Winlijnen Onetime Fireandice

Fire and Ice: slot van Amatic [review]

Deze online slot genaamd Fire and Ice heeft 20 winlijnen. De inzetrange ligt tussen de 20 cent en 30 euro per draai. In vergelijking met de meeste online slots van Netent heeft deze dus een lagere maximale inzet.

Het uiterlijk is te vergelijken met de online slot Roman Legion die recent is getest en waar ook een review van is geschreven.

De online slot fire and ice heeft 6 rijen met symbolen. De draaisnelheid is normaal, maar als er een win is dan duurt het vaak lang voor hij verder draait soms heb ik ook het idee dat hij vast blijft hangen. Voor deze review zal ik 500 spins van 1 euro doen. De 20 winlijnen zijn hieronder duidelijk te zien in een afbeelding.

Winlijnen Onetime Fireandice

Fire and ice

Fire and ice
Onetime's oordeel
3,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Amatic
Uitbetalingspercentage
96%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,20
Maximale inzet
€ 30
Aantal winlijnen
20
Amatic Logo
Winlijnen Fireandice Onetime
winline

Amatic: de spelletjesmaker achter de slot Fire and Ice

Amatic is een bedrijf vergelijkbaar met Netent die online slots en andere spellen maakt. Amatic is in 1993 opgericht onder de naam Amatic Trading GmbH en is net als bijvoorbeeld Novomatic een Oostenrijks bedrijf. Mijn favoriete spel roulette bieden ze nog niet aan voor zover ik weet.

Een aantal dingen zijn bij online slots van Amatic anders dan bij slots van Netent. Zo kun je bij de meeste slots van Amatic niet instellen hoeveel autospins je wilt spelen. Dit is bij de slots van Netent wel mogelijk en vind ik zelf een groot voordeel.

Free game en bonus spellen in Fire and Ice

Wat erg speciaal is aan deze free games is dat ze niet geactiveerd worden bij 3 scatter symbolen, maar bij slechts 2. Het eerste symbool kan alleen in rol 1 komen en het tweede symbool alleen in de laatste rol.

Dit zorgde bij mij toch wel voor extra spanning, want het eerste symbool kwam regelmatig, maar het laatste symbool niet echt

Eenmaal de 2 symbolen gekregen leverde dit 7 free games op. Ik had liever 10 free games gezien, maar 7 is beter dan niks. De free games hebben als extra dat alle verkregen wilds (Sticky wilds, vergelijkbaar met Stickers) blijven staan gedurende alle resterende free games.

Dit kan erg spannend worden als in de eerste en tweede rol wilds komen en blijven staan. Echter heb ik dit geluk niet gehad.

Bonussen

Over de bonussen kan ik kort zijn er zijn geen extra bonussen te krijgen tijdens het hoofdspel. Persoonlijk vind ik dit erg jammer, want zo is er niks speciaals aan de online slot.

Er is niks dat zorgt voor extra spanning, voor mij zeker een minpunt. Het is wel zo dat de gokkast dus is, what you see is what you get.

Gamble van een winst

Er is wel een mogelijkheid om na elke win te gokken op meer. Na elke win kun je namelijk klikken op de knop gamble onderaan de online slot. Hier zul je 2 gokopties krijgen namelijk gokken op rood of zwart en dit zal je winst x2 doen.

Of gokken op schoppen, klaveren, ruiten of harten en dit zal je winst x4 doen, maar is uiteraard ook moeilijker dan enkel rood of zwart te gokken.

Mijn mening

Mijn mening over deze slot is niet heel positief. De symbolen zijn erg saai en de free games zijn gebaseerd op hetzelfde principe als die van Roman Legion, weinig orginaliteit.

Het feit dat je bij autospin niet in kan stellen hoeveel draaien je wilt spelen en dat de online slot na een win soms erg langzaam is zijn ook zeker geen pluspunten.

Je kunt af en toe wel een enorme prijs winnen, zoals ik bijvoorbeeld maar liefst 130x mijn inzet en met een bonus is dat best behoorlijk!

Ik mis toch echt de spanning en het speelplezier van bijvoorbeeld de online slot Jimi Hendrix.

De cijfers

Voor deze review heb ik 500 spins van 1 euro gedaan.

Aantal keren bonus: 3

Gemiddelde winst uit bonus: 44.52 euro.

Totaal verlies/winst: -94.25 euro

Zoals er in de grafiek gezien kan worden is er een big win geweest, maar is het voor de rest helaas alleen maar bergafwaarts gegaan.

on air