20 of 30x je inzet is dan geen uitzondering. Helaas gebeurt het te weinig om hier echt voordeel uit te halen. In het spel zelf vallen meestal geen hele grote prijzen, op 400 spins won ik één keer 20x de inzet.

Al met al een kast die ik de volgende keer waarschijnlijk links laat liggen, al vind ik hem leuker dan andere simpele slots.

on air